Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wirus bostoński w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Witam Jestem w 18 miesiącu ciąży dopiero co wyleczyłam (antybiotykiem) chore gardło a mój synek przyniósł z przedszkola wirusa bostońskiego. Jemu właśnie przechodzi a ja dziś rano zauważyłam wysypkę na dłoniach co jest jednoznaczne z tym że mnie zaraził. Rozmawiałam z moim ginekologiem i ogólnie mnie uspakaja. W internecie można się naczytać wiele strasznych historii o skutkach tego wirusa dla dzieciątka w łonie matki, ale wiem że ewentualne skutki zależą od wielu czynników. Tak czy inaczej jestem załamana siedzę i płaczę. Jeśli są tu jakieś mamy które cierpiały na tą chorobę w ciąży niech dadzą znać czy i jak wpłynęło to na ich maleństwa?

Gość gość
podnoszę

Gość eteo
Podnoszę temat. Czy są tu mamy, które przechodziły to w ciąży? Jestem w 10 tyg. i złapałam tego wirusa. Jeśli ktoś mógłby podzielić się swoimi doświadczeniami, to byłabym wdzięczna.

Gość gość
przeszłam to w 8 tygodniu ciąży, więc kiepsko, bo na początku...ale - głowa do góry!!! piszę to, żeby wesprzeć dziewczyny, które ewentualnie będą miały ten problem... ja byłam zestresowana całą ciążę, mój internista mnie straszył, jeździłam po szpitalach, nocnych izbach, przychodni chorób zakaźnych w Krakowie i co? i nic - trzeba to przechorować i tyle - leki na gorączkę, nic więcej.... W ciąży nachorowałam się wiele...w I trym. miałam też antybiotyk i wysoką gorączkę. URODZIŁAM ZDROWĄ CÓRECZKĘ!!! :)

Gość gość
Jestem w 18 tygodniu ciąży, córka mnie zaraziła wirusem bostońskim. Bardzo się martwię. Proszę o informacje osób, które w ciąży też to przechodziły. Czy były jakieś powikłania u dzieci po porodzie?