Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybcia1987

staraczki 2014

Polecane posty

Gość rybcia1987

Kto ma postanowienie noworoczne i planuje w tym roku zajsc w ciaze? :) teraz lub pozniej :) mam nadzieje ze bedzie przybywac :)

Gość gość
My planujemy zaczac starania na wiosne. Chcielibysmy juz sie starac ale z przyczyn niezaleznych nie mozemy. Ogolnie nasze starania o dziecko trwaja od 2010.

Ja w ciaze powinnam zajsc dopiero we wrzesniu ze wzgledu na prace ale nie mam zamiaru teraz sie ograniczac :) kiedys bylam w ciazy biochemicznej niestety

Gość Nanamała
Ja mogę starać się dopiero od kwietnia albo nawet dalej ;-(

Gość gość
Ja stracilam dwie ciaze. Ostatnia pare tygodni temu dlatego musimy odczekac :( u nas w sumie na 5 rok staran idzie bo od 2009 odstawilismy gumki a od 2010 zaczelo sie chodzenie po lekarzach.

Przygotowujecie sie juz jakos? Bierzecie witaminy czy cos? Gosc bardzo mi przykro z powodu straty

Gość to ja i koniec
ja w tym m-cu podchodzę drugi raz do in vitro, a o dziecko staram się już 11 lat.

Gość Nanamała
Ja we wrześniu straciłam swoją pierwszą ciążę był to 12 tydzień w badaniu histopatologicznym nie było żadnej przyczyny. Narazie nie biorę witamin bo lekarz kazał mi przyjść jak minie 6 miesięcy od poronienia żeby mnie zbadać czy wszystko jest okej jeśli będzie coś nie tak to mówił że zapisze mi odpowiednie leki i jak będzie dobrze to będę mogła się starać ..

Gość gość
Dziekuje. Robimy cala mase badan. Bierzemy oboje z mezem kwas foliowy i to tyle. Nie pijemy nie palimy.

Gość mones
To ja sie rowniez dolaczam do osob starajacych. Pierwsza proba za nami ;)

Hej Mones :) Ja mtslalam ze teraz sie udalo bo @ sie spoznial 5 dni ale niestety przyszedl, teraz tylko czekac, ale mam nadzieje ze na boze narodzenie bedzie juuz brzuszek :)

Gość mones
Hej rybcia :) szkoda ze @ przyszla,mam nadzieje ze nastepnym razem sie uda i juz pod koniec miesiaca doczekasz sie dwoch kresek. :) a swieta spedzicie juz z wlasnym bobaskiem ;) a dlugo sie juz staracie?my dopiero zaczynamy, 18 powinnam dostac @ wiec na test musze jeszcze poczekac.

Gość karolajna89
Zaczęłam z mężem pierwszy cykl starań. Za tydzień powinnam mieć okres. O dziwo piersi mnie nie bolą a zawsze mnie bolały przed okresem. Nie wiem czy to dobrze wróży czy źle...Poczekam jeszcze z 5 dni i chyba zrobię test.

Gość karolajna89
Jeśli chodzi o jakieś przygotowania to trzy miesiące temu zaczęlam brać kwas foliowy i to w sumie tyle.

Gość malotoo
dopisuje się!:) My bedziemy starać się o drugiego brzdąca, córka ma teraz 2 lata, ale najpierw muszę się odchudzić, bo w pierwszej ciaży bylam za gruba i pod koniec już chodzić nie mogłam, także teraz wprowadzam zdrową dietkę, - 10 kg, kwas foliowy i do dzieła:)

Witam nowe :) starac teraz to za duzo powiedziane, do sierpnia bardziej na zasadzie co ma byc to bedzie :) malotoo a z ciekawosci, duzo wazylas? Tez chyba musze najpierw schudnac zeby kregoslup nie poszedl i od wtorku kwas foliowy :) karolajna, mam nadzieje ze za pierwszym razem juz sie uda :)

Gość karolajna89
Ja to tylko mam nadzieję, że te starania będą dla nas obojga przyjemnością i nie zaczne schizować co miesiąc :D

Gość karolajna89
Też bym chciała żeby już się udało...Marzy mi się synek :)

Gość karolajna89
To prawda dlatego właśnie pisałam, że nie chciałabym zacząć schizować :) chociaż łatwo powiedzieć. Gdybym już miała jedno dziecko to może łatwiej byłoby mi wrzucić na luz ale to będzie nasze pierwsze a ja już od dawna pragnę mieć dziecko i strasznie się cieszę że w końcu się zdecydowaliśmy

Gość malotoo
oj duzo zauzo zaszlam wazac 91 kg/170 cm rodzilam wazac 105 kg porazka.. teraz doszlam do formy bo waze 70 kg ale chcialabym tak z 60kg.:) takze dziewczyny patrzcie tez na wage, nam udalo sie za pierwszym razem nie planowane szczegolnie, na luzie i spontanicznie teraz jednak z glową podchodze, nie palimy nie pijemy ,

Gość karolajna89
Ja teraz ważę 54 przy 160 cm Moja babcia i mama po ciąży były szczuplejsze niż przed, mam nadzieję, że też tak będę miała :D

Maloto jaka diete stosowalas ze tak ladnue Ci sie udalo? :) kurcze dziewczyny, ten rok nalezy do nas :)

Gość malotoo
Dieta 1000 kcal, zrezygnowalam calkowiecie z napoi kolorowych:) ale nie odmawiam sobie np. batonika, i przez Święta też pofolgowalam ale bez zadnego kg dodatkowego, mam caly czas w oczach siebie wazącą te 105 kg i ledwo wsiadającą do auta katastrofa, nogi puchnące porażka, i dlatego za wszelką cene chcce schudnąć zeby czuć się w miare dobrze,bo w domku jeszcze córcia do opieki mi zos\tanie, wiec nie poleze:)

Gość malotoo
Musicie być przygotowane na to kochane że przez pierwsze miesiące na pewno 3 bedziecie wykonczone i waze zycie się zmieni i nie bedziecie myslec o dietach itd, takze nie doprowadzcie sie do tego co ja:) ja schudłam mniej wiecej w 6 miesiecy, ale jeszcze 10 kg mi zostało.Jestem po cesarce wiec nie moglam ćwiczyć o zostala mi tylko dieta, także teraz walcze bardziej z elastycznoscia skóry bo mam kilka rozstepów na szczeście na prawde kilka, pomimo tak duzej nadwagi, ale przy II ciązy nie chce nadrobic

Gość malotoo
jeśli macie jakie kollwiek pytania o ciąży służe pomocą, dla tych które po raz pierwszy:)

Gość karolajna89
Ja to nigdy nie miałam motywacji do odchudzania. Mimo, że nie waże jakoś dużo to zawsze miałam trochę większy brzuszek bo mam straszną tendencję do tycia właśnie na brzuchu. Ręce jak patyki, cycki też raczej do dużych nie należą a wszystko w brzuch idze jak na złość :D dlatego boję się o ten mój brzuch po porodzie, że mi za dużo zostanie. Chociaż jak już będę fatalnie wyglądać to wezmę się za siebie :) innego wyjścia nie będzie :)

Gość malotoo
ja zawsze byłam szczupłam roztyłam sie bardzo w rok, nie wiem czemu, no ale już mam za sobą jakieś wielkie wagi, chociaż nie powiem nie zdecydowalabym sie już na ciąże z taka waga jaką mialam, to bardzo duże obciążenie dla organizmu jednak dlatego teraz chce zejsc do 60 kg i do porodu wazyć max do 80 kl a nie 105m bo to to już sie czulam jak male słoniatko