Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie krew mnie zalała

On na czarno ona na etacie becikowe 5 tysięcy

Polecane posty

Gość normalnie krew mnie zalała

Zbulwersowałam się. Moja znajoma pracuje na etacie, ale że w dochodach jej mąz figuruje jako niepracujący, bo robi na czarno u swojego ojca, to dostana aż 5 000 becikowego - bo inne z KRUSu, inne z ZUSu, no i jeszcze ten 1000 dla niskiego dochodu. Wkurzyłam się, bo to złodziejstwo! W dodatku ona ma dopiero 22 lata, a już drugie dziecko w drodze! Niezłe cwaniactwo - ja jestem w ciąży dopiero z pierwszym, bo z męzem oszczędzamy i nie mamy super pracy (państwo zabiera z wynagrodzenia mase kasy jak wiecie), a ta wesoło mi sie tym chwali. Nie wiem czy nie złoże na nia donosu. oni za te becikowe chca remont robic - to chyba jest okradanie dziecka?

Gość gość
to jest polepszanie warunków życia dziecka, zajmij się sobą a nie dochodami innych

Gość gość
idź w p**du Ty wredna, złośliwa, plotkująca, zazdrosna cebulaczko!!

Gość gość
Jeżeli tym remontem poprawią warunki dla malucha to nie jest to okradanie!! Robią to dla niego.A ty zazdrosna jędzo zajmij się sobą a nie donosami.Kto kombinuje ten ma-czyli jest mądry a tacy jak ty tylko zazdroszczą.

Gość gość
i ciułają 20 lat na jedno dziecko, zacznij trochę myśleć, a nie kombinować jak donosić. SB. żeby ta biedna dziewczyna się w porę połapała jakiego szmatławca ma przy sobie i niech szybko zrezygnuje z takiej "znajomości"

Gość gość
niestety niesprawiedliwe. n a pewno zle sie z tym czujesz. nic nie zrobisz, nawet jak donos zlozysz. nie udowodnisz

Gość gość
Ale skoro dostają z KRUS to znaczy, że jej mąż albo ona mają gospodarstwo tak?

Gość gość
Ej dlaczego najeżdżacie na autorkę? Przecież ta koleżanka i jej pożal się boże mąż są ZŁODZIEJAMI i OSZUSTAMI.

Gość gość
Ta a ja znam takich có oboje na czarno pracuja i co miesiac maja z mops ponad 700 zl i darmowe obiady dla dziecka.k******o.doniose w pon.

Gość gość
te donosicielki prawe i porządne to pewnie te co przy konfesjonale pierwsze co miesiąc :) taka wlasnie wasza moralność. ale na szczęście karma wraca.

Gość gość
LUDZIE to jest OKRADANIE nas obywateli, bo niektorzy ciezko pracuja i placa podatki. A no tak na kafe masa matek na macierzynskim lub kur domowych, ktore nie moga tego pojac ;/ Niemniej panstwo okrada nas obywateli, wiec wole byc okradana przez rodaka w potrzebie niz przez rzad :)

Przecież ta kobieta pracując na czarno i wyciągając forsę ile się da i skąd się da zwyczajnie OKRADA państwo. I okradane państwo nigdy nie będzie normalne, zamożne. Ta kobieta to po prostu złodziejka!

Gość gość
nie bulwersuj się tak ,po poronisz z nerw i z zawiści .

Gość gość
Co za glupia baba z ciebie a juz nie wspomne ze fauszuwa i parszywa zawistna pseudo kolezanka. Jak dziewczyna umie kombinować i sobie radzić a ty nie to twój problem a nie jej!

nie kombinować tylko oszukiwać i to nie jest zaradność tylko kradzież, ot taka różnica

Gość gość
Nigdy nie będzie tak że pojecie sprawiedliwości będzie oznaczało to samo dla każdego. A praca na czarno i tak odbije im się czkawką gdyż nie zarobią na emeryture

Gość gość
Zal d**e ściska? po co sie wpi/erda/lasz w czyjeś życie z butami? zacznij myslec to sama dostaniesz piataka pewnie jakbys miala dostać i ty 5 to siedzialabys cicho

Gość gość
płaćcie świętoszki prawe te swoje podatki, my też je płacimy. jak czytam ten wątek to widzę, czemu wy tak narzekacie i marudziecie, że nie macie. bo jesteście p**dowate :) każdy z nas daje na państwo, każdy sobie radzi, a czy to powód żeby zaglądać mu 'w talerz' i rozliczać co i jak? napisz tu numer do tej biednej dziewczyny, trzeba ją ostrzec przed Tobą i Tobie podobnymi!

Gość gość
Opłacajac dodatkowe ubezpieczenie PZU tez byś dostała coś koło tego :)

Gość gość
kto umie kombinować ten ma :),a takie zawistne kretynki to tylko jadem mogą pluć,zamiast główką pomyśleć :O:D

Ohhh zazdrośnica coś przeczytała na wątku " zajdę w ciążę jeszcze w tym roku" ;-) i zapewne chodzi o mnie. Koleżanka?? hahaha marzenia :) Zgłaszaj gdzie chcesz- nic na "czarno:" nie ma u nas

no i jak ma być w tym kraju dobrze skoro każdy popiera złodzieja!

Gość gość
Jezeli chodzi o krus to wytłumacz mi to jak mogą go okradać? Jego bezrobocie ani jej praca nie ma nic do tego, becikowe z krusu dostają osoby ubezpieczone w krus i każdy kto płaci ubezpieczenie bo ma gospodarkę albo jest domownikiem moze je otrzymać, wiec z tego co piszesz on musi je opłacać wiec nie kradnie, dają mu to co należy sie każdemu kto opłaca składki. Jezeli o ZUS to pewnie ona dostanie na siebie po pracuje wiec także jej sie to należy, 1000 z gminy dostaje każdy bez względu na status...

Gość gość
no a czy pomyslał ktoś że na krus tez się płaci i to kilka stów na kwartał? z nieba za darmo to nie spadnie i ciekawe jakie becikowe jest z zusu? chyba chodzi tu o normalne macierzyńskie

Gdzie ty złotko widzisz złodzieja ?? Pracuje uczciwie, składki są opłacane, a to , że komuś żal d**e ściska bo jest 5 tys becikowego to już jego sprawa . ubezpiecz się w krus to też dostaniesz 3 tys.... ZAZDROŚNICO

Gość gość
Hgg a co wszyscy nagle będą czciwi? P*****le ten kraj, nic z niego nie mam, wole mieć lepiej sama z rodzina i mieć kase niż klepać bide bo tak wypada

Gość gość
A jezeli chodzi o remont to dobrze, skoro beda mieli drugie dziecko to pewnie masę rzeczy zostało jej po pierwszym. Lepiej aby za 5 tys nakupowac ubranek i zabawek itd a nie miec warunków dla dobrego wychowania? To juz Cię nie powinno interesować

Gość gość
Skoro on jest na krusie to nie jest bezrobotny tylko jest rolnikiem ktory sam sobie skladki oplaca..