Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto był GŁODNY po wigilii

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś tak, jak ja wrócił z wigilii do domu głodny? Czy tylko ja miałam takiego pecha? :( _ Jako dziecko wigilię spędzałam w domu, u dziadków jednych lub drugich.. Im byłam starsza (a dziadków brak) tym częściej była ona w domu (raz czy dwa u ciotki). Owszem, nie lubię typowych potraw wigilijnych (chociaż teraz jadam więcej rzeczy niż jako dziecko), ale zawsze coś tam zjadałam.. (np. grzybową- mniam, ziemniaki z duszonymi pieczarkami, sałatkę jarzynową)... Nie czułam się może przejedzona, nie byłam zadowolona zawsze, z tego, co jest na stole, ale nie byłam też głodna, bo coś tam sobie zawsze do jedzenia znalazłam. Wczoraj byłam po raz pierwszy (chociaż mężatką juz jestem długo) na wigilii u teściowej (i jej męża) i wróciłam głodna :( Potrawy: barszcz (jakiś dziwnie pikantny) z uszkami (kapusta z grzybami), ryba po grecku, jakaś inaczej przyrządzona ryba (ale podobnie wyglądała jak ta po grecku), łazanki i kluski z makiem. Zjadłam trochę łazanek (i tak dobrze, że nauczyłam się je jesć kilka lat temu)-wiadomo, że tym nie warto przesadzać, bo potem żołądek się odezwie hihi.. troszkę tego barszczu z kilkoma uszkami (nie lubię uszek z kapustą i grzybami). Później kawałek sernika. Byłam normalnie głodna.. I jak wróciłam do domu, zjadłam kanapki. _ Jeśli kiedyś będę musiała znów iśc na wigilię do teściowej, to chyba najem się przed samym wyjściem z domu :( Ktoś też w wigilię się nie najadł?

Gość gość
ja w tym roku nie pojechałam do teściowe ale rozumiem to otóż moja lubi grzyby i w sumie wszyscy je lubią a ja nie i niestety do każdej potrawy są one dodawane i do tego polewane sosem grzybowym oprócz ryby ale jej jest mało i nie wystarcza dla każdego więc rok w rok głodówka :) i wyzywanie mnie od dziwolągów bo jak można NIE LUBIEĆ GRZYBÓW

Gość gość
Rok temu byłam głodna, bo wigilia była u teściowej. Musiałam dojeść w domu. Za to w tym roku od rodziców wróciłam max najedzona mimo, że spróbowałam tylko po troszku każdej potrawy.

Gość typiarra
Ja lubie takie zarcie,jakie bylo u kojej babci ze strony mamy i jak tez moja mama gotuje. Pikantne, wyraziste. Zawsze po wigilii u babci szlismy do drugiej babci,bo mieszkala niedaleko. I tam mi po prostu jedzenie nie smakuje. Jest mdle,slodkawe,niby potrawy te same,a jakies takie bez smaku. Wiec jak najbardziej rozumiem,ze mozna byc pi wigilii glodnym - u mamci ze strony taty jadlam tylko smazone ziemniaki i ciasto