Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kotka 33

Mamy które zajmują się pociechami w domu powinny dostawać pensję od państwa

Polecane posty

Gość gość
Kotka 33 Chciała byś pensje za to że siedzisz w domu i zajmujesz się domem i dzieckiem 24 na dobę? A Ty myślisz że kobiety które pracują nie zajmują się domem? Nie gotują, nie sprzątają, nie piorą, że wszystko robi się im samo? Otóż nie. Zajmują się domem i dziećmi tak jak ty, tylko że one jeszcze pracują a Ty siedzisz w domu.

Gość gość
Trzeba było się uczyć, a nie dzieciaki majstrować. Więcej to ja kieszonkowego od rodziców dostawałam kilka lat temu. Za takie grosze to bym palcem nie kiwnęła.

Gość gość
Jeżeli macie babki, ciotki matki, które za free zajmują się dzieciakami to owszem mogę iść do pracy. Przy pierwszym dziecku pracowałam odrazu bo rodzice nam pomagali a teraz jak mam 2 dziecko uważam, że do tego 3 roku życia aż dziecko pójdzie do przedszkola to powinna być pomoc od państwa nawet w postaci darmowych żłobków. I nie gadaj bzdur bo inne państwa pomagają finansowo matkom i jakoś tam ludzie nie narzekają tylko w polsce jest ten sam problem, zero żłobków, przedszkola kosztują tyle(cho nie wiem za co..) państwo ma obywateli głęboko gdzieś tych biedniejszych i bogatszych gdzieś. Tylko polacy jak to polacy zwykłe dziadostwo drze gębę bez potrzeby ale jak na prawdę trzeba się odezwać to chowacie głowy i siedzicie cicho. Opłacacie nie jednych darmozjadów ale jakoś waszych protestów nie widać.

Gość gość
jak nie stać kogoś na dzieci to niech ich nie ma. proste

Gość gość
No masz się czym chwali, że od matki kieszonkowe dostawałaś...to, że urodziłaś się w zamożnej rodzinie to rzeczywiście twój sukces..Najlepiej jak córeczki bogatych starych przypisują sobie zasługi rodziców. Aż żal dziewczyno bez rodziców bys d**y pod latarnią lizała facetom. Więc chwalenie się tym co starzy maja to dopiero siara.

Gość gość
zgadzam się z autorką tematu. chociaż nie przepadam za dziećmi, nie mam dzieci i nie jestem raczej do tego powołana. okradanym to się czuć można przez władze, co do tego żeby moje podatki szły na matki które ciężko pracują czy rodziny wielodzietne, czy też innych dobrych potrzebujących ludzi to nie mam nic przeciwko, a nawet jestem za. powinno się cenić dobrych ludzi... no ale taki jest ten świat...

Gość gość
Hola hola basta. A dlaczego ja, podatnik, mam płacić na obce dzieci? Mam swoje własne, na które trzeba zarobić, nie mam potrzeby łożyć na obce dzieciaki. ŻEby ich matki mogły przez 6 lat za moje pieniądze seriale oglądać i pazury piłować?

Gość gość
Nie ma sprawy, ale w takim razie niech wypłaca zaległe pensje, dla kobiet, które już dzieci odchowały, bezwzględnie. Przynajmniej od 1980roku.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Jeżeli macie babki, ciotki matki, które za free zajmują się dzieciakami to owszem mogę iść do pracy. Przy pierwszym dziecku pracowałam odrazu bo rodzice nam pomagali a teraz jak mam 2 dziecko uważam, że do tego 3 roku życia aż dziecko pójdzie do przedszkola to powinna być pomoc od państwa nawet w postaci darmowych żłobków. I nie gadaj bzdur bo inne państwa pomagają finansowo matkom i jakoś tam ludzie nie narzekają tylko w polsce jest ten sam problem, zero żłobków, przedszkola kosztują tyle(cho nie wiem za co..) państwo ma obywateli głęboko gdzieś tych biedniejszych i bogatszych gdzieś. Tylko polacy jak to polacy zwykłe dziadostwo drze gębę bez potrzeby ale jak na prawdę trzeba się odezwać to chowacie głowy i siedzicie cicho. Opłacacie nie jednych darmozjadów ale jakoś waszych protestów nie widać. x Czegoś chyba nie zrozumiałaś. W tym temacie nie prowadzimy rozmowy o pomocy socjalnej, o darmowych przedszkolach czy wysokości zasiłków. Autorka żąda płacenia sobie pensji za wychowywanie dziecka. Przykro mi, ale dlaczego z mojej pensji mam utrzymywać siebie, swoje dziecko i ją? Możesz to jakoś wytłumaczyć?

Gość gość
bo i tak płacisz podatki więc ja jako która również pracowała wiele lat wole płacic na matki z biedoty niz na bandę złodziei polityków. Na nich też płacisz podatki i się nie zastanawiasz dlaczego politycy inni opalają cycki na Ibizie za twój hajs...to ci nie przeszkadza ale biedocie żałujesz. Ja sama biedna nie jestem i nie musze dostawać ale zgadzam się, ze potrzebującym nalezy się pomoc.

Gość gość
Potrzebującym, a nie pasożytom, które mogą iść do roboty tylko im się nie chce i zasłaniają się dzieckiem. Rozumiem, że jak ktoś ma niepełnosprawne dziecko, to powinien dostawać pieniądze, ale nie zdrowa baba ze zdrowym dzieckiem, która woli posadzić dupsko na kanapie i liczyć na to, że ktoś da.

Gość gość
zgadzam się z wypowiedzią wyżej (21:16)

Gość gość
dzięki:))to znaczy jeżeli kobieta ma dziecko np 3 miesiące lub 9- to twoim zdanie co ona ma z nim zrobić ? tutaj się nie mówi o kobietach co mają 10 letnie dzieci tylko o przedziale wiekowym do 3 lat!1 więc czytaj ze zrozumieniem. Moja siostra chciała dać syna do przedszkola ale niestety nie został przyjęty bo pierwszeństwo maja dzieci samotnych matek. Taka mamuśka co daje na prawo i lewo ma miejsce od tak moja siostra dwoiła się o miejsce i nie dali to twoim zdaniem ona jest pasożytem bo chciała 2 latka dac do przedszkola tylko w tym z******ym państwie nawet tego zagwarantować nie potrafią. Uważa, że w takiej sytuacji pomoc od strony państwa się należy.

Gość gość
Dopłaty do czego? Że sobie tłumoki bez ambicji dzieciaki naklepały?? a dla młodych, wykształconych kobiet pracy nie ma, bo się pracodawcy boją, że zaciążą.

Gość gość
gość bo i tak płacisz podatki więc ja jako która również pracowała wiele lat wole płacic na matki z biedoty niz na bandę złodziei polityków. Na nich też płacisz podatki i się nie zastanawiasz dlaczego politycy inni opalają cycki na Ibizie za twój hajs...to ci nie przeszkadza ale biedocie żałujesz. Ja sama biedna nie jestem i nie musze dostawać ale zgadzam się, ze potrzebującym nalezy się pomoc. x Znowu nie rozumiesz o czym jest ten topik. Nie o wysokości zasiłków, o tym czy są właściwe i we właściwej wysokości a o tym, żeby stworzyć zawód "matka" opłacany z moich podatków. Nie ma tu mowy o potrzebujących (bo potrzebujący powinni być finansowani przez państwo), a o tym, aby każdej kobiecie z racji tego, że nie idzie do pracy tylko zajmuje się dzieckiem płacić pensję.

Gość gość
absolutnie jestem za darmowymi zlobkami i przedszkolami ale nie pensjami bo to powoduje marazm i lenistwo u mamusiek !

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Potrzebującym, a nie pasożytom, które mogą iść do roboty tylko im się nie chce i zasłaniają się dzieckiem. Rozumiem, że jak ktoś ma niepełnosprawne dziecko, to powinien dostawać pieniądze, ale nie zdrowa baba ze zdrowym dzieckiem, która woli posadzić dupsko na kanapie i liczyć na to, że ktoś da. x Bingo. Tylko nie o tym mowa w tym topiku,, nie ma mowy o niepełnosprawności, chorobie, porzuceniu dziecka. Mowa o pełnosprawnych matkach w normalnej sytuacji. Przykro mi, ale wolę zwiększyć kwotę przekazywaną z moich podatków na domy dziecka, przedszkola, szkoły, budowę placów zabaw niż tworzyć zawód matka.

Gość gość
Dobrze rozumie temat tylko, że jedno drugiego nei wyklucza. Darmowe. żłobki i przedszkola to więcej kobiet wróci do pracy. Krzyczysz, że matek nie będziesz sponsorowała ale wakacje dla naszych państwowych złodziejaszków finansujesz i to ci nie przeszkadza.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Dobrze rozumie temat tylko, że jedno drugiego nei wyklucza. Darmowe. żłobki i przedszkola to więcej kobiet wróci do pracy. Krzyczysz, że matek nie będziesz sponsorowała ale wakacje dla naszych państwowych złodziejaszków finansujesz i to ci nie przeszkadza. x Demagogia. Przeszkadzają mi wakacje polityków, ale co mam zrobić? Widzisz gdzieś topik na ten temat? Po drugie: Co jedno nie wyklucza drugiego? Z moich podatków ma iść kasa i na zasiłki i na pensję dla bezrobotnych matek? Chyba żartujesz... Dlaczego od państwa masz dostawać kasę Ty siedząca w domu, a nie mam jej dostać ja pracująca po 8h, wychowująca dziecko i w dodatku opłacająca nianię czy przedszkole? Tobie się należy, a mi nie tylko dlatego, że godzę pracę i wychowywanie dziecka?

Gość gość
Jasne, że nie jest tu mowa o potrzebujących, bo tacy ludzie nie mają czasu na siedzenie na kafeterii, tylko zajmują się swoimi chorymi dziećmi. Tylko znudzone życiem matki, którym się akurat reklama w przerwie serialu zaczęła wylewają tu swoje frustracje, że nie dość, że się tak poświęciły rodząc dziecko (o co nikt ich nie prosił), to jeszcze uważają, że należą im się za to cudze pieniądze.

Gość gość
Podziękujcie rodzicom za głosowanie na wywrotowców z lat 80. Dzięki nim pozamykano wiele żłobków i przedszkoli, które w tamtych czasach była za grosze, każdego było na nie stać. O innych sprawach, nawet nie ma co wspominać teraz. Za to macie wolność i demokrację, heh.

Gość gość
mdokładnie, pierwszeństwo mają samotne matki, a tak naprawdę w większości to takie gdzie tatuś jest konkubentem- takie cudowne państwo, specjalnie żeby bardziej opłacało się żyć w konkubinacie... Kocham moją ojczyznę, ale rządzących nie uważam za Polaków...więc kto wprowadza takie prawo, które nas niszczy?

Gość gość
Co za durne baby tu siedza matki na zywacie pasozytami ??!! politycy wypychaja sobie portwele wasza kasa na prostytutki itd. a wy matka zalujecie nie chodzi mi tu o rodziny ktore maja kase albo ojcowie dobrze zarabiaja ale o rodzinach gdzie ojciec na rodzine zarobi 1000 zl i koniec a matka nie pojdzie do roboty bo jej na opieke nie stac dla dziedzka. w niemczech na 1 dziedzko dostaje 163 euro na drugie tez a na 3 189 euro co miesiac plus przez pierwszy rok eltern geld 300 euro ikolejne dwa lata 270 euro nie liczac rodzinnego bo mam 3 dzieci w tym 10 miesieczne . za przedszkole nie place bo plac***anstwo . oprucz tego mojego siedzenia w domu mam liczone to do emerytury jako lata pracy i odliczone skladki na rety od kwoty 2800 euro brutto chodz nigdy tu nie pracowalam jestesmu tu od 5 lat i panstwo tu obco krajowca za pewnia taki kozysci.Jesli chodzi o placenie matka to jestem za to jest bardzo cieszka praca i kazda matka zasluguje na takie pieniadze .!!!!!!!!!!! i darmowego psychologa!

Gość gość
Też czegoś nie zrozumiałaś. Przeczytaj jeszcze raz topik. Tu nie ma mowy o pomocy socjalnej czy zasiłkach, dodatkach na dziecko tylko o stworzeniu płatnego zawodu matka. Gdzieś istnieje taki zawód z pensją? A jak jest rozwiązana sprawa urlopów? Może jej dziecko na czas urlopu matki przygarnia państwo, albo sąsiadka?

od państwa czyli od innych podatników? a z jakiej racji? dlaczego inni mają utrzymywać cudze dzieci?

a przepraszam co to jest jak nie socjal? ludzie mają dostawać pieniądze za opiekę nad własnymi dziećmi? przepraszam, z jakiej racji??

Gość gość
kolejny baran a dlaczego sponsorujesz politykom wakacje, prostytutki, nowe telefony i super bryki? też z moich idzie

Po pierwsze polityków jest garstka, a matek miliony. Po drugie politycy zostali wybrani przez społeczeństwo aby pełnili dane funkcje za które pobierają normalne wynagrodzenie. Równie dobrze mogłabyś zapytać dlaczego w podatkach płacę urzędnikom.

Gość gość
ty się matko polko z 21:41:39 pisać naucz. Jak c**płacą tyle za dzieci to choć w słownik zainwestuj, żeby durne jak mamusia nie były.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość kolejny baran a dlaczego sponsorujesz politykom wakacje, prostytutki, nowe telefony i super bryki? też z moich idzie x Skończ te żałosne, nie mające żadnego związku z tematem teksty. Wolę dać politykowi na wakacje niż pensję panience, która stronę wcześniej opisywała, że wysyła dziecko do przedszkola, a sama w tym czasie może wypić browar. Mniejsze straty społeczne.