Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie znam języka i brak porozumienia

Polecane posty

Gość gość

hej.pisze bo mam problem .otoz mam mam kuzynke ktora ma mame włoszke (moja ciotka) i tate polaka ( wujek) no i niby tego polskiego sie uczyla ale wgl nie umie mowic po polsku .. a mieszka we włoszech wiec mowi tylko po włosku i troche po angielsku ;/ no i nie wiem co mam zrobic bo jak ona przyjezdza to rodzice kaza mi ja ,,zabawiac'' a ja nic nie rozumiem co ona mowi ... prosze pomozcie

Gość klej do tapet
zawsze jej mozesz zrobic pajacyka 🖐️

Gość gość
hehe no niby moge:) ale nie o to mi chodzilo..

Gość Rasowa
czy ktos moze mi pomoc ?

Gość gość
a jak moge c***omoc?

Gość gość
ok rasowa jak nie to nie ale aktualnie to ja potrzebuje pomocy !! prosze doradzccie cos-bylabym wdzieczna

Gość gość
Naucz się angielskiego.

Gość Staszek91
Na ile oceniasz swoją kuzynkę w skali 1-10? :classic_cool:

Gość gość
hehe no wiesz jestem dziewczyną więc cięzko mi tak oceniac ale chyba 9 a co do angielskiego to ja tez cos tam umiem ale ona tez zna angielski tyle co i ja - czyli mało , a jak juz wspomnialam ona polskiego nic a ja wloskiego tez nic

Gość gość
prosze wypowiadajcie sie - to dla mnie bardzo wazne i kazda odpowiedz sie dla mnie liczy

Gość gość
mieszane związki z obcokrajowcami na ogół są porażką, styk innych kultur gwarantuje jedynie katastrofę

Gość gość
To i tak powinnaś tą Ciotkę docenić, że w ogóle się jakiegoś obcego języka uczy! Całe lata wpadam na rzesze podróżujących po świecie Włochów i zawsze się zastanawiam, jakim cudem podróżują. Bo nie znają ani jednego słowa w innym języku niż Italiano. I oczywiście zawsze się muszę nagimnastykować, bo za każdym razem chcą nawiązać ze mną kontakt (ja znam języki obce, ale co z tego, skoro oni nie?). Jedyne wyjście, to dogadywać się na migi lub używając choćby pojedyńczych słów z ich języka, które kiedyś słyszałam. Ale na szczęście radzą sobie z taką formą porozumiewania się. :-)

Gość gość
chyba jej nie lubisz co? ja tam nie widze problemu, troche po polsku troche po angielsku, jak nie bedziesz rozumiec jej polskiego to nie c***owtórzy tyle razy ile trzeba, poprawiaj ja jak zle mowi, uzywajcie slownika, czasem wystrczy jedno slowo aby wiedziec o co kaman:)

Gość gość
noo wlasnie moja ciotka troche mowi po polsku choc zdarza sie jej cos pomylic ale czasem zabawne slowka z tego wychodza a kuzynke lubie ale kiedys chcialam z nia na zakupy pojechac i na impreze do kumpeli no i jak, ja sama jej nie rozumiem ;/ a co do rozmawiania to nie chodzilo mi o slowa typu czesc no bo takie wiadomo ze nawet glupi wie ale raczej o intensywne rozmowy poniewaz smuci mnie to ze nie chce sie jej uczyc polskiego (takie wrazenie odnosze)

Gość gość
gosciu ponizej -ona mimo iz uczyla sie polskiego to mowi tylko po wlosku a po angielsku tylko wtedy gdy widzi ze sie inaczej nie dogada

Gość gość
Kup jej translator i sobie i bedziecie pisac do siebie. Lol

Gość ktoś z forum
najszybciej nauczysz się j.obcego przez " FISZKI + PŁYTĘ CD + DYSCMEN " Idziesz na spacer odsłuchujesz płyty CD z dyscmena a wieczorem zabisz się karteczkami w zgadywankę. To jest najlepszy sposób na naukę j.obcego. Nie ma skuteczniejszej metody ! kup fiszki włoskie

Gość ktoś z forum
* bawisz się