Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wy naprawde wychodzicie na spacer z dziecmi po 2 lub 3 godziny

Polecane posty

Gość gość

bo jakos nie chce mi sie wierzyc ze tak chodzicie po 3 godziny z wozkiem

Gość gość
a w jakim celu trzeba aż tyle chodzić? :) jeszcze rozumiem z przedszkolakiem, bo taki to może godzinami na placu zabaw siedzieć...

Gość gość
sama w to nie wierze, ale wiosną i latem latam od 11 do 16 na spacerku z dziećmi, teraz max 30min

ja chodze po godzinie i dwa, gora trzy razy a tygodniu. jak byla ladna pogoda to faktycznie bylam dluzej, ale w taka pluche to mi sie nie chce

Gość gość
a ja chodzę :) co tu nie do wiary?

Gość gość
led, ile ma twoje dziecko, gdzie mieszasz, i co robicie te 3 h na spacerze, dzień w dzień tak?

Gość gość
ja tez duzo spacerowalam zima. lacznie ok.3-4 h dziennie. podzielone na 2 razy.

Gość gość
co wchodze na jakies forum i czytam jak mamy pisza o planie dnia swoich niemowlat to kazda pisze o 3 godzinnych spacerach plus oczywiscie miedzy karmieniami i drzemkami same zabawy rozwijajace od 6 rano do 20

Gość gość
w ładna pogode zwłaszcza latem spacerowałam ok 3-4h, wtedy sobie jakiś czas oglądal świat, zasypił, ladnie spal a jak się budził to wracaliśmy do domu na jedzonko. teraz jak jest brzydko to wcale nei wychodzę, a jak jest ok to 15-20min

Gość gość
to że chodza po 3 h to ja wierzę, tylko ze przy tym mają super 2 daniowe obiady eko i wszystko ogarnięte to już nie :D

Gość gość
gdybym siedziala w domu sama to bym zwariowala. a tak wolalam polazic.

Gość gość
ok rozumiem ze z dzieckiem troszke starszym mozna wyjsc na dwor na godzinke dwie zima a wiosna nawet po 4 godziny. Dziwi mnie jednak spacer 3 godzinny np z dwumiesiecznym niemowlakiem. Oczywiscie 3 godziny to sam spacer, bez wizyt w sklepach:P

Gość gość
jak byl maly to na te 2 godziny po prostu wystawialam na balkon,na jedno wychodzilo. Jak zaczal kumac to juz niestety spacerki i o codziennie

Gość gość
no ale niekóre matki taki mają patent że 2 miesięczne dobrze śpi na dworze ;), więc wolą o chłodzie, głodzie tak chodzić 3 h niż siedzieć w domu i nosić, no ja tak nie wolałam ;)

Gość gość
Led ma uprane,posprzątane obiad z 2 dań,upieczone ciasto ,na spacerach po 3 godz. i w międzyczasie może mężuś wpadnie,to go obsłuży...:D

Gość gość
A ja nie wiem co Was tak dziwi. Córkę urodziłam w czerwcu i chodziłam z nią rano na 3h, potem do domu, obiad, ogarnięcie popołudniu znowu na 3h. Słuchałam sobie audiobooków na odtwarzaczu mp3.

Gość gość
na forum kroluja wpisy typu: spacerki min 3 godziny dziennie zabawy od rana do wieczora dwudaniowy obiad plus deser dom posprzatany w miedzyczasie seria nawilzajacych maseczek na twarz godzina przy laptopie godzina z dobra ksiazka kurs jezykowy online kawka z kolezanka zakupy w sklepie -kolejna godzina z dzieckiem na dworze:P a i wieczorem jeszcze 2 godzinny seks z mezem

Gość gość
około 2 godziny zawsze, +/- zależnie od aury jak napisała Titanum. mieszkam w mieście, wychodzę i idę, wchodzę sobie po drodzę do sklepu, kupię pączka, jabłko, zadzwonię do kogoś z kim dawno nie rozmawiałam, przejdę się po uliczkach bez ruchu, oglądam sobie drzewa, zbieram kasztany, robie zdjęcia dziecku w wózku, wysyłam mmsy, siadam na ławeczce, oglądam cudze ogrody, planuję co zrobię na obiad, dokupuje komponenty... i tak mija mi czas :) a Ty? co robisz na spacerze?

Gość gość
My z córką wychodzimy codziennie, i jak oprócz zimna, nie wieje zbyt mocno i nie pada to spacerujemy ok 1,5-2h, a jesli pada drobny deszczyk czy snieg to tak ok. 40 min. Córka wczoraj skończyła rok.

Gość gość
nie z laptopem, z telefonem. są smartfony, internet za darmo, duży wyświetlacz... takie bajery :) z resztą na spacerze zazwyczaj nie korzystam z internetu. te 3 godziny tu beze mnie figlujecie.

Gość gość
a, dodam tej zainteresowanej moim życiem, że nie piekę i nie robie dwudaniowych obiadów, bo tyle w siebie nie wpuszczę :) mężuś niestety za dnia nie wpada, bo na bękarta robi krocie. a ja? spaceruje, sprzątam, siedzę ww sieci i robię obiad, to tak dużo na 15 godzin? chyba nie :)

Gość gość
Niby ja też się dziwię tym spacerom po 2-3 godziny, choć może faktycznie niektórzy lubią dużo chodzić. Czasem można na te 2h do parku pójść ale nie dzień w dzień. Sama jak z dzieckiem chodziłam (jak było w wózku jeszcze) na spacery to było to 30-40 min. Więcej mi się nie chciało, bo co tu samej robić, ogarnąć piekarnię i warzywniak, siedzieć na ławce i gapić się jak ludzie przechodzą albo chodzić z wózkiem w kółko w te i we wte. Sama bym nie wytrzymała na "spacerze" 2-3 godzinnym, no chyba że bym była z kimś z kim mogę porozmawiać a nie sama jak kołek, a co dopiero z wózkiem.

Gość gość
Ja jestem na macierzynskim i chodze z dzieckiem 3 h na spacer,mam posprzatane i ugotowane 2 dania,nie wiem co w tym dziwnego skoro siedze caly dzien w domu,a co mam robic ogladac tv

Gość gość
ja tam nie idę sama, tylko z dzieckiem. z resztą jestem z nim sama prawie 24h na dobę od kiedy jest, więc nie sprawia mi to kłopotu :)

moj syn ma 4 mc wiec jak tylko wozek ruszy odrazu zasypia, robie rundke (40 min) i wracam :) mieszkam w domku wiec zostawiam go na podworku przy otwartch drzwiach (wietrze mieszkanie w tym czasie) i

Gość gość
chodzę codziennie 2-2,5h, synek ma 10 miesięcy. Na 30 minut to się opłaca ubierac dziecko w te kombinezony :O

Gość gość
* to się NIE opłaca miało byc :)

Gość gość
jeszcze z ciekawości zapytam - jaki jest problem w puszczeniu prania rano, skończone wsadzam do suszarki, w tym czasie leci drugie. wracam ze spacery, ciepłe, wwyprasowane składam, drugie wrzucam do suszenia. to naprawdę takie praco, czaso i energochłonne? podsmażenie mięsa i zamknięcie w garnku ciśnieniowym na 40 minut? powiedzcie mi - co wy robicie, ze połączenie spaceru z gotowaniem i praniem jest abstrakcja?

Gość gość
Wystawiam na taras i tyle.