Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Każdy pracujacy powinien ustawowo przeznaczac 1proc podatku na rzecz prawników

Polecane posty

Gość gość

Polska to kraj, w którym nie docenia sie tego zawodu - zarobki są skrajnie nizskie, a poczatkujacy prawnicy mają problem ze znalezieniem zamówienia. Wyjsciem byłyby minimalne pensje panstwowe dla kazdego absolwenta prawa - w wysokosci sredniej krajowej.

Pachnie mi tu prowokacją, ale z doświadczenia wiem, że są ludzie którzy popierają takie głupoty. Nie rozumiem dlaczego podatnicy mieliby płacić komuś za sam fakt że istnieje. Wolny rynek polega na tym, że pracę czy też zamówienia się zdobywa a nie z góry dostaje kasę od państwa no bo przecież się należy. x x A w naszym kraju trzeba przede wszystkim uwolnić zawód adwokata nie ma tu konkurencji. To jest chore aby człowiek który skończył odpowiednie studia musiał potem jeszcze dostać pozwolenie od jakiejś rady starszych na to aby mógł świadczyć usługi.

Gość gość
Tak jak w przypadku lekarzy i pielęgniarek po skończeniu studiów trzeba dostać prawo wykonywania zawodu z izb lekarskich albo pielęgniarskich. I się płaci na te pasożyty w izbach, które nic nie robią a zarabiają ok. 10 000zł.

Gość gość
To ja proponuje 1 procent podatku na farmaceutów, to też taki niedoceniany zawód...

Gość gość
Trzeba się było uczyć w innym kierunku albo wcale i nie pitolić .