Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto zgubił oczko od pierścionka zaręczynowego

Polecane posty

Gość gość

Czy którejś z Was się to zdarzyło? bo znam przesąd na ten temat i trochę jestem przerażona:-(

Gość gościnnie tu jestem
Ja zgubiłam, ale nie słyszałam o żadnych przesądach. Napisz o co chodzi

Gość gość
myślę, że zdarza się to wielu dziewczynom:-)

Gość gość
Nie dostałam byle taniej tandety, więc niczego nie zgubiłam.

Gość gość
chodzi oto, że podobno wtedy nie dojdzie do ślubu... ja swój brylant spuciłam w zlewie podczas zmywania, a potem przez tydzień cedziłam wodę która zlatywała pod zlewem:-) bo syfon był odkęcony i wszystko leciało do miski ale niestety:-(

Gość gościnnie tu jestem
Bzdury. Ja zgubiłam kilka lat po ślubie, nawet nie wiem gdzie, ani kiedy. Dostałam nowy pierścionek i jest ok.

Gość gość
To oznacza tylko tyle, że Twój narzeczony kupił Ci jakieś byle g***o, jakby kupił C***orzadny, drogi pierścionek, to nigdy by Ci nic nie wypadło...

Gość gość
gościnnie tu jestem - to dziwwki tez dostaja pierscionki, czyli twoj mąz jest alfonsem? (sorry, ale sama taki temat przed chwila założyla - że jest dziwwką i odpowie na każde pytanie).

Gość gość
nie chce potwierdzać przesądu ale zgubiłam i nic z tego nie wyszło

Gość gościnnie tu jestem
to sobie uświadom, że nie zakladalam żadnego tematu

Gość gość
dziewczyny ale bez złośliwości, uważasz, że tandetą jest złoty pierścionek z brylantem, który kosztował 2000zł? właśnie tyle kosztował, a był robiony u doktora złotnictwa, który miał swój salon jubilerski, przypadkiem zobaczyłam spięty rachunek z gwarancją, więc wiem ile kosztował:-) cena wcale nie gwarantuje trwałości, to zależy od budowy pierścionka, mój brylant był tak jakby zawieszony pomiędzy dwoma "widełkami" złota noi niestety spłynął sobie do ścieków:-( więc dziewczyny opanujmy się z tymi złośliwościami

Gość gość
Dajcie spokój, to tylko durne przesądy, to czy związek wypali czy nie zależy od osób go tworzących, a nie od durnego kamyka w pierścionku.

Gość gościnnie tu jestem
no właśnie i tyle w temacie. Czy masz pierścionek za 1000zl czy za 4000zl, jak ma coś nie wypalić to tak się stanie. A w ogóle dziwi mnie pustostan umysłowy panienek licytujących się wartością tych pierścionków.

Gość KASIA876T6
wiecie co? coś wam powiem, kiedyś często siedziałam na kafe, ale potem przestałam, i wyjątkowo pisze ten komentarz, uważam dziewczyny że jesteście pustakami, autorka pisze że dostała złoty pierścionek za 2000zł, i chce tylko wiedzieć czy znacie jakieś pzesądy apropo zgubienia...a wy jej mówicie że to tandeta, uważam że jesteście żałosne i taka jest większość kafeterianek, bolesne ale prawdziwe. naprawdę to forum to dno dla zazdrosnych, rozkapryszonych i pustych lal.

Gość gość
mam pierscionek za 500 :p i bardzo sie z niego ciesze

Gość gość
Ja zgubiłam oczko na spacerze.To cud ale udało mi się je odnaleść. Niestety nie dało się naprawić pierścionka... A co do przesądu...U nas do ślubu nie doszło.Jesteśmy i mieszkamy razem ale nie chcę (przynajmniej na razie) zostać jego żoną. Bardzo mnie zawiódł tuż po narodzinach dziecka (nie chodzi o zdradę) i jakoś nie ufam mu na 100%. Może kiedyś mi się odmieni.W sumie minęly już 3 lata i on nie daje mi powodów do narzekań ale.... na razie nie widzę siebie roli żony.

Gość Zsazsa
Ja mam brylant w białym złocie za 50 tysi :p

Gość gość
Hej. Mi tez zginal kamień po 10 dniach od zaręczyn. Ale musialam w coś. Uderzyć i wypadl bo nie byli wtopiony w zloto ;( Myśliciw ze uwzględnia mi reklamacje w polskiej sieciowce jebilerskiej ;(? Dodam jeszcze ze pierscionek okazal się za duży jak robilam przymiarke kilka miesięcy wczesniej rozmiar 12 byli idealny w dniu zaręczyn okazal się za duży i byl zmniejszany u zwyklego przydrożnego jubilera na rozmiar 11. Proszę poradzcie!