Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona9292929292

mniej widoczna 2 kreska na tescie

Polecane posty

witam, wczoraj zrobiłam test ciazowy i okazło sie że widać słabo bo słabo drugą kreskę, widać ją gołym okiem i nie trzeba sie zbytnio przyglądać. Czy wynik testu ciązowego moze byc pozytywny , czy może test może sie mylić ? ja już nie wiem bo mam dziwne objawy ale nie jestem pewna czy to nie przez tą panikę? tzn staramy sie o dziecko ale nie chce sie nastawiać żeby sie nie rozczarować ?? wspomnę że miesiączke miałam 18 listopada, a 19-20grudnia miałam jakieś dziwne plamienie.

Gość zosiamałala
zrób test jeszcze raz za kilka dni

Gość gość
zosiamałala ma rację. Zrób test za kilka dni (np.za 3), albo idz na bete. A jakie to masz dziwne objawy oprócz plamienia?

własnie miałam zamiar jutro powtórzyć test, oprócz plamnienia to teraz taki ból brzucha ale nie wiem czy to jeden z obiawów czy może poprostu z nerwów , czuje tak jakby mdłości, ale wczoraj były wieksze. Mama mi mówiła że to plamienie mogło być poprostu wywołane implantacją zarodka w macicy i można to też kojarzyć z miesiączkowymi objawami. ale gdzie bym nie czytała to nawet ledwie widzialna kreska wskazuje na ciąże ;p

Gość gość
zrób jeszcze test jutro. a w poniedziałek jak się powtórzy wynik do lekarza się umów, możesz jeszcze dziś spróbować iść na test z krwi betaHCG. Możliwe, że jesteś w ciąży, ale nie chce Cię nakręcać. Lekarz najlepiej C***owie. Jak 18.11 miałaś okres, to teraz by był 6 tydzień ciąży, wiec bedzie coś widać jak coś

Gość gość
chodziło mi że Ci/ powie, w sensie Tobie powie ;)

ale czy to możliwe żebym przez te 6 tygodni nic nie czuła ?? dopiero wczoraj mnie opadło. Ja nie uwierzę jak nie zobaczę jakiegoś potwierdzenia, bo to pierwszy cykl kiedy staraliśmy się o dziecko. Nie powiem żebym się nie napaliła ;d

zdaje sobie sprawe ze każda ciąża jest inna i każda kobieta ma inne objawy.

Gość ksia8777
na pewno sie nie myli

Gość gość
Może tak szczęśliwie wam się już udało :) :) :) Tak jak napisałaś, każda ciąża jest inna. Jedna kobieta przy pierwszej i przy drugiej ciąży może mieć różne objawy. Teoretycznie od 6 tygodnia zaczynają się mdłości, Brak okresu też jest przecież objawem ciąży. Na teście wyszła Ci druga kreseczka, więc jest spore prawdopodobieństwo ciąży, ale nie znaczy, że rzeczywiście jesteś w niej... Zrób test, jeżeli Cię uspokoi, ale jak najszybciej do lekarza się umów. A jakich wcześniej oczekiwałabyś dolegliwości ciążowych? Rzadko się zdarzają wcześniej.

najchetniej juz bym pobiegła do apteki !!!

Gość gość
To biegnij jak chcesz! ;) Z porannego moczu test wychodzi najlepiej (bo mocz jest nierozcieńczony), ale jak jestes w ciąży to może i teraz Ci wyjdzie :) A może masz czynne jakieś laboratorium u siebie w mieście, które by zrobiło Ci bete i wyniki byłyby za 2godz.?

to byłałby moja pierwsza ciąża , nie mam pojęcia jak to wszystko wygląda, ale z tegho co słyszałam to jakieś obrzęki piersi, zyłki na sutkach, wrażliwośc na zapachy, ale.. jestem dobrej myśli, bo przekopałam cały internet szukając czegoś na temat wątku :)

ewentualnie szpital bo przy sobocie to raczej ciężko. ale nic, poczekam :) może nie wpadne w paranoje ;d

Gość gość
To był przykład, że jedna kobieta może w dwóch ciążach odczuwać inne objawy, po prostu każdy ma inaczej. Są "dolegliwości" powtarzające się u wielu kobiet, ale nie znaczy że u wszystkich :) Obrzęki piersi może zdarzają się najczęściej, wrażliwość na zapachy ztym jest raczej różnie, a żyłki na sutkach to chyba nieco później... Zależy w jakim mieście mieszkasz, być może tylko szpital u Ciebie zostaje, ale znając życie i opieszałość laboratoriów szpitalnych to wyniki i tak byś miała na poniedziałek. Bądź dobrej myśli, ale w paranoje nie wpadaj ;)

Gość gość
A jak z Twoja temperaturą ciała i ciśnieniem?

Gość gość
no czuje że mam przyspieszony puls a z ciśnieniem różnie. temp może lekko podwyższona..

Gość gość
To jak przeszukałaś cały internet, to wiesz, że tempka jest podwyższona 1. w fazie lutealnej cyklu 2. na początku ciąży Cinienie teoretycznie powinno być podwyższone w ciąży, ale to chyba nie reguła. Chyba najlepiej nie panikować, jutro zrób test, może kreska będzie wyraźniejsza :) I do lekarza idz jak najszybciej, bo jeżeli to ciąża, to niech ja monitoruje, a jeżeli nie, to musisz się dowiedzieć co z twoją miesiączką :)

Gość gość
Jutro rano zrobie test a w tygodniu udam sie do lekarza . Dam znać jak tam moje kreseczki ;)

Gość gość
Czekamy na wiadomości od Ciebie :)

Gość gość ona 123
Ja też miałam bardzo słabą drugą kreskę (było to 2 dni po dniu spodziewanej miesiączki), test powtórzyłam po tygodniu i wtedy była grubsza:) przez 1,5 miesiąca od ostatniej miesiączki też nie zauważyłam objawów, potem zaczęły się wymioty itd

Nawet blada kreska jest mocna wskazowka ze jestes w ciazy. Obecnosc drugiej kreski u kobiet NIE bedacych w ciazy jest ekstremalnie rzadka i pojawia sie w przypadku dosc powaznych i rzadkich schrzen o podlozu hormonalnym i nowotworowym. W 99% przypadkow nawet bardzo blada druga kreska to ciaza. Jestes prawdopodobnie w gronie tych szczesliwych kobiet ktore nie maja problemu z szybkim zachodzeniem w ciaze :-) Co do objawow. Ja mialam pierwszy objaw podobny jak przed okresem - obolale piersi i lekko bardziej niebieskie zyly na nich. I nic innego - az do 8 tyg, wtedy zaczely sie dopiero nudnosci.

Gość Kasiagosc
To moze ja juz pogratuluje :) 2 kreseczka, nawet bardzo niewyrazna wskazuje na ciaze:) Na moim tescie ciazowym ledwo, ledwo bylo cos widac. A teraz jestem w 22 tyg i czuje jak moja coreczka sie wierci w brzuchu:)

Gość Kasiagosc
A delikatne plamienie moze czasem sie pojawic w terminie spodziewanego okresu, tez lekko plamilam. Co do objawow- ja nie mialam i do tej pory nie mam zadnych. Nie wymiotowalam ani razu, zadnej zgagi czy innego zlego samopoczucia, poza tym ze bylam czesto bardziej senna niz zawsze. Wiec wcale nie tak latwo sie zorientowac ze jest sie w ciazy :)

Gość gość
kiedyś słyszałam, że dzieci kobiet niewymiotujących są mniej inteligentne, ale to chyba jakaś głupota :P

Hehe,dobre, ja wymiotowalam prawie cala ciaze a pierwsze 4 miesiace to nawet w szpitalu bylam z odwodnienia, bo nie jadlam np 4 dni pod rzad i ledwo moglam pic po lyzeczce..... Mam sie spodziewac Einsteina ?:-)

cały dzien zyje w przekonaniu ze to jednak to. ze bedzie dzidzia. ;d

Kasiagosc - OBY I W MOIM PRZYPADKU TAK BYŁO. ;)))

Gość enja 83
też zrobilam wczoraj test i byly dwie kreski. ...ta druga mniej intensywna niz pierwsza ale bardzo wyrazna..... to moja druga ciaza....do lekarza sie wybiorę za ok. dwa tygodnie. .ost. miesiaczke mialam 27.11 wiec to dopiero poczatek....ale po owulacji plamilam przeszlo ponad tydzien...to bylo chyba implantacyjne plamienie dla pewnośc***owtorze test w pon :) u mnie tez pierwszy cykl staran. mam juz córeczkę 2, 5 letnią pozdrawiam

Gość Kasiagosc
Enja gratulacje! :) Zaniepokojona, powtorz test najlepiej. Ja robilam wieczorem i kreska byla baardzo jasna, rano juz nieco ciemniejsza. Ale ten drugi test to raczej po to zeby ciebie upewnic, ja jestem pewna ze wam sie udalo czego szczerze gratuluje :)