Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

5 tc i nie widac zarodka

Polecane posty

Gość gość
dziewczyny dziekuje za odpowiedzi, jesli zauwaze u siebie jakies nowe objawy to dam znac, dobrej nocki wszystkim :*

Gość gość
Ja tez bylam okolo 5tyg u lekarza,beta 621 ale jeszcze nic nie bylo widac,wrocilam w 7tyg i moj maluszek mial juz bijace serduszko:) dzis juz jestem w 32tyg ;) takze powodzenia zycze i nie nakrecaj sie niepotrzebnie

U mnie bylo podobnie,okolo 5tyg nic na usg nie bylo widac,beta 621. W 7tyg juz bijace serduszko,obecnie jestem w 32tyg ;) takze powodzenia,nie nakrecaj sie i czekaj cierpliwie:)

Gość gość
aga1901 dzieki za odpowiedzi, zawsze kazde dobre slowo dodaje mi otuchy,pozdrawiam cie serdecznie :)

Gość gość
autorko trzeba myslec pozytywnie.ja w5tygodniu mialam zarodek w 7widzialam bijace serduszko i kwrwiaka.lezalam w szpitalu bralam leki kroplowki .krwiak wchlonal sie a niemnialam zadnych objawow.wymioty mialam od5tygodnia a teraz jestem w 21tc i dalej wymiotuje a dzidzius rosnie sobie.mysl pozytywnie

Gość gość
dzieki za odp, tylko ze widzisz u ciebie byl juz zarodek a potem pojawilo sie serduszko, u mnie nie bylo wogole zarodka, choc nie wiem czy sie nie pojawil w ciagu ostatnich dni mowie o niedzili bo od niedzieli brzuch mnie pobolewa, moze sie pojawila fasolunia, mam taka nadzieje :)

Gość gość
dziewczyny prosze jeszcze o wypowiedzi na temat postu, pozdrawiam

Gość gość
hej tu autorka postu, strasznie mnie meczy dzis spanie mimo ze spalam cala noc, a jak jest u was?

Gość gość
Bedzie Cie meczylo spanie to normalne, mimo ze spisz cala noc to spala bys i caly dzien :)

Gość gość
dziewczyny zapraszam do dalszej rozmowy, pozdrawiam

Gość gość
dziewczyny pogadajmy na temat postu dobrze :)

Gość gość
dziewczyny zapraszam do rozmowy na temat postu i ogolnie na temat ciazy, chetnie podziele sie zdobytymi wiadomosciami a Wy swoimi doswiadczeniami, ja doswiadczeniem nie moge sie podzielic, jedynie wiadomosciami gdyz jest to moja 1 ciaza, pozdrawiam was goraco

Gość gość
jakie byly twoje doswiadczenia we wczesnej ciazy? czy mialas mdlosci, kiedy pojawil sie zarodek, ?

Nie mialam, zadnych objawow od poczatku ciazy oprocz bolu piersi, zmeczenia i rozdraznienie. Zadnych nudnosci i wymiotow, ogolnie bardzo dobrze sie czuje :) Jestem w 14 tygodniu ciazy, zarodek u mnie pojawil sie w 7 tygodniu ciazy mial 2,27mm wiec byl malutki, teraz juz moj bobas ma ponad 7 cm :) Mialam juz badania genetyczne i wszystko jest wporzadku :)

Gość gość
rozumiem i ciesze sie ze u ciebie wszystko jest w porzadku, pytam gdyz ja jestem w 5tc i nie bylo widac zarodka, zmartwilam sie tym bardzo, wizyte mam pojutrze i mam nadzieje ze bedzie dobrze, tez mam objawy: bol piersi, zachcianki, rozdraznienie, senosc, czestsze oddawanie moczu a od niedz zaczol pobolewac mnie brzuch ale bez zadnych skurczow ani plamien.

Mysle, ze zarodeczek sie pojawil i macica zaczyna sie rozciagac dlatego boli cie brzuszek :) Wszystko bedzie dobrze:) Ja tez strasznie panikowalam, bo dlugo sie staralismy z mezem o dzieciatko i jak tylko mnie strzyklo w brzuchu lecialam do lekarza :) Pozniej pojawily sie u mnie plamieia, ale naszczescie nie grozne dla ciazy, profilaktycznie dostalam tabletki i jest wszystko ok :) Staram sie nie panikowac, ale czaami samo wychodzi i terroryzuje meza zeby mnie do lekarza wiozl :) Jutro mam wizyte wiec zobacze co tam u maluszka mojego :) Widok malca jest niezastapiony niczym niesamowite uczucie :)

Gość gość
wiesz troszke mi glupio to pisac, ale troszke ci zazdroszcze ze u ciebie juz tak wszystko jest dobrze, maluszek rosnie, a u mnie dopiero wszystko jest na poczatku i musze drżec o zycie mojej fasoluni, my z mezem staralismy sie 2 lata, kocham ta moja kruszynke w brzuszku

No juz jestem w 2 trymestrze wiec najgorszy czas za mna. Nie mysl, ze bedzie zle bo to tez wplywa. Wiem, ze dobrze tak gadac bo sama panikowalam jak nie wiem co. Tez bym pewnie zazdroscila jak bym miala takie obawy. Idz spokojnie na wizyte i mysle, ze zobaczysz swojego maluszka. Moj lekarz powiedzial mi, ze teraz kobiety jak tylko zrobia test odrazu ida do lekarza czyli wlasnie w 5-6 tygodniu ciazy i wtedy zdaza sie, ze nic nie widac. Wiec powinno sie przychodzic ok 8 tygodnia ciazy na pierwsza wizyta. :)

Mnie to w sumie brzuch bolal jak na okres takze nic szczegolnego na poczatku. Mdlosc***ozniej bo jakos ok8tyg :). Teraz leci 32tydzien i marze juz o koncu... bole zeber,krzyza ,kregoslupa itd itd juz sa uciazliwe strasznie

Gość gość
kobietki proszę o wypowiedzi na temat postu, pozdrawiam

Gość gość
W 5tc zwykle nie widać zarodka. Natomiast obecność pęcherzyka żółtkowego jest b. dobrą prognozą. Ja, jak miała puste jajo nie miałam obecnego żółtka. W drugiej ciąży w 5tc był obecny pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtkowym w środku, bez zarodka. Lekarka powiedziała, że tak właśnie wygląda ciąża w 5 tygodniu. Po tygodniu było echo zarodka. Obecnie ta ciąża leży obok i cmokta smoka. Głowa do góry.

Gość gość
dziewczyny tak sie boje jutrzejszej wizyty, bedzie wiadomo czy zarodek sie pojawil, nie potrafie myslec o niczym innym

Odstresuj sie jakos, zrob sobie c*pla kapiel z muzyka :) Wybierz sie z mezem na spacer :) Bedzie wszystko dobrze zobaczysz :) Pisz jutro co Ci lekarz powiedzial :)

Gość gość
napisze napewno tylko ze moze byc poznym wieczorem bo wizyte mam ok 21.

Gość malina 299
Czekamy na pozytywne wieści i trzymamy mocno kciuki

Gość gość
hej tu autorka postu, dziewczyny czuje ze dzis znow mnie boli brzuch, ostatnie bole mialam w niedziele i w poniedzialesk, (wtorek sroda spokoj) a dzis znow czuje lekkie pobolewanie ale nie mam ani skurczow ani plamien. czuje rowniez ze mam parcie na pecherz, co chwila czuje ze mi sie chce siku, moze nie oddaje duzo tego moczu ale czesto. co o tym sadzicie?

Gość gość
Pobolewanie brzucha jest normalne w ciąży. Co do oddawania moczu to też może być spowodowane ciążą. Wyluzuj trochę, skup się na pracy, czy co tam robisz i czekaj na wizytę. I tak nic nie zmienisz. Szkoda, że bety nie robiłaś, wiedziałabyś wcześniej czy wszystko z ciążą ok. Jak dziś nie będzie zarodka to koniecznie zrób i powtórz po 48h.

Gość gość
dzieki kochana za odp chcialam bete zrobic sama na wlasna reke bez skierowania na nia lekarza, ale lekarz mi powiedzial ze jak zrobie to ona bedzie rosla bez wzgledu na to czy zarodek jest czy go nie ma, gdyz bety nie produkuje zarode lecz kosmowka ktora otacza zarodek