Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy duzo zjadam

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Mam pytanie - czy duzo zjadam? Chce schudnac, a mam straszne wahania wagowe. . 1 dzień 4 mandarynki, garść orzechów, pół garści śliwek suszonych, 2 kromki chleba z masłem, kilka łyżek sałatki warzywnej z majonezem, 5 cienkich plasterków schabu z piekarnika, pół pomidora. . 2 dzień 4 mandarynki, garść orzechów i śliwek suszonych, 2 kromki chleba z masłem, kilka łyżek sałatki warzywnej z majonezem, 5 cieniutkich i małych plasterków schabu z piekarnika, pół podmidora z bazylią. . 3 dzień 2 grzanki z serem, 400ml cienkiego barszczu, mandarynka, banan, jogurt naturalny 400ml z jabłkami. Duża kawa z mlekiem. . 4 dzień Miska sałatki (pół papryki, pomidor, 2 ogórki kiszone, kilka plasterków kabanosa, łyżka śmietany), miska płatków owsianych z rodzynkami i orzechami oraz odrobiną mleka, pół woreczka ryżu, 2 maleńkie kawałki schabu z piekarnika, jabłko, mandarynka, banan. . 5 dzień 2 małe grzanki z serem i ogórkiem kiszonym (z końcówki chleba). Zamierzam zjeść jeszcze miskę zupy warzywnej i jakieś 2 owoce.

Gość gość
Aha, dodam, że nie zamierzam się ani głodzić ani rezygnować ze słodyczy czy owoców. Chcę po prostu jeść zdrowiej i nie przejadać się. Chciałabym zapytać innych czy ja jem dużo?

Gość gość
tych kilka cienkich plasterkow schabu zamienilabym na jeden konkret kotlet bez panierki grilowany albo na parze albo z piekarnika i do tego multum zieleniny na talerzu obok to bylby obiadek poza tym jedz dwa posilki tylko w ciagu dnia male nie duze porcje glod zapijaj herbatkami nie slodzonymi ziolowymi albo woda drugi posilek albo rano albo wieczorem ale tylko do 18stej ja jestem obecnie w trakcie takiego jadania zobacze co bedzie za tydzien to ci napisze o ile tu zajrzysz jeszcze :)

Gość gość
slodycze jesli juz to tylko raz w tygodniu np na weekend male ilosci ja nie przepadam za czekolada wole kawalek drozdzowego ciasta z owocami z reszta sama je pieke :) owoce i owszem ale nie zwasze mam na nie ochote max dwie kromki chleba razowego w ciagu dnia dzisiaj dopiero zjadalam gruszke bo mialam ochote na obiad mam rybe bez panierki z dodatkiem surowki z kiszonej kapusty kolacja ...moze salata z pomidorami i sosem vinegret :) plus kromka razowca z prawdziwym maslem

Gość Hallo tu autorka
Ale co za roznica czy male kawalki schabu czy kotlet bez panierki? Tak zostaly ukrojone i tak akurat wyszlo :) Nie wiem, czy zajrze, bo szczerze mowiac nie zapisuje tematow. Tak tylko juz pare dni dietuje i najpierw schudlam, potem przytylam i zastanawiam sie czy za duzo nie jem. Ale jakos nie wydaje mi sie duzo, ale moze sie jednak myle.

Gość gość
no a ile zjadasz tych malych kotlecikow? niby male ale jednak kilka :) a nie jeden max do 150gram

Gość Hallo tu autorka
Ostatnio zjadlam dwa, razem byly wielkosci troche wiekszej niz pudelka zapalek. Tzn. dlugosc i szerokosc jak pudelko zapalek, ale o polowe ciensze. Wczesniej 5 plasterkow schabu - tez podobny rozmiar.

Gość Hallo tu autorka
up

Gość gość
zjadaj tak okolo 100-150 gramow miesa nawet dziennie jesli lubisz pamietaj o warzywach te mozna jesc w duzych ilosciach tylko z sosami nie przesadzac lyzka majonezu w salatce jest OK ale jak juz salatka plywa w nim to nie bardzo ;)

Gość Hallo tu autorka
Dziękuję za rady. Tylko mam konkretne pytanie co do jadłospisu przedstawionego w pierwszym poście. Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć, czy dużo jem?

Gość gość
duzo nie ale ta mieszanina w ciagu dnia jak dla mnie przyciezkawa :)

Gość gość
Co masz na myśli mówiąc, że przyciężkawa? Nie ma nic smażonego, dużo owoców, warzyw na razie mniej, ale zamierzam to zmienić, nie ma tak znów wiele rzeczy ciężkostrawmych

Gość gość
Mi się wydaje ze zjadasz sporo. Dla porównania podaję moje dzisiejsze menu. śniadanie 2 kanapki z razowym masłem serem pomidorem 2 sniadanie serek wiejski i kromka razowego obiad sałatka z kurczakiem ogórkiem pomidorem sałata i sos jogurtowo majonezowy podwieczorek pomarańcza albo jak ulegne pokusie to 4 cukierki kolacja 2 kanapki z razowcem pije wodę i herbatę bez cukru

Gość gość
Pierwszy dzień to porażka zajadłość sporo nawet o tym nie wiedząc Suszone śliwki sa bardzo kaloryczne, co z tego ze wybierałam niby zdrowe rzeczy jak mieszalas je w dziwny zestaw śmieci Nie lepiej jeść normalne posiłki ale w mniejszych porcjach niż cały czas przegryzać orzeszki, mandarynki i suszone śliwki ? Lepiej zjeść na śniadanie kromke razowca plus wędlinę lub jajko A na obiad kawał mięsa i surówki Owoc lub jogurt w ramach przekąski niż tak jak ty wypychać w siebie same weglowodany

Gość gość
no to gosc powyzej je jeszcze wiecej jak na moj gust co autorka moj na dzisiaj podawalam sniadanie kawa Inka z mlekiem i lyzeczka miodu /gruszka obiad ryba plus surowka z kapusty wieczor salata z pomidorem sos vinegret kromka razowca herbata slodzona slodzikiem moze jeszcze mandarynka albo jablko i to tyle np na dzisiaj miedzyczasie woda woda woda :)

Gość gość
Orzechy i śliwki sa kaloryczne Poza tym przeanalizuje tez to co jesz pod względem składników Jesz niby zdrowe rzeczy ale kaloryczne i składające sie z węglowodanów By chudnąc trzeba ograniczać węglowodany, także te ze zdrowych przekąsek i tłuszcze Jesz za mało białka a za dużo węglowodanów Jedz mniej owoców a więcej warzyw i bialka

Gość gość
wlasnie smietnisko dosc kaloryczne to mialam na mylsi piszac przyciezkawe rozloz to na 3 lub 5 posilkow oraz ogranicz ilosc ja osobiscie wole 3 posilki lub tylko dwa bo jak jem caly dzien chocby male porcje to chodze co chwile glodna a jak jem mniej posilkow to jaos zoladek sie dostosowuje i nie wola ...o kolejna porcje ;)

Gość gość
Łaski myślą ze jak bedą jesc cały dzień same owoce i garści orzechów to schudnąć bo im sie to jedzenie wydaje lekkie i zdrowe Orzechy i suszone owoce sa zdrowe ale pod warunkiem ze jemy je w małych ilościach a nie całe paczki Orzechy maja 600 kcal w 100 gr a suszone śliwki ok 400 kcal

Gość Hallo tu autorka
Na początku zjadłam tyle mandarynek, ponieważ bolało mnie gardło... Przecież zjadłam też jogurt. Gościu z 11:59 - przecież Ty jesz więcej ode mnie. 5 kawałków chleba (ja max2), a co do reszty to troszkę mniej owoców...

Gość gość
ja juz od wielu lat nie jem zadnych owoców bo to multum kalorii a suszone owoce sa najgorsze w 100 gramach conajamniej 300 kalorii

Gość gość
Mogłam zjeść ok 1000 kalorii z samych orzechów i śliwek i drugie tyle z reszty posiłków, to z pewnością nie jest dieta na redukcje wagi

Gość Hallo tu autorka
Tyle śliwek i orzechów zjadłam tylko pierwszego dnia. Poza tym napisałam, że to nie jest jakaś dieta restrykcyjna, polegająca na wyrzekaniu się słodyczy, owoców i jakichkolwiek węglowodanów. Po prostu nie chcę się przejadać...

Gość gość
Mas z mentalność nastolatki która myśli ze zastępując posiłki przekąskami schludnie By schudnąć trzeba jesc normalne posiłki ale pół porcji a nie orzeszki, jogurciki i owoce

Gość gość
na owocach i sokach owocowych mozna tak samo see zniszczyc zeby i tak samo sie utuczyc jak na cukrze i slodyczach -jako nastolatk a żarłam multum owoców bo durne kobiec e pismidła zalecaly y diety owocowe hahha i byłam spasiona jak świnia

Gość Hallo tu autorka
Nie sądzisz, że "normalne posiłki" dla różnych osób są różne, podobnie jak "pół porcji" to kwestia indywidualna?

Gość gość
Pisząc normalny posiłek miałam na myśli porcje mięsa i warzyw a nie jogurt i mandarynek zamiast obiadu

Gość gość
Chyba nie muszę tłumaczyć ze na dzieci lepiej nie jesc frytek Abjesli je sie ziemniaki to należy ograniczyć ich ilośc i zrezygnować z sosu

Gość Hallo tu autorka
Pierwszego dnia jadłam na obiad sałatkę warzywną i schab, drugiego i trzeciego barszcz (trochę pomyliłam w jadłospisie na 2 dzień), 4 schab, ryż i warzywa, dziś będzie zupa warzywna. Gdzie tu widzisz jogurt z mandarynką na obiad? Coś Ci się pokićkało... Poza tym ja nie lubię mięsa. Więc czasem będę jadła i jem obiady bezmięsne.

Gość gość
trza unikac majonezu keczupu musztardy musli nawet dietetycznego -dzemów miodu -bo to multum cukru cukier

Gość Hallo tu autorka
Unikać czy ograniczać?