Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ludzie ktorzy cos osiagneli np lekarze czy prawnicy to lepsi ludzie niz inni

Polecane posty

Gość gość
mój ojciec jest lekarzem, w szpitalu szanowany pan doktor, a w domu tyran, pijak i furiat uważający się za pępek świata :o mój brat, który też jest lekarzem, już się robi taki sam jak ojciec. zawód nie świadczy o klasie, moja mama jest dużo lepszym człowiekiem niż ojciec, a jest 'tylko' księgową

Gość prawictwo pospolite128
rawictwo a wg ciebie ktoś kto ma dom z basenem i kilka samochodow to nizsza sfera? No ja uważam ze Wisniewski który ma dom z basenem to niższa sfera .Narobił dzieci jak mieszkaniec Afryki .. A tych dzieci nawet nie potrafi wychować , Zostawił te kobiety razem z potomstwem

Gość gość
Sluchajcie ja nie mowie wam,że jest tak i tak, tylko po prostu ja się spotkałam z takimi zachowaniami. Nawet córka jednej karierowiczki chwaliła mi się, jak to jej matka opieprzyła panią w sklepie, mają kasę i wydaje im się nie wiadomo co, a tamci są porzędniejsi, może biją żony nie wiem tego, jak jestem u nich w domu jest cicho i spokojnie , żartują sobie i jest miło, albo wychodzą razem, jeden taki pan swojej żonie co tydzień kupował piękne kwiaty, caly salon w jej zdjęciach, a żona tego lekarza to wuefistka, ale po slubie i po urodzeniu dziec****szla na wolontariat do umierających dzieci. Ja przyznam,że nie chciało mi się iść po maturze na studia, więc wyjechałam na 2 lata do Anglii i Włoch pracować jako au pair. Nie uważam się za alfę i omegę.

ja tez wiem jak jest . Pieniadze nie maja nic wspolnego z klasą . Idiota moze być zarówno człowiek majetny jak i biedny..

czy nasi politycy maja klase ? Kase na pewno tak . Ale z klasą to mam wątpliwosci czy taki palikot czy niesiołowski mają klase ..

ja bym nawet odważył sie stwierdzić ze ponad 50 % polityków nie ma klasy.

Gość gość
do autorki wiem o co ci chodzi ale ludki na tym forum tego nie pojmą 'ciemna masa" aby tylko dowalić i na przekór

Gość Ladek zdroj
nikt nie jest lepszy, to fakt, ale powiedzmy sobie szczerze ze nie kazdy moze wykonywac kazdy zawod nie kazdy bedzie lekarzem, prawnikiem, inzynieem itd...jak sie nie ma w glowie i sie nie ma predyspozycji i checi to sie nie bedzie prawnikiem na przyklad. Prawda jest ze wiekszosc lekarzy, prawnikow wychodza z dobrych, majetnych rodzin z klasa.

Gość lkllk
bo teraz jak ktos c***owie prawde to jest nazywany szara masa

Gość Chupakabra
Autorko, a jakie wykształcenie ty masz, że pracujesz jako niania? Ktoś właśnie w ten sposób może też cię ocenić. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że osoba inteligentna może wrzucać wszystkich do jednego wora. Zapewniam, że wśród inż i bankowców jest też cała masa snobów, rodzice im zapewnili wykształcenie na Zachodzie i raczej nie mieli jak poznać "uroków" plebejskiego życia.

Gość gość
a ja znam przypadek,ze biedna dziewczyna studiowala medycynę, w wakacje ciężko pracowala, zarabiala na caly rok studiow tj na akademik, materialy do nauki i jedzenie i co? można, ale jak się komuś nie chce to znajdzie argument,żeby nie robić, ba , sama też nie poszłam na medycynę bo jestem głupia i leniwa, ale większość osob nie umie się do tego przyznać, ze sa glupi i leniwi, wolą mówić "nie mam bogatych rodziców"

Gość gość
Chupakabra o jakim plebejskim życiu mówisz? ja mówię tylko o stosunku do ludzi. Ci którzy się wybili z bagna udają wielkie panie teraz, do lepszych od siebie się podlizują, a ci którzy osiągnęli szczyt, są kulturalni i nie pomiatają innymi, o tym mowie, pracowałam u lekarzy i prawnikow , którzy traktowali mnie jak członka rodziny niemal i u jakichś prostaczek, co mowily do mnie "posprzątaj" a nie bylam ich sprzataczką i wiem,że ppzniej miały z innymi nianiami też problemy bo mają rozszczeniowa postawa i rozkazy.To są osoby typu "dam ci 4 zł za godzinę a ty opiekuj się moim dzieciorem, sprzątaj , gotuj i dziękuj mi, caluj mnie po rekach"

Gość gość
Ludzie, którzy mają co miesiąc kasę rzędu od 10 tys. wzwyż, nie mają kredytów i wiedzą, że w najbliższej przyszłości na pewno nie stracą pracy, albo nie stracą jej w ogóle, mają dziecko lub dwoje, troje i w rodzinie panuje zgoda i pomoc, to są ludzie, których ja uważam za tych, co osiągnęli sukces. Po części im zazdroszczę, ale wiem, że nie zawsze mają w tym jakąś zasługę, że wpadli na właściwy tor życia. Owszem, dają z siebie wiele w pracy, ale tor, na który ich wrzucił los, nie zależy od nich. Po prostu od razu ktoś ich położyć na wyższą półkę, dał im szansę, z której oni skorzystali. Zazdroszczę im, ale nie tak, że chciałabym im to odebrać dla siebie. Tak, że żal ściska mi serce, że ja mimo lat nauki, solidnej pracy, starania się, by zawsze coś złapać, nie przegapić żadnej okazji, jestem dziś przegraną kobietą po czterdziestce, która nic nie osiągnęła, ma szczątkową rodzinę, która bardziej rani niż wspiera... I same wydarzenia z kategorii "pech" lub "nieszczęście". Do tego jest naiwna, dobra, wierzy, że w każdym jest jakieś dobro i będąc samemu dobrym, to dobro się w drugim okaże. Całe życie gnojona, wykorzystywana, oszukiwana a przez to dziś bardzo nieszczęśliwa, nieczekająca już na nic, tylko na naturalną śmierć. A wszystko dlatego, że ktoś, los, Bóg wrzucił ją już na progu życia ziemskiego na niski tor i choćby połknęła własny ogon, to i tak wyżej nie podskoczy. Dziękuję Ci, Boże, za taki los. Dałeś mi taką drogę życia, to teraz nie narzekaj, że nie chce mi się żyć, że nic mnie nie cieszy, że z trudem wstaję każdego dnia i myślę, że jeśli tak mam przeżyć resztę życia, to ja naprawdę bardzo dziękuję. Już się naharowałam jak wół.

Gość gość
Owszem w tych zawodach jest statystycznie więcej ludzi z klasa. Ale niestety bardzo dużo jest takich zwyklych kmiotow i snobow. Zwłaszcza jak przychodzi do leczenia to wychodzi z nich klasa.