Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jagoda13

In vitro z komórką dawczyni

Polecane posty

Gość kasia200kh
ja neupogen mam w formie zastrzyku podskórnego w dniu transferu lub po . G-CSF (czynnik stymulujący tworzenie kolonii granulocytów) jest naturalnym cytokin (neuroprzekaźnik), który zwykle znajduje się w organizmie, a Neupogen (filgrastim) jest syntetycznym (rekombinowane) formy G-CSF. Wyższe poziomy naturalnego G-CSF, wydaje się, że znajduje się w pęcherzykach, które idą do produkcji jaj w porównaniu do zdrowych pęcherzyków, które wywołują słabe jaja. Wyższy poziom G-CSF są wyrażone w zdrowych zarodków i w zdrowych łożyska, tak że jest markerem embrionalnych / łożyskowych rentowności, co wydaje się odgrywać rolę w komunikacji z macicy, aby umożliwić zagnieżdżenie. Sugeruje się, że może poprawić grubość okładzin i jakość jaj (chociaż liczba chorych Próbował go na jakości jaj jest najwyraźniej bardzo mała), a także przez łożysko wzrostu i może umożliwić pomyślne żywo narodziny dla pań, które nie powiodło się w odpowiedzi na IVIG. A ja się nie boję go wziąść , zrobie co tylko sie da , aby tym razem się udało . Jeśli @ przyjdzie planowo czyli 10 marca , to transfer wypadnie miedzy 29-31 marca .

Gość Zuza917
Odn. tych mutacji to mi tylko dodali Clexane I aspiryne. O kwasie foliowym sama wyczytalam w necie I w weekend na spokojnie sobie zamowie jakis nowy zestaw witaminek;) Kasia trzymam kciuki z calej sily aby sie udalo tym razem! Super ze masz lekarza, ktory jest otwarty na tyle, ze chce z Toba "eksperymentowac". Moja Dr w srode robila mi water sono aby sie upewnic czy nie odnowily mi sie polipy I przy okazji poprosilam tylko o skierowanie na badanie NK a ona nawet tego odmowila mowiac, ze nie zleca badan ktorych nie wie jak zinterpretowac ... Piszac, ze sie boje neupogenu mialam na mysli, ze sie naczytalam o jego dzialaniu I wydedukowalam ze pobudza wzrost zarowno zdrowych komorek jak I rakowych I itd moja wyobraznia wziela gore i sie zakrecilam (niektorzy to tez stosuja do srodka) Ale gdybym miala lekarza , ktoremu bym ufala I on by to polecil to bym wziela. A jaka mialas grubosc endo poprzednio przed transferem? Natomiast to co czytam o Intralipidzie to w zasadzie nie moze zaszkodzic wiec wzielabym nawet na wlasna reke. Moze uda jeszcze mi sie znalezc lekarza z otwartym umyslem I zrozumieniem...

Gość Gabi77
-Zuza mam taki sam problem, moj lekarz moze mi ocenic endometrium, wypisac leki i zrobic scratching chociaz o encortonie nawet nie chca slyszec. Szkoda ze nie ma mozliwosci oplacic wizyte i porozmawiac z lekarzem lub kontaktowac sie mailem ze swoja klinika. Atosiban jest stosowany chyba eksperymentalnie w niektorych klinika we wlewie przed transferem i ma zapobiegac skurczom macicy. Mam wrazenie ze obie z Kasia podchodzicie w Gamecie, wiec chyba macie tych samych lekarzy :) -Kasiu mam bardzo podobna sytuacje jak Ty, niby wszystko super a ciazy nie ma, tez mam dwa nieudane transfery ale mam jeszcze 4 ladne blastki i pewnie jak znowu mi sie nie uda to wezme wszystko co mozliwe i na co zgodza sie lekarze. Jakiej klasy masz blastocysty? Mnie ciagle mowia ze problemem moga byc blastocysty i nic w przygotowaniach nie trzeba zmieniac. Dziewczyny mialyscie podawany embryoglue i hcg we wlewie przed transferem?

Gość Zuza917
Hej Gabi Ja podchodze w Invicta (kiedys komunikowalam sie z Gameta ale pozostalismy tu) Jest mozliwosc umowienia rozmowy telefonicznej I zaplacenia przelewem jak za wizyte. Albo po przeslaniu wynikow badan lekarz sam do mnie dzwonil zawsze (tyle, ze za kazdym razem inny). Emaile tez byly... tylko nawet jesli cos sie ustali to skad wziac leki, ktore przepisza? W zeszlym roku- mialam cyrk na kolkach aby zdobyc sterydy bo tu nie honoruja polskich recept I zaden lekarz nie chcial mi przepisac. ... chcialabym miec jednego lekarza, ktoremu bym ufala do konca - to jest dla mnie bardzo wazne bo inaczej sprawdzam I analizuje doprowadzajac sie do obledu I meza biednego tez ;) Takze jesli masz fajnego lekarza w swojej klinice to zadzwon albo napisz do nich, ze chcesz umowic z nim konsultacje telefoniczna I przegadaj to wszystko. Wiesz, ja chyba tez to zrobie :) tylko chce jeszcze powtorzyc NK w wyspecjalizowanym lab. A odnosnie HCG , to moja tutejsza Dr zasugerowala zastrzyki HCG 10,000 w dniu zaczecia progesteronu i 5,000 units HCG 7 dni pozniej (~2dni po transferze blatocysty)- ma to podobno zwiekszyc receptywnosc endometrium. Mowila, ze ma dobre rezultaty ... Jeszcze nie skonsultowałam tego z moja klinika.

Gość lala1000
Dziewczyny ja mialam embroglu, dziś mam 11dpt, beta 319. oby dalej było dobrze.

Gość Zuza917
Ale super! Lala gratulacje! :)

Gość lala1000
Dzieki.dodam ze mialam rowniez naciecie otoczki zarodka.moze ktorejs przyda sie ta informacja

Gość gość
Do Mili i dziewczyn ktorych interesuje Ostrawa - mnie odpowiedzial osobiscie po opisanej mojej historii dr Cermak - ze mam przyjechac , ze jest zawsze szansa itp . w rzeczywistosci okazal sie milym choc takim roztargnionym lekarzem , , dawczyni sie nie wybiera samemu - zostanie przydzielona zaocznie i nic nie mowia , chwilami trudne jest dogadanie sie mimo ze podobny jezyk , staraja sie mowic po polsku ale nie zawsze to wychodzi , no tak z Warszawy to wyprawa , mnie niestety sie nie udalo , dopiero teraz mam szereg watpliwosci , jak podchodzilam to nie bylam tak przygotowana dziewczyny jak wy i zaufalam lekarzom - w O strawie wlasciwie tylko uzywaja - klimonorm , estrafem i estrapatch ,utrogestan . nic pomocniczego , zadnych badan nie kazą , jak zapytalam o embrioglu co mial byc w gratisie w promocji to uslyszalam - 100 euro i ze oni za tym nie sa ze to przereklamowane i niekonieczne . po za tym o nieudnym transferze o wyniku poinformowal mnie drugi lekarz dr Lachcina i zapytal czy chce teraz do niego chodzic to sie zgodzilam jak przyjechalam to zapytał kim jestem i czemu do niego ? potem rozpisal protokol raz na naturalnym cyklu , i zaraz za miesiac na sztucznym i tyle ...poza tym ze jest tam punktualnie i milo nic mi nie dało placi sie gotowka lub przelewem w euro , nie ma platnosci karta , utrogestan u nich sie kupuje bo w polsce nie ma - i zauwazyłam ze wiekszosc par jest z polski np poczekalni 3 pary na 5 to polacy pozdrawiam wszystkie staraczaki zycze wytrwalosci i sukcesow no i zdrowka

Lala, gratulacje, świetna beta! z takim wynikiem możesz być już spokojna :)

Gość gość
Roma, a Ty zaglądasz tu jeszcze? Napisz co u Ciebie, jak Mała się chowa....

Gość gość
Dziewczyny z 6 komorek jakie dostalyscie ile blastek mialyscie????

Gość kriszz
Tosiu napisz coś więcej o plastrach Czy uregulowaly cykl i długość @ kiedy i jak często przyklejasz od którego dc ?

Gość kriszz
Ja z 6 oocytow mrożonych miałam 2 zarodki. Jedno podejście i poziom hcg w 12 dc 5,7 kolejne badanie 1.7 Teraz chce na świeżych .zmieniłam kinike ze wzg na świeże oocyty

Gość gość
Kriszz plastry przyklejałam 2x w tygodniu np w poniedziałek, a później w czwartek cykle bardzo regularne jak w zegarku.Plastrów jest 8 gdy przyklejałam 7 to już wiedziałam że jutro dostanę okres.Dzięki temu łatwo mi było zapanować nad przygotowaniem do transferu bo wiedziałam kiedy będę mogła przyjmować leki i kiedy będę mogła umówić się na wizytę u lekarza:) Tosia:)

Gość kriszz
Tosiu Dziś zrobiłam fsh lh estradowe i prolaktyna Czy tte plastry uzupełniają tylko estradiol ? Nie doczytałam. Wiesz dokładnie z którym hormonem masz problem. I najważniejsze od którego dnia cyklu rozpoczęłas? Tzn czy ma znaczenie w którym dniu cyklu można przykleić pierwszy plaster Możesz napisać na email mój

Gość kriszz
crystalinvitrokd@gmail.com

Gość gość
Kriszz sprawdź mail

Gość gość
Kriszz a w jakiej klinice bylas a w jakiej teraz jestes ???

Gość gość
Kriszz skonsultuj z lekarzem zanim zaczniesz htz na wlasna reke szczegolnie przed in vitro

Gość kasia200kh
znalazłam cos takiego " JEDZENIE: Gdy zaczynam wyciszacze zaczynam pić minimum 2l wody dziennie Gdy zaczynam stymulację pije nadal 2 l wody + 1l mleka dietę wysokobiałkową zaczynamy od 1szego dnia stymulacji. Po transferze jem więcej czerwonego mięsa i buraki, szpinak, suszone morele herbata z sokiem malinowym (tylko do testu) mleko (kakao, maślanka, jogurt, kefir, twaróg, sery) jajka orzechy (wszystkie niesolone, najlepsze są brazylijskie) sok marchewkowy i pomidorowy (ble…wink masło orzechowe (nie mylić z Nutellą!!!) warzywa strączkowe (fasole, groch) kasze - najlepsza jaglana i gryczana morele suszone (zawierają dużo żelaza i betakarotenu, co obniża ryzyko poronienia wczesnego) zarodki pszenne (cynk) tłuste ryby drób (kurczak, indyk - nienasycone kwasy tłuszczowe + proteiny) pestki z dyni avocado

Gość kasia200kh
WITAMINY: Omega 3 i 6 (bez "udziału" ryb) w preparacie ALPHOL OMEGA PLUS- polskiej firmy "HASCO-LEK" lub tymofarm witaminy dla ciężarnych (Bion-3, PRENATAL Classic, firma: Puritan's Pride lub Prenatal Complex) wit A (do 4tego dnia transferu-w ciąży nie powinno się brać wit A) wit C (500 mg, np. visolvit, tez do 4tego dnia po transferze) kwas foliowy magnez olej lniany (1000mg kapsułkę dziennie) - LINOMAG cynk (bardzo ważny na prawidłowy podział komórek, prawidłowe DNA, niedobór grozi poronieniem. Dawka przed transferem 30mg, po 15mg) wit B complex wit E ZAKAZANE: alkohol, kawa, czarna herbata, aspartam nie chodzić po schodach, mało jeździć autem, nie zrywać się i nie dźwigać (miałam wolne od pracy (naprawdę trzeba polegiwać, ale nie leżeć non stop) KOSMETYKI: szare mydło lub inne bezzapachowe (np. Sebamed) kilka dni przed punkcją nie używajcie w tym okresie perfum, lakierów do włosów, szamponów (najgorsze jest wszystko co w aerozolu), kosmetyki AA help I moje pytanie czy któraś orjentuje sie w jakich dawkach i ile razy dziennie maja być zażywane witaminy : A , C , E CYNK , MAGNEZ ?

Gość gość
Hehe ale glupoty... "Nie chodzić po schodach" - dobre.

Gość kriszz
Cześć Byłam w invimed teraz salve medica łódź. I nie zamierzam sama się leczyć. Nie lubię brać leków na własną rękę zwłaszcza hormonów ☺ Tosiu odpisałam ci na email

Gość gość
Kasiu, sporo tego :-/ a z tym szamponem to powaznie? Kriszz, zastanawiam sie nad tym ze Mowia ze handel komórkami w Polsce jest zabroniony. To skad mają dawczynie? Pytałam nawet lekarza czy to nie tak ze dziewczyny przestymulowane po inv nawet takie z PCOS oddaka do adopcji komorki . A z Parens Lwow ktoras korzystała???

Gość gość
Hej dziewczyny :). Podzielcie się informacją- jak długo czeka się na dawczynię w Salve w Łodzi?. Chcieliśmy podejść w Gamecie, ale nie ruszyli jeszcze z zabiegami IVF z KD i nie wiedzą, kiedy ruszą (informacja z recepcji).

Gość gość
Ale bzdury piszą ja przed transferem rano myłam głowę, używałam dezedorantu i po transferze chodziłam po schodach szczególnie, że w pracy schody prowadzą do mojego biura hmm ciekawe windy nie mam ani w domu ani w pracu ,samochodem też muszę jeździć. Jeśli jest dobry zarodek to nic nie zaszkodzi. Oczywiście z tym się zgodzę dużo wypoczywać, nie przemęczac się i jeść zdrowo.

Gość gość
I co udalo się? Gość z 17 ???

Gość gość
Dziewczyny, biorę femoston. Kończę opakowanie w przyszłą niedzielę, a już dziś dostałam @...... Czy dostajecie tak wcześnie? To jest normalne? I czy bierzecie opakowanie do końca w takiej sytuacji czy przestajecie i robicie przerwę na krwawienie?

Gość gość
Do dziewczyn z endometrioza i nie tylko. Czy w szczęśliwych transferach, robilyscie ryse na endonetrium? Jakies specjalne kroplowki, kleje i inne ? Co by pomoglo w zagniezdzeniu??

Gość gość
Do gościa z 19 udało się

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować