Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalianataliaaa

Niedługo skończę 16 lat a rodzice nadal nie pozwalają mi zostać na imprezie całą

Polecane posty

Gość natalianataliaaa
możesz sobie mnie nazywać jak chcesz i dziwne, że nagle wszyscy mieli same 6... ja mam swoje zdanie na ten temat i nie jestem żadną patologią, jestem właśnie jedną z grzeczniejszych w klasie

Gość gość
widocznie sie obracasz w patologicznym srodowisku, ktore uwaza, ze 3 i 4 to dobre oceny :D i jak widzisz gowno nas obchodzi twoje zdanie na ten temat, lacznie z twoimi rodzicami.

Gość gość
mam tak samo z rodzicami :) ale radzę sobie jakoś wpadnij na gg to pogadamy :) napisz mail na karolinaen małpa o2 kropka pl

Gość natalianataliaaa
skoro was tak g***o obchodzi to po co piszecie pod tym tematem :O

Gość gość
Belinda17, co ty gadasz? co za propagandę siejesz? Żeby mieć dzieci, trzeba być dorosłym! Siedemnsto czy dziewiętnastolatka nie jest w stanie ekonomicznie i psychicznie podołać potrzebom dziecka. Co z tego że odchowane? Dzieci się się wychowuje i wyprowadza na ludzi a nie chowa i daje jeść. Co taka 17stolatka może? Da jeść, pobawi się ale życia nie wytłumaczy bo sama nie zna. Owszem, pozna ale brutalnie. Matką trzeba być świadomie a nie "urodzi się to się ochrzci" - faktycznie, pretekst do imprezy. A potem co? paskiem do drzwi przywiąże albo walnie o próg bo sobie nie bedzie dawała rady? I jaka nagonka na młode matki? młoda matka to kobieta któa właśnie została matką a nie dziecko które zaciążyło. Pomyśl troche zanim zaczniesz zachęcać szesnastolatke do przyjemnego sexu i rodzenia dzieci by je pokropić wodą święconą. Potem ona będzie miała problem a nie ty. A jak teraz ma tudności na nauce i chce chodzic na imprezy to z dzieckiem w tym wieku ani ocen nie poprawi ani imprez nie przybędzie.

Gość natalianataliaaa
nie mam trudności w nauce i nei chcę mieć dzieci! robicie z igły widły, masakra

Gość gość
to akurat było nie do ciebie natka, tylko do tej belindy co zachęca dzieci do prokreacji i chrztów. a ty jej nie słuchaj:D

Gość natalianataliaaa
ona nie zachęca, ona po prostu pisze, że nawet gdyby się to zdarzyło to da się z tego wybrnąć i żyć normalnie. może i nie znam się jeszcze na życiu, ale sądzę, że jak człowiek jest patologiczny to bez różnicy, czy zajdzie w ciąże w wieku 18 lat czy 30. można zostać wcześnie matką i dobrze wychować dziecko, a można i po 30 a żyć w rynsztoku i w ogóle nie interesować się dzieckiem.

Gość gsjodj
A ja w gim miałam podobne oceny do Twoich... moi rodzice byli raczej wyrozumiali i puszczali mnie na imprezy w znanym gronie. Teraz jestem na studiach i jest lepiej niż w gimnazjum, ale wiadomo wspomnienia są :) A te głupie baby niech spadają na inne tematy narzekać :P Myślę, że ktoś tam wyżej dobre Ci rady podał

Gość natalianataliaaa
i widzisz, wcale źle nie skończyłaś, bo mi już wróżą karierę w zawodówce i ciąże po pierwszej imprezie :) a miłe wspomnienia zostają na długo. jak ktoś jest mądry to nawet na suto zakrapianej imprezie będzie w stanie zachować rozum. jak to mówią, dobrego karczma nie zepsuje, a złego kościół nie naprawi..

Gość gość
Tak, da sie wybrnąć ze wszystkiego. Ale jest niesamowicie ciężko i trzeba dużo poświęceń i miłości a także pomocy, żeby dziecko siedemnastolatki miało piękne dzieciństwo, żeby nie trzeba mu było odmawiac przyjemności. Bo matka już zawsze będzie skazana na poświęcenia. Te rynsztokowe 30 już robiąc sobie dziecko są rynsztokowe i im już nic nie pomoże a taka siedemnastolatka może nie być patologiczna przed ciążą a po urodzeniu dziecka wpaść w patologię bo sobie może najnormalniej w świecie nie dać rady psychicznie, intelektualnie i ekonomicznie. Nie każdy ma mamę która będzie miała czas siedzieć z wnuczkiem gdy jej 17stoletnia córka będzie uczyła się do egzaminu i nie każdy ma na tyle bogatych i tolerancyjnych rodziców by pomogli ekonomicznie i duchowo w tak trudnej sytuacji. Dlatego też nie uważam że prawidłowe jest pokazywanie dziecku drogi pt "urodzi się to się ochrzci" jako wybrnięcie z sytuacji, dlatego że chrzest nie jest rozwiazaniem na całe życie a tylko chrztem, potem też trzeba żyć i ponosić konsekwencje i stawiać czoła trudnościom przez 18 lat a nawet i dłużej. Mam nadzieję że mnie rozumiesz?

Gość natalianataliaaa
rozumiem, i co do spraw seksu to jestem odpowiedzialna. tylko wszyscy robią od razu nagonkę, że impreza to sam seks i jakieś dzikie orgie

HAHAHHA to już widzę jaki ten Twój synalek musi być.. Zapewne mamisynek jakich mało. Ja p*****le kto wam tak pokazal ze tak się dzieci wychowuje, jakas masakra wgl.. Dl adziecka trzeba być przyjacielem i tlumaczyc, a nie zabraniać na każdym kroku i nie pozwolić podejmowac wyborow..... A 1 liceum to już jest 17/18 lat jak nie można nigdzie nie pozwalac wyjść i to chłopakowi, przecież chłopak w ciaze nie zajdzie szok ze stresem

Gość gość
tez mialam 3 i 4 w gimnazjum, a nie mialam problemow z napisaniem testu gimnazjalnego bardzo dobrze i dostaniem sie do dobrego liceum :/ masakra jakie te mamuski beznadziejnie tylko tresura i wyscig szczurow :/ a co do autorki to mysle, ze twoi rodzice dmuchaja na zimne, rozne rzeczy moga sie zdarzyc, ale piszesz calkiem do rzeczy i mysle ze swoj rozum masz, we wszystkim trzeba miec umiar. To nie jest tak ze jak w gimnazjum ktos chodzi sie bawic to zaraz ciaza, orgie i patologia. Trzeba oczywiscie uwazac, no ale bez przesady.

Gość gość
no a potem takie beznadziejne maminsynki ktorych zadna normalna nie chce :/ kobiety robia krzywde innym kobietom wychowujac tak swoich synalkow

Ja nie propaguję tu młodego macierzyństwa i nikogo nie zachęcam, nie przekręcajcie sobie moich slow, po prostu mam optymistyczne nastawienie od zycia, z mottem "co by się nie dzialo, dam se rade" Po co się stresować, wiecznie bac ze cos nie pojdzie po waszej myśli? Dziecko i tak i tak zrobi po swojemu, i nie upilnujesz czy pojdzie z kims do lozka, bo nie jesteś przy nim 24h na dobę.. Dlatego lepiej tlumaczyc i zapobiegać niż potem plakac nad rozlanym mlekiem, tak jak to wy macie w zwyczaju.. A ten wasz pogląd ze dzieci i nastolatkowie są głupi to już totalna bzdura, pewnie oglądacie przez caly dzień programy typu Trudne Sprawy czy Szkola Zycia i przedkładacie to na zycie codzienne ! DZieciaki nie sa głupie, są tak wspaniałe, jest w nich tyle zycia i chęci, tylko należy je umiejętnie z nich wykrzesać! Bylam animatorem na wielu koloniach, prowadze również oazę w kościele przy zajęciach chóru z dzieciakami. A wy oceniacie przez pryzmat jakichś stereotypow

Gość gość
Cóż za odpowiedzialne podejście - "chłopak w ciąże nie zajdzie", walnij się w głowe pusta pało!Teraz wydałaś z siebie tak patologiczne słowa że aż żal!!!!!

Gość Michałłł
Spoko, elo ziomala, coś c***owiem nie... Nadstaw uszu nie... Nic już z ciebie nie będzie, pozdro 600 i żółwik!

Gość gość
loze w kolorze -- 17 lat syn i drugie dziecko ? Ty to jestes dopiero "odpowiedzialna" stara baba z brzuchem. Fuj

Bo waszym jedynym argumentem na to ze ta dziewczyna ma nie isc na impreze jest prognoza ciąży, orgii itp. OK< ale jeżeli wypowiada się matka 17 letniego młodego mężczyzny ze nie może wychodzić to to jest dla mnie szok ... Konwersuję z wami na poziomie waszych wypowiedzi :D

Nie drugie, a trzecie i to zaplanowane :). Mój syn raczej nie jest maminsynkiem. Ma dziewczynę, na pewno uprawiają seks. Już dawno rozmawialiśmy z nim o zabezpieczeniu, odpowiedzialności, ciąży i chorobach wenerycznych. Uważam, że to za wcześnie na całonocne imprezowanie,

Gość gość
Mamuska sie je bie i plodzi na potege ale 17sto letniemu synowi wyjsc nie pozwala haha stara jedza

Nie pogrążaj się łoze w kolorze, bo teraz próbujesz przyjąć zgoła inną postawę, wcześniej taka wyszczekana a teraz co? Poza tym takie niby z was mamusie przecudowne, macie dzieci w podobnym wieku co ta 16letnia kobietka , a wyzywacie ją? Własne dziecko tez byscie wyzwaly? widać co macie we łbach. Prawdziwa matka polka szanuje wszystkie dzieciaki a nie tylko swoje. I jeszcze oceniacie ją przez wypowiedzi z internetu i wszystko przekręcacie.. Ja uważam ze ta dziewczynka bardzo mądrze pisze, ma duzy zasób słów i wgl sprawia dobre wrazenie a wy jak te sępy się zebralyscie

Gość gość
A to on jak dzieciaka zrobi to nic się nie stanie, prawda? problem będzie miała matka a ty umywasz rączki bo chłopak w ciąze nie zajdzie? bardzo odpowiedzialne, bardzo. Może syn osoby któa tu pisała że nie puszcza go na całonocne imprezy to mamunsynek ale wolałabym takiego wychowanego i porządnego maminsynka za męża niż chłopaka który ma gdzieś że zrobił kilkunasu pannom dzieciaka bo to nie jego brzuch. ZERO odpowiedzialności, ZERO! Ponadto, nikt tu nie pisał że mała jest puszczalska. Ostrzegali ją przed propagowanycm przez ciebie wczesnym macieżyństwem i ostrzegali ją przed g***tem. A teraz może sama sobie poczyta jak to matki chłopców (a szczególnie jedna) przejmują się że ich syn może je zaciążyć - wcale.

Słuchaj gościu, kto c***owiedział ze ja propaguję? Odp*****l się bo przekręcasz wszystko

Bellinda Ty jesteś tępa? Gdzie ja byłam wyszczekana? Mam inne zdanie niż Ty. Nigdzie tej nieszczęsnej dziewczyny nie obraziłam. A teraz znikam, myślę, że nie warto się zniżać do Twojego jakże żałosnego poziomu.

Gość gość
Owszem w twoim wieku tak to jest obrzydliwe. I jeszcze zaciazona. Ladny przyklad dajesz? Stara baba a z brzuchem lata. Jestes beznadziejna loze