Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doggy_style

wynajem pokoju nieoczekiwane rachunki

Polecane posty

I jeszcze jedno.. nie wiem, czy wiesz, ale prawo zabrania Ci wchodzić bez jego pozwolenia a już tym bardziej bez jego obecności do pokoju, który mu wynajmujesz. Przy próbie najścia ma prawo do wezwania policji. I lepiej, żeby się nie dowiedział, że tam buszowałeś, bo ja na jego miejscu oskarżyłabym Cię wtedy o kradzież brylantów, których nigdy nie miałam :P

Gość gość
Co za kretynka napisala, ze trzeba nagrzewac ściany no ludzie !!!! Mieszkanie nagrzewa sie w pól godziny po włączeniu grzejnika, to marnotrawstwo włączać na 8 h kiedy nikogo nie ma w domu. Autorze -- jednak dużo bierzesz za pokój i nie żałuj tak jak on jest w domu.

A tak w przybliżeniu orientujecie się może ile taka niedopłata może wynieść kiedy grzejnik jest nonstopa włączony w pokoju? Pi razy drzwi, są to duże kwoty ? Pytam się, bo moja największa niedopłata w skali roku to około 30zł (przy sporadycznym ogrzewaniu). Może to być kwotą powyżej 300zł ?

Gość Liann
Nie mozesz tego zrobic. Przynajmniej nie teraz.Co najwyzej od nastepnego miesiaca. A on moze sie wyprowadzic.

Gość gość
spora, moja matka miala raz 1400 zl

Gość Liann
Ja mialam niedoplate 400zl przy grzaniu cala zime dzien i noc na maxa w 1pokoju. W ogole nie wylaczalam kaloryfera. A sasiedzi 800, ale oni grzali wszedzie

Gość gość
a ja uważam że i tak jesteś sknera bo wychoodzi i tak że za darmo mieszkasz w swoim mieszkaniu biorac od niego 1000 zł . Moi rodzice mają mieszkanie 4 pokojowe na wynajem ale w tym miescie pokoje na wynajem chodzą po 300 zł a całe rachunki tego mieszkania bez prądu i wody to koszt około 700 zł . Mieszkania tam sa tanie więc wynajęcie takiego mieszkania to koszt 1400zł ze wszystkim . A ty k***a bierzesz 1000zł za jeden pokoik i jeszcze narzekasz ?? Ja p*****le szkoda mi twego lokatora . Mieszkanie moich starych też ma wysoki standart . Jest w pełni umeblowane wyremontowane też ma tv lcd 42 cale itp itd . No ale szlok mnie trafił jak ciebie czytam .

Ale czego nie mogę zrobić? Powiem mu tylko dzisiaj, że spiszę licznik a przy wyprowadzce zapłaci za zużyte ciepło.

Gość gość
pewnie mowa tu o mieszkaniu na koncu swiata, a przepraszam za reperatury kto pokryje? swietyMikolaj?? o czym ty kobieto piszesz chyba nie widzialas jeszcze kompletnie zdemolowanego mieszkania jak sie ludzie wyprowadza, moja znajoma miala na mieszkaniu prawie 20 000 tys zl szkod

Gość gość
nie mowiac o niezplaconych rachunkach i innych kosztach i nieprzyjemnosciach

dokładnie gość z 14:34:23 ;) Moi znajomi, też wynajmują cały mały domek za 350zł, ale tam psy d****i szczekają.

Gość gość
Ja nic nie doplacam za grzanie 3 pokojowego mieszkania non stop... A za jedwn pokoj 400zl doplaty? Gdzie wy mieszkacie?

Moja znajoma, która mieszka w Anglii jak usłyszała że pokój za 1000zł 20m2 to powiedziała, że mało. U nich za takie coś płaci się dużą kasę jedyna różnica, że wiedzą za co pracują tam :) Nie wina najemców ani lokatorów, wina rządu polskiego, taki poj... kraj

Gość gość
Autorze naprawde na glowe upadles? 1000 zl za pokoj, doplata za ogrzewanie i brak neta?co to ma byc? Tragedia, w zyciu bym nie wynajęła.

Gość gość
Tak tak . Mówcie sobie co chcecie . Miasto powyżej 100 tyś mieszkańców . A mieszkanie w centrum miasta . A taka cena bo mieszkania tutaj tanie jak barszcz . Więc żadna psiarnia . Bo dwu poziomowe mieszkania tutaj są od 1800zł do 2200 zł . Więc i tak uważam że drogo bierzesz i jeszcze k***a mu żałujesz grzania !!!!!!!

Gość gość
Tyle ze to nie Anglia czlowieku!! Co za pusty trep cale mieszkanie 58m2 wynajmuje moja znajoma za 1300 plus rachunki a ten chce chooj wie czego za pokoj w dodatku wlasciciel dziad w pakiecie

Gość Liann
Chodzi o to, ze ustaliłeś z nim,że ogrzewanie ma wliczone i że ma te programy TV, więc teraz kazać mu zapłacić za ogrzewanie czy odłączyć programy to chamstwo.

Gość Ty nie zarabiasz 400 zł
miesięcznie tylko 700 zł, bo przeciez koszty swojego mieszkania pokrywasz sam :O On ma ponosic koszty ogrzewania? Rozumiem, że przy największych mrozach Ty nie odkręcasz grzejników, bo swetrów masz sporo i węża w kieszeni? Za 700 zł miesięcznie Twojego czystego zarobku nie może sobie grzejnika odkręcić?

jeśli przy wynajmie napisałeś, że wszytskie rachunki są w tym tysiącu to nieładnie tak zmieniać warunki mi przy 19stopniach też jest zimno i lubię mieć cieplej:P

No ok, ale on przed wynajmowaniem mówił że będzie zakręcał grzejniki wychodząc z mieszkaniu do kur... nędzy więc czemu ja mam być teraz fair skoro on pogrywa ze mną ?

Gość gość
Wynajmujacy jest sknera?heh.Kazdy dba o swoja d**e,taka prawda.Moja byla lokatorka musiala zaplacic w ostatnim miesiacu wynajmu 20zl za prad/zgodnie z licznikiem/to od k***y mnie wyzwala.A mieszkanie tak zdewastowane,ze plakac sie chcialo,ale tego krolewna nie widziala.Kazdy ocenia z wlasnego punktu siedzenia.

Jasno i ściśle były określone warunki. Cena 1000zł blablabala i powiedziane bylo też o tym ogrzewaniu, że zakręcać jak się wychodzi. A tu kuźwa se do pracy poszedł na 8 godzin, a w pokoju sauna

Gość gość
Za naprawe w kuchni czy lazience jakbys ty cos zepsul to musisz sam ze swoich naprawic. Jak lokator mozesz mu kazac doplacic za to wiec nie dramatyzuj ze zostaje ci tylko 400 zl (haha z rachunkami za ciebie). Moze on nic nie zniszczy? Koles mieszka raptem tydzien wiec nie mowmy o szkodach.

Gość gość
boże chroń przed takimi wynajmującymi jak autor tematu :o