Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dla dwulatka podanie piersi może byc uznane jako posiłek

Polecane posty

Gość gość
moje dziecko mając 11 miesięcy dostało biegunki, wiesz jakie było leczenie? Tylko mleko z piersią i żadnego dopajania, żadnych leków.

Gość gość
No Twoje dostało biegunki a moje nie dostało, jaki morał z tego?

Gość gość
a dlaczego mam karmić do 6 miesiąca i dawać przeciw swojej woli coś gorszego pod względem składu? Bo masz takie widziemisie?

Gość gość
07.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość No Twoje dostało biegunki a moje nie dostało, jaki morał z tego? xxx taki, że moje nie dostało jej jak mieliśmy ją wszyscy w domu nie raz, nie zaraziło się od mnie ani od żadnego członka rodziny? Z tego może być morał.

Gość gość
Karmcie tak jak mówi LedZeppelin do 18 albo i dłużej. Wg mnie i jak widzicie wielu innych osób, karmienie starszych dzieci jest obleśne. Syn 3 latek i tatuś bawią się wieczorem jednym cyckiem. Fuj. Nie umiecie podać żadnych racjonalnych argumentów za mn, żadnych badań przytoczyć. Podczas gdy ja wymieniłam kilka powodów, dla których podaje się mm. Po co się użalacie na forach, rozumu nie macie? Jak widzisz nie moje widzimisię tylko po to do pół roku by takich cyrków nie było. Ale jak chcecie to w ogle nie sypiajcie, niech wam mały ssie do bólu.

Gość gość
* badań potwierdzjacych że długosć karmienia przekąłda się na późniejsze drowie dziecka.

Gość gość
ja bym napisała, że taki morał że dostaje coś najlepszego pod względem składu, co wpływa na jego zdrowie. Skoro sama przyznałaś się, że dajesz butelkę z wygody to odczep się od matek, które chcę karmić i jest to im na rękę. Widocznie mają silniejszą wolę i są w stanie wytrwać mimo niedogodności.

Gość gość
No z***biście im na rękę. Tak na rękę że płaczą po kafeteriach później.

Gość gość
poproszę o dowody naukowe a nie twoje marne wypociny. Podkreślam kolejny raz to jest temat dla matek karmiących piersią około 2 letnie dzieci.

Gość gość
Dostaje coś najlepszego pod względem składu i na nic mu się to nie przekałda później.

Gość gość
z pewnością nie wszystkie ryczą, poczytaj jak ryczą matki mm, tylko nawet nie zdają sobie sprawy, że mogłyby uniknąć wielu kłopotów z dziećmi gdyby karmiły piersią. Twoje bzdury o wygodnictwie nie zasługują na to aby odpowiedzieć rzetelnymi badaniami.

Gość gość
kto jak karmi jego sprawa ... czy mm czy kp ... ja byłam chowana na mm moja siostra na piersi i co ... moja mama z żadną z nas nie miała problemów zdrowotnych ;) chyba najważniejsze jest, żeby dziecko było najedzone ! ale dwulatek na piersi ?? 5razy w nocy ?? ooo nie! sama jestem mamą dwulatki i nie wyobrażam sobie jej przy piersi :o

Gość gość
Jakie dowody naukowe na co? Że matkom czasem wygodniej karmić mm? Że mogą się wyspać, nie krwawią im sutki, że ojciec moze nakarmić w dowolnym momencie. Naprawdę potrzebujesz dowód naukowy na to? Udowodnij mi, że jak pokarmię do 24 miesiąca a nie do np. 3-6 to moje dziecko będzie zdrowsze niż inne dzieci?

Gość gość
16:44 w końcu jakiś głos rozsądku. Miło.

Gość gość
tak się ci tylko zdaje, że się nie przekłada. Jesteś mądrzejsza niż profesorowie, samo to powoduje że nie powinno się z tobą dyskutować.

Gość gość
a na co się żalą matki karmiące MM ??

Gość gość
No rzuć badaniami tych profesorów. Może spokornieję, podkulę ogon i Wam przytaknę. Od pół godziny proszę o udowodnienie i nic. Nikt nie podeśle linka, autora itp? Nie neguje wartości tzw siary. Ale czy 6 miesięcy czy 24 to nie umiecie mi udowodnić że jest różnica.

Gość gość
jesteś debilna jak zachwalasz karmienie do 6 miesiąca a później negujesz. Uważasz że twoje zdanie jest najważniejsze i najprawdziwsze, to się leczy. Jeśli priorytetem jest dla ciebie wyspanie to życzę twojemu dziecku pysznego mleka od krowy.

Gość gość
kończę dyskusję z trollem dns

Gość gość
Tak właśnie, uwazam że pokarmić mozna do około 6 miesiąca, a później nie, bo to oblesne.

Gość gość
udowodnij mi, że się żaliłam na długie karmienie piersią :P

Gość gość
moje dziecko pije od roku mleko z kartonika i żyje :D aaa i teraz się biczuję bo wyrodna ze mnie matka .... !!!!!!! mleko z kartonika?? to dopiero leniwą suką jestem !!!! aaa zła jestem bo się wysypiam ... oj zła matka ! bo nie wstaje 5 razy w nocy ... oj bardzo zła matka ze mnie :D

Gość gość
Dobra idź sobie powieś dzicko na piersi. Ty sie nie żalisz (moze) ale reszta stęka po forach. I nadal nie umiesz mnie przekonac. Trudno widać nie ma takich badań a Wy lubicie jak Wam własne duże dzieci ssają piersi.

Gość gość
poczytaj sobie inne tematy o kp, tam były nie raz i nie dwa podawane źródła ale po co ci to i tak jesteś mądrzejsza.

Gość gość
Dobra dobra, srety pierdety. Dajesz link, alebo nie ma o czym rozmawiać. Zboczuchu.

Gość gość
tak to możesz podchodzić jakiegoś dzieciaka, nie mnie

Gość gość
to ja autorka tematu ja się nie pytam o wasze zdanie na temat karmienia tylko czy dziecko najada się cycem na tyle żeby nie zjeść śniadania wasze zdanie nt karmienia mam w d***e i karmie tak długo z wyboru i możliwości wy chyba czytac nie umiecie

Gość gość
amen

Gość gość
trollem dns? a gdzie ona się wypowiadała ostatnio?

Gość gość
ja ją w temacie o szczepieniach spotkałam