Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luna0207

Bebilon pepti nie jest juz refundowany

Polecane posty

Gość beti00
Moja corka była alergiczka nie bylam u alergologa z nia moj pedijatra stwierdzil v niej skaze białkowa po2 latach jej przeszlo.Teraz synek ma skaze i u alergologa tez nie byłam miałam zapas mleka wiec nie kupowałam dzisiaj pani doktor bez problemu wypisała mi recepte na 2D tez nie wiedziałam a w telewizji nie słyszalam i co jestem zła matka .potraficie tylko krytykowac i oceniac innych ciekawe czy same nie macie sobie nic do zarzucenia załosne Mniet telewizji ogladajcie a wiecej zajmojcie sie dziecmi madralinskie od siedmiu. boleści

Gość kasia gosc
czy któras z mamusiek tu piszacych orientuje sie jak to jest z tymi mlekami chodzi o ilosc na miesiac. Od poczatku jestesmy na pepti teraz na dha chodzi o to ze jak maly skonczył 6 miesiecy czy jakos tak dowiedzielismy sie ze przysługuje mu tylko 6 sztuk mleka na recepte tak powiedzial pediatra a u alergologa jestesmy co 3-4 miesiace i mowi ze nie ma limitu i nalezy sie tyle ile dziecko potrzebuje to jak to wkocu jest ktos sie spotkał z taka sytuacja ?

Gość ONAaa22
oczywiście matki wszystko powinny wiedzieć czy mleko jest jeszcze refundowane a to czy lek wypisany na recepcie jest jeszcze wgl w obrocie, w moim przypadku tak było że alergolog wydał mi recepte na krem którego już nie ma, i co nadal obwiniacie matke bo niby nie wie że bebilon pepti 2 jest nie refundowany? puknijcie sie ludzie w głowe, lekarz wypisuje recepte nawet nie wie na co, rodzinna wypisała mi na bebilon pepti 2 recepte i aptece mnie pozegnali bo musi byc dopiska DHA, TO JAK LEKARZ RODZINNY NIE WIE ZE TO JEST NIE REFUNDOWANE TO SKAD PROSTY CZŁOWIEK MA WIEDZIEC?

do kasi MI lekarzy wypisuje maksymalną dozwoloną ilość tj. 10 puszek i ide po następną recepte jak mi sie skończy, czyli co jakieś 3 miesiace

Gość beti00
Mi wypisuje 8 to mi starcza na miesiac ale kilka razy gdy bylam juz u niego np szczepienie czy choroba to odrazu brałam sobie recepte i w jednym miesiacu czyli 16 puszek i miałam zapasik:-) nie miałam problemu

Gość gość
Mojemu dziecku wypisuje 10 puszek na miesiąc.

Gość gość
o baby wyjdzcie z kuchni czasem. To co piszecie to sie w głowie nie mieści nie wszystkie mają czasem siedzieć i przeglądać internet non stop, to że nie wiedziała, że nie bedzie refundowany to nie znaczy że dziecko jej nie interesuje tylko, że nie ma czasu siedzieć jak wy. Sorry żałosne jesteście.

Gość mamuskaalergika
Tak piszecie, ze tylko refundacja obchodzi matki, ktore stosuja bebilon pepti, tylko nie orientujecie sie ile pieniedzy pochlania pielegnacja alergika, wszelkie emollienty (do kapieli, do smarowania), leki alergiczne, to wszystko pochlania ogromne pieniadze, wiec przynajmniej na "mleku" mozna zaoszczedzic pare groszy, decydujac sie na dziecko nikt nie decydowal sie na alergika, tak nam sie trafilo, a teraz trzeba sie nim zajac najlepiej jak potrafimy. Jesli panstwo przewiduje refundacje na mleko, to dlaczego z niej nie skorzystac? Pewnie, najtaniej I najlepiej karmic piersia, ale nieststy zycie pisze rozne scenariusze I matkla mimo wielkich checi I mleka w piersiach musi jednak dziecko odstawic. Nie oceniajcie ludzi nie znajac wszystkiego, bo czasem po jednym zdaniu napisanym moze sie wydawac zupelnie cos innego niz jest w rzeczywistosci.

Gość mamuskaalergika
Co do ilosci, to mi lekarz wypisuje najczesciej 6 puszek, nigdy nie bylo problem, a ostatnio babka w aptece zaczela cos liczyc (sama chyba do konca nie wiedziala co liczy) wyszlo jej chyba, ze ponad 6 kilo by mi mogla sprzedac. A 6 puszek, to nawet 3 kilo nie jest. Najlepiej obliczyc jak na puszce jest ilosc na dzien, to ile na 30 dni wychodzi I wtedy bedzie maks puszek na miesiac. Ale mi sie nie chce liczyc teraz.

Gość gość
Kurcze ale coraz wiecej dzieci rodzi sie alergicznych kogo zapytam to alergia i od czego

Gość gość
Mogę odstąpić 2 puszki Bebilonu Pepti 1 DHA. Synek przechodzi na dwójkę, a zostało nam świeże mleczko... więcej na priv

Gość gość
Czy ten Bebilon Pepti 1 DHA jest jeszcze aktualny?