Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybcia1987

staraczki 2014

Polecane posty

Gość Basiak1611
monika anna, ciąża daje szczęscie bo już jest nadzieja, że będzie się miało upragnione maleństwo. Niestety w twoim przypadku są obawy.......ale nie trać nadziei. Wszystko będzie dobrze. Zaszłaś w ciąże mimo wszystkich swoich dolegliwości , byłaś silna nie poddałaś się, przezwyciężyłaś to i tak będzie teraz, Twój organizm widocznie jest silny i mimo ryzyka uda ci się donosić maleństwo do końca. Wierzę w to.

Basiak1611 a Ty ile dni już jesteś po domniemanej owulacji? monika anna ja po pierwszej ciąży zakończonej poronieniem w 10tyg jak zaszłam ponownie to nerwy sięgały zenitu do 10 tyg to był mega stres usg co 2-3 tyg luteina od 5 tyg ale była nadzieja radość z każdego dnia teraz moja córeczka ma 2 latka i wiem że było warto że ten strach się opłacał i że to wielkie szczęście mieć dziecko.Teraz jak nie może nam się udać zajść w kolejną ciąże jeszcze bardziej doceniam to wszystko.

Gość Basiak1611
Ana0408 Dzisiaj jest 17dzien od mojej domniemanej owulacji. Wlasnie wrocilam z zakupow i kupilam testy tylko ze inne, elektryczne myslalam ze beda lepsze a co sie w domu okazalo to to ze sa mniej czule bo wykrywaja dopiero 25mIU a nie 10 jak tamte. Za to w razie ciazy pokazuja od razu ktory tydzien. Szkoda ze,na opamowaniu nie napisali jaki jest czuly tylko w ulotce. Musze czekac do jutra rana. Ale jak nic nie wyjdzie to znow bede sobie wkrecac ze test za malo czuly. Znacie to kobietki nie? Ale @ nadal nie mam.

Basiak1611 a jaką masz temperature?Generalnie jeśli owulacja byla 17 dni temu to test nawet mniej czuły powinien już wyjść nawet nie z porannego moczu.

Gość Basiak1611
Ana0408 ja tempki nie mierzylam nigdy i teraz tez nie. Zrobilam ten test elektroniczny teraz i wyskoczyl mi napis brak ciazy. Jutro zrobie rano drugi..zobaczymy. Bardzo mi nie daje spokoju ta druga kreska na tym tescie bo nigdy tak nie mialam, a bardzo czesto zostawiam testy i pozniej do nich zagladam i nigdy nie mialam cienkiej drugiej kreseczki w kolorze rozowym. Jak juz cos dojrzalam na innych testach to byla to taka delikatna kreska jakby troszke szara tak jakby tylko bylo widac wlasnie miejsce na kreske. A ta jest ewidentnie rozowa tylko ze cienka i jasniejsza od kontrolnej. I tamten test byl bardziej czuly a ten mniej. Ale pewnie juz sobie wkrecam.

Gość Basiak1611
A czy ktoras juz z was robila te elektroniczne testy co wyskakuje na nich napis angielski brak ciazy albo ciaza i od razu ktory tydzien?

Gość Basiak1611
Ana0408 a co do objawow to piersi nie mam juz opuchnietych ale sa pelniejsze niz zawsze i wyskoczyly mi dzisiaj dwie malenkie krwinki, na lewej piersi troszke wieksza a na prawej widac zaczatki nastepnej, ale nie wiem czy to ma cos wspolnego, czy to tylko przypadek. Tak to nic mnie piersi nie bola. Jajniki czasem na zmiane kluja.

Gość Basiak1611
Ana0408 no dzisiaj sobie pospalam dlugo. A wynik testu jak zwykle Not Pregnant. Czego moglam sie spodziewac. . . Czyli wniosek taki ze owulacja w cale sie nie odbyla skoro okresu nadal nie mam i testy negatywne. . . Chce wrocic do Polski w wziasc sie za pozadne leczenie. ,Nie wiem czy poddamy sie in vitro. . .ale chyba moj przypadek tylko w in vitro ma nadzieje. . .:'(

Basiak strasznie mi przykro ze test nie wyszedl mialam wielka nadzieje ze jednak to ciaza.Wiesz nie powiedziane ze nie ma okresu to owulacji nie bylo.Mozesz miec niewydolnosc cialka zoltego np albo male endometrium czy przetrwale cialko zolte a mogla byc to ciaza biochemiczna test wyszedl pozno bo byla znikoma ilosc hcg zaplodniona komorka obumarla lub poronilo sie na granicy inplantacji.Zdjecia czasem tu daja ukladaja je na foto cos tam i daja link .

Ana0408 co do zdjec to juz wiem co i jak,dziekuje. :) Czekam teraz na@ i od nowego cyklu bede mierzyc temple. We wtorek ide sie zapisac do przychodni. Potem umowie sie na wizyte, dam kolezance moje wyniki badan wszystkie do przetlumaczenia i pojdzie ze mna na wizyte. Ciekawe co mi tutaj powiedza. A o zdjecia pytalam bo chcialam wkleic zdjecie tego mojego testu z magiczna druga kreseczka. . . Ktora tak mi spokoju nie daje....

No to wklej fotke sama chetnie zerkne:) dobrze ze sie nie zalamujesz i masz plan dzialania.Moze nowy lekarz cos zauwazy:)

Basiak no kurka jak bys mi nie napisala ze zrobilas dwa nastepne testy to bym powiedziala ze gratuluje bo test wyglada na 10-11 dpo.Wiesz testy rzadko sie myla w te strone i obstawiam ciaze biochemiczna.

Ana0408 no jesli byla to ciaza biochemiczna to powinnam w koncu dostac krwawienia jakiegos ... A tutaj nic, ani widu ani slychu. . . .sutki mnie tylko bardzo swedza dzisiaj. . . Poki nie dostane@ to jeszcze w tym tygodniu test zrobie tylko tym razem normalny z paseczkami a nie elektroniczny. . Na tym zdjeciu kreseczka na tescie wyszla jasniejsza jeszcze niz na zywo. . Jestem juz skolowana.

A w takiej sytuacji to bety tam gdzie jestes nie możesz zrobić?Właściwie o ciązy biochemicznej mówimy do około tygodnia po spodziewanej @.a Tobie spóźnia się już okres tydzień?

To licząc 14 dni fazy lutealnej to jeszcze 2 dni do tygodnia.No nic zobaczysz co będzie,nie masz już na to wpływu.Trzymaj się dzielnie i daj znać jak sytuacja.

Ana0408 no faza lutealna nawet do 16, 17 dni to moze jeszcze faktycznie bylo za wczesnie na testy tym bardziej ze te elektroniczne byly mniej czule. W najblizszy wolny dzien od pracy pojde na miasto kupie czuly test i zrobie ponownie. @ nadal nie mam i nie czuje zeby nadchodzila. Nic innego mi nie pozostalo tylko czekac. Dziekuje ci bardzo za wszystkie twoje odpowiedzi:) A czy jest ktos tutaj jeszcze oprucz nas?

Basiak a umówiłaś się do lekarza?pisałaś że dziś bedziesz w przychodni.

No dzisiaj mielismy paskudna pogode lało jak nie wiem a ze nie mamy auta to odechcialo nam sie isc pozatym musimy wybrac sie tam z moja kolazanka co jest w ciazy a ona w taka pogode przeciez nie pojdzie bo by sie gdzie jeszcze przeziebila, a my jezyka jeszcze nie znamy i sami isc nie mozemy. W tym tygodniu pojde na pewno, ale to dopiero sie zapisac do niej, pozniej dopiero za jakies dwa dni do lekarza mozna sie zapisac i to tez taki ogolny. A po tej wizycie u ogolnego dopiero jakies badania itd. Strasznie dlugo tutaj to wszystko trwa. Dziewczyny a jak to jest z tym sluzem na poczatku ciazy? Bo ja po tych moich domniemanych dniach plodnych mmialam taki bialy i gesty, teraz znow czasem wlasmie jest bialy ale mniej gesty a czasem nawet przezroczysty i rozciagliwy a zmiany te widac w ciagu calego dnia, raz jest taki raz taki. Dziewczyny ja w sumie przy endometriozie i takich nieregularnych cyklach chyba nawet nie powinnam myslec o ciazy naturalnej ale no po tym tescie cos mi caly czas nie daje spokoju...

hej witam po krótkiej przerwie:) u mnie bez zmian staranka są ale już bez zbednych emocji, wydaje mi się że mam zbyt wysoką prolaktyne bo wciąz mam te wycieki z brodawek, od 6 dni biore castagnus po 2 tabletki, po dwóch dniach zaczęły bardzo bolec mnie piersi mimo że nie było jeszcze nawet połowy cyklu, teraz trochę złagodniało, dzis bardzo bolał mnie lewy jajanik. czy któraś z was miała może podobne objawy po tych tabletkach, czy one tak działają...

Asiok12 no ja nie bralam nigdy tego leku wiec sie nie orientuje ale podejzew ze skoro to sa jakies chormony to w organizmie duzo sie przez nie dzieje i dlatego masz takie dolegliwosci. Ja baralam swego czasu clostybegyt i duphaston i strasznie sie po nich na poczatku czulam naco moja gin mowila ze to normalne, pozniej juz bylo ok.;)

Gość elua
Hej dziewczyny! Chciałabym do Was dołączyć, bo zamierzamy z mężem starać się o dziecko ale dopiero pod koniec roku ze względu na moją pracę oraz problemy zdrowotne. Otóż moje problemy zaczęły się po odstawieniu tabletek anty k. 8 m-cy temu- nieregularne cykle, plamienia. Wczoraj dowiedziałam się że mam hiperprolaktynemię i stanowczo za niski progesteron ( co oznacza że nie mam owulacji :() Dostałam Bromergon na ok. 5 tygodni. Strasznie się boję że będziemy mieli problemy z zajściem, czy wiecie coś na temat takich dolegliwości? Któraś się leczyła/leczy z tego powodu?

Gość dajenaluz81
Moja siostra przeklina Bromergon,bo chciała obniżyć poziom prolaktyny a zaszła w ciąże!

Gość dajenaluz81
Ja też bardzo chciałabym zajść w ciąże w tym roku.Łatwo się mówi a trudniej zrobić,ale planuję się nie spinać za bardzo.Dziś byłam u ginia i powiedział,że najgorsze co może być to liczenie,obliczanie,planowanie.Niektórzy kochają się np. w 14 i 16 dniu cyklu i nic.A owulacja przesunie sie o jeden,czy dwa dni i cały cykl szlak trafił.Owulacja jest na 14 dni przed kolejnym okresem a nigdy nie mamy pewności,że przyjdzie regularnie.Nawet kobietą,które mają bardzo regularne cykle może zdarzyć się poślizg jednego,lub dwóch dni i jest to normalne.Starania zaczynamy po okresie i bez szaleństwa,co drugi dzień.A za wszystkie staraczki trzymam mocno kciuki.W grudniu będziemy pisać o kolkach i kupkach;-)

Gość elua
dajenaluz81 dzięki za dodanie otuchy! ;)