Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak nauczyc pic z niekapka

Polecane posty

Gość gość

dziecko ma 14 mies. i nie potarfi pic z niczego innego oprocz butelki. gryzie ustnik od niekapka albo rurke i nie wiem, kiedy w koncu zaskoczy jak z tego pic.. znacie jakies sposoby jak pomoc? jak dlugo wasze dzieci uczyly sie pic z niekapow?

Gość 0 Terenia 0
Wsadź mu do mordy i tyle 🖐️ I czemu tylko ty się tym martwisz, a mężuś nie może pomóc? Rozumiem, że jesteś samotną matką?

Gość gość
Moj 7msc synek od jakiegos tygodnia pije z niekapka. Pierwsze proby smiesznie wygladaly bo nie wiedzial co z nim zrobic I nadzwyczajnoej go gryzl. Szybko zalapal I wode lub herbate pije tylko z niego:)

Gość gość
Na prawde z tego trzeba uczyc?? Ja dalam swojemu 4 miesiecznemu dziecku i bez problemu pil z niego i mleko i wode.

Gość gość
a jaki masz niekapek? tzn ustnnik?

Gość gość
no żartujesz chyba sobie? moje dziecko dostało do ręki i od razu zaczęło pić, miało jakieś 6 miesięcy - to był niekapek z miękkim ustnikiem. Jak nie żartujesz to po prostu pokaż dziecku jak się pije i tyle, zabangla od razu.

Gość gość
autorko to Ty nie wiesz, że dzieci z "kafe" pija ze szklanek w wieku pół roku z czym Ty wyskakujesz. Twoje ma 14 mc i jeszcze pewnie nie używa sztućców do jedzenia-pewnie ma ADHD, autyzm, padaczke, jest przejedzone lub niedokarmione lub dostało DANONKA - o zgrozoooo!!! Do tego ma 5 Zespołów czegoś tam i na bank KRZYWY ZGRYZ!!!! Pamiętaj dzieci z kafe niczego nie uczą się od matek wszystko potrafią same. A tam na poważnie:) mój też się buntował (zaczął późno bo do 8 mc na piersi wiec pił tylko z niej) ale byłam twarda i codziennie mu coś do picia podawałam w niekapku, aż w końcu załapał:) pozwól gryźć ustnik to jak coś wyleci to może zorientuje się co i jak. Z twardym ustnikiem mój do dzisiaj sobie nie rodzi

Gość gość
proponuje ustnik posmarować np sokem malinowym takim do rozcienczania :) jak raz zassa to bedze umialo

Gość gość
Cóż inteligencją, to ono nie grzeszy.

Gość gość
erenia maz pewnie zalozyl temat na elktroda.pl, a to jest babskie forum. kretynka

Gość gość
Powiem tak moj jak mial 9 mcy zobaczylam w sklepie sylikonowy ustnik do niekapka, niekapek z canpolu i od tamtej pory nawet kasza idzie z niekapka (powiekszylam tylko otwor ale z niekapka zrobil sie przy okazji kapek :) ) mam w domu i Maly wlasnie tak gryzie ten nastepny niekapek. Sprobowal mozesz koszt tego niekapka to ok 15 zl

Gość gość
Moja nie umiała pić z niekapka (miałam z twardym ustnikiem), szybciej nauczyła się z kubka (zwykłego) z dwoma uchwytami.

Gość gość
Mamy 2 niekapki TT 4+ i Dr Browns z takim miękkim ustnikiem, nie umie pić z obydwu, krztusi się. Ostatnio dorwała mojego shake i bawiła się rurką, nie wyrywałam jej od razu no bo przecież używać jej nie potrafi, trzymałam ją w ręce żeby nigdzie jej sobie nie wbiła, ani głęboko nie włożyła, a nagle się zassała, szybko wyrwałam kubek, a ona się domagała. Shake jest gesty więc zostaje w słomce, ona przy memlaniu jej zrozumiała, że jest tam coś smacznego i "zaczaiła", że trzeba pociągnąć. I przez ten przypadek nauczyła się pić ze słomki, ma prawie 8 msc, oczywiście rurkę muszę trzymać, ona przygryza na przemian ze ssaniem. Teraz jak piję shake to muszę się chować bo od razu próbuje wyrwać kubek.