Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

miEwatez

Dieta z Chodakowska start 1 stycznia 2014

Polecane posty

Hej wszystkim, czy ktos ma ochote dolaczyc ? Zaczynam odchudzanie od 1-go stycznia, mam do zrzucenia prawie 20kg !!! Bede cwiczyc z Ewka Chodakowska, na zmiane ze "swiezym powietrzem", sprobuje przepisow z ksiazki " Zmien swoje zycie z Ewa Chodakowska". Poniewaz moj metabolizm nie funkcjonuje juz jak potrzeba, wiek robi swoje, a nie bede uzywac zadnych " wspomagaczy", to troche potrwa... najwazniejsze dla mnie jest zdrowie i dobre samopoczucie !

i to jest temat wlasnie dla mnie. mnie tez nie interesuja szybkie wyniki a trwale. moje zdrowie jest najwazniejsze. z ewa juz cwiczylam wiec chetnie wroce do tego :) powiedz mi fajna ta jej ksiazka ? treningi biore z internetu a posilki w zasadzie sama wymyslalam napisz prosze cos wiecej o sobie i swoich planach

Hej papiii, ja tez probowalam juz skalpela, i chyba do niego wroce. W ksiazce sa cwiczenia na kazdy dzien, jak czas pozwoli to tez je sprobuje. Skalpel jest o tyle dla mnie "wygodny", ze puszcze, leci, i cwicze, a w ksiazce kartki trzeba przewracac i szukac numeru cwiczenia. Dieta jest rozpisana na kazdy dzien, no jak ktos moze ( chodzi mi o prace) to dosc fajna, urozmaicona, zdrowa i nie nudna, jak niektore, no i zjadliwa, bo ja nie przepadam za katowaniem sie niesmacznymi "odchudzajacymi daniami", to mnie zniecheca, jak mam cos zjesc co ochydnie smakuje, ale jest zdrowe. Zobacze, czy mi sie uda, bo niestety pracuje i nie a mnie w domu prawie 11 godzin. Z przygotowaniem jest maly problem. Ksiazka jest ogolnie fajna, duzo motywacji :) Co mam o sobie napisac? Dzieci sa. Duze. Zmarszcki tez. I Nadwaga spowodowana zmiana pracy, stresem, podjadaniem, i brakiem ruchu, z czym sie strasznie czuje, no i niestety brakiem czasu :(

nie martw się będziemy się wspierać ;) też nie jestem już nastolatka ;) i metabolizm jest wolniejszy razem damy rade. ja czasem dużo pracuje a że staram się jeść co trzy godziny to biorę sobie do pracy jedzonko w pojemnikach nakrecilam się na ta ksiazke ewy dziś poszukam w necie . a przepisy zawierają produkty które trudno dostac czy raczej nie ?

Gość gość
Ksiazka jest naprawde fajna, na nie zaluje, wrecz polecam :) Jest duzo urozmaiconych propozycji na codzien, Sniadanie, obiad i kolacja i przekaski, tak dokladnie jej jeszcze nie poczytalam, tylko wstep i pierwsze dni. Podstawowe skladniki to warzywa, owoce, drob, ryba, napial. nie znalazlm nic co jest trudne do kupienia :) no chyba ze rodzaje ryb, dorsz, makrela, halibut itp. Przepisy sa latwe :) acha ja mam Ewke na fejsie, tam tez motywacji od groma :)))))

To moze i ja sie przylacze. Mam za soba 3 nieudana IUI, lekarz nakazal 2-3 miesieczna przerwe. Teraz chcialabym sie skupic na sobie, moze dieta, moze cwiczenia.I trafilam na ten topik :) Rowniez cwiczylam Skalpel 1 i 2, na Turbo troche sily brakuje. Nieraz w ksiegarni przegladalam ksiazke Ewy, ale ciagle ja odkladalam na polke, moze wreszcie zdecyduje sie kupic.

pewnie im nas bedzie wiecej tym łatwiej ja zaraz wskakuje na allegro i zamawiam ksiazeczke . od mikołaja dostałam garnek do gotowania na parze ;) zamiar moj jest bardzo czesto go uzywac

Gość la_oveja_roja
Chętnie się przyłączę. Co prawda, z Chodakowską ćwiczę z przerwami od września. Udało mi się schudnąc 8 kg, ale ze praktycznie nic od poczatku listopada nie robię przytyłam 3 kg. A ile ważycie i chcecie schudnąć ?

Gość la_oveja_roja
Chętnie się przyłączę. Co prawda, z Chodakowską ćwiczę z przerwami od września. Udało mi się schudnąc 8 kg, ale ze praktycznie nic od poczatku listopada nie robię przytyłam 3 kg. A ile ważycie i chcecie schudnąć ?

ja chciałabym zrzucic napewno 10 kg a moze i nawet 15 to zalezy jak po tych 10 bede sie czuła

O ciesze sie ze nas coraz wiecej :) mala56, dlaczego w takim razie dieta, jesli jestes po IUI? Z jednej strony dieta oslabia organizm, z drugiej zas jak dzis przejrzalam troszke ta ksiazke, to jest bardzo bogata w witaminy. la_oveja_roja wow, ladnie 8 kg to juz jest COS!!! :) Ja musze zrzucic17 kg napewno, a co dalej zobaczymy ;) Od jutra juz skracam godziny od ostatniego posilku az do wtedy gdy pojde spac, bo teraz potrafie wsunac cos i pojsc spac, potem sie nie ma co dziwic, ze ciezko sie wstaje... wiem ze w sylwestra jeszcze poszaleje, dlatego celowo wybralam date 1.1. ;)

Dzien Dobry :) ! Dzis juz postaram sie uwazac, no i jem tylko do 19, wiem ze 18 bylaby lepiej, ale lepszy rydz niz nic ;) Czytam ksiazke... no i wnioski sa takie, ze kiedys katowalam sie kopehnaska, dukanem, kapusciana, a nawet raz probowalam adipexu, wszystko wbrew zdrowiu no i odbija sie na "starosc". Teraz zamierzam ZDROWO JESC i sie ruszac ! Nie zalezy mi na szybkim efekcie tylko DLUGOTRWALYM ! Dla tych ktorzy chca, moge wrzucic przepisy na dany dzien. Mozemy tez razem pisac, co jadlysmy w danym dniu, albo co bedziemy jesc :) mam nadzieje ze bedziemy tez sie razem motywowac :)

dla mnie mozesz wrzucic:) zamowilam juz sobie ksiazke i czekam na nia ale.jestem badzo jej ciekawa wiec mozesz uchylic mi jej rabek

Hej papiii :) prosz bardzo ;) Dzien pierwszy: Sniadanko: 4 lyzki muesli ( bez cukru) z garstka rodzynek, orzechow wloskich i szkl. jogurtu naturalnego, 2 owoce kiwi Przekaska ( tu jest wybor wielki) Obiadek: porcja makaronu pelnoziarnistego, pieczona piers kurczaka pokrojona w kostke, salatka: garsc zielonej cietej fasolki, 5-6 pomidorow koktajlowych, natka pietruszki, porwane listki salaty- wymieszane i skropione oliwa. i znow Przekaska Kolacja: Salatka Cezar ( i tu caly przepis podany ;)

kazda strona bogata w informacje co na co itp. np. ( dla mała56) Warzywa zielone ( brokuly, brukselka, szparagi czy szpinak ) to glowne zrodlo kwasu foliowego, czyli witaminy B9, ktorej spozycie zmniejsza ryzyko zachorowania na raka trzustki. Kwas foliowy jest niezbedny do odpowiedniego podzialu komorek, powielania DNA i produkcji czerwonych krwinek, dlatego jest tak wazny przed poczeciem i w czasie ciazy....

juz nie moge doczekac sie kiedy ta ksiazeczka przyjdzie do mnie. dodatkowo oprucz trzymania dietki i cwiczen postanowiłam cocdziennie robic cos dla siebie np dzis zrobiłam sobie paznokcie u rak i nogi całe oraz wyskubałam brwi - czesto przy dziecku brak mi na to czasu ale teraz powiedziałam dosc :)

IUI sie nie udala, na dwa miesiace zawieszamy "dzialania" wiec chce sie po prostu skupic teraz na sobie i troche o siebie zadbac:) Ksiazke kupie soie dopiero po 8 stycznia po pensji, bo na swieta troche sie z kasy wyhustalam:)

papiii oj znam to ;) to sie nazywa zdrowy egoizm, bo jak mama szczesliwa to dziecko tez ;) mała56 ile masz lat? mialam znajoma, kiedys ktora miala pypcia na tym punkcie, robila doslownie wszystko, mierzenie temperatury, i stanie na glowie pod sciana "po", wszystko na nic. Potem po paru latach zrezygnowali z prob i pare miesiecy pozniej zaszla w ciaze niespodziewanie ;) Stres, i psychika czasem plata figle. Jak chcesz bedziemy tu wpisyac zdrowe dania i zaczniemy wszyscy razem ;)

bardzo sie ciesz ze powstał ten topik a wy jak teraz trzymacie dietke po swietach? czy nie trzymacie? ja staram sie jesc duzo mniej ale niestety to co zostało ze stołu bo nie stac mnie na to by wyrzucic :( ale nie jem np pieczywa i wybierajac potrawy staram sie jesc zdrowo i np zamiast pierogow na obiad ja zjadłam rybke po grecku

papiii ja wlasnie tez zjadam resztki ;) goracy barszczyk tez jest dobry na zabicie gloda ;) Dobranoc :)

Gość nowaja82
Hej dziewczyny, tez zaczelam swoja przygode z Chodakowska 4 tyg temu. Cwicze 5 razy w tyg. -skalpel 1i 2, do tego robie cwiczenia z xboxem. Zrzucilam 6kg. Widze duze zmiany w ciele. Diete stosuje ale zadna konkretna. Poprostu nie jem bialych weglowodanow, z miesa tylko kurczak, ryby, duzo warzyw i naturalnych jogurtow. Osatni posilek o 18. Codziennie rano zaczynam dzien od szklanki wody z sokiem z calej cytryny i tym samym koncze dzien :-). Mam do zrzucenia jeszcze z 7 kg. Damy rade

witam was dziewczynki :) jak dzis dzis motywacja? u mnie pełna choc brzuch mnie boli bardzo bo to te ciezsze dni w miesiacu dzis dla siebie i swojego ciała przychodzi do mnie kolezanka która jest fryzjerka i nada mojej fryzurze nowy kształt- mam nadzieje ze przyjdzie i sie nie wycofa bo w zasadzie powinna juz byc

Dzien Dobry :) Ja sie troszke opuszczam, wykorzystujemy czas urlopu i remontujemy troszke ;) Witaj Nowaja82! Ja zakupy zrobie w poniedzialek dopiero, bo teraz to jeszcze lodowa peka po swietach, szkoda wyrzucic. Narazie staram sie mniej jesc, ale rodzinka jest w odwiedzinach, wiec nie da sie dietetycznie gotowac :( Dlatego celowo ta data 1.1... Woda z cytryna to bardzo dobrze robi i na przeczyszczenie kich i na cere itp. tez pilam i teraz mam zamiar ;) Tez ciagle powtarzam ze cukier i maka to "biala smierc", chcialabym sie pozbyc z kuchni ale czasem odrobina jest niezbedna... Nowaja82 ladnie! 6kg w miesiac? fiu fiu ;) Papiii u mnie tez te ciezkie dni :( Trzymam kciuki za piekna fryzurke :) Uciekam bo mnie do sprzatania wolaja O.o

Gość nowaja82
Witajcie, oj tak ten poswiateczny czas to masakra, tyle pysznosci ale coz. Ja sobie tlumacze ze to tylko jedzenie. Papii jak fryzura? Ja dzis poszalalam na wyprzedazach :-) ale takie powazne zakupy planuje po osiagnieciu swojego celu. Lece na "randke" z chodoakowska. Juz dzien bez cwiczen to dla mnie dzien niepelny

Nowaja82 PIEKNIE!!! Ja sie nadzwigalam po schodach rzeczy wczoraj, bo to i wynosic i wnosic na gore trzeba bylo, ze dzis kolana odmowily wspolpracy :( Ale jeszcze dzis spacerek z psiakiem jak codzien musi byc A i przy pracach remontowych sie czlowiek troche napocil, jutro ciag dalszy, trzeba wykorzystac czas wolny. No wlasnie papiii jak tam fryzurka?

Gość nowaja82
MiEwatez-----> kurcze wlasnie z tymi kolanami ja tez mam problem. Jak zaczynalam cwiczenia z xboxem na nogi to masakra, lewe kolano mi tak puchlo ( ale bez bolu) ze przykladalam co wieczor woreczek z lodem i po jakims czasie kolana juz sie przyzwyczaily.

Gość nowaja82
Ja za to dzisiaj mam kryzys jedzeniowy bo moj maz siedzi i wsuwa chipsy i orzeszki a mnie skreca. Wzielam kilka i mam wyrzuty sumienia :-(

:) znam to :))))) jeszcze na sylwester ostatnie jedzonko po 18, a potem juz mogila ;) Nie martw sie, jak od czasu do czasu cos podkradniesz to jeszcze nie katastrofa. tylko zeby nie czesciej ;)

Gość nowaja82
miEwatez-----> wlasnie jeszcze sylwester, swieta przezylam to i to moze sie uda :-). Na szczescie wybywam na impreze klubowa a na takich imprezach zazwyczaj nie jem, gorzej by bylo na domowce ;-)

Gość nowaja82
Ja generalnie gorzej znosze diete w domu np w weekend masakra, w ciagu tygodnia duzo pracuje i jest o niebo latwiej.