Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwoka domowa przez duze k

Co robicie do zjedzenia na imprezę sylwestrową

Polecane posty

? Podsuńcie mi jakieś inspiracje, bo mam pustkę w głowie. Póki co mam w menu: naleśniki na ciepło z warzywami po chińsku, z serem żółtym, kurczakiem i sosem czosnkowym (właśnie jednego pochłaniam, nada się :D ) krokiety z mięsem sałatka z ryżem, rzodkiewką i kurczakiem wędzonym domowe hamburgery z kotletem z piersi z kurczaka sałatka z pomidorów i mozarelli i nic więcej :(

Gość gość
Jak dla mnie starczy, ile chcesz jesc? A z prostych rzeczy mozna zrobic jajka z pastella, salatke owocowa

żeby to chodziło o mnie... dużo ludzi będzie, w tym moi rodzice, więc muszę się wykazać :) jajka z pastellą? co to? jak to się robi?

Gość gość
sałątke i ciasto francuskie z jakims nadzieniem (grzyby, ser mięso czy coś) powinnaś dać więcej tłustych rzeczy (sałatki z majonezem) bo się wolniej alkohol wchłania

Gość gość
Normalnie, na polowki jaj na twardo kladziesz pastelle albo paste z Biedronki o roznych smakach i tyle ;) a no fakt, kupne ciasto francuskie

w sałatce z ryżem, sosie czosnkowym i sosie do hamburgerów będzie majonez, warzywa do naleśników smażone na oliwie. to te jajka jeszcze zrobię, dzięki :) coś jeszcze? :)

Gość no właśnie o
ja nie mam kasy, także zrobiłam barszcz do tego paszteciki, mam bigos od świat ale patrzec juz nie moge na niego i zrobię jakąś mięsno-warzywną sałatkę. Może te jaja co napisałaś też zrobię? Naleśniki z konkretnym nadzieniem też są ok, coś innego:)

Gość gość
Ja robie plastry łososia zawinięte z pastą chrzanowo-czosnkową z cytryną,koreczki:malutkie kulki z mięsa mielonego,ostro doprawionego i na to plasterek ogórka kiszonego,albo oliwkę,albo paprykę,śliwki suszone zawinięte w boczek,deske serów(uwielbiam!) no i półmisek własnych wędlin i jakąś sałatke.

Gość gość
Mozna tez na te jaja dac wycisnieta paste rybna albo inne dziwne rzeczy co Wam przyjedzie do glowy, chocby twarozek z drobno skrojonym ogorkiem kiszonym i majonezem albo polozyc plastry szynki Ja tam preferuje proste potrawy :D Moge tez podac przepis na salatke owocowa - czastki albo polowki czastek mandarynki, kiwi, jablko, moze byc ananas z puszki, smietana, rodzynki A do gosciowy co ma bigos - mozesz go uzyc jako nadzienie do krokietow, nalesnikow, pierogow, ciasta francuskiego A polecam tez zapiekanki - podsmazyc pieczarki z cebula, duza ilosc. Na kawiorke/bulke poznanska/wroclawska etc czy chleb: warstwa pieczarek z cebula, na to ser zolty i hop do piekarnika, pycha

do koleżanki, która nie ma kasy :) u mnie co roku w grudniu krucho z kasą, więc też nie mam z czym szaleć, ale to co wypisałam niewiele mnie kosztowało, produkty głównie z Lidla, warzywa po chinsku mrożone niecałe 3 zł, kurczaka do tych naleśników najpierw gotuję jak na rosół, a na drugi dzień na kaca z tego bulionu zrobię ala soliankę. W sumie wszystko sama przygotowuję, nie kupuję nic gotowego, więc tanio wyszło.

oooo wędliny, teściu wędził na święta, zapomniałam. kiedyś robiłam kulki z mięsa mielonego z jajem przepiórczym w środku, smażone na głębokim oleju, później przekrawane na pół i z sosem czosnkowym, zajadali się, że hej. ale jaja drogie, więc tym razem sobie odpuszczę...

Gość gość
pizze zamawiam :)

Gość no właśnie o
no właśnie, nie pomyślałam o krokietach:) z lidla mam ogórki konserwowe w miodzie, uwielbiam je

Gość gość
A jeszcze goraca czekolade mozesz zrobic czy sernik na zimno (ja robie normalny)

Gość kwoka domowa przez duże k
domowa pizza to mój specjał, ale najlepsza jest na ciepło, a nie będę przecież w sylwestrową noc drożdżami się bawiła :)

Gość gość
Mozesz podrzucic przepis na ciasto? Mi cos slabo wychodzi

ogórki konserwowe w miodzie? często kupuje w lidlu, ale nie widziałam takich.. ja uwielbiam te krojone w plastry lub ćwiartki w słodko-kwaśnej zalewie. mmm pycha :) jutro też będą.

http://gotowanie.onet.pl/przepisy/supercienkie-ciasto-na-pizze,105601.html Od zawsze robię z tego przepisu i zawsze mi wychodzi. Tylko składniki wierzchu co rusz zmieniam, robiłam z kurczakiem, jajkiem, szpinakiem, krewetkami, no z czym tylko mi się wymyśli lub co znajdę w lodówce :)

hmmm coś nie wchodzi wpisz "supercienkie ciasto na pizzę onet" i pierwsze co Ci wyskoczy.

Gość gość
O, dzieki. Wierzch to nie problem :)

Gość gość
ja też lubię robić domową pizzę. :) Pizze mogłaś zrobić bez problemu dzień wcześniej ciasto, rozwałkować na małe pizze, dać dodatki i takie gotowe pizze zamiast do piekarnika to do zamrażarki i w noc sylwestrową tylko wyjąć, 15 minut w piekarniku i voila :) W samego sylwestra pizza by ci najmniej czasu zajęła

Taka ze mnie kucharka, że nawet nie wiedziałam, że można tak pizze mrozić :)

Gość gość
my będziemy tylko we dwójkę, ale mam tak: śliwki w boczku do upieczenia udka z kuraka marynują się od wczoraj w złocistej z Kamisu (wiem, że chemia, ale uwielbiam) pieczarki zapiekane mini ptysie w sosie czekoladowym (takie profiterole własnoręcznie wykonane)

Gość gość
Kotanyi ma super mieszanki przyprawowe, w tym do marynat i są bez chemii

Gość gość
Ja zrobiłam galaretkę z indyka :) :) :) Ślina mi do niej już od wczoraj cieknie... Dziś jeszcze sałatka: ryż, kukurydza, groszek, jajko, ogórek konserwowy, szynka, majonez, sól, pieprz, odrobina imbiru. Resztę robią inni goście.

Gość elle1
Jako drobną zakąskę polecam suszone śliwki zawinięte w cienkie plastry boczku wędzonego przyprawionego pieprzem i papryką, nadziane na wykałaczkę i obsmażone na patelni z każdej strony. Pychotka.

Gość big party
uff na szczescie ja i maz spedzamy sylwestra ze znajomymi na balu w hotelu wiec wszystko pod nos podane , sprzatac nie musze taksowki w nocy lapac nie musze a na drugi dzien obiad pod nos podany a potem planuje do sauny wypocic kaca i na basen. ludzie . ludzie domowki sa passe

Gość gość
A mi się imprezy typu bale sylwestrowe przejadły. Wole teraz spędzać czas w gronie przyjaciół, co nie znaczy, że siedzimy w kapciach całą noc przy stole i tylko żremy i chlamy, Każdy ma wybór :)

Gość big party
my tez spedzimy czas z przyjaciolmi tylko gotowanie i sprzatanie , dekorowanie domu dmuchanie balonow to nam odpadnie :) a zabawa bedzie fajna podzielona na dwie czesci do 12 bardziej oficjalnie z kolacja a po 12 dyskotekowo , nie trzeba sie wbijac w typowo balowe suknie i smokingi

Gość gość
ale zescie mi smaka narobily:(a na twoim miejscu autorko nie robilabym nic wiecej poza tym co masz i dokupila chipsy paluszki czy inne przekaski