Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wkurza was to że w autobusach w godzinach

Polecane posty

Gość gość
Rodzice mnie wychowali tak, ze nie można być za dobrym, bo jak się ma za miękkie serce to trzeba mieć twardą d*pe. Jak będę stara i będę się źle czuła to zwyczajnie nie będe jeździła autobusem a nie jechała na siłę aby żądać od reszty żeby się podemnie podpasowali.

Gość czterdzieści  pięć
jak bedę stara to będę to czy tamo ............a skąd ty wiesz jak to będzie jak będziesz stara ? chcesz szacunku ? okazuj go innym chcesz życzliwości ? okazuj życzliwość. proste ? proste .

Gość gość
Taa , najlepiej wszystkich po 60ce poddać eutanazji bo przecież w tym j*******m kraju tylko młodość się liczy . Czekajcie gnoje kiedyś też będziecie starzy i jakieś szczeniaki was zjadą . Ukłony dla mam i tatusiów za wychowanie .

Gość gość
no właśnie, chcę szacunku wobec czego okazuję go innym i jestem życzliwa dla życzliwych. Samo to stwierdzenie zakłada, że jeśli nie będziesz okazywać szacunku innym to go nie dostaniesz, więc właśnie tak działam wobec starych chamów. Nie okazali szacunku - nie dostaną go ode mnie. Z założenia wszystkim okazuje szacunek dopóki mi nie udowodnią, żę nie są go warci

Gość gość
Moge sobie dywagować ile chcę. Nie mam rozszczeniowej postawy w stosunku do innych więc tego samego oczekuję od innych, proste? proste. Raz jeden miałam taką sytuację, że potrzebowałam UPRZEJMOŚCI innych, zeby mi chociaż udostępnili wyjście z autobusu żebym nie zemdlala na stojąco, ale nawet to było ponad ich możliwości. Cóż, trudno. To, że nie zawsze ustępowałam miejsca (teraz też nie bede tego robić) bo bolał mnie brzuch czyni ze mnie potwora. ja nikogo nie wyzywałam za to zostałam wyzwana wielokrotnie bez powodu, choćby za to że komuś przywaliłam torbą niechcący (oczywiscie ten ktoś siedział a ja stalam, autobus tak hamował...)

Gość czterdzieści  pięć
to starzy ludzie maja okazywać szacunek tobie pierwszej ? :D o księżniczko :D jesteś dla nas zbyt łaskawa :D

Gość gość
A co to, młodzi ludzie to jakaś gorsza rasa czy co? dlaczego starsi ludzie nie mają okazywac szacunku młodszym, bo to godzi w ich dumę? Moze oni właśnie powinni pokazywac ten szacunek co?. Jak na ciebie plują to też udajesz, ze deszcz pada? Starsi to by w ogóle chcieli, zeby młodzież stałą pokornie gdzieś przy drzwiach w autobusie, przepraszali ze żyją i jeszcze się kłaniali bo ONI WSIEDLI IM SIĘ NALEŻY BO ONI TYLE PRZEŻYLI

Gość czterdzieści  pięć
jak dla mnie księżniczko możesz usiąść nawet kierowcy na kolanach :) oczywiście twój okres jest zabójczy natomiast starość innych ludzi to tylko fanaberia wymyślona po to zeby ciebie denerwować :D o, matko ,skąd sie takie dziewuchy biorą ?

Gość gość
dlaczego starzy mją prawo gorzej się czuć od młodych? Chociażby dlatego, że ich "gwarancja" już dawno na wyczerpaniu.. Pogadamy jak skończy jedna czy druga 70 lat i jak będzie się wtedy czuła. Pomysli, że ból brzucha przy kresie to pikuś przy wysiadającym kręgosłupie czy nogach odmawiających posłuszeństwa. Myślisz, że do kardiologa czy innego specjalisty możesz sobie wystać numerek tylko w czasie kiedy ty słupki odrabiasz? Faktycznie rodzice was nieźle wychowali - prawo dżungli. Przetrwa cham, rozpychajacy się łokciami i pierwszy dopadający koryta :(

Gość gość
nie umiesz czytać? Okazuję szacunek wszystkim dopóki mi nie pokażą, że nie zasługują. Więc jak ktoś jest uprzejmy to oczywiście, ustąpię, ale jak zaczyna klnąć i mnie wyzywać za to że siedzę i go nie widziałam to dlaczego ja mam być uprzejma i kulturalna? Mnóstwo razy ustępowałam, słyszałam uprzejmę "dziękuję" i super. A jak siedzę i nagle zza pleców wyakskuje stara baba która drze morde, że dlaczego gówniara jej nie ustępuje miejsca, co to ma być, chamstwo takie i w ogóle! to niech spada na drzewo.

Gość gość
kupta se samochody tkie npBMW i po sprawie

Gość czterdzieści  pięć
grzeczność , dizewucho , grzeczność Grzeczność wymaga ,ze młodszy kłaniał sie starszemu i młodszy świadczy grzeczności starszym . Tak sie niby rodzice uczyli i co z tego masz ?:D

Gość gość
Ale z Was idiotki, piszecie, że "przetrwa cham rozpychający się łokciami" broniąc starych chamów, którzy wychodzą z założenia, że miejsce ma być jak się tylko wsiądzie do autobusu a wszystkie gówniarze won w podskokach. Nie dziwię się, że panuje takie chamstwo a prostaki czują się jak panowie życia skoro inni dają im takie przyzwolenie. Ja od początku mówię tylko, że nie ustępuję CHAMOM ale widzę, że również zbrodnia, bo powinnam od razu wstać i przeprosić i nadstawić łeb żeby mnie ktoś zdzielił laską, za to że nie zauważyłam.

Gość gość
Grzeczność wymaga aby człowiek był kulturalny dla drugiego człowieka bez względu na wiek albo przynajmniej neutralny. A ty co? 45 lat i się uważasz za starszą? może mam ci miejsca ustąpić w autobusie bo jesteś starsza ode mnie? Zaraz mi wytknie pani, że się zwracam na ty, bez szacunku ;D.

Gość czterdzieści  pięć
nie jeżdżę autobusami i nie mam na szczęście możliwości spotykania takich kulturalnych wybiórczo panienek :) natmias wiem jedno ,że grzeczność i kultura okazywana tylko wtedy kiedy jest opłacalna to nie jest ani grzeczność ani kultura . a zwykłe cwaniactwo .:)

Gość gość
przecież temat z góry zakładał, że "prukwy" jeżdżą w tym samym czasie co wy na lekcje zamiast w domu siedziec w tym czasie. I nagle okazuje się że wszystkie te stare osoby są chamskie a ty akurat masz okres :D

Gość czterdzieści  pięć
bo to pewnie takie specjalne linie są :) albo przynajmniej autobusy pod specjalnym nadzorem - wolno do nich wsiadać tylko księżniczkom z okresem i starym prukwom :D

Gość gość
No to własnie chodzi - jeżdżą w tym samym czasie o tej godzinie wiec je spotykam i żądają ode mnie, zebym ustapila im miejsca, wiec wszyscy uczniowie którzy muszą jeździć autobusem stoją i się kibotają podczas gdy starsi siedzą sobie i jeszcze mają pretensje jak ktoś je torbą walnie bo autobus zachował, proste?. Bo większosć jest chamska i nie generalizujmy - starzy faceci też, wielokrotnie wpychali się przede mną żebym im tlyko miejsca nie zajęła. Tacy zmeczeni...

Gość gość
Tak, to taki specjalny autobus, który jedzie do centrum miasta. Gdybyś jeździła autobusami to byś wiedziała, ze jeżdżą nimi głownie stare prukwy i uczniowie a reszta stanowi dużą mniejszość.

Gość czterdzieści  pięć
Bo większosć jest chamska i nie generalizujmy - starzy faceci też, wielokrotnie wpychali się przede mną żebym im tlyko miejsca nie zajęła. Tacy zmeczeni... z z Bo większosć jest chamska i nie generalizujmy :D:D:D czytasz to co piszesz ?:D większosć jest chamska ------------to nie jest generalizowanie ? ciebie gimbus do szkoły nie powinien wozić ?:)

Gość gość
chyba mylicie dwie osoby :) Ja nie od okresu i od początku pisałam, że przy uprzejmych osobach nie mam problemu, niech sobie jeżdżą, ale wkurza mnie tylko jak z tych "prukw" jeżdżą osoby chamskie, które uważają, że wszystko im się należy. I takim ustępować nie zamierzam jeśli mnie wyzywają.

Gość gość
Dajcie spokój , jak gnojówie w autobusie nie pasuje to niech dyma z buta .

Gość gość
Nie martw się o moją edukację, gimnazjum już dawno skończyłam. Mówiło sie tu głównie o starych kobietach a starzy faceci nie lepsi. Większość bo BARDZO często się z tym spotykam, BARDZO.

Gość gość
Jak mi nie pasuje to mam prawo tu o tym napisać. Ale widzę, że tu większośc jest własnie taka roszczeniowa, więc nie ma z kim gadać, egoiści zasrani i tyle a chcą zeby szacunek im okazywac.

Gość czterdzieści  pięć
biedactwo ..... :D tylko w drzwi autobusowe wejdziesz i juz ktoś ..coś ..Rzeczywiście , chyba tylko z bu=ta albo musisz sobie kupić swój autobus :)

Gość gość
Mi możesz dziecko niczego nie okazywać , w .... to mam ale zapamiętaj to co ci starszy od ciebie powie ,, Nie bądź jako mądrzejsze od kury" . Chamów jest niestety coraz więcej niezależnie od wieku ale samo nazwanie starszych prukwami już odpowiednio ustawia cię w szeregu .

Gość gość
Nie, po prostu nie będe ustępowała i tyle ;) ale dzięki za troskę, najpierw wybiorę prostszą opcję - samochód, już niedługo.

Gość czterdzieści  pięć
i za chwilę założysz temat - dlaczego na drogach jest tylu chamów nikt mi nie ustępuje pierwszeństwa ?:D

Gość gość
Ja sie nie spotykam, właśnie często sami się zatrzymują zebym przeszła na drugą stronę kiedy ja spokojnie mogę podstać np. na pasach, to samo na ulicach gdy jeżdżę jako pasażer i obserwuję, ja się nie spotkałam więc nie bede o tym mówiła.

Gość gosc m
Dodam swoje trzy grosze.... i nie mam juz nastu lat! Nie popieram ani mlodych ani starych, kazdy moze miec gorszy dzien. Ale to co zauwazam na codzien sklania sie jednak ku temu ze "starzy" ludzie maja czasami mniej kultury niz mlodzi! Zdarza sie czasami ze jezdze z dziecmi autobusem, i wierzcie mi wysiąść z autobusu z wozkiem gdy na przystnku stoja tacy wlasnie zyczliwi graniczy z cudem! Taka stara wie dobrze ze drzwi sa waskie, ciezko sie zmiescic wysiadajac z wozkiem, no i przeciez kulura chyba tego wymaga ze najpierw sie wysiada, to przeciez jak! Musi sie pchac pierwsza! Bo jeszcze nie zdarzy wsiasc! Zupelnie podobnie jak z wychodzeniem z kosciola, tez musi stanac w drzwiach i sie nie ruszy, bo jeszcze jej nie wpuszcza!