Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie krew mnie zalała

On na czarno ona na etacie becikowe 5 tysięcy

Polecane posty

Gość gość
a jak ten kraj ma dobrze funkcjonować, jak jeden by drugiego zjadł za lepszy byt?

Gość gość
Led Zeppelin nie trafiłaś - jestem ateistką. Ale nie uwierzysz - pracuję uczciwie, zarabiam ponad średnią sporo i mój mąż też i nie cieszy mnie to, że oszuśc***odpierdzielają sobie z MOICH podatków bo im się nie chce uczciwie robić - nie, że nie mogą. ON jest zatrudniony u OJCA - więc to zwykłe cwaniactwo. Sorry ale też bym doniosła. Ale przeraża mnie to, że tylu Polaków popiera złodziejstwo i kombinowanie... i jak w tym kraju ma być dobrze? Naród piękny tylko ludzie k*****.

Gość gość
i tu Cię zaskoczę, bo ja również pracuję w zawodzie w którym kantować się nie da, mój facet też, żyjemy bardzo dobrze, nikt niczego nie kradnie i nikogo nie oszukuje. dlatego nie rozumiem o co Ci idzie? daj ludziom żyć!

gość z 13.52- nic dodać, nic ująć ;)

Gość gość
i tu Cię zaskoczę, bo ja również pracuję w zawodzie w którym kantować się nie da, mój facet też, żyjemy bardzo dobrze, nikt niczego nie kradnie i nikogo nie oszukuje. dlatego nie rozumiem o co Ci idzie? daj ludziom żyć! **** Niech żyją. Tylko k***a uczciwie a nie mnie okradają. I Ciebie też. A potem marudzenie - drogi nie takie, służba zdrowia nie taka a każdy kantuje jak się da a reszta tylko przyklaskuje zamiast jasno powiedzieć NIE, nie dam okradać siebie i wszystkich dookoła.

Zazdrośnico jedna zajmij się sobą. Ja teraz jestem legalnie kopana przez ZUS, od 3 miesięcy czekam na wypłatę świadczeń, a dwa dni temu byłam na przesłuchaniu 1,5h jestem w 32tc i myślałam, że tam jajo zniosę (mogłam nie iść ale nieoficjalnie kontroler powiedział mi, że tak będzie dla mnie lepiej - suuuper) i nie jęczę czekam, aż te ku/rwy raczą zakończyć procedury. Taki kraj, jak umieją zakombinować to niech korzystają, jak ZUS nas okrada, jak robi przekręty, a o tym co chwilę jest w mediach to jest ok. Kup miecz zawistnico i broń swojego ZUSu. Nie chodzi Ci o oszustwo tylko, że ktoś ma lepiej niż Ty - to takie polskie! W komunie albo w czasie okupacji super byś się ustawiła. Medal kolaboranta i donosiciela byłby Twój .

Gość gość
oj Boże Boże... polaczki cebulaczki :) zawistne to to, złe i mściwe na dodatek. to idź i jej daj w pysk zamiast p**********ć do jakiegoś zasranego urzędu.

Gość gość
No dobra - a jakby koleżanka zabiła dziecko i schowała do beczki po kapuście... To też nie donosić? Łamiesz prawo? Licz się z tym, że ktoś poinformuje odpowiednie organa ;)

Ahhh jak ty mnie musisz kochać żeby tematy o mnie zakładać. Bacznie śledź nasz wątek , może jeszcze coś ciekawego wyniesiesz z niego... Tak na przyszłość kochanie czytaj ze zrozumieniem , bo widocznie podstawówki jeszcze nie skończyłaś. I Nie oczerniaj mnie mówiąc o mnie złodziej... Kobieto najpierw zorientuj się co to KRUS i ubezpieczenia i ta twoja "praca na czarno" , a wtedy zakładaj wątków ile chcesz

Gość gość
co to za porównanie? zabicie dziecka, a zdarcie 5 tysięcy z ZUSu? wartości życiowe to widać masz z******te :)

Led - ja nic nie zdzieram z ZUSu ;-) a tym bardziej 5 tys. M ubezpieczony w KRUsie jako domownik więc należy mu się za urodzenie dziecka 3 tys. Ja pracująca i ubezpieczona w ZUSie 2 tys. Gdzie tu okradanie drogie panie ?

Gość gość
gościówa, ja nie o Tobie tylko do tej pomylonej bździągwy spod gościa. czytam Cię i widzę co piszesz cały czas, nawet mi przez głowię nie przeszło, ze kradniesz. drzyj z tego zusu i innych gówien ile możesz, bo później jak naprawde cos sie stanie i oberwie komuś nogę to się stawia co miesiąc na tej pieprzonej komisji i sprawdzają czy nie odrosła, a potem i tak odroczą i pieniędzy nie dają, bo mżesz przecież przyczepić sobie kijek od miotły.

Gość Gośkaa1
Ale autorkę zazdrość zżera hahahah :D gościówa 22 nie przejmuj się widać że jesteś spoko dziewczyna ;*

Gość gość
Przypominają mi się pamiętne matule pierwszego kwartału. Ależ one udowadniały, że to i tamto, że rozwój dziecka, więź itd. A ukrywały fakt, że do roboty nie chciało się wracać. I też wszystko szło o kasę. Tamta znajoma okrada i to jest fakt, Z drugiej strony każdy orze jak może. Nieraz same uśmiechniemy się, jak coś się uda przykombinować, nawet przypadkiem, Jest ciężko. Jak znajdę 5zł to bardziej cieszę się niż smucę tym, co zgubił...........

Gość D25D
Śmieszne to jest to ile panstwo płaci na dzieci. 77zł rodzinnego? i co ja mam za to kupic? 2 paczki pampersow na 2 tyg? N********* A co z reszta wydatków? W Angli benefitu daja tyle ze normalnie nie opłaca sie pracowac. Bo o to właśnie chodzi. Żeby matka nie pracowała tylko zajęła się dzieckiem, a jednocześnie żeby nic temu dziecku nie brakowało. Dlaczego przedsiębiorcy musza płacic 1100zl ZUSu? Tylko dlatego ze maja firmy? A kto powiedział ze akurat ta firma dobrze prosperuje? To jest dopiero okradanie ludzi!!! Jeśli ta dziewczyna z mezem łącznie- na czarno czy nie- nie maja zbyt wiele kasy to dobrze ze kombinuje. Ale jeśli "biedni" nie są to jest to nie fair. Jak te palanty w rządzie biorą pod siebie ile wlezie to jest dobrze i nie zastanawiaja się czy ludziom nie braknie.

Gość gość
Chyba jedynie w Polsce kradziez nazywa sie kombinowaniem i polepszeniem sobie bytu. Jak rabne ktorejs z was samochod albo obrobie mieszkanie to mam nadzieje, ze nigdzie tego nie zglosicie? Jak tylko pokombinuje, aby byt swojemu dzicku polepszyc :D Ktora na ochotnika? Ktora moge wydoic?

Gość gość
jak się nie ma ,co się lubi,to się kradnie,co popadnie :D

Gość gość
Kontrowersyjny temat, ale podejrzewam, że wiele z nas by trochę pokombinowało, jakby były ku temu możliwości. I żeby nie było - ja gardzę nawet gapowiczami, wkurw mnie bierze na nich. Wydaje mi się jednak, że jakby np. znajoma z jakiegoś tam urzędu wkręciła mi dziecko na jakies zajęcia czy obiady za free to skorzystałabym. Ba, ucieszyłabym się. Taka gdzieś w środku jestem.

Gość gość
a ja się zgadzam z autorką. Inna sprawa, ze nie ma co mieć pretensji do konkretnych osób, ze korzystają, ale z chorego, socjalistycznego systemu w tym kraju.

Gość gość
napisz anonimowo do Zusu i zgłos to ich cwaniactwo, nie musisz podawać danych oni tam maja w Zusie taka komórke która zajmuje się takimi wyłudzeniami, nie miej skrupułów, ja w Polsce pracowałam 15 lat i odprowadzałam bardzo wysokie składki do Zusu a jak przyszło co do czego to niestety w drugą strone nie dostałąm nic a chodziło o chorobe dziecka, za to Zus sponsoruje takich cwaniaków, zgłos nie miej skrupułów niech ten naród wreszcie oduczy się cwaniaczenia może kiedys będzie lepiej

Gość gość
napisz anonimowo do Zusu i zgłos to ich cwaniactwo, nie musisz podawać danych oni tam maja w Zusie taka komórke która zajmuje się takimi wyłudzeniami, nie miej skrupułów, ja w Polsce pracowałam 15 lat i odprowadzałam bardzo wysokie składki do Zusu a jak przyszło co do czego to niestety w drugą strone nie dostałąm nic a chodziło o chorobe dziecka, za to Zus sponsoruje takich cwaniaków, zgłos nie miej skrupułów niech ten naród wreszcie oduczy się cwaniaczenia może kiedys będzie lepiej

Gość gość
Co innego okradanie innych dzieci a co innego kombinowanie kasy od państwa - bo jak sama autorka napisała - panśtwo tez z nas zdziera. I jak jeden czy drugi nie naciagnie to przecież nam zusu nie obniża ani podatków... to czego sie nie uda wyrwac aparatowi urzedniczemu to pójdzie na zmarnowanie i tyle. .. Jak w polsce było niby super to tez nei dali rady obniżyć zusu- za silne okazały się związki zawodowe górników. Szlak mnie trafia jak zus płace ale cóz... skoro państwo sobie nie radzi ze zwiazkami, naciągaczami i oszustami.. to żadne moje działanie nie bedzie miało na to wpływu. Stać mnie na prywatną slużbę zdrowia i kiedy moje dziecko dostawało skierowanie do specjalistów - to i tak szłam prywatnie, mimo że miałam wejscia żeby sie wepchnąc w kolejke - żal mi było dzieci które na te kolejkę musza czekac. Tu moje działanie miało realny skutek bo zostawał wolny termin dla innego dziecka. Jak sie dobrze zakecili to niech sobie mają te 5000 i nie wazne na co przeznacza, pieniadze w budzecie są płynne - jak wydadzą becikowe na remont to na utrzymanie dziecka bedą musieli dac ze swoich. Łan ciul

Gość gość
autorka to wredne nie zaradne życiowo babsko, kij ci w oko

Gość jajasiewypowiem
autorka ma zasady

Gość gość
Zasady to by miała gdyby sama miała mozliwosc sobie takie cos załatwic a nie załatwiła... teraz to jest poprostu zazdrosna

albo jestescie tak zaslepionymi patriotkami (od siedmiu bolesci), albo macie tak slaba wiedza o swiecie ze nie macie pojecia jak was panstwo ograbia i wali w du/pe na kazdym kroku, naprawde... znalazly sie obronczynie mienia panstwowego. to nie PRL do ch/uj!! dziewczyna bardzo dobrze robi, jak ma jak to i niech 10tys wydoi od tej bandy ignorantow. dlatego wlasnie jest coraz gorzej- ktos wysoko na takiej ciemnocie jak wy korzysta, wystarczy spojrzec na parking pod sejmem.

Gość gość
"dziewczyna bardzo dobrze robi, jak ma jak to i niech 10tys wydoi od tej bandy ignorantow." ta banda ignorantów TO SA ZWYKLI UCZCIWI OBYWATELE którzy płaca a od państwa nie wyciągają na lewo jak opisana znajoma. jeśli to ta gościówa jest opisana no to jest zwykłą złodziejką i kombiantorka okradającą inne obywatelki/matki.