Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dla dwulatka podanie piersi może byc uznane jako posiłek

Polecane posty

Gość gość
zazdrość ci d**ę ściska, że oprócz tego co ty dajesz swojemu dziecku matki dają im jeszcze coś czego wy nie możecie. Same z siebie robicie głupie, uważacie krowa da lepsze mleko waszemu dziecku niż wy, które je urodziłyście.

Gość gość
mnie mimo karmienia dziecko nie terroryzuje, może to kwestia wychowywania a nie chowania za to znam na pęczki dzieci, karmione butelką, które przechodzą wszelkie możliwe bunty.

Gość gość
Taaaa. Dzieci z cyca to te co najmilsze i najlepsze na świecie, no aniołki normalnie. Poczytaj inne tematy z kafe o karmieniu. Każda długo karmiąca zgłasza się na to forum z tym samym problemem: nie dosypia, nie wie jak odstawić od cyca, wymyśla durne historie. Same niech się teraz martwią, ajk głupio postępowały i myślały że sa najlepszymi matkami na świecie. Dziecko karmić do momentu, do którego nie może jeść nic innego. Ale ohydą jest jak dziecko umie samo jeść a mu matka jeszcze cyc podstawia. Wstyd dla matki i dla takiego dziecka.

Gość gość
karmiac dziecko po roku cycem smierdzi na pedofilie!!!!!!!!!!!!nawet zwierze odrzuca instynktownie malego po odpowiednim czasie. moze te mamuski pod przykrywka karmienia dostawaja orgazm:O i to na 100%:D:P

Gość gość
I skąd to głupie przekonanie, że jak któraś odstawia od piersi po 5-6 miesiacach to nie moze i jej przykro z tego powodu i pod przykrywką złośliwości rozpisuje się na forum. Guzik jej przykro. Dzieciak zaczyna normalnie jeść to i ona zaczyna się normalnie zachowywać.

Gość gość
lecz się psychiczna babo :P takie mm wspaniałe poczytajcie tematy o biegunkach o niechęci do stałych posiłków dzie na mm

Gość gość
ch*j wam do mojego życia czy ja karmię rok czy dwa lata . Wam g***o do tego ! Jesli której się nie podoba to niech podejdzie i powie prosto w oczy dla matki !? Odemnie taka odrazu by reseta w ryj dostała za wpieprzanie się w nie swoje sprawy !!

Gość gość
07.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość karmiac dziecko po roku cycem smierdzi na pedofilie!!!!!!!!!!!!nawet zwierze odrzuca instynktownie malego po odpowiednim czasie. moze te mamuski pod przykrywka karmienia dostawaja orgazmpechowiec.gif i to na 100%smiech.gifjezyk.gif xxxxxx chyba jesteś bardzo niedoinformowana, ssaki naczelne karmią trzykrotność ciąży czyli wychodzi u ludzi 3 lata i wtedy zazwyczaj dzieci rezygnują. Jesteś zboczona posądzając, że karmienie piersią sprawia komuś przyjemność seksualną, mnie nie przyszłoby to nawet do głowy ale mam normalną psychiką a nie wypaczoną.

Gość gość
Cleo jest przykladem jak kobietom ktore karmia piersia odbija I robia to pod publike.. Dla oklaskow, zachwytow czy tylko po to by zwrocic na siebie uwage? Czekac zeby dziecko podroslo zeby zrobic z siebie publicznie obiekt rozmow. Kompleksy.

Gość gość
Do przeklinającej: No ja się nie dziwię, że wolisz cyca wystawić. Sądząc po słownictwie to takiej patologii jak ty, nie chce się dziecku kanapki zrobić ani zupy ugotować. Lepiej niech pierś pomemle.

Ssaki karmią 4 razy tyle ile trwa ciąża. Więc u człowieka normą jest 3 lata. Wedlug was matki anty-kp to dziecko które je mleko z piersi powyżej 6 miesięcy to - rozwydrzony bachor który wszędzie domaga sie cycka - zawsze w supermarkecie robi matce jazdę o cycka i rwie za bluzkę - jest niewychowane, rozpuszczone - kazdy problem matka rozwiazuje cyckiem Czy wyście powariowały? Myślice że co my matki karmiące piersią nie karmimy dziecka jedzeniem innym niż mleko? Myślicie że nie wychowujemy dzieci tylko im na wszystko pozwalamy? Jeśli tak to się leczcie. Karmie piersią już prawie 11 miesięcy i będę karmić długo, jak córka będzie chciała to nawet do 3 lat. Tak się podniecacie że niby wszystkie dzieci karmione piersią robią awantury w sklepie o cycka. A ile razy wam matki anty-kp dziecko zrobilo awanturę w sklepie o zabawkę? To jest taka sama sytuacja. Dziecko jest w takim wieku że jak cos chce to chce i jak tego nie dostanie to się awanturuje. Ale wtedy rolą rodzica jest wytłumaczenie dziecku do skutku że każdej zabawki mieć nie może i tak samo, że cycka nie dostanie teraz w sklepie, ale później w domu kiedy będzie na to czas i miejsce. Kilka takich awantur i odpowiednia reakcja rodzica i dziecko nauczy się ze awanturowanie się nic nie wskóra i przestaje. . My matki karmiące również wychowujemy nasze dzieci.

Gość gość
Według tych co karmią mn to matki karmiące mm lub odstawiające szybciej od piersi to: - obrzydliwe leniuchy, - niekochające, wyrodne matki, - wolące tu cyt. z innej rozmowy "dawać facetowi niz dziecku" - niemogące karmić, ukryte frustratki, które na pewną chlipią na klawiaturę bo Ty cleo możesz a one nie. Bzdury. Wy się leczcie. Dla mnie obrzydlistwem jest przystawianie w miarę rozumnego dziecka do piersi. Dla samego pociumkania tylko, bo raczej nie do najedzenia.

Gość gość
:D

Gość gość
przepraszam to temat o żywieniu 2 latka na mleku modyfikowanym, czy na piersi? Spadajcie stąd!

Według mnie matki karmiące mm to po prostu matki które wybrały taki sposób karmienia dziecka i matki które nie mają wiedzy na temat zalet karmienia piersią i długiego karmienia piersia. Albo wiedzą, i zdecydowały się i tak na karmienie mm. Ich wybór i mi nic do tego. Nie potępiam. Ale już niezmiernie się wqrwiam gdy mnie nazywają pedofilką i z góry uznają że moje dziecko jest/będzie rozwydrzone i niewychowane i różne inne takie opinie które można przeczytać wyżej.

Gość gość
Cleo, przynajmniej wiesz jak to z boku wygląda. By użyć eufemizmu: dziwnie. A jak inni nazywaja Cię dosadniej to próbkę masz na forach.

Gość Rosalindaaaaaaaa198
Witaj, mam córkę 20 miesięczną karmioną piersią. Też mnie budzi wielokrotnie do dziś w nocy i ssie pierś. Rano też woli cyca niż normalne śniadanie, dopiero potem je paróweczki, jajka, chlebek, ale to tak ok 10:00. Były odstawienia jej od piersi, trzy noce darła się, mieliśmy niby przeczekać. Mąż bawi się z nią do 7 rano, bo jak wstała w nocy i nie dostała cyca, to się rozbudzała. W końcu zrezygnowałam. Mam gdzieś co sądzą o tym inni. Ja też chcę się wyspać, a ona chce ssać. Jeszcze się oduczy. Możesz podać mail, to poklikamy. Acha nigdy nie chciała jeść kaszek i pić mleka modyfikowanego. Łyżeczką kaszę to jeszcze jadła czasami ,ale pić z butelki nie chciała. Lubi serki i jogurty, trochę krowiego mleka wypija, ale woli moje mleczko. Oczywiście inne posiłki też zjada.

Gość gość
cleo ja też karmię dwu latka piersią . Ale naprawdę omijam takie tematy szerokim łukiem bo nie chce mi się pisać tutaj z kobietami . Na wizaz jest forum kobiet karmiących piersią i są tam kobiety co nawet 3 latki karmią piersią i się nie wyzywają tylko nawet dają rady jak odstawić tak duże dziecko i jak sobie radzić . Więc cleo na rady forum kafeteria co do karmienia piersią się nie nadaje .

Gość gość
moje mleczko.... no bez komentarza. Wszystkie karmiące mn są takie infantylne i zdrabniają wyrazy?

Gość gość
ja polecałam już gazetę tam też są mamy karmiące powyżej roku, można poradzić się, dowiedzieć ciekawych rzeczy, znaleźć wsparcie.

Gość gość
dokładnie gazeta lub inne fora dla matek ale nigdy w zyciu nie kafeteria tutuaj nie znajdziesz poparcia ja mam dwuletnie dziecko które karmię nadal ale nie pisze o tym tutaj bo nikt by tego nie zrozumiał , tutaj ci nikt nie pomoże nie da dobrej rady jak c***omuc itp tylko zjedzie ze za długo

Na gazecie to jestem zalogowana, więc wiem. Tam przynajmniej kulturalnie. kafe to w większości takie bydło nie wychowane.

Gość gość
Jak już to NIEWYCHOWANE, ale może douczone chociaż. I akurat na tym forum nikt nie był specjalnie chamski, poza jedną karmiącą naturalnie, która bluzgami rzucała i jedna ;) co chciała z gołymi piersiami po galeriach biegać.

Gość gość
dziewczyny nie mieści mi się w głowie jak można być taką ignorantką :( karmienie piersią ma wpływ na wszystko, na przewód pokarmowy, na infekcje nosa, gardła, uszu, skóry, kształtowanie aparatu mowy itd jak to się dzieje, że logiczne argumenty odbijają się jak groch o ścianę

Gość gość
Dobrze zatem. Proszę wskaż mi naukowe badania, z których jasno wynika, że dzieci karmione 2 lata i dłużej są zdrowsze niż te karmione 6 miesięcy. Nie żadna teoria. Badania doświadczalne poproszę.

Gość gość
trochę za późno zainteresowałaś się tematem, trzeba było w ciąży poszukać i poczytać jakie karmienie jest lepsze. Ja poproszę o badania w których jest napisane, że mleko sztuczne jest równie dobre jak naturalne.

Gość gość
z góry zakładam, że lepsze jest mleko matki i naturalne witaminy a nie sztuczne, chociażby dlatego że zawiera składniki nie do podrobienia.

Gość gość
Och czyżbyś nie znała takich badań? I ja nigdzie nigdzie NIGDZIE w czasie tej rozmowy nie napisałam że mm jest lepsze. Ja jedynie oponuje za tym by nie karmić dłużej niż do 6 miesiąca życia.

Gość gość
Nikt chyba nie twierdzi że mm jest lepsze składnikowo. Ono jest lepsze, bo daje matkom się wyspać, bo nie muszą być na każde stękniecie dziecka, bo karmić może ojciec kiedy ich np nie ma w domu, bo nie muszą sie mordować z poranionymi sutkami itp.

Gość gość
karmic do 18 roku zycia!