Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak śluzu kiedy

Polecane posty

Gość gość

zauważyłam, że ostatnio prawie w ogóle nie mam śluzu... Jest go mało albo wcale. co to może znaczyć? Czy jest to prawidłowy objaw jezeli teoretycznie niedługo powinnam dostać miesiączki? kiedy u was zdarza się brak śluzu?

Gość gość
zaraz po miesiączce śluzu jest b. mało. w ostatniej fazie cyklu bywa najczęściej gęsty i "suchy" dlatego może się wydawać że też go nie ma. Ogólnie obfitszy śluz jest prawidłowy tylko w okolicach owulacji.

Gość gość
dzięki, ale u mnie właśnie nie ma tego śluzu i nie chodzi o to, że mi się wydaje, że go nie ma, a jest tylko że "suchy", tylko go faktycznie nie mam. Czy to może być objaw choroby?

Gość agula8
ja cierpiałam na taką suchość po porodzie,jestem przekonana że miało to związek ze zmianami hormonalnymi, bo z czasem się unormowało.Na codzień pomagał provag żel,przy zbliżeniach konieczny był lubrykant. Najlepiej jakbyś poszła do lekarza i poprosiła o zlecenie badań.

Gość gość
Miałam podobne problemy. Brak śluzu i bolesne stosunki. U mnie lubrykanty się nie sprawdzały bo poprawa była tylko chwilowa co mnie osobiście denerwowało. Dla mnie najlepszy okazał się Hydrovag, globulki z kwasem hialuronowym i kwasem mlekowym. Pierwsza kuracja 7 dniowa a teraz stosuję 1-2 globulki tygodniowo i nawilżenie utrzymuje się cały czas prawidłowe, więc nie muszę stosować żadnych dodatkowych żeli nawilżających