Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ślady krwi w śluzie proszę o radę

Polecane posty

Gość gość

Zacznę od tego, że mam 20 lat i 6 dni temu pojawiły się u mnie ślady krwi w śluzie (ilość minimalna: 2-3 krople krwi rozrzedzone przez wydzielinę). Jako, że był to dzień po planowanej owulacji, to specjalnie się tym nie przejęłam (choć nigdy wcześniej mi się to nie przydarzyło), w każdym bądź razie zignorowałam sprawę, zrzucając to na bark nieprzewidywalnego losu kobiety i sekretów jej ciała. Aczkolwiek przed chwilą wystąpiła identyczna sytuacja. Problem w tym, że teraz nie wiem o co chodzi. Przecież to nie jest 2 owulacja w jednym cyklu, miesiączka to zdecydowanie też nie jest (1,5 tyg za wcześnie, kompletnie inny wygląd wydzieliny i brak jakichkolwiek objawów przed- czy w trakcie- miesiączkowych). Poza tym- z powodzeniem wesoło sobie miesiączkuję od 8 lat i zawsze wszystko było wyjątkowo terminowo i żadna krew pomiędzy miesiączkami się nie pojawiała. Któraś z Was wie, o co może chodzić? I gdzie znajdę ginekologa "na poziomie" w Warszawie, który przyjmie mnie na cito po Nowym Roku? Za każdą pomoc będę wyjątkowo wdzięczna. :)

Gość enja 83
a starasz sie o dziecko? wspolzyjesz? jesli tak to moze byc plamienie implantacyjne....

Gość gość
Starać nie staram, ale współżyję. Aczkolwiek ostatni stosunek miał miejsce 14 grudnia. Owulacja najpewniej była 22. No bez przesady, zawsze jakieś szanse na ciążę są, ale raczej śmiem wątpić, by tutaj o to chodziło. Tym bardziej, że to były 2 przypadki z różnicą 6 dni. :P

Gość gość
wiesz takie plamienia mogą mieć różne przyczyny np. zmiany hormonalne, infekcja intymna, polipy, cysty oraz tak jak ja mam nadżerka szyjki macicy. U mnie te plamienia najczęściej po stosunku występują oraz jak dźwignę coś ciężkiego, niezależnie, w której fazie cyklu jestem. Po ciąży (dopiero w planach) będę miała zabieg usuwania nadżerki bo na razie nie ma takiej potrzeby, cytologia zawsze wychodziła II czyli dobrze. Nie leczyłam nigdy tego przeciwzapalnie jedynie biorę provag, probiotyk zapobiegający infekcjom intymnym bo jak tego nie robiłam to zdarzały się dni kiedy mnie swędziało i upławy dziwne. Tak więc idź po prostu na wizytę kontrolną do ginekologa i zobaczysz co i jak/powodzenia.

Gość gość
Też właśnie myślę, że to nadżerka. Aczkolwiek po południu dostałam normalnej miesiączki (tydzień za szybko) i teraz już naprawdę jestem w kropce. Nie mam pojęcia co o tym myśleć, a do tego z wizytą muszę czekać jeszcze minimum 5 dni. Oszaleję do tego czasu chyba... A Tobie życzę powodzenia. Zarówno z ciążą jak i leczeniem. ;)

Gość gość
Takie plamienia mogą świadczyć o nadżerce lub endometriozie (jeżeli masz bóle w trakcie okresu). Przy zaburzeniach hormonalnych też taki problem się pojawia. Idź do ginekologa, zrób badania poziomu hormonów płciowych i tarczycy, wizyta i badania rozwieją wątpliwości. U mnie przy nadżerce często występowały infekcje intymne, przy leczeniu wspomagałam się invagiem, po wymrożeniu, wszystko wróciło do normy. Po zabiegu profilaktycznie również zakładam probiotyk w celu ochrony przed patogenami, szczególnie po okresie lub po powrocie z basenu.

Gość ilaaaa
ja miałam parę razy krwawienie podczas owulacji a raz mi się nawet zdarzyło że plamienie trwało przez kilka dni w okresie płodnym ale to było podczas chodzenia po górach. Obserwuje się więc wiem wszystko co i jak się u mnie dzieje. Kiedyś miałam jeden cykl gdzie owulacja nie wystąpiła a w kolejnym cyklu owulacja wystąpiła 7 dnia a miesiączka 20 dc więc it happens

Gość ilaaaa
dodam jeszcze że żadnych nadżerek u mnie nie wykryto