Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie krew mnie zalała

On na czarno ona na etacie becikowe 5 tysięcy

Polecane posty

Gość mia ta cara
5000 to grosze w porownaniu ile koszuje utrzymanie dziecka przez te 20-25 lat,wiec o jakiej kradziezy ty mowisz kobieto.Nie cierpie takich donosicieli I zazdrosnikow.Jestes podla i zepsuta .

Gość gość
ale złodziej nie zrozumie uczciwego.. dla złodzieja to chleb powszedni, dopóki będziemy tolerować takie zachowanie dopóty dziadostwo będzie za nasze podatki żyło

Gość gość
ja mam z takimi ludźmi do czynienia od wielu lat moja Mama pracuje w budżetówce więc ma dochody jawne, zawsze mieliśmy powyżej kilku zł powyżej limitu i na nic z Siostrą się nie załapałyśmy. Natomiast Tata kolegi miał własną działalność, wykazywał najniższe możliwe dochody. W rzeczywistości mieszkali w dużym domku jednorodzinnym, mieli dwa porządne samochody, 3 komputery, płaskie tv (w tamtych czasach to była oznaka bogactwa). Kolega na studiach podjeżdżał bmv po socjalne, dostawał najwyższe:P Inny przykład z mojej rodziny, kuzynka rzuciła szkołę bo po co ma się uczyć? Zaszła w ciążę w wieku 17lat, wyszła za Mąż za rolnika. Nigdy w życiu nie skalała się pracą, bo po co? Urodziła potem jeszcze 2 dzieci i zachorowała. Mąż ją ubezpieczył w krusie i teraz kuzyneczka dostaje !rentę! (to nie są małe pieniądze), a nigdy w życiu w ręku ziemi nie miała:P NAtomiast jej Mąż pracuje za granicą i przywozi miesięcznie ok 10tyś więc biedni nie są:) Ludziom niezdolnym do pracy, bez nóg renty zabierają a ona dostaje kasę za nic! Rozumiem jakby nie mieli za co żyć... ale kasa jest przewalana na imprezy:P

Gość gość
ty masz roztrojenie jaźni, że sama sobie piszesz ze sobą jako 3 różne osoby? zrób coś durna babo ze sobą, bo nie jest dobrze.

Boze trzymajcie mnie! jak mozesz twierdzic ze Cie okrada no jak pytam? co bedziesz placic mniejsze podatki jak tego nie zrobi? skladki Ci zmniejsza? czy co bo nie czaje!

Gość gość
Tempe szmaciska ! Doszkolcie się trochę a wtedy oskarżajcie! Przecież sama zazdrosna autorka pisze ,że M jest UBEZPIECZONY w KRUSie , a ona w ZUSie. GDZIE TU TEMPE LAMY OKRADANIE??!! jak koleś ma gospodarstwo to gdzie ma się zatrudnić??!!

Gość gość
Ta banda ignorantow placi zasilki z pieniedzy, ktore wy wplacacie. Wypalacajac zasilki cwaniakom, nie ma juz za co wyremontowac drog, wyposazyc szpitali, dolozyc do VATu na dzieciece ubranka. Musicie wiec zaplacic podwojnie, raz w podatkach, aby bylo na zasilki dla cwaniar i potem placac za prywatne wizyte u lekarzy, za leki itd. W innych panstwach takie "kombinowanie" nazywa sie zlodziejstwem i jest spolecznie potepiane.

czyli jak ktos majacy swoje lepkie raczki blisko pieniazkow z twoich podatkow przytuli sobie jakas czesc w ramach wymiany auta lub wyjazdu na Karajeby to jest ok, tylko jak ktorys szarak nie daj Boze bedzie mial wiecej od Ciebie za free to jest juz zlodziejstwo. na stos z nim! naiwnosc i ignorancja zezre kiedys ta Polske...

Gość gość
Ale jakie okradanie? Matka dziecka dostanie normalnie becikowe od gminy - jak każdy. Jak mają niski dochód dostanie drugie - i tu Was zaskoczę, bo mój brat z żoną pracują oboje legalnie i tez im się należy drugie becikowe więc tu też okradania nie ma (dużo ludzi pracujących za niewielkie pensje dostaje te dodatkowe pieniądze - zwłaszcza, że to będzie drugie dziecko - większa ilość osób). A skoro dostają zasiłek z KRUS to znaczy, że ojciec dziecka płaci co kwartał od dłuższego czasu pieniądze na ubezpieczenie i to też mu się należy. Pomyślcie trochę logicznie, poczytajcie a potem wyzywajcie od złodziei. I szkoda tylko, że większość jest taka praworządna jak chodzi o to, ze ktoś się wzbogaca - zwykła zazdrość. Ciekawe, czy jak widzicie inną niesprawiedliwośc to tez tak ostro reagujecie? Ale nie chodzi mi tu o szczekanie na forum tylko o prawdziwą reakcję.

Gość joannaanna123
gość Ta banda ignorantow placi zasilki z pieniedzy, ktore wy wplacacie. Wypalacajac zasilki cwaniakom, nie ma juz za co wyremontowac drog, wyposazyc szpitali, dolozyc do VATu na dzieciece ubranka. Musicie wiec zaplacic podwojnie, raz w podatkach, aby bylo na zasilki dla cwaniar i potem placac za prywatne wizyte u lekarzy, za leki itd. W innych panstwach takie "kombinowanie" nazywa sie zlodziejstwem i jest spolecznie potepiane. Tak jak kiedyś, na rynek i za wyciąganie łap po nie swoje łapy obcinać. i nie ważne ZUSU czy Jadzi z biedronki, łapy z dala

pragne tez zauwazyc ze autorka wyraznie opisala sytuacje- ojciec jest ubezpieczony w KRUSie, matka w ZUSie wiec jakie niby to zlodziejstwo jest? skoro sa ubezpieczeni to chyba im sie to nalezy?

Gość te verde unpluggged
Jesli to prawda, ze oni celowo ukrywaja dochody i pobieraja zasilki, to moze niekoniecznie kradziez, ale stanowczo jest to oszustwo. Oczywiscie to nie nasza sprawa, czy ktos zyje uczciwie, ale nie ma co sie oszukiwac, ze jest to w porzadku, bo dla dobra dziecka. Oczywiscie sytuacja wygladalaby inaczej, gdyby facet pracowal na czarno z koniecznosci, wtedy to troche sytuacja bez wyjscia, bo co zrobic. Za to nie rozumiem, jakie znaczenie ma to, w jakim sa wieku, i ile maja dziec****achnie zawiscia i wyglada to tak, ze autorce samo w sobie oszustwo kolezanki nie przeszkadza, ale fakt, ze tamta ma lepiej. Typowe.

Gość te verde unpluggged
Bree - ale przeciez autorka napisala wyraznie, ze dostaja 1000zl z uwagi na niskie dochody, a dochody maja wysokie, tyle, ze nielegalne. Stanowczo nie jest to w porzadku.

Gość gość
to jak ja pójdę do ZUs wyłudzić kasę bo... bo tak bo dla dzieci to mi dadzą i jeszcze poklepią po ramieniu?

Gość gość
Ty durna babo, a skąd wiesz jakie mają zarobki??!! No skąd ??

Gość gość
"joanne84 gościówa - nie przejmuj się, mój M jest marynarzem, pływa pod banderą cypru i podatków temu choremu krajowi nie płaci, to co zarobi u Niemca, ma do rączki usmiech.gif wystarczy, że płacimy w życiu codziennym masę podatków usmiech.gif , także jeśli ktoś zechce też mnie podpieprzy, na szczęście marynarzy takich jak mój M jest mnóstwo, odkłada sobie po 700 zł miesięcznie na emeryturę i to co odłoży dostanie za ileś lat usmiech.gif , nie chcę od Państwa becikowego, itp...stać nas aby kupić wyprawkę bez ich jałmużny...nic od nich nie chcemy, dlatego też nic nie dajemy usmiech.gif a konfidenci są niszczeni jak pedofile smiech.gif "

Gość jajasiewypowiem
Miałam taka sytuację. siedziała u mnie koleżanka. Moje dziecko wróciło ze szkoły i mówi że znalazło wkapciu na przebranie 79zł. Zapytałam i co zrobiłaś? Mała na to że zaniosła do sekretariatu. A moja kolezanka"dlaczego, mogłaś sobie za to kupic lalkę" a Córka, ale ciociu ja nie jestem taka, pewnie któraś pani sprzataczka zgubiła te pieniążki i może są jej bardzo teraz potrzebne.

Gość gość
"ojciec dziecka płaci od dłuższego czasu podatki" szczególnie jak ma 23 lata i pracuje na czarno u ojca, który odprowadza składkę najniższą możliwą a resztę płaci synalkowi pod stołem - to jest zaradność i uczciwość godna naszego premiera i jego córy :)

Gość gość
ja pier/dole, co Ty za g***a tu wypisujesz? wyślij ją to do telewizji Trwam, posadzą tam to Twoje biedne dziecko wsród innych wyglądających na znarkomanizowane i opowie tę piękną historie, a Ty poplacz się na widowni.

Gość gość
"gościówa 22 No co ty małanadzija ;-D Znaczy przekracza . Tylko na papierach jest ,że tylko ja pracuję . M robi u ojca ( jest ubezpieczony w krus) ale nie ma żadnej umowy oczko.gif To jest dobre ale nie mamy możliwości wzięcia kredytu co nas wkurza nieziemsko ;-/ Za to becikowego mamy 5 tys , a nie 2. M dostaje z krus 3 a ja z zus 2 oczko.gif Są plusy i minusy "

Gość gość
"gościówa 22 No to becikowe się przyda chociaż na skromną wyprawkę . A my to 5 tys. chcieliśmy wykorzystać właśnie na remont- pożyczyć od teścia i później oddać. A reszte byśmy z miesięcznej wypłaty remontowali. Ale teraz to już sama nie wiem czy jakikolwiek remont będzie.... "

I jak mi to udowodnisz dziecino ?? ;-D hahaha Żal d**ę ściska ;-D Poczekaj teraz pocisnę ci tekstem ,który tak ubóstwiasz " LEJĘ NA CIEBIE CIEPŁYM MOCZEM " ;-D

Gość gość
ty od Edka, co tak się ciśniesz? co ten twój dondzio takiego najj zrobił, by żyło się lepiej?

Ej , ej poczekajcie ;-D Przecież pisała , że "niby koleżanka" ???;-D A teraz wychodzi , że zwykle zazdrości tak bardzo komuś kogo właściwie nie zna z kafe ;-D

Gość gość
Dondzio? a Twój status nie zmienił się w przeciągu ostatnich kilku lat? nie masz lepszego auta, nie jedziesz lepszą drogą? nie masz lepszych ubrań? nie masz taniej rozmów telefonicznych i więcej kanałów w TV? nie jadasz lepszych produktów? nie mieszaj mje dziecka w te kretyńskie rozgrywki!

O kurcze, ale tu sie fajnie zrobilo. Albo ktos wymysla idiotyczne tematy o ludziach z kafe, albo jakas gosciowa ma niezla manie przesladowcza :D

Ten gość mnie strasznie ubóstwa ;-) Zazdrość ją zżera i wymyśliła sobie w swoim psychicznym bez móżdżku ,że ja niby jej koleżanka.... Do tego nie ma tyle godności w sobie ,żeby się zalogować ;-D

Gość jestem w szoku przyznaję
Myślałam, że temat wyssany z palca, a tu znalazła się osoba opisana i nie widzi nic złego w swoim postępowaniu (mam na myśli poświadczanie nieprawdy w dokumentach). Co więcej jest tu masa popleczników którzy są takiego samego zdania i chwalą jej zaradność. Ludzie, gdzie wasza moralność? Dzieci też wychowacie na oszustów?

Gość gość
Jestem za. Te co tak bronią krętactwa są takie same i tak samo postępują.DZIADOSTWO!!!!