Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybcia1987

staraczki 2014

Polecane posty

Gość Nanamała
Ja też muszę najpierw zrzucić kilka kg a dopiero później zajść w ciążę. Tak jak pisałam wyżej w 3 miesiącu ciąży poroniłam ale przez te 3 miesiące przytyłam chyba z 10 kg ! :-| boję się kolejnej ciąży i tego że znów ją stracę. :'(

Gość Nanamała
Chciałabym tak nie myśleć ale na czytałam się że kobiety tracą nawet 5 ciąż więc jak narazie nie mam pozytywnych myśli :-|

Gość myszka06
Hej dziewczyny chciałam sie dołączyć też sie staram myślałam że może uda sie 2013 ale starania niestety przesuneły mi się do 2014 mam nadzieję że ten rok będzie szczęśliwy i zaowocuje dzidzią.Wam też tego życzę:)

Gość Karolajna89
Ja za tydzień...Z tym, że nie czuję nic co mogłoby zwiastować okres ale też nie czuję się jakoś inaczej tak, że mogłabym podejrzewać ciąże... A u Ciebie jak tam?

Gość gość
cześć dziewczyny, ja się staram już ponad 4 lata, mam nadzieję,że się udało w tym cyklu, za tydzień testuję pozdrawiam

Gość Karolajna89
Chyba napisałam w złym momencie o tym brzuchu i wywołałam wilka z lasu bo zaczął mnie lekko kłuć tak jak na okres więc już się nie nastawiam... ;(

hej my z narzeczonym staramy się od września i nadal nic. pierwsza ciaze dwa lata temu straciłam to była wpadka. teraz jak czowiek chce to nie wychodzi. dwa dni temu znow dostałam okres. chłopak jest juz lekko podłamany bo bardzo chcial by juz byc tatusiem. ja na razie sie nie poddaje bo wiem ze wiele par stara sie o wiele dluzej. wierze ze nam tez sie w k0ncu uda, trzymam za was staraczki kciuki i powodzenia:))

Hej Asiok :) jak sie raz udalo to i niedlugo tez sie uda :) Karolajna mysl pozytywnie ;) trzymam kciuki Ja myslalam ze uda sie jednak teraz zajsc a tu jednak do sierpnia wrzesnia musze czekac :(

Gość Karolajna89
dzisiaj powinnam dostać okres ale nic nie ma. Brzuch przestał mnie boleć, piersi bolą dalej ale zrobiłam test i wyszedł negatywny tak więc pewnie okres mi się troszkę spóźni ale ciąży raczej nie będzie

Karolajna, jak nie w tym to w nastepnym cyklu :) ja nie moge.sie juz doczekac jak zaczniemy sie starac i wypatrywanie braku okresu :) chociaz wypatruje jego brak co miesiac :) majac nadzieje ze a noz sluczna wpadka bedzie ;)

Gość gość
Nie starajcie się, nie liczcie dni płodnych i nie skupiajcie się na zajściu w ciążę. My staraliśmy się trzy miesiące, testy owu, liczenie, mierzenie temperatury itd i nic :) w maju powiedziałam dosyć, robimy sobie urlop od robienia dziecka. Majówki, imprezy, spotkania towarzyskie. Na początku czerwca powiedziałam mężowi, że dam sobie ręce przy samym tyłku uciąć, że nie jestem w ciąży, jak wyraził takie podejrzenie. Za miesiąc rodzę :) powodzenia!

Gość Nesia24
Witam was wszystkie!my z mezem takze sie staramy,od lipca bez zabezpieczenia i nic.a teraz w dodatku od listopada brak okresu a w ciąży niestety nie jestem.masakra

Hej Nesia24 to ma być Twoja pierwsza ciąża?Co badania?Robiliście jakieś?

Gość Nesia24
To moja druga ciaza gdyz pierwsza poronilam.to bylo trzy lata temu.robilam wszystkie badania i lekarz stwierdzil ze wszystko wporzadku.tak jak pisalam od pol roku bez zabezpieczenia.chcielibysmy wkoncu miec dziecko a jak na złość okresu nie mam a w ciazy napewno nie jestem, objawy juz wszystkie miałam ale urojone oczywiscie.

Gość marcysia_26
witam wszystkich mam 26 lat od roku staramy sie o dzidzie bezskutecznie jak narazie. ginekolog wyslal mnie na badania hormonalne mam wyniki a nie potrafie ich odczytac

Gość gość
pamiętajcie drogie panie, że płody są bardzo smaczne :)

Hej Nesia24 ja też pierwszą ciąże poroniłam i też 3 lata temu ale nam po tym zdarzeniu udało się za pierwszym podejściem i mam już dwuletnią córeczkę teraz staramy się o drugie dziecko,właściwie to czekam czy tym razem też sie udało czy nie.Wszystkie badania tzn jakie?hormony,nasienie,ocena wzrostu pęcherzyka graffa,śluz szyjkowy,ocena rezerwy jajnikowej,ocena drożności jajowodów...daj znać:)

Gość Nesia24
Drożność i śluz jest ok.tylko ze te badania robiłam rok temu ponieważ mieszkam w Anglii a tutaj jest zupełnie inaczej,ale na szczęście za trzy tygodnie jade do Polski wiec od razu się wybiorę na wizytę do ginekologa zobaczę co mi powie aż się boje.dzis mam na przykład kłucie jajnika caly dzien

Gość Nesia24
Ana0408 a jak to z Toba oczekujesz tez na dwie kreski kiedy test???

No cóż ja bylam niecierpliwa i zrobiłam aż 5 testów choć wiedziałam że robię za wcześnie:) byłam pewna że 3 raz też nam sie uda tak z marszu ale niestety dziś przyszła @. Zaczniemy się starać znowu za kilka dni.Zastanawiam teraz w czym był problem czy brak owulacji w tym miesiącu,czy śluz płodny nie był odpowiedni czy może za wysoka prolaktyna bo mam mleko w piersiach czy może inna przyczyna bo miałam ciecie cesarskie...Mysle właśnie nad kupnem testu owulacyjnego bo wydawało mi sie ze owulacja była 15 dnia cyklu a wg dzisiejszej @ teoretycznie 17 dc.Staralismy sie właściwie dość ostro już od 12 dc do 16dc dla tego zaskoczenie że się nie udało.Oczywiście miałam szereg objawów jak przy ciąży ktore nie są mi obce bo już 2 razy je miałam a mimo to się nie udało.

Gość Nesia24
To nie dobrze.zawsze jak sie chce to nie wychodzi.moja mlodsza o 6 lat siostra tydzien temu urodzila a ja nawet w ciaze nie zaszlam ehh;( ja to nawet nie wiem kiedy powinnam sie starać jak od listopada wogle okresu brak i nawet sie na niego jeszcze nie zapowiada.tempe mierze ale skacze dziwacznie, sluz obserwuje i niby wczoraj i przedwczoraj mialam plodny a dzis znowu nie ma.sprawdzam polozenie szyjki i ostatnio jest wysoko ale zamknieta i twarda to juz nie wiem nic

Przy braku miesiączki to obserwacja nie wiele da niestety.Wygląda na to że masz wtórny brak miesiączki problem w tym że przyczyn takiego stanu może być sporo.Od błachych spraw jak zmiana klimatu przez np zbyt duży spadek wagi ciała,blokadę psychiczną,ciąże urojoną, przez choroby ogólno ustrojowe aż do poważnych schorzeń ginekologicznych.Pierwotny brak miesiączki jest trochę łatwiejszy do diagnozowania.Pomyśl czy coś się nie zmieniło te 3 miesiące temu,jak wyglądały wcześniejsze cykle,czy objawy zaobserwowane odpowiadały fizjologii.

Gość Nesia24
Jakiś rok temu miałam też podobnie bo ponad dwa miesiące nie miałam okresu ale zjawił sam bez pomocy ginekologa. Od zawsze mam nieregularne cykle od 30 do 45 dni ale teraz to juz naprawdę za dlugo. Jedyne co sie zmieniło to ze od czterech miesięcy ćwiczę ale czy ćwiczenia mogą zatrzymać okres na tak dlugo??

Tak intensywne ćwiczenia mogą zatrzymać miesiączkę.Podobnie jak odchudzanie.Wiąże się to z nagłym spadkiem masy ciała i utratą pewnego % tkanki tłuszczowej.Nawet jeśli kondycyjnie czujesz się świetnie.

Ach nawet coś takiego mi się przyplątało:Nie przesadzaj z ćwiczeniami, jeśli starasz się o dziecko. Ruch to zdrowie, ale jeśli ćwiczysz intensywnie więcej niż 5 godzin tygodniowo, a dodatkowo nie masz znacznej nadwagi może to nawet obniżyć Twoje szanse na zajście w ciążę. Badania na 3600 duńskich kobietach wykazały, że zbyt częste i zbyt intensywne ćwiczenia znacznie wydłużyły ich czas oczekiwania na dziecko.

Hej:-) Mogę się przyłączyć? Z narzeczonym staramy się od sierpnia. Mamy już za sobą 5 nieudanych cykli. Na początku było rozczarowanie, smutek, żal a nawet płacz... Teraz już obojętnieje. Kiedyś w końcu musi się udać... Wiadomo że jest człowiekowi przykro że te które nie chcą to zachodzą od razu a jak człowiek chce i się stara to nie wychodzi... W tym cyklu też się pewnie nie uda. Nie wierze w to...