Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rybcia1987

staraczki 2014

Polecane posty

Gość tusiowany
zaczynamy od maja ponieważ dopiero teraz skończyłam ostatnie opakowanie microgynon21 na którym byłam 2,5 roku i musimy zrobić sobie przerwe bo podobno może się zdarzyć że miałabym więcej niż jedno szczęście:) a jednak z mężem wolelibyśmy zostać przy jednym maleństwu w brzuszku:)

Gość tusiowany
ale my podchodzimy spokojnie i na luzie bo w domu mamy małą zakręconą 3,5 latke także kiedy się uda to będzie:) a Wy nie martwcie się dziewczyny ja w pierwszą ciąże zaszłam w najmniej przez nas oczekiwanym momencie więc może was też będą czekać takie niespodziewane niespodzianki:)

tusiowany ja też brałam mycrogynon21 starania zaczelismy praktycznie od razu jak na razie bez skutku. Ja po odstawieniu tabletek miałam torbiel na jajniku ae na szczesce sama zniknela owocnego probowanai pozdrawiam

Gość gość
A może właśnie też powinnaś zrobić sobie taką przerwe żeby organizm odpoczął i okres się uregulował? wtedy łatwiej obliczyć dni płodne i wogóle. Mój ginekolog tak właśnie zalecił

Witajcie:-) * Decor a staracie się o pierwszego dzidziusia? Z tymi objawami to ponoć bywa różnie... Niektóre dziewczyny dowiadują się o ciąży dopiero jak spóźnia im się @ (znam osobiście kilka przypadków) a wcześniej zupełnie nic nie czują, a inne czują że coś się dzieje w ich organizmie już parę dni po owu (przypadek z innego forum). Także różnie to bywa. Ile kobiet tyle przypadków:-) Oczywiście życzę Ci żeby Twoje objawy były tymi właściwymi:-):-):-) * Asiok12 trochę to dziwne że ta wydzielina Ci została... A szukałaś czegoś na ten temat na jakimś forum medycznym? Mi też ginka powiedziała żeby zrobić sobie 3-miesięczna przerwę po odstawieniu tabletek. Ale tylko dlatego że przez ten czas śluz może jeszcze nie "przepuszczać" plemników. I że starania mogą iść na marne. Nie wiem ile jest w tym prawdy bo przecież jest mnóstwo dziewczyn które zachodzą zaraz po odstawieniu antyków... I chyba znowu trzeba powiedzieć: ile kobiet tyko przypadków...

Cześć dziewczyny co u Was nowego słychać?Ja przez weekend nie miałam czasu pisać córka i mąż wymagający do tego remont,ale na bieżąco czytałam nowe wpisy:)U mnie dziś 7 dc czekam na owulację ale to jeszcze co najmniej 14 długich dni...temperature mierze i w ogóle to wydaje mi się mój wykres dość zębaty temperatura skacze od 36,9 do 36,3 a wieczorem to już 37,2 a to przecież pierwsza faza cyklu.Agnieszka515 nie wiem czy to hormony jeszcze szaleją bo pojawiają sie krople pokarmu jak nacisne ale u mnie pierwszym objawem ciąży jeszcze przed czasem spodziewanej miesiączki było pojawienie się mleka w piersiach. Hej Decor objawy ciąży mogą być u niektórych bardzo wcześnie odczuwane ja 11 dni po owulacji uż miałam mdlośći i bolące piersi + ten pokarm do tego ból głowy,osłabienie,pobolewanie dołem brzucha i nie mogłam myć zębów bo mnie na wymioty brało a i wszystko mi śmierdziało:) Asiok12 tymi włoskami się nie przejmuj też mam :D

Gość gość
hej dziewczyny pytanko mam tydzień do miesiączki od kilku dni mam mnostwo białego gestego sluzu do razu mowie nie swedzi nie szczypie i nie pachnie czy to moze ozanczać ciąże

Gość gość
helo jest tu kto puk puk

Gość BOBOMAMA
my zaczynamy w wakacje :) mam juz córcie 4 letnią :) narazie łykam kwas foliowy bo niedawno odstawiła tabletki

hej co tam u was staraczki widze że tu rzadko kto zaglada u mnie zostało kilka dni do miesiaczki ale wydaje mi się że znowu nic z tego:( takie mam przeczucia mój narzezczony tez już nie może się doczekać dobrych wiadomośc***ozdrawiam :)

Hej no jakoś tu zamarło na tym forum.Asiok nie ma @ jest nadzieja:) Ja obecnie w trakcie starań czas pokaże jak się skończy tym razem....

Hej Dziewczyny. Trochę rzadko się Odzywam ale mam spore zamieszanie w życiu... Znienacka zostałam zwolniona z pracy:-( Szok totalny:-( Nikt się tego nie spodziewał:-( Jestem podłamana, nic mi się w życiu nie udaje... A jeśli chodzi o starania to Odpuściłam totalnie. Ten cykl i tak spisuje na straty bo za rzadko się kochamy... Za dużo stresu i co za tym idzie brak ochoty:-(:-(:-( Zakupiłam sobie takie ziołowe tabletki Castagnus i je łykam. W necie jest bardzo dużo pozytywnych opinii na ich temat. Wielu kobietom pomogły zajść. Są ziołowe więc na pewno nie zaszkodza. Poczytajcie sobie trochę na ich temat jeśli Was to zainteresuje... Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam...

Agnieszka515 to przykra wiadomość z tą pracą.Obyś szybko znalazła nową:)W takiej sytuacji to oczywiste że stres i starania nie idą w parze.Natomiast castagnus hm dobry pomysł szczególnie że trzeba go łykać minimum 3 miesiace żeby był pożądany efekt.Może wyreguluje ci cykl i po chwilowych kłopotach z pracą będziesz miała niespodziewanego lokatora pod serduszkiem:)Trzymaj się dzielnie.

ja mialam wczoraj mialam lekkie plamiemnie myslalam ze to okres sie zaczyna ale do okresu jeszcze 3 dni a dzis nic tylko troche brzuch pobolewa jak na okres moze to inplantacja byla co jak myslicie nigdy tak nie miałam

Część dziewczyny:) ją też chce w tym roku zajsc w ciążę ale dopiero w wakacje:) ale szczerze nie mogę się już doczekać

*Ana0408 dzięki za wsparcie... Najgorsze jest to że tak naprawdę nie zrobiłam niczego złego... Po prostu musiał kogoś zwolnić i najzwyczajniej w świecie padło na mnie... Ech to życie... *Asiok12 być może to była właśnie implantacja. Trzymam kciuki! Kiedy zamierzasz testować? *Marykayka witaj:-) Będziesz się starać o pierwsze malenstwo?

jesli w czwartek nie dostane@ to w piątek rano zrobie test. ale brzuch pobolewa tak jakby okres miał przyjsc więc boje sie nastawiać i znów rozczarować:(

asiok12 to mogło być plamienie okołomiesiączkowe występujące we wczesnej ciąży.Trzymam kciuki za dwie kreseczki:) agnieszka515 życie ma wyboistą drogę przykro mi że nie winnie padło na Ciebie wiem że to nie sprawiedliwe. Marykayka witamy w naszym gronie. Ja muszę powiedzieć że wg mierzonej temp.to owulacje miałam 12 lub 13 dzień cyklu szok zawsze była 18!Dobrze że miałam testy owulacyjne i zrobiłam w 4 dzień śluzu płodnego bo mialam zamiar w tym cyklu czekać tak do 16dnia i dopiero zacząć starania.Eh ta natura ciekawe czy pęcherzyk faktycznie pękł bo dziś 15dc a mnie znowu pobolawa jajnik.

Witajcie. *Asiok12 i jak tam dziś u Ciebie? *Ana0408 natura bywa zaskakująca... Szkoda że to wszystko nie jest łatwiejsze. Że wystarczy trochę seksu bez ograniczeń i mamy fasolkę... A tu niestety. Dni płodne, niepłodne, śluz taki, śluz siaki... Ech. Faceci maja łatwiej nawet w tym temacie. U nich wystarczy zrobić badanie na jakość nasienia i problem z głowy a u nas- kobiet przyczyn może być baaaaardzo dużo... Aż za dużo, niestety:-/

u mnie dziś znów było lekkie plamienie i boli mnie brzuch jak bym miała okres dostac takie skurcze, jutro teoretycznie ma przyjść okres, już straciłam nadzieję że nam się udało zobaczymy jutro...

u mnie nadal nic tyko mleczny śluz no i brzuch boli jutro testuję aż się boję rozczarowania

test zrobiony z samego rana niestety tylko jedna krecha :( może to jednak za wcześnie tym bardziej że okresu na razie nie ma... na dodatek dowiedziałam się że moja pani ginekolog juz nie przyjmuje bo zachorowała na nowotwór wiec będę musiała przepisać się do innego lekarza.

Asiok12 może faktycznie było za wcześnie. @ nie ma, wszystko się może zdarzyć. Ja mimo tego że do @ jeszcze co najmniej 10 dni to czuje że nic z tego. Znowu. Mam jakieś takie wewnętrzne przeczucie.

Gość gość
Dziewczyny a mi sie udało z wiesiołkiem i nie tylko mi, niektórym dziewczynom z naszego dawnego forum takze , nie wiele kosztuje, byc moze pomoze a napewno nie zaszkodzi, dodatkowo fajnie działa na włosy i paznkokcie. Tylko trzeba pamietac że bierzemy go tylko do owulacji.

u mnie nadal nic @ brak ale wszystkie objawy wskazują że ma przyjść więc nie wiem czy czekać aż przyjdzie czy zrobić jeszcze jeden test za parę dni :(

*Gościu a jak długo stosowałaś wiesiołek? W którym cyklu z nim Ci się udało? Ja już zakupiłam opakowanie i czekam na przyjście @ żeby móc zacząć brać. *Asiok12 i jak u Ciebie? Powtarzałaś test czy jeszcze nie? * Ana0408 a co u Ciebie?

Hej:)ja też w tym cyklu brałam wiesiołek do 10 dnia a owulecja była wg temp.13.Dziś mam 8dc i czekam na testowanie.Jakoś po ostatnim nieudanym miesiącu nie jestem nastrojona na pozytyw.Objawy mam podobne jak w poprzednim cyklu wiec mimo ze byłam już w ciązy to poprzedni cykl tak mi namieszał że już nie wiem jaki objaw jest czym czy to jawa czy sen....