Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybcia1987

staraczki 2014

Polecane posty

jestem jestem... okres przyszedł w niedzielę w nocy, wiec kolejny cykl zmarnowany :( wydaje mi się że mam problemy z hormonami, i zastanawiam się czy na początek nie zacząć brać castagnus, i tu8 pytanie do was mogła by któraś z was napisac jak to się bierze czy trzeba zacząć od pierwszego dnia cyklu czy to obojetnie kiedy się bierze i czy wogole warto się w to angażować...

Agnieszka515 hm o objawy pytasz...na tym etapie, prawda jest taka, że wszytskie objawy są wynikiem działania progesteronu z drugiej fazy cyklu nie zależnie czy jest ciąża czy jej nie ma.Bolą mnie piersi po bokach oraz sutki co normalnie az tak nie zwraca mojej uwagi jak teraz.Dzis w nocy i do południa ból dołem brzucha podobny do tego na @ ale troche jednak inny.Temperatura wysoko rano 37,1 wieczorami 37,6.Zgaga,chwilowe nudności,zwiększone pragnienie,częstomocz,bóle głowy,senność,osłabienie,poranne kołatanie serca,lekkie zawroty głowy.Pewnie coś bym jeszcze znalazła:)Wszystko to moze zwiastować @ ale i ciążę.Boję się zrobić test bo nie chcę kolejnego rozczarowania eh.

*Asiok12 ech przykro mi bardzo:-( Wiem co czujesz:-( Trzymaj się kochana! Nie łam się! Co do Castagnusa to ja jestem dopiero w połowie pierwszego opakowania. I mogę powiedzieć że przed @ piersi zawsze mi "puchły" i potwornie bolały a teraz jest ok. Co prawda nie wiem czy to zasługa Castagnusa bo jak już wspomniałam nie wzięłam go za wiele ale nigdy tak nie miałam... Kobiety do wagi 60 kg jedna tabletka dziennie, a kobiety powyżej 60 kg dwie tabletki dziennie. A i w ulotce jest napisane że trzeba je brać rano. Ja zaczęłam brać w połowie cyklu. W ulotce nie jest napisane że trzeba brać od 1dc. Ja zaczęłam bodajże w 12 dniu. Co prawda w necie zdania są podzielone co do tego od którego dc trzeba zacząć go brać ale skoro w ulotce nic nie jest na ten temat napisane to nie chciałam marnować czasu. Jest to lek ziołowy więc myślę że warto spróbować, na pewno nie zaszkodzi:-) Trzymaj się dzielnie:-) *Ana0408 no powiem Ci że objawy masz konkretne:-D Może coś z tego będzie?:-) Trzymam kciuki bo z nas tu obecnych Ty jedyna masz szanse... A jak już zajdziesz to będziesz nam tu przesyłać ciazowe fluidki:-D Poczekaj jeszcze parę dni i testuj!:-) Dziewczyny ja od jakiś dwóch dni (w poprzednim cyklu też tak miałam więc nie utożsamiam też z ciąża) mam coś takiego że czuje jakby mi spuchł żołądek:-/ ciągle czuje głód a jak już chce coś zjeść to wezmę 2-3 kęsy i mam dosyć... Zawsze przed @ odczuwałam tzw. Wilczy apetyt ale nie coś takiego... Jak uciskam brzuch na wysokości żołądka to odczuwam właśnie jakby był spuchnięty. Aaa i częściej muszę brać "głębokie" wdechy... Spotkałyscie się może kiedyś z czymś takim???

agnieszka515 dziękuję za miłe słowo i wsparcie wiem że kiedyś nam się uda ;)

Gość madralinka
Witajcie dziewczyny jestem u Was nowa choć czytalam dawno forum.w październiku straciła w 10 tyg ciążę i balam się ze więc j w nią nie zajde, a tu dziś niespodzianka :)) i dwie kreseczki !!! Których z serca wszystkim życzę:)

hej mandralinka czyli to była walentynkowa niespodzianka:)a ile dni po owulacji zrobiłaś test?ja zrobiłam już w 10 i 12 i niestety negatywne.dziś 13dpo temperatura 37,3 wiec czekam do poniedziałku....

Gość madralika
11 dni..przynajmniej wg moich obliczen;)

Gość madralinka
A co do objawów/ na tak wczesnym etapie ciąży, czyli w okolicach spodziewanej @ nic nie można zauważyć i uważam ze dziewczyny które podają dziesiątki objawów 10/14 dni po owu, tak bardzo pragną być w ciąży ze objawy te sobie wyszukują i wmawiają;) ja miałam w 1 ciąży i w tej na tak wczesnym etapie tylko bol podbrzusza cmienie gniecenie takie jak na @. Bieganie do toalety powiększone piersi nudności przychodzą około 6/7 tygodnia ciąży:)

Gość Basiak1611
Hej dziewczyny jestem tutaj nowa....Od 2010r staramy sie z mezem o malenstwo. W 2011 zdiagnozowano u mnie endometrioze po laparoskopii, ktora mialam robiona z powodu pekniecia torbieli. Endometrioze mam podobno 4 stopnia a pisze podobno gdyz tylko taka informacje dostalam slowna od mojej pani doktor, natomiast na badaniu histopatologicznym nie ma zadnej wzmianki, o stopniu zaawansowania mojej endometriozy. Leczylam sie zastrzykami- diphelrlina czy jakos tak....w ciaze nie zaszlam do dzis....po laparo i odstawieniu lekow okresy mi sie w miare unormowaly bo zawsze mialam nieregularne i bolesne. W lipcu wyjechalam do UK gdzie jestem nadal i tutaj cykl wydluzyl mi sie do ok 60 dni. Od lipca nie mialam zadnych oznak owulacji do teraz. 14 dni temu zaobserwowalam u siebie bialy lepki sluz, 13 dni temu bylo go wiecej 12 dni temu wieczorem zrobil sie przezroczysty i troche rozciagliwy, 11 dni temu przez caly dzien czulam ze jest mi bardzo mokro, sluz przezroczysty , rozciagliwy i w ten dzien z mezusiem sie przytulalismy, 10 dni temu pod koniec dnia sluzu bylo juz troszke mniej i tez przytulalismy sie z mezem. 9 dni temu sluz juz bialy i gesty. I teraz pytanko do Was czy dobrze odczytalam , ze to w koncu byly dni plodne? Czy jest jakas najmniejsza szansa ze pomimo moich problemow zdrowotnych moge zajsc w ciaze? Do tej pory mialam zawsze klucia w prawym jajniku teraz natomiast 6 i 5 dni temu lekko odczuwalam klucie w lewym jajniku a teraz juz nie, tylko piersi mam takie opuchniete, wieksze, brodawki tez lekko "rozciagniete". Co o tym myslicie? Prosze o odpowiedz. Pozdrawiam.

Basiak1611 witaj:)Objawy jakie opisałaś jak najbardziej mogą świadczyć o dniach płodnych tzn o tym że organizm przygotowywał się się do owulacji.Uczucie mokrości,śliskości,śluz wodnisty,przeżroczysty,rozciągliwy.Natomiast czy się owulacja odbyła tego nikt nie wie niestety.Postaraj się się włączyć do swoich obserwacji więcej czynników jak badanie położenia szyjki macicy,mierzenie temperatury,może testy owulacyjne...Możesz też też skożystać z możliwości robienia wykrusu na www.ovufriend.pl w prosty sposób masz to tam jak na dłoni wystarczy tylko wpisaywać dane.jeśli długo się już staracie i dziecko może warto poprosić lekarza jeśli to możliwe o monitoring cyklu ,wtedy na 100% bedzie wiadomo czy owulacja nastąpiła.Pozdrawiam i życzę II

Gość Nesia24
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie bylo.jak tam starania idą?ka muszę powiedzieć ze wróciłam z polski raczej dobita gdy zobaczylam maluszka mojej młodszej siostry a u mnie nawet o ciazy mozna jeszcze pomarzyc.pozostaje tylko obserwacja i probowanie dalej....

*Basiak1611 witaj!:-) Ana dobrze pisze, może to właśnie była owu? I kto wie może właśnie się udało? Trzymam kciuki! Informuj nas:-) *Ana0408 a jak u Ciebie? Kiedy powinnaś mieć @? Powtarzałaś test? *Nesia24 fajnie że piszesz:-) Doskonale wiem co czujesz... Ze mną też było dobrze dopóki nie byliśmy w odwiedzinach u siostry mojego A. Ona ma kilkumiesięczną córeczkę. Miałam okazję trzymać ją na rękach i bawić się z nią... Po wyjściu z ich mieszkania wybuchłam płaczem:-( było mi tak strasznie przykro i żal że aż szkoda gadać:-( Ja powinnam mieć @ wczoraj, ale jak do tej pory cisza. Nawet nie mam żadnych objawów sygnalizujących że ma przyjść... Zupełnie nic. Test robiłam w niedzielę rano ale jedna kreska... Nawet cienia drugiej:-( czyli już pół roku starań za nami... Myślicie że @ może mi się opóźnić przez stres związany ze zwolnieniem z pracy? I czy Castagnus może mieć na to jakiś wpływ?

Gość Basiak1611
Dziękuję kochane. Oby były te dwie kreseczki czego i wam życzę. Chociaż w moim przypadku jakoś nie nastawiam się za bardzo. Testy ciążowe robię co jakiś czas już profilaktycznie przed braniem środków przeciwbólowych tak na wszelki wypadek. Wczoraj też zrobiłam i oczywiście 1 kreska była. Wiem, ze jeśli faktycznie miałam tą owulacje to dzisiaj mija od niej 14 dzień, wiec test i tak za wcześnie zrobiłam. Okresu nie mam, czasem na zmianę bolą mnie jajniki i nie myślę ze to już jakiś objaw ciąży tylko raczej powrót endometriozy....niestety. A ewentualny test ciążowy kiedy zrobić od domniemanej owulacji? Dzisiaj niby 14 dzień jest to tak po 16 czy jeszcze później? Dziewczynki a proszę powiedzcie mi jeszcze czy jeśli faktycznie miałam tą owulacje to tak od niej do 16 dni na 100% powinnam dostać @ tak? A jeśli nie dostanę i w ciąży nie będę to będzie oznaczało to iż owulki w cale nie było? Piszcie jak tam u was, jak testy?

Nesia24 byłas w Polsce a mialaś iść do lekarza,bylaś?coś powiedział?Wiem jak przykro jest widząc dzieciątko i to siostry.Pamietam jak poroniłam a potem widziałam kobiety w ciąży a teraz np.siostra mojego meża z jednym jajnikiem rodzi w kwietniu drugie a ja z dwoma pewnie nawet nie zdąże zajść w ciąże... agnieszka515 stres może wydłużyc cykl bo może się przesunąc owulacja tzn trwajaca przed nią faza folikularna do tego czytałam że castagnus u niektórych kobiet wydłużył fazę lutealną gdzie za długa tez nie moze byc max 16-17 dni ale też zatrzymał całkiem miesiączkę i trzeba było wywoływać.Który dzień cyklu masz?Jeśli chodzi o mnie to @ przyszła mam 3 dzień cyklu dzis zrobiłam badania hormonów FSH,LH,PRL i estradiol zobacze jakie będą wyniki. Basiak1611 w dniu spodziewanej miesiączki powinien wyjść jeśli mierzysz temp.a masz ok 37 st przez 18 dni od owulacji to ciąża pewna prawie na 100%.Jesli owulacja była to nie koniecznie po 16 dniach dostaniesz @ tylko jeśli Twoja faza lutealna jest prawidlowa czyli od 12 do max 17 dni,krótsza i dłuższa jest wynikiem zaburzeń w wydzielaniu hormonow min.progesteronu.Czy owulacja była można tylko potwierdzić monitoringiem usg.

Gość Basiak1611
Nesia24, również wiem co to znaczy. Ja mam współlokatorke, która właśnie jest w ciąży i to ja byłam pierwszą osobą która dowiedziała się ze jest w ciąży, widzieć jej łzy radości itd....cieszę się, że jej się udało ale jakiś żal, że ja nie mogę gdzieś tam we mnie siedzi.... A zapomniałam wam jeszcze Kobietki napisac, ze jakos w piątek 14 lutego będąc w pracy w toalecie na białym papierze toaletowym zauważyłam wraz z śluzem taką jakby błonkę z krwią, tzn to wyglądało jak taka cieniuteńka niteczka z krwią. Nie była to plamka krwi, czy cos podobnego tylko jakby właśnie bezbarwna nitka śluzu z domieszką krwi. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi bo ciężko to opisać. O to wyglądało jak taka żyłaka, i pojawiło się tylko raz.

Gość Nesia24
*Ana0408 wyobraz sobie ze okres dostalam przed samym wyjazdem do polski oczywiscie.bylam u lekarza i wszystko ok wiec mialam zanik okresu przez stresy albo cwiczenia wiec teraz zaprzestalam cwiczeniom.zobaczymy co bedzie.znowu mierze tempe i obserwuje szyjke macicy.i cos patrzę ze chyba owulka sie zbliza wiec bedzie trzeba probowac. *agnieszka515 oczywiscie ze to przez te stresy mogło ci zatrzymać okres.ja ostatnio przez trzy miesiace ponad nie mialam okresu przez zwykle cwiczenia które mnie zbytnio nie przemeczaly.a byc moze to co innego.mierzysz tempe? *Basiak1611 to trwa Ci wspolczuje.z jednej strony szczęście ze koleżanka w ciazy a z drugiej zazdrość.ja to w sumie w Polsce aż zła byłam na siostrę ze ona ledwo skończyła 18 stke a juz z dzieckiem a ja 24 i ciaza nie wiadomo kiedy bedzie.ehh ta sprawiedliwość.a tak wogle to powinnas zacząć mierzyć temperaturę.to naprawde dobre rozwiazanie.bedziesz wiedziała czy owulacja nastąpiła czy nie i wtedy po 16 wyższych robisz test

Hej, dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Temperatury nie mierzę. Mierzyłam tylko przez 1 cykl. Wiem, że to mało, ale wściekłam się wtedy, że znowu się nie udało i postanowiłam sobie to wszystko odpuścić. Przestałam mierzyć tempkę, odstawiłam kwas foliowy. Ginka na wizycie mnie opitoliła jak się dowiedziała, że nie łykam kwasu. Kazała zacząć łykać mimo wszystko bo nigdy nie wiadomo kiedy się uda... Ech... Teraz wizytę mam 7 marca. Zamiast @ mam bardzo, bardzo dużo takiego mlecznego śluzu... Raz jest konsystencji rzadkiego kremu a następnym taki rozciągliwy. A ostatnio po przytulankach normalnie zaczął mi płynąć ciurkiem! (wybaczcie opis). Na początku to się wystraszyłam bo nigdy czegoś takiego nie miałam:/ A na pewno nie było to wynikiem orgazmu bo akurat nie doszłam wtedy... Normalnie jestem skołowana... Nie sądzę żeby to była ciąża bo przecież test wyszedł negatywny. Co prawda robiony dzień przed terminem, ale i tak nie wierzę, że coś mogłoby jeszcze z tego być...

Gość Basiak1611
Agnieszka515 teraz masz 36 dzień cyklu a jakie długie masz zawsze te cykle? Czytałam wiele razy na różnych forach, że test nie zawsze wykryje ciążę nawet robiony w dniu spodziewanej @. Po prostu nie raz to za wcześnie bo za mało jeszcze tego hormonu HCG, i też zależy od czułości testu. Więc skoro nie masz jeszcze @ to zawsze nadzieja jakaś jest, że się udało. Trzymam kciuki. Kiedy ponownie zrobisz test? Ja mam 15 dzień od domniemanej owulki.....i nadal czekam. Jeszcze przed wyjazdem za granice byłam u gin. który na usg potwierdził mi owulacje i po tamtej owulacji @ dostałam po 16 dniach. Więc moja faza lutealna chyba jest ok, chyba że coś do tego czasu uległo zmianie. Zobaczymy. W każdym bądź razie coś mi się tam dzieje bo na zmianę bolą mnie jajniki a raczej mam wrażenie, że ktoś mi raz w jednego raz w drugiego szpilki wbija.

Basiak1611 moje cykle wahaja sie tak od 29 do 35 dni. Wczesniej mialam bardzo nieregularne ale teraz wygladaja mniej wiecej tak. Dzis 37 dc i cisza. @ brak, objawow brak. Czasem zaszczypia mnie piersi tak dziwnie i zaboli cos w podbrzuszu ale to inny bol niz na @... Nie wiem co o tym myslec? Boje sie ze hormony mi wariuja:( Nie wiem kiedy robic (i czy w ogole robic?) jakis test? Boje sie ze to bedzie kolejne rozczarowanie... A jak dzis u Ciebie? Jak sie czujesz? Bedziesz testowac???

Hej kobietki a ja dziś byłam u lekarza pokazałam mu wyniki hormonów z 3dc i nie przeją się ani niskim estradiolem ani niskim stosunkiem 0,44 LH do FSH.Raczej był dobrej myśli.Zrobił usg i za tydzień mam monitoring zobaczymy czy pęcherzyki rosną jak nie to stymulacja.Mam też łykać NosiFol z którym mają pozytywne próby.Lek nie dostępny w Polsce.Zobacze na własnej skórze w Czechach dobre opinie o szybkim zajsciu w ciążę.

Gość Basiak1611
agnieszka515 ja właśnie dzisiaj zrobiłam rano test....i w sumie to nie wiem. Bo robiłam go rano śpiesząc się gdyż musiałam wyjść szybko z domu i po jego zrobieniu poczekałam aż wyskoczy kreska kontrolna i pole testowe zrobi się białe i wrzuciłam test do szuflady i wyszłam z domu, w przekonaniu ze jest tylko jedna kreska. Teraz gdy wróciłam do domu szukałam w szufladzie notesu i zobaczyłam ze na tym teście jest cieniutka druga kreseczka. Ta kontrolna jest grubsza od tej testowej i ma intensywny kolor a testowa jest cieniutka i jaśniejsza, ale widać ją bez konieczności głębokiego wpatrywania się. Dodam tez ze kupiłam w jednym opakowaniu dwa takie same testy i pierwszy zrobiłam w środę , i mam go do dzisiaj sama nie wiem czemu go jeszcze nie wyrzuciłam, ale na tym z środy jest tylko białe pole i żadnego śladu kreseczki w polu testowym nie ma a na dzisiejszym jest.....i nie wiem co o tym myśleć. Jutro idę po inny test żeby wyjaśnić wszystko, ale nie daje mi to spokoju. Ty też chyba możesz już test zrobić skoro już po terminie @ i jeszcze jej nie ma. Ana0408 a co to za lek? Oby się nam wszystkim udało...:)

basiak1611 to dobry znak zrób jutro kolejny test z pierwszego moczu lub idz na bete.ja miałam cien cienia kiedyś w 11dpo a w 14 dpo ledwiewidoczną drugą kreske wiec duże prawdopodobienstwo że am się udało:)daj znać!!!

Gość Basiak1611
Ana0408 no cieszyłabym się gdybym zobaczyła ta kreskę od razu, a tak to ja nie wiem po jakim czasie ona wyszła czy do 15 minut czy po 2 godzinach bo cały dzień mnie w domu nie było. Test kupie dzisiaj i zrobię jutro z porannego moczu.

Trzymam kciuki i wierze że to dzidzia:* Wiem wiem że testy sie utlaniaja bla bla jasne ale większość takich sytuacji zwykle konczyło się ciążą.A jaką czułość miał test i jaki to był?

A nosifol to zestaw vit B6,B12,cynk ,kwas foliowy i najważniejsze INOZYTOL który przywraca owulację ,reguluje cykl,obniza insulinę,prolaktynę,przywraca płodność u kobiet z policystycznymi jajnikami.

Basiak1611 to może być fasolka. Trzymam kciuki żebyś na jutrzejszym teście od razu zobaczyła 2 kreski. Ja też dziś rano robiłam test. Jak zwykle jedna kreska. Wychodzi na to że po prostu Castagnus wydłużył mi cykl. No nic, pozostaje czekać na @. Od wczoraj boli mnie prawy jajnik. Pewnie znowu zrobiła mi się na nim torbiel:-( Nasze starania póki co zakończone. Mamy 3 mc-e przymusowej przerwy bo mój luby wyjechał do pracy za granicę. Nie udało się przez to pół roku, trudno. Może i dobrze że będziemy mieć przerwę? Chociaż odpoczne psychicznie od tego ciągłego myślenia o ciąży...

Gość monika anna
Czesc dziewczynki, ja tez bylam staraczka z pcos i endometrioza, zaszlam po clo. Dzisiaj 6 tydz i co?? Wcale nie jestem szczęśliwa, zrera mnie niepokoj ze poronie. Jeszcze mam miesniaka. Jestem wysoko zagrozona poronieniem. Ciąża szczescia nie daje. Pozdrawiam.

Gość Basiak1611
Agnieszka515 no moze ta przerwa jest tez czasen potrzebna. Odpoczniesz psychicznie, moze sie odblokujesz a jak kochany twoj wroci to bedziecie tak szczesliwi i spragnieni siebie ze po powrocie w przytulankach nawet nie pomyslicie o ciazy i moze zaskoczy:) Oby tak bylo:) Ana a moj test byl czulosci 10mIU/mL a nazwa jego to poprostu ?ragnancy test. Taki bialorozowy w rozowym opakowaniu z gwiazdka, po 2testy w opakowaniu. Jest to test angielski oczywiscie. I pisalo zeby test odczytac po 3 minutach max. Do 10min. A ja nie wiem czy dwie minuty minely i wrzucilam go do szuflady. Ale glupia jestem, tak to juz jest jak sie testy juz profilaktycznie robi . Zla na siebie jestem.