Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mamy jak karmicie piersia

Polecane posty

Gość gość

Chodzi o karmienie tych młodszych niemowlaków i noworodków. Podajecie jedną pierś na jedno karmienie czy jedną i drugą? Ile dziec***iją z piersi?

Gość gość
w górę

Gość gość
Jak karmiłam prawą, w której miałam więcej pokarmu, to mały nigdy jej nie "dopijał" do końca, jak podawałam lewą, to pod koniec jeszcze dawałam prawą bo w lewej już było pusto. Przez pierwsze miesiące karmienie co 2,5-3 godz, (szybko zaczął dłuższe przerwy w nocy robić) każde trwało ok. 15-30 min, czasami dłużej, starałam się żeby aktywnie ssał.

Gość gość
Na poczatku, na jedno karmienie 1 piers, a na kolejne druga i tak naprzemiennie, pozniej jedna do konca, jak sie skonczyla to druga, kolejne karmienie zacsynalam od tej piersi ktora skończyłam ostatnio. Ogolnie chodzi, zeby dziecko pilo to nabardziej pozywne mleko,a ono jest na koncu.

Gość mia ta cara
Ja roznie w zaleznosci od potrzeb dziecka.Jak oprozni jedna I jeszcze chce to podaje druga.Tylko w nocy podaje na zmiane i do poludnia bo wtedy mam bardzo duzo mleka,albo po dlugiej przerwie (np .spi 3g) to wtedy tez tylko jedna.Tak mi radzila tez polozna by dawac druga piers jak widzimy ,ze dziecko sie nie najada jedna.