Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak opanowac dziecko rok i cztery mce

Polecane posty

Gość gość

mój syn od kiedy zaczął chodzic- czyli od 2 miesiecy jest nieznośny, wszedzie chce wejsc- nawet na parapet, gdy go zdejmuje krzyk, uwielbia zabawy przy kabelkach! jak zabieram krzyk, łatwo mu czymś to zastapic ale męczy mnie ten krzyk- nie rozumie ze nie wolno, ale jak go wołam mówiąc choc cos Tobie dam biegnie do mnie, rozumie ze zaraz babcia wroci i stoi w drzwiach, a nie rozumie jak mówie nie wolno!, zreszta pozostali domownicy uwazaja ze jest za mały by mu tlumaczyc..., pozwalaja na wsyztsko, a jak zostaje sama nie moge go opanowac! jak to zrobic macie jakies sposoby?

Gość gość w sobotnią noc
Mówić nie wolno - ale innym tonem, groźnym, nie uśmiechać się wtedy przypadkiem. Stanowczo przenieść na inne miejsce, ewentualnie uniemożliwić dostęp do zakazanych miejsc. Jak nie pomoże - dać po łapkach, i już...lepiej niech się przestraszy, niż by miał sobie krzywdę zrobić, taka prawda....

Gość gość
nie pomaga, a zaznaczam, że z innymi dziecmi sie to udawało, zmieniam ton nie smieje się, czasem jak mi do goracego sie zbliza daje "po lapkach" mówi zia... ale znow robi to samo...

Gość gość w sobotnią noc
no to po takiej akcji groźnej weź małego i zanieś do łóżeczka, mówiąc nie wolno...na jakieś 5 minut. Po czym go weź z powrotem, przytul, powiedz że kochasz, zabaw trochę, powiedz że masz nadzieję żę będzie grzecznym i dobrym chłopczykiem, po czym zostaw znowu samego - czy znowu będzie robil coś zakazanego. To znowu kara, ale potem miłe chiwle z mamą, by rozumiał że gdy się wkurzasz to potem ma przykrą sytuację siedzenia w łóżeczku. Takie maluchy już kumają.

Gość gość w sobotnią noc
aha, mówią że niby łóżeczko nie powinno być miejscem kar, ale ja nie miałam innego miejsca, by sobie krzywdy nie zrobić, a ze spaniem potem nigdy problemu nie było z tego powodu.

Gość gość
u mnie tak sie skonczyło- zanosił sie jak łóżeczko widział, oduczyłam i teraz zasypia, choć w nocy sie budzi i chce nadal do nas- to odpada, ale mamy taki fajny kat, z którego widzi wsyztsko, a nic zrobic nie może... tyle, że tez na razie nie pomaga/!

Gość gość
up

Gość gość
na razie nie, ale zacznie pomagac, jak sobie przypomne ten okres okolo 1,5roku, to sie drugiego dziecka odechciewa, bywaly dni, ze syn co chwile w kacie siedzial, a wychodzil i robil to samo :D ale stopniowo konsekwencja przyniosla efekty

Gość gość
Mój mały ma 19 miesięcy i wciąż jest to samo...a nawet gorzej, bo bardziej kuma czaczę. Chłopcy są nie do opanowania :(