Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dla dwulatka podanie piersi może byc uznane jako posiłek

Polecane posty

Gość gość
ciekawa jestem mądraliśkie ile z was daje dzieciom powyżej roku mleko modyfikowane :P

Mleko z piersi można uznać jako śniadanie. Najwyżej zgłodnieje szybciej i zje 2 śniadanie:)

Gość gość
"Najwartościowsze jest mleko do 9-tego miesiąca, po roku już niestety." Niezłe :D po roku to woda z białym barwnikiem tak? aż żal czytać....zero wiedzy na jakikolwiek temat wiedza o laktacji...same mity wiedza o własnym organiźmie......minimalna douczcie sie i potem dyskutujcie bo to nie ma sensu

Gość gość
Przestańcie zakładać te obrzydliwe tematy o karmieniu piersią takich dużych dzieci. Jesteście leniuchy, a nie kochające matki, bo wygodniej cyca wywalić, niż uczyć dziecko że śniadanie jest wartościowe i robić mu np. kanapki, albo zdrowe zupy na obiad. Lepiej doje wystawiać. Dzieciak zapiszczy, albo mu się nudzi, to po co go zabawiać, mówić do niego czy bajkę przeczytać, bach lepiej zatkać mu usta sutem.

Picie mleka z piersi to naturalna rzecz a wy nazywacie to obrzydliwym? To wy powinniście się leczyc.

Gość gość
Naturalna owszem, ale jak dziecko jest bardzo małe. Do pół roku około. A nie później taki dwulatek lub starszy się drze w autobusie lub w sklepie: mama daj cyca, albo bluzkę ci szarpie, bo kojarzy skąd mu to mleko dajesz.

Gość gość
słuchaj autorko a może jednak spróbuj odstawic od piersi, bedzie może tydzien nocnych "dramatów" a wtedy piękne przespane noce. wiem co mówię bo sama karmiłam 16 m-cy. teraz synek pije mm rano i wieczorem przed snem i śpi cała noc.

Gość gość
to trzeba zapchać mm i będzie spokój, rewelacyjne metody :O po co dawać naturalne, lepsze sztuczne :O Jesteś pustogłowe jak sądzicie, że dziecku karmionemu piersią nie czyta się, nie bawi się z nim itd

Gość gość
Dla mnie to obrzydliwe karmić dwulatka piersią. Zboczenie jakieś. Sorry ale takie jest moje zdanie. Przecież to już nie niemowlę, ogarnij się i nie rób dzieciakowi krzywdy Sama jestem matką i nie wyobrażam sobie karmić dwulatka piersią. Moja znajoma karmiła do trzeciego roku i nawet lekarz jej powiedział żeby dała już sobie spokój. Dwulatek potrzebuje pełnej diety odpowiedniej do rozwoju a nie cyca. A już jako posiłek pełny to wogóle. Masakra dla mnie jakaś, biedne dziecko..... :(

Gość gość
No tak bo tylko cycuch jest naturalny. Żytni chleb z wędliną czy twarogiem toż to samo zło. Lepiej cycuś. Zupa pomidorowa ZŁO, ziemniaki, jabłka to w ogóle szczyty ZŁA! Nikt nie mówi że lepiej sztuczne. Chodzi o to, by nie karmić tak dużych dzieci, które z powodzeniem mogą jeść normalne rzeczy. Ale jak się matce ugotować nie chce to lepiej cyca wsadzic w usta małemu.

Gość gość
ty jesteś biedna umysłowo a na pewno ograniczona, wiesz jaki skład ma mleko matki? Drugie pytanie jak długo podawałaś mleko modyfikowane?

Gość gość
ty też dajesz dziecko mm zamiast normalnych posiłków? Ogarnij się kobieto :O bo robisz z siebie idiotkę

Gość gość
jedno dziecko karmione piersią nie je śniadania i już powstała teoria, że dziec****ersiowe nie jadają normalnych posiłków.

Gość gość
no już się zaczyna, co jedna to mądrzejsza hehe...

autorka po prostu jest uzależniona od dzieciaka przy cycu, a dzieciak jest uzależniony od cyca. Kto by słyszał, żeby 2 letnie dziecko wstawało po 5 razy w ciągu nocy celem possania sobie cycka niczym smoczka? Takie dziecko powinno spokojnie przesypiać całą noc.

Gość gość
żadna nie napisała jak długo podawał dziecku mleko modyfikowane. Druga rzecz 3/4 świata jest zboczona tylko tylko w krajach cywilizowanych jak Polska kobiety opamiętały się, przynajmniej niektóre :D

Gość gość
A ja się zgadzam z dns. To jest uzależnienie i matki i tego dziecka. Żeby dziecko pięć razy w nocy wstawało do cyca, ja pierdzielę:o dwulatka już dawno powinna przesypiać całą noc! I oczywiście, taki wielki dziecior przy cycku wygląda obrzydliwie. A wy możecie sobie tłumaczyć, że jest inaczej i usprawiedliwiać swoje lenistwo-w końcu wygodniej wywalić cyca niż przygotować treściwy posiłek dla dziecka. A fe🖐️

Gość gość
Tak jestem mądrzejsza od tych wszystkich matek, które pozwalają wchodzić dzieciom sobie na głowę. Ktoś jest tu niespełna rozumu skoro wstaje do dwuletniego dziecka pięć! razy w nocy i podaje mu cyca. Niech dziecko zje normalną, zdrową kolację i nie będzie cyrków. Ale jak sie komuś po takim czasie przypomina, że pokarm to nie tylko pierś to niech sobie pije to piwo co nawarzył. Ojciec tego dziecka powinien zdyscyplinować żonę, i uświadomić że czas by mały przestał się zabawiac jej cyckami.

Gość gość
jeśli kobieta decyduje się karmić do dwóch lat to niech się nie skarży ze od dwóch lat calej nocy nie przespała, dziecko budzi się nie dlatego ze głodne lecz zeby sobie possac.

Gość gość
Ja też karmię piersią dwulatka i tak samo mam problem ze śniadaniem ale w nocy to 1-2 razy ssie pierś albo wogóle . Z tym że ja dawno bym miała małego odstawionego od piersi mały jak śkończył 11 miesięcy to dużo mi chorował i zaczeło się jeżdzenie po lekarzach rodzina za każdym razem jak kupowałam cytrynkę żeby go odstawić siadała na mnie że on chory że go szkoda żebym poczekała i tak czekałam za każdym razem , teraz ma dwa latka równo i żałuję że rok temu nie odstawiłam go jak był na to czas że dałam się presji rodzinnej i męża że go szkoda itp bo chorował . A teraz na śniadanie cycuś albo picie i tak naprawde śniadanie zjada np 2 godziny po wstaniu bo pierwszo lata po całym domu ( bo nalezy do żywych dzieci) . Lekarze się dziwili i mówili że on przy swoich chorobach które przeszedł to powinien leżeć i ledwo chodzić a on zawsze miał taką energię i latał i tak jest do dzisiaj . Teraz nie pomagają tłumaczenia że cycuś jest chory , udawanie że mnie bolą ,bandażowałam nawet je . Niestety to moje jest pierwsze dziecko ale jeśli w przyszłości będę miała drugie to wiem gdzie błąd popełniłam i będę się starała najdłużej do roku karmić i odstawić .

Gość gość
ja byłam karmiona piersią do 18 roku życia, jestem zdrowa, zawsze dobrze się rozwijałam. uważam, że karmienie piersią jest najlepsze, oby jak najdłużej!

Gość gość
jak najdluzej, aby najdluzej matko polko. ty jestes z cyca wzieta reszta to leniwe krowy

Gość gość
A ja od urodzenia na mm. Jestem zdrową trzydziechą i byłam zdrowym dzieckiem.

Gość gość
Przecież ją kręci ssanie suta i ten smród mleka wszędzie.

Gość gość
O ile jestem w stanie zrozumiec karmienie rano w ramach sniadania 2 latka choc uwazam, ze w tym wieku to mleko powinno sluzyc do popicia tresciwego posilku, tak karmienie 2 latka piersia w nocy jest glupota.robisz za smoczek:) no ale skoro ci to odpowiada.odstaw na noc piers a rano podaj cos przed piersia. Nie jada jogurtow, serow itp bo pewnire nie wie co to jest albo dostala raz jakis tam I nie posmakowalo. Moja corka tez wybrzydza ale sposrod tylu produktow dpstepnych na rynku znalazlam jogurty I sery ktore ona zjada. Wiec rusz glowa I pokombinuj. Nie tylko danonki sa na swiecie.

A ja nie mogę się doczekać kiedy moje córka będzie miała 2 lata. Chyba specjalnie pójdę do galerii handlowej, parku, kawiarni czy innego publicznego miejsca i wyciągnę CYCA i będę karmić. Jestem ciekawa ile wtedy znajdzie się odważnych matek które się powiedzą że karmienie jest obrzydliwe. Albo potem na kafe przeczytam jak jakaś wyszczekana tylko w Internecie napisze jak to w kawiarni jakas matka śmiała karmić 2 letnie dziecko. Nie mogę się doczekać:)

Gość gość
Już teraz lataj sobie z gołymi cycami po galeriach, po co czekać. Jak masz potrzebę. Zboczona kobieto. Jak córka będzie mieć 5 lat to też to uczyń. Oczywiście nikt Ci w twarz niczego nie powie, ale jak się nie wstydzisz pogardliwych spojrzeń to dlaczego nie.

Gość gość
tyle ludzi nie wstydzi się swojej głupoty, to tym bardziej jak można wstydzić się karmienia piersią :D

Gość gość
najwięcej mają do powiedzenia te matki, które wcale nie karmiły albo karmiły krótko, bo karmienie za bardzo je męczyło albo mleczko skończyło się.

Gość gość
Nie, najwięcej mają do powiedzenia te, które lubią jak im dziamdziak pół dnia na sucie wisi, jak śpią w nocy ciągiem góra dwie godziny, jak się podrywają i lecą z odsieczą bo maleńkiemu się krzywda dzieje bez cycuszka, te które na każde piśnięcie wtykają dziecku sutek do ust. Wtedy mają poczucie więzi, a jakże! Bo tylko cyckiem umieją miłość okazać. A te co pokarmiły chwilę i na mm przeszły lub na normalny pokarm są normalne i nie dają sobie na głowę włazić, nie sa terroryzowane przez dwuletnie dzieci i nie układają bajek o chorych cycuszkach albo kwaśnych cycuszkach.