Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy sa tu jakies kobiety ok 30 ktore pomimo staran sa same lub

Polecane posty

Gość gość
"ten od małolaty - sam pisałeś, że trzydziestolatki to dla ciebie za wysokie progi, więc się musiałeś wziąć za gówniarę. to tylko potwierdza moją teorię." x Jeśli emocjonalne szantaże i materialistyczne nastawienie do innych i świata to wg. ciebie za wysokie progi a nie manipulatorstwo to lepiej hoduj koty a nie zabieraj się za związek a tym bardziej za myślenie. x "i, kochanie, jeśli my jesteśmy klamotami, to obawiam się, że ty również, bo jesteśmy w podobnym wieku." x W przeciwieństwie do was ja nie mam cellulitu, rozstępów a zmarszczki dodają mojej twarzy charakteru. W przeciwieństwie do was przemysł kosmetyczny nie sprzeda mi iluzji powrotu do młodości. W przeciwieństwie do was nie muszę wytykać palcami i próbować nieudolnie ośmieszać innych którzy są w związkach aby poczuć się lepiej. Nie mówiąc już o tym, że zajście w ciążę w twoim wieku to nie tylko komplikacje ale też wiąże się ze sporym ryzykiem wad wrodzonych u dziecka. A co do tego że trzydziestka mnie nie chce... a co wy możecie mi zaoferować abym to ja was nagle zechciał? Najlepsze lata zmarnowałyście a teraz co? Poważnego związku chcecie? To wróćcie do swoich byłych. Co wy możecie zaoferować? Pytałem o to wcześniej i jak widzę odwracanie kota ogonem trwa w najlepsze bo odpowiedzi jak nie było tak niema. Mnie to nawet śmieszy jak widzę te zalotne spojrzenia u rówieśniczek i te ich podchody w moją stronę bo gdy tylko dowiedzą się, że jestem zajęty i z KIM to mają ochotę mnie zamordować :D

Gość gość
do gościa z 2013-12-22 09:25:31 Masz bardzo wysokie mniemanie o sobie, obyś się nie przeliczył w tym względzie.I jeszcze jedno, bardzo brzydko wypowiadasz się o kobietach powyżej 30stki.I oby cię ta młoda nie odstawiła kiedyś dla młodszego od ciebie.

Gość gość
W przeciwieństwie do was ja nie mam cellulitu, rozstępów a zmarszczki dodają mojej twarzy charakteru. W przeciwieństwie do was przemysł kosmetyczny nie sprzeda mi iluzji powrotu do młodości. W przeciwieństwie do was nie muszę wytykać palcami i próbować nieudolnie ośmieszać innych którzy są w związkach aby poczuć się lepiej. Nie mówiąc już o tym, że zajście w ciążę w twoim wieku to nie tylko komplikacje ale też wiąże się ze sporym ryzykiem wad wrodzonych u dziecka. A co do tego że trzydziestka mnie nie chce... a co wy możecie mi zaoferować abym to ja was nagle zechciał? Najlepsze lata zmarnowałyście a teraz co? Poważnego związku chcecie? To wróćcie do swoich byłych. Co wy możecie zaoferować? Pytałem o to wcześniej i jak widzę odwracanie kota ogonem trwa w najlepsze bo odpowiedzi jak nie było tak niema. Mnie to nawet śmieszy jak widzę te zalotne spojrzenia u rówieśniczek i te ich podchody w moją stronę bo gdy tylko dowiedzą się, że jestem zajęty i z KIM to mają ochotę mnie zamordować . . . Słusznie. Gdzie były wcześniej?Ten typ kobiety zostawcie tym, za którymi biegały. Odnośnie tego, że 30-letni faceci uganiają się za młodszymi to chyba normalne? Przecież one same mając 20 i więcej, czasem mniej :D uganiały się za facetami w tym wieku, więc o co wam chodzi?

Gość gość
Mam wysokie mniemanie o sobie bo zapracowałem sobie na nie. To nie przypadek. Nie jest ono uzależnione jak w przypadku kobiet od tego ile mają par butów, kiecek, kosmetyków, znajomych na fejsbuniu, ludzi którymi mogą pomiatać czy też ilu zwróci na nie uwagę na ulicy. Młodsi ode mnie to dzieciaki którym wystarczy Playstation i piwo do szczęścia więc pomagają mi czy tego chcą czy nie. Samotne po 30-stce prędzej się podpalą niż przyznają, że dokonały złych wyborów w życiu. Bo to w końcu wina mężczyzn (tych złych bo dobrych to przecież nie ma) że są same.

Gość gość
większość kobiet widocznie czuje się wiecznie młoda, zapomniał wół jak cielęciem był :)

Gość gość
To jest wada kobiet, facet na uznanie musi zapracować kobieta wystarczy, że wygląda, dlatego nie pracują nad swoim charakterem a przez to stają się krok po kroku coraz większymi egoistkami...

Gość gość
Jako mężczyźni w młodości jesteśmy dość pokraczni ale to ma nas zahartować i przygotować na przyszłość. Kobiety z drugiej strony dostają wszystko na wstępie (przy czym i tak narzekają, że za mało) ale dopiero pod koniec orientują się, że zadawanie się z kretynami to jednak byłą kiepska inwestycja na przyszłość. I cóż im pozostaje? Trzeba robić dobra minę do złej gry.

Gość gość
ale się szczycisz tym, że udało Ci się dorwać tyle młodszą... śmieszne i dziecinne. aha, sama mam 25 lat więc tym bardziej mnie to śmieszy :D

Gość gość
Biedny ptysiu, ja ci naprawdę współczuję, ale wcale się nie dziwię, że musisz się uganiać za gówniarami. Ty po prostu masz lat ponad trzydzieści, ale intelektualnie jesteś na ich właśnie poziomie. Biduś, skrzywdzony przez kobiety, musi się teraz wyrzygać swoimi frustracjami. Proponuję iść na terapię, bo smutno to wszystko wygląda. Przy okazji współczuję towarzystwa, jakim się otaczasz, bo musi być bardzo niskich lotów. Na szczęście wokół mnie są same kobiety, które są wykształcone, mają świetną pracę i pookładane w głowie, w związku z czym ich poczucie własnej wartości nie opiera się na butach i fejsbusiu. Takim kobietom trudno zaimponować, więc takie smutne, pokrzywdzone istotki jak ty, złe na cały świat, muszą się zadowolić nagrodą pocieszenia, bo, jak już pisałam "za niskie twoje progi". :) Serio, idź na terapię, jesteś żenującym frustratem. Współczuję ci.

Gość johny 11 palcow
czemu sie szczyc***przeciez kobiety wola starszych...

Gość johny 11 palcow
Biedny ptysiu, ja ci naprawdę współczuję, ale wcale się nie dziwię, że musisz się uganiać za gówniarami. Ty po prostu masz lat ponad trzydzieści, ale intelektualnie jesteś na ich właśnie poziomie. Biduś, skrzywdzony przez kobiety, musi się teraz wyrzygać swoimi frustracjami. Proponuję iść na terapię, bo smutno to wszystko wygląda. Przy okazji współczuję towarzystwa, jakim się otaczasz, bo musi być bardzo niskich lotów. Na szczęście wokół mnie są same kobiety, które są wykształcone, mają świetną pracę i pookładane w głowie, w związku z czym ich poczucie własnej wartości nie opiera się na butach i fejsbusiu. Takim kobietom trudno zaimponować, więc takie smutne, pokrzywdzone istotki jak ty, złe na cały świat, muszą się zadowolić nagrodą pocieszenia, bo, jak już pisałam "za niskie twoje progi". usmiech.gif Serio, idź na terapię, jesteś żenującym frustratem. Współczuję ci. . . . Czy te cudowne kobiety to starowinki popierniczajace po klubach i dyskotekach, z nadziejaze ktos sie przypałeta? czy to te kobiety, ktoredajac w necie zdjecie swojego nagiego łona :D szukaja miłosci? Odpowiadam tak to ona, mogłbym was bardziej osmieszyc ale nie chce, znajcie litosc :D

Gość johny 11 palcow
wybaczcie mój kompletny brak stylu, smieszycie mnie tym co piszecie hahhaha

Gość gość
do gościa z 22.12.13 Nie chciałabym bym być z kimś kto jest tak zadufany w sobie i ma tak wielkie mniemanie o sobie. Jestem kobietą po 30 i na to wszystko co mam zapracowałam sama, ciężką pracą i nic nie dostałam za darmo tylko dlatego, że dobrze wyglądam.Poza tym moje mniemanie o sobie nie jest uzależnione od ilości butów, kiecek, czy kosmetyków itp.A to ,że nie masz celulitu to nie twoja zasługa, mężczyźni po prostu go nie mają. I pamiętaj ,że ludzie, którzy chodzą cały czas z głową wysoko kiedyś się potkną i to będzie bolesny upadek.

Gość gość
Johny - pierwsze słyszę, że kobiety po trzydziestce to starowinki. Czyżbyś pisał do nas z mroków przeszłości, kiedy średnia wieku człowieka była duża niższa niż obecnie? (BTW Johnny pisze się przez dwa "n", litości.) Wystarczy spojrzeć na wpisy panów. Naprawdę trudno znaleźć faceta na poziomie, skoro większość z nich to takie skrzywdzone biedactwa, które starają się ukryć własne problemy udając kogoś innego, lepszego, pozując sami przed sobą, bo nie mogą znieść prawdy. Posądzają rówieśniczki o bycie zgorzkniałymi, wyrachowanymi sukami, a sami kim są? Hipokryci. :)

Gość gość
DzzzIiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiŃGGGGGGGGGOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO bEEllllllllllllllllllllllllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość Gogo siedlce
Hej.I jak tam żyjecie?

Gość gość
"aha, sama mam 25 lat więc tym bardziej mnie to śmieszy " x Te samotne tutaj nie tak dawno też miały po 25 lat :D x "Biedny ptysiu, ja ci naprawdę współczuję, ale wcale się nie dziwię, że musisz się uganiać za gówniarami." x Nie muszę jestem już zręczny a ślub w nowym roku. x "Biduś, skrzywdzony przez kobiety, musi się teraz wyrzygać swoimi frustracjami. " x A propo frustracji to kto założył temat i pod jakim tytułem? :D x "Przy okazji współczuję towarzystwa, jakim się otaczasz, bo musi być bardzo niskich lotów." x Otwórz polskie wydanie Forbes'a (taki magazyn ;P) i zobaczysz w jakim towarzystwie się obracam. x "Na szczęście wokół mnie są same kobiety, które są wykształcone, mają świetną pracę i pookładane w głowie, w związku z czym ich poczucie własnej wartości nie opiera się na butach i fejsbusiu. " x Z pewnością. Jedna z takich nawet założyła ten temat :D x "Takim kobietom trudno zaimponować" x Mnie nigdy nie kręciła wizja bycia foką w cyrku i zabawiania innych w zamian za nieświeżą rybę (if you know what I mean :P) ale jak już wspomniałem; facetów bez jaj co będą całować ziemię po której chodzi ich ekhm... wybranka jest wielu. x "Nie chciałabym bym być z kimś kto jest tak zadufany w sobie i ma tak wielkie mniemanie o sobie. " x Bez obaw. Jest tylu facetów pozbawionych jaj i kręgosłupa których możecie sobie owinąć wokół palca, że możesz przebierać. x "I pamiętaj ,że ludzie, którzy chodzą cały czas z głową wysoko kiedyś się potkną i to będzie bolesny upadek." x Wymyśl lepszą wymówkę dla bycia nieudacznikiem. Postaraj się.

Gość gość
Nie wiem, kto założył temat, bo nie znam tej osoby, ciężko mi wyrokować. Oj, pisałam już, że nietęgo u ciebie z logiką. Forbesa to ty widziałeś, kolego, ale w kiosku... Poważnie radziłam, abyś się udał na terapię. Nauczysz się tam walczyć ze swoimi problemami, z tym, że byłeś odrzucany przez rówieśniczki. Nie będziesz się musiał zżymać, udawać na siłę twardziela, nie będziesz musiał uganiać się za małolatami, bo tylko one są na tyle nieukształtowane, żebyś mógł im zaimponować. Nie będzie się z ciebie wylewał jad i żółć. To, że nazwiesz rówieśniczkę "nieświeżą rybą", naprawdę nie pomoże w leczeniu frustracji sprzed lat. Nie uciekniesz przed nimi oszukując samego siebie. Szczerze ci współczuję i twojej przyszłej żonie, bo nie wie (brakuje jej doświadczenia życiowego, żeby zajrzeć za twoją latami budowaną maskę) z kim się związała i jakie problemy idą za tobą. Serio, wymachując nią jak flagą, jesteś totalnie żałosny. Szkoda, że jesteś zaślepiony i nie widzisz, jaką karykaturą się stałeś.

Gość Joker z batmana
Dajcie już spokój. Po co ta wrogość? Jaki ma cel udawanie, że płeć przeciwna jest gorsza? Doskonale wiecie, że potrzebujemy się nawzajem. Poza tym idą święta, więcej zrozumienia dla drugiej osoby. Odnośnie dziewictwa czy też jego braku, w idealnym świecie pewnie by tak było, że ludzie spotykają się od razu i są razem szczęśliwi. Niestety w tym kapitalistycznym świecie to nie jest takie proste. Wylewanie na siebie pomyj, nie rozwiąże waszych frustacji. Strony podają sensowne argumenty niby, ale CIĄGNIE SWÓJ DO SWEGO więc narzekając na swoich byłych, z automatu nie jestescie lepsi

Gość gość
Faceci też się starzeją i brzydną po 30tce. Jak ja np. oglądam zdjęcia na fejsie moich kolegów ze szkoły to wszystko już łyse, grube, gęby nalane, pomarszczone, a nie mają jeszcze 30tki; za to kobiety lepiej wyglądają i młodziej. Więc drodzy panowie nie spinajcie się tak i nie uważajcie za lepszych, bo wy tez starzejecie się, brzydniecie. A taki koleś co ma 30lat i szuka sobie nastolatki bo kobiety w jego wieku go nie kręcą, to zwykły niedojrzały goguś. A jak jeszcze pisze o tym na forum i się chwali, no to widać, że to takie kompletne zero, co myśli dolną częścią ciała, bo mózg już dawno się rozpuścił i wypłynął uszami od nadmiaru spermy.

Gość gość
"Forbesa to ty widziałeś, kolego, ale w kiosku" x Nie musisz chwalić się gdzie pracujesz. x "nie będziesz musiał uganiać się za małolatami, bo tylko one są na tyle nieukształtowane, żebyś mógł im zaimponować. (...) brakuje jej doświadczenia życiowego, żeby zajrzeć za twoją latami budowaną maskę " x Głupia 20-latka nie zmieni się w mądrą 30-latkę. Z goowna masła nie ukręcisz - co pokazuje wasz przykład w tym temacie. Jakoś nie słyszałem abyście jako młode kobiety odmawiały sobie związków bo macie się za taaakie niedoświadczone i zaczynały randkowanie po 30-stce gdy was oświeciło. Hipokryzja z was wypływa. Idź do lustra, spójrz na siebie i dostrzeż powód dla którego tak bardzo mi źle życzysz. x "Szkoda, że jesteś zaślepiony i nie widzisz, jaką karykaturą się stałeś." x Przypomnij sobie te słowa jak będziesz narzekać na to, że nie ma nigdzie fajnych facetów. Widocznie wszyscy porządni zajęci a karykaturom kobiety... zostały same fagasy z piwem w łapie. x "A taki koleś co ma 30lat i szuka sobie nastolatki bo kobiety w jego wieku go nie kręcą, to zwykły niedojrzały goguś." x Po pierwsze nie wiem czy wiesz ale jak ktoś ma powyżej 20 lat to już nie jest nastolatką. Po drugie możesz sobie wyglądać młodo ale biologii nie oszukasz. Ginekolog ci wytłumaczy.

Gość gość
Daję sobie z wami spokój. Gdybyście tyle samo czasu poświęciły na poznanie człowieka zamiast na skakanie od jednego do drugiego i późniejsze udowadnianie, że wszyscy są do niczego to nie byłybyście samotne.

Gość gość
" "aha, sama mam 25 lat więc tym bardziej mnie to śmieszy " x Te samotne tutaj nie tak dawno też miały po 25 lat smiech.gif" no i co z tego? :D ta Twoja też zaraz będzie po 30tce idąc Twoim tokiem rozumowania :D ja mam 25 i w życiu bym nie spojrzała na starego pryka po wielu związkach jak Ty :D bo nie uwierzę, że to Twoja pierwsza :o

Gość gość
gościu jest zadufanym w sobie dupkiem , bucem i gburem więc hooooj z nim

Gość gość
Gdy będzie po trzydziestce to ja będę z nią już od 12 lat z czego 7 po ślubie. I jest moją pierwszą a ja jej pierwszym. Wychowywała się w tradycyjnej rodzinie gdzie z dziećmi się rozmawiało zamiast oglądać telewizję i tym samym ona jej siostra i dwoje braci maja lepiej poukładane w głowie niż jej koledzy nie mówiąc już o koleżankach. Ja jak chudy okularnik wiecznie skrobiący coś w notatniku nie cieszyłem się powodzeniem, byłem wykorzystywany jako przedmiot żartów. Zamiast leczyć się z nieodwzajemnionej miłośc***oświęciłem się pracy. A teraz, po wielu latach wyrzeczeń i spalonych mostów wyłowiłem diament wśród chwastów. Co do liczby partnerów to nie uwierzę, że w swoim wieku masz na swoim koncie mniej niż 10-ciu.

Gość gość
Kompleksy. Lecz. U. Psychologa. A. Nie. Na. Forum. Chudy. Okularniku. That's what she said. :)

Gość gość
"diament wśród chwastów" :D trzeba przyznać, że kolega ma poczucie humoru :)

Gość gość
"Co do liczby partnerów to nie uwierzę, że w swoim wieku masz na swoim koncie mniej niż 10-ciu. " idąc Twoim tokiem rozumowania ta Twoja wybranka musi mieć podobną liczbę na koncie :classic_cool: no, przypuśćmy, że ze 2ch mniej skoro 2 lata ode mnie młodsza :D

Gość ciekawe co by powiedział
twój diamencik wiedząc, że wchodzisz na babskie fora i obrażasz nieznane sobie kobiety... jesteś obrzydliwy kolego. a masz się za niewiadomo kogo, bo jesteś zwykłą ciotą która całe 35 lat nie miała powodzenia :D i masz się przez to za lepszego? bo nikt nigdy na Ciebie nie spojrzał? :D :D :D

Gość gość
ostatnindzwon....................................................................................dzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiińgggggggggoooooooooooooooooooooooooooooooooo bellllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiińgggggggggoooooooooooooooooooooooooooooooooo bellllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiińgggggggggoooooooooooooooooooooooooooooooooo bellllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiińgggggggggoooooooooooooooooooooooooooooooooo bellllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiińgggggggggoooooooooooooooooooooooooooooooooo bellllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiińgggggggggoooooooooooooooooooooooooooooooooo bellllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiińgggggggggoooooooooooooooooooooooooooooooooo bellllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiińgggggggggoooooooooooooooooooooooooooooooooo bellllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dzzziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiińgggggggggoooooooooooooooooooooooooooooooooo bellllllllllllll !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!