Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normalnie krew mnie zalała

On na czarno ona na etacie becikowe 5 tysięcy

Polecane posty

Gość gość
dajcie linka do tego tematu gdzie się wszystko zaczęło z tymi kusami, becikowymi pięcioma, i zdjeciami USG 🖐️

Gość gość
taaaa ona jakby zatajała jak jej znajoma oszustka to też pewnie by dostała, ale nie każdy jest taki. Nie każdy Polak to złodziej. Ja płace składki, mój mąz także i nie po to płaće żeby bogatym w d**ę pchać za oszustwa . dlaczegoś biedy? boś głupi. dlaczego głupi? boś biedny. - a definicję uczciwości znasz??? nie każdy umie i chce kraść i oszukiwać! zresztą jeśli o mnie chodzi umiem zarobić sama na swoje dzieci, uczciwie! jak człowiek jest mądry i ma łeb na karku to stać go na dostanie życie bez kombinowania. Szkoda dla większość z was dorobić sie można tylko na zasadzie okradania :(

Gość gość
Mnie wkurza wciubianie nosa nie w swoje sprawy. x jak to w nie swoje???? a skad państwo bierze na te wysokie zapomogi i becikowe z krus?? z naszych podatków, z podatków ludzi którzy uczciwie pracują .... czyli np z podatków autorki a nie jje koleżanki!!!! a kto dostał kasę??? jej koleżanka!

Gość gość numer cztery
ale jakich oszustów? Skoro opłaca KRUS to mu się należy. A nie pomyślałaś, że może jest ubezpieczony w KRUSie bo nie ma innego wyjścia? Niektórzy pracodawcy nie chcą dawać umów a jak się nie podoba to do widzenia. Mój znajomy pracował kilka lat na czarno bo nie mógł znaleźć nic lepszego i razem z kolegami z pracy musieli kombinować albo się rejestrować do UP albo do KRUSu kto mógł, Tylko ich wina czy i pracodawcy? Ludzie wy sobie nie zdajecie sprawy ile on będzie miał emerytury z tego KRUSu, Tak różowo wygląda to becikowe dla wszystkich znawców?

Gość gość numer cztery
a skad państwo bierze na te wysokie zapomogi i becikowe z krus?? PADŁAM wysokie zapomogi w KRUSie? Pierwsze słyszę!

Gość gość
żeby dostać wyprawkę dla ucznia nie można przekroczyć 351 zł... a ci co przkroczą o 100 to maja takie kokosy już??? to jest 1050zł na 3 os rodzinę !!!! państwo każe żyć w nędzy żeby dostać jakąś pomoc uczciwie, to paranoja żeby ludzie musieli oszukiwać żeby mieć 100 czy 200 zł więcej :/ a tylko ci którzy nie brali uważają że w mopsie dostaje się jakieś kokosy a to czysty absurd :/

Gość gość
zjadłabym barszcz

Gość gość
Led ja też ;-D Gotujesz??

Gość gość
ja też:p ale taki z uszkami :p

Gość gość
Nieeee bez uszek, bo nie lubię ;-D ale pierożki mam z kapuchom i grzybami :)

Gość gość
no ostatecznie zawsze można pójść na ulicę :p wtedy nie okradamy państwa i mamy kokosy :p

Gość gość
Tak! wszyscy uczciwi, którzy nie mają na chleb z***********y na ulicę świecić d****i !!!!! To będzie faktycznie uczciwie zarobiona kasa ;-D

Gość gość
złóż donos i miej w d***e cale koltunstwo które broni oszustow.mialam na studiach taką kolezaneczke,w rodzinie której wszyscy mieli swoje auto a ona opowiadala jak to ojciec przychodzi do domu i mu pieniądze z kieszeni wylatują bo na lewo tyle zarabia...I podobne d**erele.Przez takie złodziejki stypendium naukowe było niedostępne dla tych z i tak wysoka srednia bo masa złodziei jej i jej rodznie podobnych kombinowalo i uczelnia wydawala mase kasy na stypendia socjalne. Na imprezach laska zawsze była na krzywy ryj,w pokoju wp*****lala chleb z wegetą mimo ze miała więcej kasy niż kazda z nas. Dlaczego mam akceptować to,ze kosztem takich ludzi okradana jestem ja,moje dzieci i moja rodzina???Jak macie

Gość gość
Czy u was też dzisiaj tak bardzo zawiewa zawiścią i zazdrością ?? :)

Gość gość
na to ochotę to proszę bardzo. Jednak wątpię w to. Kazda z was sądząc po wpisach wydrapalaby oczy jakby mogla,tyle,ze akurat taka niesprawiedlwosc i krętactwo bezpośrednio jej nigdy nie dotyczyło. Wszystkie k***a niby takie,co to je cudze kombinowanie w oczy nie koli.Jezeli jest az tak ewidentne i impertynenckie nalezaloby to ukrocic!!!

Gość gość
To wlasnie PRL zrobil z ludzmi. Zdegenerowal ich :-( Dzisiaj ich dzieci, dorosli ludzie ale zdemoralizowani do szpiku kosci, ksztaltuja rzeczywistosc w Polsce. Dlatego w tym kraju jest tak zle. To co opisujecie, nie przeszloby w innym (bogatszym) kraju. Tam po takim beztroskim opisie na forum, na pewno ktos zglosilby przestepstwo (w wielu krajach wyladzanie publicznych pieniedzy to przestepstwo). Zawsze albo dluuuugo jeszcze bedzie zyc w biednym, marnym kraju. Kraju nieprzyjaznym wam, waszym dzieciom, rodzicom na emeryturze. Same tego chcecie wiec nie wspolczuje.

Gość gość
bedzie,bedzie zabawa, bedzie sie dzialo i znowu noc bedzie malo bedzie glosno tralalalala p********ie o szopenie jak to na kafe bywa

Gość gość
co to jest becikowe z KRUS i ZUS? cos bujasz autorko becikowe wypłacaja osrodki pomocy społecznej miejskie czy gminne......i wszystcy dostaja 1000zł lub 2000zł chyba, ze piszesz o inne formie pomocy..........

Gość gość
my klepiemy słodką biedę, ale wg państwa mamy za dużo:p nie mogę iść do pracy bo musiałabym bulić na prywatny żłobek a może nawet i przedszkole dla starszego a watpię żeby mi się w takim wypadku opłacało iść za 1500 o ile bym taką znalazła :p i wiecie co??? mam w d***e państwo.... tak jak państwo mnie... najstarszemu synowi należy się 650 alimentów i co??? wszędzie rozkładają ręcę... państwo daje tylko debilne ustawy które nijak się mają do rzeczywistości:/ wezmę separacje i dostanę z funduszu i mam to gdzieś... skoro państwo nie umie mi pomóc ani zapewnić miejsc w przedszkolu czy złobku ani dorwać alimenciarza to ja mam się szczypać??? wszystko ładnie wyglada na papierku a w rzeczywistości to jeden wielki syf i wie to tylko ten kto musiał w to wejść, człowiek stara się uczciwie ale czasem się nie da :/ a mąż powiedział że na ulicę mnie nie puści:P i mówcie co chcecie, potrzebuję pomocy na około rok czasu, mam nadzieję że dostanę dotację na firmę i wszystko jakoś się ułoży... i źle mi z tym ale ważniejsze jest to żeby mieć za co dzieciom kupić jedzenie... zaraz mi pojada od głupich dzieciorobek i też mam to gdzieś bo kiedyś moje dZieci będą pracowały na wasze emerytury

Gość gość
ale ty nie masz męza;) a wiec mozna statystycznie przyjac, ze cos na sumieniu maja ci zdeklarowani uczciwi, bo wiele tu mija się z prawdą.

Myślę, że prędzej wyzwą Cię od niezorientowanych kretynek, które uważają, że to dzieci będą pracowały na naszą emeryturę (wg kafeteryjnych specjalistek to my sami pracujemy na własne świadczenia) :D 🖐️

Gość gość
gość ze słodkiej biedy !- dobrze gadasz. Rżnij od państwa ile wlezie !! ;-D

A ja mam tylko pytanie do autorki tego smiesznego tematu. O co Ci kobieto chodzi? Czemu sie az tak przyczepilas tej Gosciowy? Przeciez to tylko forum. Wpadlas chyba w jakas paranoje. Nie masz zycia osobistego? Czy jestes az tak nieszczesliwa?

Gość gość
mam, od 4 lat dla jasności, a najstarszy syn jest z poprzedniego związku gdyby to kogoś interesowało:p

Gość gość
właśnie jak dostać to becikowe z ZUS

Gość gość
Ja dostalam becikowe z mopsu. Nalezy sie kazdemu nowemu obywatelowi Polski. I tyle. Z PZU dostalam za urodzenie dziecko. Bylam u ezpieczona grupowo. Nikt nikomu tak poprostu kasy nie daje. Przeciez musza oplacac jakas kase dzieki ktorej dostaja jednorazowo za urodzenie dziecka.

Gość gość
my klepiemy słodką biedę, ale wg państwa mamy za dużojezyk.gif nie mogę iść do pracy bo musiałabym bulić na prywatny żłobek a może nawet i przedszkole dla starszego a watpię żeby mi się w takim wypadku opłacało iść za 1500 o ile bym taką znalazła jezyk.gif i wiecie co??? mam w d***e państwo.... tak jak państwo mnie... najstarszemu synowi należy się 650 alimentów i co??? wszędzie rozkładają ręcę... państwo daje tylko debilne ustawy które nijak się mają do rzeczywistości:/ wezmę separacje i dostanę z funduszu i mam to gdzieś... skoro państwo nie umie mi pomóc ani zapewnić miejsc w przedszkolu czy złobku ani dorwać alimenciarza to ja mam się szczypać?? ---- typowa postawa polaczka sama co zrobiła??? NIC nawet męża nie umiała sobie wybrać, poleciała na pierwszego lepszego, machnęła sobie dziecko, potem drugie, sama nie pracuje bo.... oczywiście jej się nie opłaca :) i tylko daj!!!!! daj!!!! państwo ma dać żłobek, przedszkole, alimenty, zasiłki a ty co??? moze jeszcze nagrodę byś chciała za to że jesteś??? to nie wina państwa że rozłożyłaś nogi przed byle kim!

Gość gość
Po pierwsze to gościówa 22 zataja dochody męża w dokumentach do becikowego, co jest przestępstwem. Dzięki ukrywaniu dochodów męża załapuje się na dodatkowe becikowe. Pracodawcą męża gościówy jest jego ojciec, a jej teść. Pracują na roli, więc są ubezpieczeni w KRUSie. gościówa22 pisała, że mąż nie ma żadnej umowy podpisanej, czyli opłaca KRUS on albo teść, ale nie odprowadza podatku od swoich dochodó - to już drugie przestępstwo Czyli gościówa i jej mąz okradają innych obywateli przynajmniej na dwa sposoby. Sami sobie odpowiedzcie czy to uczciwe.

Gość gość
o jakiej umowie ty mówisz pracując w gospodarstwie ?