Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doktorant

Jak poderwać swoją studentkę

Polecane posty

Gość doktorant

Witajcie, Kilka informacji wstępnych - ja mam 24 lata, ona 19. Ja prowadzę zajęcia, na które ona uczęszcza. W ten sposób spotykamy się co dwa tygodnie. Zaczarowała mnie. Na ile ją poznałem, pasuje mi w każdym calu, mój odwieczny ideał. Co ona czuje - nie wiem. Gdy uśmiecham się do niej, ona to odwzajemnia, jak 2/3 innych moich studentek... Macie pomysły, jak to ruszyć? Wszelkie publiczne próby typu: "proszę zostać po zajęciach" się przecież nie nadają. A kolokwia, niestety, pisze Ona bardzo dobrze, więc i na poprawę na dyżur zaprosić jej nie mogę. Ktoś powiedział - napisz maila. Tylko, że to zbyt duże ryzyko, poza tym byłoby to kompletne odarcie z całej magii. Ktoś powiedział - poczekaj na jej krok. Tylko jaka gwarancja, że - nawet jeśli odwzajemnia cokolwiek - ona się na to odważy? Z góry dzięki

Gość doktorant
Ok, "po" semestrze, a raczej końcu roku, to nie ma problemu. Chodzi mi o "teraz", bo do końca naszych zajęć jeszcze wiele miesięcy, których raczej nie chcę przeczekać... Chyba że muszę.

Nie znam się na podrywie, zwłaszcza w takich sytuacjach. Jedyne co mogę poradzić, to neutralny grunt, podrywanie an zajęciach to kiepski pomysł.

Gość gość
24 lata to w tym roku broniłeś magisterkę :P

Gość gość
Tak, jestem na I roku doktoranckich...

Gość gość
I rok I semestr i już prowadzisz zajęcia ? baju baju

Gość gość
No cóż, nie będę ujawniał, jaka uczelnia, żeby mnie nie zlokalizowano, ale gwarantuje, że pewien uniwersytet na południu Polski nie ma oporów do przydzielania doktorantów na I roku do prowadzenia zajęć :) Zresztą, po co miałbym kłamać...?

Gość lisclaurowy
wymysl jakis projekt/dluzszy esej w ramach cwiczen i indywidualne konsultacje (osobiscie lub mailem), bo przeciez nie bedziesz omawial prac poszczegolnych studentow przy reszcie... ;)

Gość gość
Już taki projekt im zadałem na początku roku, do lutego mają go zrobić, może wtedy się coś ruszy ;)

Troche to smierdzi schematem wykladowca-studentka prawie jak nauczyciel-uczennica, tyle ze c****erwsi sa juz dorosci i im wolno :-) taki uklad jest zawsze troche niezreczny. dziewczyna moze sobie pomyslec, aha, facet chce wykorzystac sytuacje i mnie przy okazji, na nasteony rok bedzie moze nastepna. jedyne co mi przychodzi do glowy to sprobowac najpierw zdalnie na przyklad przez fb. gatki, szmatki i ewentualnie zaproszenie na kawe.

Gość Żan Żar
Może ona kogoś ma.

Gość pimpirimpim
Ale jak ją posuwa jakiś umięśniony budowlaniec z ósemką na rękę, albo inny handlarz samochodów to raczej ze swoją pozycją doktoranta pierwszego roku jesteś na z góry przegranej pozycji.

Gość gość
A co mnie interesuje, czy ktoś zarabia więcej ode mnie ;) Na powodzenie nie narzekam, a zarabiam 3 na rękę :)

Gość lisclaurowy
no to poczekaj do lutego, zleci. zapros na idywidualne konsultacje/omowienie pracy (tak sie praktykuje w cywilizowanych uczelniach) i moze ja 'wyczujesz' :)

Gość lisclaurowy
pamietam jak podobal mi sie jeden wykladowca i czekalam z utesknieniem na takie konsultacje :) fajnie sie gadalo, ale niestety zajety byl. nie bylo mi dane trafic na takiego jak Ty ;)

Gość gość
Co mają w sobie prowadzący ćwiczenia, że studentki tak na nich lecą, ktoś mi wytłumaczy? :(

Gość atpię aby
fajne ciało :)

Gość gość
co 2 tygodni? zaoczne?

Gość gość
doktorant z mentalnością dziecka, tytuł magistra już dawno został zdewaluowany, tylko czekać aż tytuł doktora też będzie

Gość gość
Czemu z mentalnością dziecka? Czy wy przypadkiem nie przesadzacie, inteligenci? Założę się, że inteligencją bije on was na głowę... Bo wy to tylko mądrzy jesteście w necie, a on jakoś swoim intelektem może się pochwalić w prawdziwym życiu...

Gość gość
Temat stary jak świat :) Gratuluję 5 lat młodszej dziewczyny, bo wątpię, czy Ci się oprze...

Gość gość
"mamo, chcę lizaka, daj mi lizaka"- a temu z mentalnością dziecka.

Gość gość
Autorkę ostatniego wpisu chyba nieźle porąbało...

Gość gość
Tak cicho w takim wątku?

Gość gość
Po skończeniu kursu umów się nią. Na razie to nieprofesjonalne. Moi rodzice tez się tak poznali :-)

Gość gość
Ale jak się z nią umówić po kursie? Po ostatnich zajęciach zagadać przy jej znajomych? A może maila wysłać?

Gość gość
maila , jak wy nie wiecie ,to kto ma wiedzieć :P

Gość gość
24 lata i doktoranckie? lipa. ja mam 23 no teraz 4 i dopiera będę bronił 1 stopień inż.