Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego gender oszlalo na punkcie malych chłopców

Polecane posty

Gość pomaranczlala
Tak samo ja nie chciałam brać udziału w jakichś głupawych tańcach na apelach, a jednak mi to kazano. I co z tego, że musieli się ubrać w te sukienki? To, że uważają to za upokorzenie jest dostatecznym dowodem na to, że gender jest potrzebne. Maciek B: ja nie pytam, czym męskość nie jest, tylko czym jest.

W życiu codziennym nie miałam do czynienia z tym problemem, nie chciałabym jednak rozprzestrzenienia tej ideologi. To moim zdaniem chora ideologia, nie chcę by moim dzieciom, dzieciom moich znajomych, ktoś wpajał takie ideologie :O

Gość gość
"To, że uważają to za upokorzenie jest dostatecznym dowodem na to, że gender jest potrzebne." Cała kwintesencja z*****ego lewactwa. Nie jesteś z tym szczęśliwy, to zdaje ci się. My wiemy lepiej... Jakim trzeba być kretynem, żeby takie brednie pociskać, skor orendownicy tego dziadowstwa od samego początku powołują się na wolność wyboru

Gość gość
Gender właśnie próbuje pomóc w odnalezieniu własnej tożsamości, bez względu na oczekiwania . "Próbuje pomóc" - zakładając sukienkę na siłę. Dobra jesteś :D

30% kobiet ma tzw. "męski umysł" i 90% mężczyzn. - Niby skąd te dane.:D Jeśli idziesz do tablicy i nic nie umiesz to znaczy że jesteś obibokiem i słusznie. Udowodnić, że próbuje przerobić na transwestytów? Hmm. Załóż sukieneczke Jasiu, dzisiaj bawimy się w bycie dziewczynką:D

Gość gość
Conquest - A ty DKW się tak nie mądrz,bo jak na razie żadnej wyższej szkoły nie skończyłeś

Gość gość
w norwegi gender to pseudonauka poczytajcie co robi na zachodzie dzieci gwałcą dzieci bo od przedszkola maja nauke sexu

29.12.13 [zgłoś do usunięcia] gość - Podobno w Rassiji też była forma wychowania seksualnego w latach 30-tych. Potem biegały chmary nieślubnych dzieciaków

Gość gość
gość - Norwegia to akurat jeden z najbardziej skrajnie lewicowych krajów w Europie i na świecie. Wyprzedza ich chyba tylko Szwecja i ostatnio Brazylia gdzie lewicowy jest praktycznie cały rząd razem z sądem najwyzszym :D

Gość gość
Mój syn gdy miał około 4 lat uwielbiał bawic sie .. wózkiem dla lalek :) Mial 3 kołowca, rózowego I woził w nim .. samochodzik :P albo uzywal go do crash testów:P Dzis ma 8 lat I nie ubierze sie w cos co choc troszke przypomina 'dziewczynskie ":) Żeby okreslic swoja plec nie potrzebowal zadnego gender! nawet wozek dla lalek nie zakłocił rozwoju jego osobowości:P

Gość pomaranczlala
@Maciek B: mój ojciec i dziadek nie mają problemów z gender. Ty mówisz o jakiejś bliżej nieokreślonej "męskości", więc mi ją zdefiniuj. Jak widać - nie potrafisz. "Nie jesteś z tym szczęśliwy, to zdaje ci się." Nie - zdaje Ci się, tylko wyprali Ci mózg w dzieciństwie. "z*****ego ", "Jakim trzeba być kretynem", "brednie", "dziadowstwa" - same inwektywy. A argumenty? @fiku mikuuu - Co konkretnie Ci się nie podoba? "Masz dobrze zryty beret." Czemu? "Próbuje pomóc" - zakładając sukienkę na siłę." Próbuje pomóc np. organizując zajęcia polegające na obserwacji zależnośc***omiędzy czyjąś powierzchownością, a tym, jak tę osobę postrzegamy. "Własnej tożsamośc***owinno się szukać w zgodzie z naturą, a nie na przekór niej. " I gdzie tu widzisz postępowanie na przekór natury? Czemu powinno się tożsamości szukać w zgodzie z naturą? W zgodzie z naturą, to powinnaś współżyć od pierwszej miesiączki, żeby zrodzić jak najwięcej potomstwa, a Ty się chwalisz, że jesteś dziewicą. "Niby skąd te dane." Z internetu i książek. Potem postaram się poszukać. "Jeśli idziesz do tablicy i nic nie umiesz to znaczy że jesteś obibokiem i słusznie." A jeśli uważasz, że ubranie sukienki Cię upokarza, to znaczy, że uważasz bycie kobietą za coś wstydliwego i bardzo niesłusznie. @gość 2013-12-29 15:23:13 : Jak wygląda "nauka seksu"?

"A jeśli uważasz, że ubranie sukienki Cię upokarza, to znaczy, że uważasz bycie kobietą za coś wstydliwego i bardzo niesłusznie." Pudło - Kobietą nie jestem i jestem tego świadomy. Nic tego nie zmieni. Założenie sukienki uczyni ze mnie nie kobietę a z*****ego dziwoląga. I właśnie próby zrobienia z kogoś takiego dziwadła są bardzo poniżające...

Gość pomaranczlala
Założenie sukienki nie zrobi z Ciebie kompletnie nikogo.

"Nie jesteś z tym szczęśliwy, to zdaje ci się." Nie - zdaje Ci się, tylko wyprali Ci mózg w dzieciństwie. " "Wyprali mózg" - pięciolatkowi. Naucz się zliczyć do trzech a zauważysz, że pięciolatek nie ma ukształtowanej psychiki, a jego psychika się dopiero kształtuje. Jeśli nie chce założyć sukienki to znaczy, że jest to uwłaczenie jego godności i jest niezgodne z jego naturą - zakładając że rozwija się zgodnie z naturą. Reasumując, jeśli czujesz się facetem i chcesz założyć smoking na przykład - to proszę bardzo, ale od cudzych dzieci WARA!!!

"Nie jesteś z tym szczęśliwy, to zdaje ci się." Nie - zdaje Ci się, tylko wyprali Ci mózg w dzieciństwie. " "Wyprali mózg" - pięciolatkowi. Naucz się zliczyć do trzech a zauważysz, że pięciolatek nie ma ukształtowanej psychiki, a jego psychika się dopiero kształtuje. Jeśli nie chce założyć sukienki to znaczy, że jest to uwłaczenie jego godności i jest niezgodne z jego naturą - zakładając że rozwija się zgodnie z naturą. Reasumując, jeśli czujesz się facetem i chcesz założyć smoking na przykład - to proszę bardzo, ale od cudzych dzieci WARA!!!

Gość gość
Kiedys mężczyzni nie nosili spodni :classic_cool: jak widac ubiór to sprawa kultury a nie tego co męskie i kobiece. W ogole ubiór jest nienaturalny bo urodzilismy sie nadzy a nie w spodniach :classic_cool:

Gość pomaranczlala
To jak to się stało, że Sobieski chodził w sukience? Od kiedy to sukienka jest niezgodna z męską naturą, skoro w naturze ludzie chodzą kompletnie nadzy?

"29.12.13 [zgłoś do usunięcia] pomaranczlala Założenie sukienki nie zrobi z Ciebie kompletnie nikogo." Znowu pudło. Na bycie dziwolągiem nakłada się tak, jak wyglądamy, jak się czujemy, jak jesteśmy postrzegani. Jeśli coś sprawi, że wyglądam, jak dziwoląg, czuję się jak dziwoląg i de facto jestem postrzegany za dziwoląga, to de facto tym dziwolągiem się staję...

Sobieski nosił męską - orientalną suknię. Teraz już takich nie szyją, bo są niepraktyczne. Teraz są spodnie damskie i męskie. Facet w damskich wygląda jak idiota. Trzeba być kretynem, by łączyć te dwie sprawy...

Gość gość
Conquest - ubrany w jeansy i tshirt jesteś dziwolągiem dla Indian w dorzeczu Orinoko :classic_cool: pomysl co musieli czuć tubylcy gdy Magellan albo James Cook ich odwiedził :classic_cool: czubki i psychole w białych gaciach w smiesznych kapeluszach :classic_cool:

Gość gość
Równouprawnienia we wszystkich sferach życia, nigdy nie będzie. Tak nas natura stworzyła i my tego nie zmienimy.

"Doucz się. To nie była sukienka, tylko żupan." To w sumie taka męska suknia (strój orientalny). Wiadomo, że też Jezus chodził w sukni, bo jest napisane, że żołnierze dzielili o nią losy (musiała być nie tania i niezakrwawiona zatem). Zatem Jezus nie nosił się jak biedak, jak próbują niektórzy wmówić. Co nie zmienia fakty, że strój kobiecy różni się od stroju mężczyzny...

"ubrany w jeansy i tshirt jesteś dziwolągiem dla Indian w dorzeczu Orinoko" U nich w wiosce ludzie żyją p 40 lat, u mnie po 80. Ja jem wołowinę, oni jaszczurki i węże. I tyle w temacie

Gość gość
Zmuszanie dzieci do transwestytyzmu oczywiście że jest formą pedofilii. Nie rozumiem jak można bronić ideologii która propaguje pedofilię. Zmuszenie chłopca do przebierania się za dziewczynkę jest jak najbardziej czynnością seksualną. Przecież gender to tylko nowe opakowanie dla pedofilii.

Gość gość
powiedzcie szkotowi ze chodzi w sukience to wam more obije

Gość gość
Gender jest teorią-nie ideologią- z obszaru wiedzy humanistycznej, która pozwala patrzec na zmianę stosunków społecznych poprzez reakcję między mężczyznami a kobietami. Tu mamy na myśli gender mainstreaming. czyli politykę równosciową. Gender zadaje pytania, o to , kto ma władzę, kto ma korzys=ści, kto jakie obowiazki i przywileje. Weżmy pomysł z orlikami, czy zadano sobie pytanie jakie korzyści z tego bedą mieli chłopcy, jaki dziewczynki, chłopcy bedą piłkarzami, a dziewczynki, dziewczynkami , dymanymi przez chłopców, czyli udział dziewcząt , raczej niewielkiwiec po co było budowac tyle stadionów? Jeśli metodę badawczą gender zastosujemy w medycynie np. w zawałał serca, okazuje się, że objawy opisane , sa objawami męskimi, a objawy kobiet sa całkowicie inne. Co mamy w rezultacie, męzczyznę się uratuje, a kobieta niestety umiera. Weżmy też leki, bada się je pod kątem męskim, a kobieta kupuje w aptece i jest królikiem doświadczalnym, danego leku. Ale kto to wytłumaczy kościelnym niedoukom, apb Michalikowi?

Gość gość
Ty piszesz o gender tej teoretycznej. Tutaj jest mowa o nurcie/ideologi kreowanej przez środowiska LGBT nazwanej GENDER bazującej na teorii gender. I jak najbardziej jest to ideologia. To ta sama ideologia wspierana przez UE (patrz - zmuszenie w przedszkolu chłopców do noszenia sukienek).