Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Oczywiscie, ze można normalnie karmić piersią , jedno nie ma z drugim nic wspólnego :)

Gość gość
Baleboste dziękuję za odpowiedź

Gość alayla
słuchaj, ja sama do iv z kd podchodziłam 4 razy i nie uważam, że to kwestia jakości komórek jajowych. Skoro nie możesz zajść w ciążę to znaczy, że masz problem i będą trudności, przecież nikt ci nie obieca, ze zajdziesz w ciążę od zaraz! Będą robić wszystko, abyś zaszła, no ale tez wykaż zrozumienie dla siebie i swojego organizmu. Akurat invimed jest naprawdę w porządku, a konkurencja zawsze powie, że u nich najlepiej. Ja na przykład zmiast skupiac się na obgadywaniu poprzedniego lekarza, wykonywalam zalecenia obecnego i nie poddawałam się. I to zakończyło się sukcesem. Tego tez Tobie życzę.

Gość gość
A ja uważam, że kwestia jakości komórek. Pierwsza dawczyni 4 ładne blastocsty, 4-ry transfery i brak ciąży. Druga dawczyni 3 ładne blastocysty , dwoje dzieci w domu (dwa transfery) i jedna blastocysta czeka :)

Gość bizuuu
hej gabi, przykro mi z powodu twojego nieudanego transferu:( porażki są takie bolesne :( ja już nie walczę o dziecko z kd. udałam się do ośrodka adopcyjnego i wiem, że to jest lepsza decyzja niż pakowanie pieniędzy w wielką niewiadomą. in vitra kosztowały mnie ponad 50tys, kiedyś trzeba powiedzieć dość.

Gość gość
Oczywiście, że to jest kwestia komórek. Można być super przygotowanym a jak komórki są do niczego to i tak nie ma szans. Pierwszy raz słyszę taką kontrowersyjną ocenę; że komórki nie mają znaczenia.

Gość kasia200kh
do gościa z 9:12 do profesora skierował mnie mój lekarz prowadzący zz Gamety - dr.Połać , on też skierował mnie na kilka badań immunologicznych , tak więc na wizytę do profesora ide z wynikami , aby je skonsultować przed transferem .

Gość gość
Kasiu a jakie badania robilaś? Jeśli możesz sie podzielic informacja, to jaki byl koszt i czas czekanie na wyniki?

Gość Koala89
Gabi nie wiem jak ubrać w słowa to jak bardzo mi jest przykro z powodu Twojej porażki.Ale popatrz na to na chlodno i przekalkuluj masz jeszcze 4 zarodki to 4 razy wiecej niz ja mam aktualnie do dyspozycji, wiec jeszcze nic straconego:-* Masz jeszcze dwa podwojne podejscia to i tak wiecej niz ja mialam na start zaczynajac z 3 zarodkami:-)

Gość gość
a co sadziecie o pani dr w tychach ktora powiedziala do mnie ,,przyjdzie pani ze swoja dawczynia to probujemy .. (poniewaz ze wzgledu na moj wiek nie kwalifikuje sie do zadnego programu ) jak ona to chce zrobic czy to legalne , mam kupic dawczynie i udawac z to z rodziny ? prosze o jakies wypowiedzi bo bije sie z myslami , a widze ze madre dziewczyny jestescie i niestety przykro doswiadczone , trzymam kciuki za kazda

Gość gość
A tak z ciekawości do ilu lat kwalifikuja do KD ? Ile masz lat?

Gość kasia200kh
do gość z 20:40 ja z badań to robiłam p/c antykardiolipinowe-ACA – CZMP 98,00 zł p/c p.ag łożyska- APA – CCDL- 112,50 zł p/c jądrowe – ANA – CZMP 25,00 zł mutacja cz V Leiden – CZMP 125,00 zł mutacja genu protrombiny – CZMP 125,00 zł test CBA-cytokiny Th1/Th2 – Gameta 350 zł test IMK –Ocena subpopulacji limfocytów Gameta 170 zł Najdłużej czekałam miesiąc na wynik " mutacja cz V Leiden"

Gość kasia200kh
Badania robiłam w trzech laboratoriach ze względu na ceny badań , oraz dla tego że nie wszystkie badania mogłam wszędzie zrobić . Zreszta mój lekarz powiedział że mam sobie zrobić badania tam gdzie jest taniej bo u nich to strasznie drogo .

Gość gość
kasia200kh- prof Wilczyński jest ok. dzięki jego zaleceniom zaszłam w ciążę. Polecam

Gość gość
Kasia200kh-mnie prof Wilczyński pomógł. być może dzieki niemu jestem w ciąży :) Polecam Ci go, pozdrawiam

Gość gość
up

Gość gość
Dziewczyny o co chodzi z tym prof Wilczyńskim, czy kierowano was do niego z powodu podejrzenia o choroby immunologiczne do leczenia? Jakie leczenie on stosuje? Jakieś leki brałyście? Mnie nikt nie kierował do immunologa (miałam robione badania oprócz testu CBA-cytokiny Th1/Th2 i testu IMK –Ocena subpopulacji limfocytów ). Proszę napiszcie coś więcej :)

Gość kasia200kh
ja do profesora zostałam skierowana przez lekarza prowadzącego po dwóch ciążach biochemicznych ( po histeroskopii która nic nie wykazała lekarz zlecił mi badania immunologiczne ) kilka postów wyżej pisałam jakie badania zrobiłam .Mój doktor stwierdził że przed kolejnym transferem chce aby profesor Wilczyński na temat mich badań wypowiedział

Gość gość
Alayla Akurat o tym, ze zajscie w ciaze glownie zalezy od jakosci zarodka powiedzial mi dr Rokicki z Invimedu :-) W tej klinice zaszlam takze w ciaze o teraz trzymam na rekach cudowna coreczke. Zaszlam w ciaze z polskiej komorki. Lwow odradzam na podstawie swojej wiedzy i doswiadczenia. Cena nie jest konkurencyjna. Ja na komorki ze Lwowa wydalam 40 tys. Invimed bierze komorki ze Lwowa. Pozdrawiam

Gość gość
Kasia2000 uwierz to jeszcze nie wszystkie badania dr Wilczyński zleci Ci ich jeszcze kilka które są troszke droższe.A dr Połać ma to w nawyku ,że tam kieruje. Chociaż czasem się zastanawiam po co. Ale idz.

Gość gość
Dziewczyny a z 6 komorek +dobrego nasienia ile ZARODKOW otrzymywalyscie ?

Gość gość
Do gościa z 21:51 czy możesz napisać co wynika z tych badań, chodzi mi oto czy miałaś jakieś celowane leczenie na podstawie tych badań czy jest to schematyczne leczenie immunologiczne typu acard, fraksiparyna, encorton lub zamienniki. Czy może wlewy lub szczepienia. Jeżeli to nie tajemnica to jakieś leki brałaś?

Gościu, ja z 8 komórek i b.dobrego nasienia mężą raz otrzymałam 1 blastocyste 5-dniowa, innym razem z 10 kom otrzymałam 3 blastocysty 5-dniowe. Wiec patrzac na te liczby teoretycznie z 6 nie powinno mi sie nic udać, ALE komórka komórce nierówna i nie ma co tego porównywać. 6 komórek to przy obecnych przepisach b.dobra liczba.

Gość gość
Ja z 7 dojrzałych komórek miałam 5 ładnych blastocyst.

Gość gość
A ja z 6 komorek mialam 4 zarodki

Gość gość
Ja z 11 kom. 6 blastocyst

Gość gość
A za ktorym razem zaciazylyscie biorac KD i w jakim wieku jestescie?

Gość gość
A za ktorym razem zaciazylyscie? I w jakim wieku? 11 czy 8 komorek to dla was dawczyni sie stymulowala i wszystko dostawalyscie? Teraz z banku sie dostaje 6 komorek

Gość gość
Wiek nie ma tu znaczenia. Ja byłam w ciąży przy drugim podejściu ( inna dawczyni niż za pierwszym razem).

Gość gość
Kasia200kh- odpowiem na Twoje pytania ale na @ proszę podaj adres a ja do Ciebie napisze. I odpowiem na każde pytanie :) pozdrawiam

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować