Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 tc i nie widac zarodka

Polecane posty

Gość gość
Jakieś dziwne herezje twój lekarz wygłasza. Ja przy pustym jaju płodowym miałam właśnie słabe przyrosty bety. W prawidłowej ciąży już beta wzrastała normalnie. Oczywiście beta nie daje 100% pewności że wszystko ok, ale jest bardzo pomocna. Tym bardziej, że wcale nie powiedziane, że już dziś będzie widoczny zarodek. Najlepiej usg robić w 7-8tc, wtedy już wiadomo co i jak. Wcześniej bywa różnie i niepotrzebny stres.

Gość gość
no wiem ja sie stresuj***ardzo przed dzisiejsza wizyta, moze to glupie ale tak mecze meza i go terroryzuje ze wczoraj sobie zalatwilam sluchawki lekarskie ze moze bedzie slychac odglos serduszka, wiem ze to durny pomysl, ale tak bardzo chce aby wszystko sie udalo

Gość gość
Hehe, to jeszcze nie teraz. Daj maluszkowi podrosnąć. Ale potem będzie ja znalazł :)

Gość gość
wiem maz tez mi mowi ze nie mozna wysluchac bo moze miec wielkosc kilku milimetrow, ale znacie obawy przyszlej matki, chce aby wszystko bylo w porzadku, tym bardziej ze jest to moja 1 ciaza

Gość gość
oj sluchawki to duzo duzo pozniej :) u mnie przez sluchawki nie bylo slychac w 13tyg a tez bardzo chcialam posluchac :P ale to bylo za wczesnie. to jeszcze malenstwo bylo wtedy. a co dopiero w 5-6tyg :)

Gość gość
dziekuje wam bardzo za wsparcie i odpowiedzi, pozdrawiam gorąco.

Gość gość
hej jestem wlasnie po wizycie, wybaczcie ze pisze dopiero o tej godz ale musiałam ochłonąć, dziewczyny lekarz mi wyliczył 6tc(ale dokładnie nie wiem ile dni), wszak serduszka jeszcze dziś nie uslyszlam, lecz mam pewne mysli czy moj lekarz moze sie mylic, gdyz uzyskalam zdjecie z usg i jest na nim widoczne owszem pecherzyk ciazowy (czarne kółeczko), p. żółtkowy (mniejsze koleczko z biala otoczka) tez ale obok p. żółtkowego jest cialko ktore wyglada mi na zarodek i jest wczepione w p. zoltkowy, i zarysem wyglada mi to na zarodek. (czyli rysuje sie głowa, tulow, i tak jakby konczyny), co moge sadzic o tym?

Gość gość
W 6tyg nic na usg nie moze przypominac Ci glowy kobczyn itd... bo to najzwyczajniej w swiecie za wczesnie ! Nie idz wczesniej juz na usg niz za 2-3tyg to na pewno juz cos tam ujrzysz. Pozdrawiam

Gość gość
u mnie cokolwiek było widać w 7-8tyg. Wcześniej tez był pusty pęcherzyk. Nie martw się, nie nakręcaj, tylko odczekaj chociaż 1,5tyg ;)

Gość gość
ehhh no wlasnie moj lekarz nie chce czekac i mowi zebym przychodzila co tydz. mi tez sie wydaje ze powinnam odczekac jakies 2 tyg i dopiero przyjsc na usg

Gość gość
No niestety, jak mówiłam w 6tc niekoniecznie jest coś widać, niepotrzebnie się stresujesz. Zrób betę i powtórz po 48h. Jak będzie ładnie przyrastać to się wyluzujesz. Poza tym po becie zorientujesz się kiedy warto iść na usg. Przy niskich wartościach hcg i tak nic się nie zobaczy, musi być min 5000. Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Gość gość
dobrze mowisz kochana, pojade dzis zrobie hcg na szpital, hmmm ale chyba przejde sie tez do innego lekarza na konsultacje, pozdrawiam

Gość gość
witam dziewczyny, jestem dzis po wizycie u innego lekarza (kobiety), pani doktor zrobila usg i powiedziala ze na 100% nie jest pewna (ale na 50% owszem) ze jest serduszko, sama widzialam na wlasne oczy (taka pulsujaca kropeczka), zapytalam czy moze uslyszala bicie serduszka ale powiedziala ze teraz to jeszcze nie gdyz jest za wczesnie. na usg byl zarys istotki a w niej pulsujaca kropeczka. mam zrobic hcg jutro i w poniedz.

Gość gość
Super wiadomość :) Mam nadzieję, że cię to uspokoiło. I naprawdę wyluzuj, bo ześwirujesz a to dopiero początek! Czekam na info o serduszku, już na 100%.

Gość gość
wizyta w srode, ale powiem ci szczerze ze dala mi nadzieje, nie jestem juz tak zestresowana :)

Gość gość
i jak??

Gość gość
jutro wizyta ale hcg mi spadlo :(

Gość gość
bardzo prosze o kolejne wypowiedzi na temat postu, dziekuje

Gość gość
I jak usg ?

Gość gość
I jak usg ?

Gość gość
wizyte mam przed 17,00, stresuje sie coraz bardziej.

Gość gość
wizyte mam przed 17, stresuje sie coraz bardziej.

Gość gość
niestety :(:(:(

Gość malina 299
oj bardzo mi przykro. Co dokładnie powiedział gin? czyżby puste jajo płodowe?

Gość gość
ciąża obumarla :( hcg zaczelo spadac, w ciagu kilku dni powinnam miec plamienia :(

Gość malina 299
bardzo ale to bardzo mi przykro. Ciąża się nie rozwinęła. teraz dostaniesz plamienie i zabieg łyżeczkowania. Lekarz kazał ci zrobić jakies badania?

Gość gość
nie nic mi nie kazal robic zadnych badan, mam czekac na samoistne poronienie, nawet nie wiesz jak mi zle i smutno, az mi sie wyc chce

Gość gość
Trzymalam kciuki :( uda sie innym razem. Badz dzielna.

Gość gość
Oj, czekałam na info. Miałam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a tu taka wiadomość :( Bardzo współczuję i przytulam wirtualnie. Trzymaj się jakoś. Wiem co przeżywasz niestety, bardzo mi przykro...