Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalianataliaaa

Niedługo skończę 16 lat a rodzice nadal nie pozwalają mi zostać na imprezie całą

Polecane posty

Gość gość
Belinda, używaj odpowiednich słów bo jak w oazie zobaczą jak się odzywasz to cię wyleją na zbity pysk. Propagujesz, bo zwracasz się w poście do szesnastolatki że jak się urodzi to się ochrzci i że to nic wielkiego bo ktoś tam ma dwoje dziec**przed 20 i skończył szkołe. Nastolatki są chłonne i łykają takie głupoty a ty je sprzedajesz. I nie wciskaj kitu dzieciakom bo życie nastoletniej matki nie kończy się na chrzcie do cholery.

Gość gość
Belinda, używaj odpowiednich słów bo jak w oazie zobaczą jak się odzywasz to cię wyleją na zbity pysk. Propagujesz, bo zwracasz się w poście do szesnastolatki że jak się urodzi to się ochrzci i że to nic wielkiego bo ktoś tam ma dwoje dziec**przed 20 i skończył szkołe. Nastolatki są chłonne i łykają takie głupoty a ty je sprzedajesz. I nie wciskaj kitu dzieciakom bo życie nastoletniej matki nie kończy się na chrzcie do cholery.

Gość gość
Dokładnie 16 lat to nie wiek na całonocne imprezy, wiem to z własnego doświadczenia, przynosi to same problemy:( co do 3 i 4 w gim to nie uważam tego za wielki wyczyn, przy takiej ilośc**przedmiotów to pikuś- ja mam 21 i w zasadzie same 5 może pare 4 dodam, że nie mieszkam z rodzicami myślę że w młodym wieku największym priorytetem jest nauka, która kiedyś zaowocuje w przyszłości. Owszem usamodzielnianie sie np. po ukończeniu 18lat uważam za słuszne, ale całonocnym imprezom mówie stanowcze "nie" tym bardziej jeśli chodzi o córke;p Pamiętaj, że odpowiadają za Ciebie rodzice gdy skończysz 18lat będziesz mogła zrobić co zechcesz;)

Gość gość
Czuc sie nie musisz.. ty jestes stara. Oby ci sie dzieciak z downem nie urodzil stary kurfiszonie

Gość gość
łoże_w_kolorze_czerwonym, też takie odnoszę wrażenie, ewentualnie trollem któremu kaeteria płaci na prowokowanie ludzi. Normalny i odpowiedzialny człowiek powinien mieć inny tok myślenia...

Heheh jesteście zwistnymi idiotkami, ja tylk bronię honoru dzieci i nastolatkow, pracuje z nimi i wiem jakie są. A wy wygadujecie stek bzdur .. Nie propaguje młodego macierzyństwa, powtarzam to po raz n-ty, natomiast uważam ze jest to obecnie zjawisko coraz częstsze i nie dziewię się temu bo w Polsce seks to temat tabu. JA nikogo nie potępiam za wczesną ciąże bo jestem człowiekiem wyrozumiałym i światłym w przeciwieństwie do was, wasze nastawienie ogranicza się do tego jak komus dosrac, a nie jak komus pomóc! Ch*j z tego ze nie czujesz się stara, organizm jest stary i wystepuje ryzyko wystąpienia chorob trisomii 13 pary chromosomow, ciekawe co bys z takim dzieckiem zrobila, pewnie oddala, bo masz takie stereotypowe podejście do zycia. Już z dwojga zlego lepsza 17 latka w ciąży niż stara babcia skrzywdzisz tylko dziecko, na dodatek z twoim podejściem do wychowywania, jesteś przypadkiem beznadziejnym

Ty pracujesz z dziećmi? Z takim słownictwem? Ty sama jesteś dzieckiem! Dziewczyno ja mam piętnastoletni staż w zawodzie, jestem nauczycielką i mam nadzieję, że osoby takie jak Ty nigdy nie będą miały okazji z młodzieżą pracować. A widać, że jesteś ciemna, bo ciąża po czterdziestym roku życia (mam niecałe 38 lat) jest zagrożeniem, ale przede wszystkim wtedy jeżeli jest to pierwsza ciąża kobiety :). I nie, nie oddałabym dziecka. Nie myślę stereotypowo, myślę racjonalnie. Ty za to jesteś młoda, ale bardzo, bardzo, bardzo głupia. Dno dna. Przyznam szczerze, że dawno nie miałam do czynienia z tak pustym osobnikiem jak Ty.

Gość gość
I uwierz mi twoj prawie dorosly syn jest pewnym posmiewiskiem wsrod swoich znajomych przez ciebie stara mamuskie vel babcie w ciazy ktora przed niedluga menopauza chciala poczuc sie mlodo . Sama sie rypiesz jak krolik a synowi do 1 w nocy nie pozwala wyjsc. Zenujaca jestes.

Słownictwa przy dzieciach nie używam takiego, jak tutaj. Niestety to forum to największe g***o z jakim się kiedykolwiek zetknęłam. Hehhe dziwnie ze teraz odkrywasz wszystkie karty, nauczycielka powiadasz, pfff.... Tutaj każdy w zaleznosci od tematu dyskusji może być nauczycielka, prawnikiem, lekarzem etc.. Po 35 roku zycia wykonywane sa obowiązkowe badania prenatalne, nie mow mi kobieto i nie wmawiaj sama sobie ze nie ma zadnego ryzyka bo sama o tym dobrze wiesz, zycze ci żeby twoje dzieciatko było zdrowe i piękne ale sama wiesz jak jest.. Nie lubie gdy ktoś zarzuca mi to czego nie powiedziałam, widze na tym forum tendencję do nagminnego przeinaczania postów :P Zreszta, co się tak ciśniesz, jeszcze poronisz i tyle będziesz miała

Gość gość
Loze w kolorze . Skoro ty jestes nauczycielka to kto nauczyl cie takiego podejscia ? Pisac o kims dno dna ?! I to o " dziecku" jak sama nazwalas ? Ty to dopiero jestes dno dna.

Powiedzialam ile mam lat? Po czym wnioskujesz ze jestem mloda? Mam 31 lat kobieto i nie marzy mi się już kolejna ciaza

Gdzbzs bzla naucyzcielka to nie ocenialabys w ten sposób autorki tego tematu. oj pograzasz sie

Gość gość
Belinda, reprezentujesz rynsztokowy poziom, nie powinnaś pracować z dziećmi, pewnie sprowadzasz je na złą drogę. A to czy ktoś jest stary czy młody to nie twoja sprawa, namawiasz nastolatki do rodzenia dzieci a dorosłym kobietom zabraniasz i im ubliżasz? Godne pogardy. Naprawdę, nie wstyd ci? A jak ktoś z twoich wychowanków zobaczy? Jaki dajesz przykład? Zastanów się nad swoim postępowaniem. Idź do spowiedzi, umyj usta mydłem i klawiaturę też, grzeszysz.

Gość gość
Tak, wiem autorko że jesteś rozżalona i sama jesteś przekonana że nie zrobisz nic głupiego... Ale nie zaprzeczysz chyba że na imprezach na które chodzisz jest alkohol, i nie pisz też że nikt się nie upija... Do tej pory pamiętam domówkę która mnie ominęła, w ramach szlabanu- koledzy wygłupiali się na balkonie, jeden wypadł przez barierkę, połamane żebra u pijanego małolata, momentalnie policja kiedy pogotowie zorientowało się jaki wiek, rodzice w nocy wzywani do podpitych dzieci. Ojciec by mi nogi z d*** powyrywał. Że nic się nie stało przy innych okazjach, samo szczęście a nie nasz rozsądek. Sama chodziłam wściekła jak mój o rok starszy brat wracał do domu kiedy mu się podobało, ale usłyszałam tylko że "jego co najwyżej pobiją i bez zębów wróci". Nie chcieli żeby doszło do tragedii, to po pierwsze. Po drugie- zostawianie nieletniego bez opieki i kontroli, to zaniedbanie, w dzisiejszych czasach idzie w *******china policyjna, a jak komuś wybryki młodzieży wybitnie nie spasują to i kuratorzy, sąd rodzinny itd. Dla normalnej, szanowanej rodziny to wstyd nie z tej ziemi, nawet jeśli w najłagodniejszym wypadku to odebranie z komisariatu i tłumaczenie się przed policjantem gdzie opiekunowie w tym czasie byli i co robili. Sama szalałam, owszem, i nie powiem żeby to było mądre, okazji do problemów z prawem miałam tysiąc i miałam więcej szczęścia niż rozumu, ale na wychodzenie na miasto na całą noc miałam pozwolenie jako pełnoletni człowiek, a i to nie zawsze dopóki się nie wyprowadziłam. Ale wtedy robiłam to jako formalnie dorosły człowiek który sam za siebie odpowiada. Wiem że masz ochotę zgrzytać zębami, ale serio- podrośniesz, to zrozumiesz. Nie jestem starą zrzędą, jestem 10 lat starsza od Ciebie, ale zwłaszcza odkąd mam dziecko inaczej na to patrzę. Inna kwestia że twoje oceny naprawdę nie są dobre, a wyśmiewanie studiów na KUL i pracy w budżetówce naprawdę świadczy tylko o tym na ile nie znasz życia i rynku pracy, można sobie życzyć takich "marnych" studiów i takiej "bylejakiej" pracy... zdajesz sobie sprawę z tego jak ciężko o pracę, bez względu na wykształcenie i ile młodych osób pracuje bez umowy o pracę, jeśli w ogóle pracuje? Chyba nie bardzo, a m.in. takie podejście sprawia że mało kto traktuje Cię tu poważnie, bo równie poważnie mogę traktować swojego trzylatka który twierdzi że chce iść do szkoły i do pracy...

Gość gość
Hahah, zawsze mnie rozśmieszacie z tymi waszymi piątkami i szóstkami w gimnazjum, liceum, 95% na maturze, no genius! ;D. Chodziłam do normalnego gimn, a moja koleżanka do bardzo dobrego. Miałam trójki np. z matmy czy fizy, 4 z innych, 5 tez wpadały, koleżanka miała 3, ale u niej było naprawdę ciężko! kuuurde, nie pieprzcie, że sama elita tu siedzi ;D. W takim razie ciekawe skąd tyle osób w zawodówkach, osób, które w LO nie potrafią zdać, albo nawet w technikum? No śmiać mi się was chce. Wiecie kto ma takie oceny? same 5 i 6? (pomijam wybitne osoby, których jest NIEWIELE) LIZUSY, nauczyciele niechętnie stawiają takie oceny! 6 to chyba łatwiej zdobyć w średniej ;D W jednej klasie osób z taką średnią są co najwyżej 2-3 (na 30 osób). Chyba, ze chodziliście do naprawdę słabych gimnazjów w jakiś zabitych dechami mieścinkach - to rozumiem, tak szukają takich "wybitnych". Co do imprez, dziewczyno, radzę ci dobrze, zostań przy tej 23 :). Ja jak byłam w gimbazie musiałam wracać przed słynną 22 i źle nie było. Nie dziwie się, ze chcesz mieć towarzystwo, ale z drugiej strony... imprezy w gimbazjum to raczej udawanie i popisywanie się, aniżeli prawdziwe imprezowanie, nawet w średniej to nie ustaje, może dopiero na studiach... wiem bo bywam na imprezach, ale bardzo rzadko. Nie kręci mnie upijanie się i rzyganie po kątach, jaranie itp. a nie wierzę, że jeśli chodzisz serio na IMPREZY a nie spotkania zwykłe, to siedzicie przy soczku i paluszkach a jedyną rozrywką jest rozmowa i taniec (też, ale ni tylko). Kantowac to my a nie nas... ;D

Gość gość
a ja się nigdy nie pytałam rodziców o zdanie. Na pytanie gdzie idę odpowiadałam że na dwór lub do koleżanki i tyle co mi niby mogli zrobić? Dać karę? To i tak już by było po fakcie wszystko zależy od charakteru osoby ja jestem osobą upartą i zawsze stawiam na swoim. Powinnaś porozmawiać z nimi dlaczego nie chcą cię puścić i argumentować to odpowiednio. Jak cię teraz nie puszczają to jak będziesz miała 18 lat to też tego nie będą robić bo powiedzą że do puki mieszkasz pod ich dachem i cię utrzymują to bla bla bla ale w takich wypadkach też jest argument bo możesz powiedzieć że mieszkać nie musisz za to oni do puki się uczysz utrzymywać się muszą więc jak wolą to możesz się wyprowadzić a on mogą płacić alimenty :)

Gość gość
I widać twoją inteligencję, rodzice mówili, ty nie słyszałaś i teraz piszesz "do puki". Hahahahahah

Gość gość
Alimenty? Puknij się w głowę pustaku. Alimenty dostaje rodzic na dziecko a nie dziecko które się wyprowadza z domu bo mu nie pasuje godzina powrotu z imprezy. Taki bachor to najwyżej kuratora może dostać albo ewentualnie trafić do pogotowia opiekuńczego jak mu nie pasuje życie z rodzicami. Polecam kodeks rodzinny i opiekuńczy, zobaczysz sobie co komu można i co się należy.

Gość mama nastolatka
moja syn ma 15 lat(16 rocznikowo) i tez mu sie pozwalamy byc poza domem do rana(oprocz sylwestra) ma czas wlasnie do 23 jesli chodzi o imprezy ze znajomymi, widza sie codzennie w szkole, poza szkolą , wiec do 23 spokojnie wystraczy, na cala noc pozwole mu jak bedzie mial swoje urodziny-18, tego dnia, potem pelnoletnosc tez nie znaczy,ze bedzie robil co chcial:) dopoki mieszka ze mna stosuje sie do moich zasad! proste

Tak znacznie bezpieczniej jest wracać samemu o 23:00 np. z ogniska gdy reszta zostaje do rana niż wracać z całą paczką gdy jest już jasno :)

Gość gość
Twoi rodzice maja acje, ja nigdy nie chodzilam na imprezy, raz na pol roku jak mialam 18- 1 9lat. A teraz mam meza i czasem razem gdzies chodzimy. Zawsze mi sje wydawalo ze ja bd pozwalac moim dzieciom pozno wracac bo zawsze u mnie byl z tym problem ale tak naprawde teraz wydaje mi sie ze dyskoteki szkolne wystarczyly zeby sie pobawic i bylo rewelacyjnie.

Gość kiedyś nastolatka
he daga 100% RACJI. Niech sama idzie o 23 (przecież jeszcze widno ;-)) a nie z paczką o 2.

Gość gość
Życie dzisiejszego gimnazjalisty jest jak komedia romantyczna- wszystkie mają ten sam schemat. Jesteście szczęśliwymi ludźmi. Macie na głowie tylko to żeby mieć dobre oceny, niektórzy się tym wcale nie przejmują i kombinują tak żeby zdać, waszym jedynym problemem jest to, że rano trzeba wstać, zjeść śniadanko bardzo często naszykowane przez mamusię i iść do szkoły. Nic więcej, żadnych problemów oprócz pracy domowej czy sprawdzianów. W szkole też wam nie robią problemów, litości, wystarczy spojrzeć na kanon lektur Co robicie na fizyce? Na matematyce? Wiecie co to jest całka? Przedmioty ścisłe są opracowane dla gimnazjów w takim zakresie abyście mieli podstawy do dalszej nauki w liceum a nie każdy tam trafi. Matematyka jest śmieszna w porównaniu do tego, czego uczyły się dzieci w waszym wieku 20 lat temu. Matura dzisiaj nic nie znaczy bo mając ledwo tróje, można ją zdać z bardzo dobrym wynikiem, nie trzeba niczego się uczyć, wystarczy troszkę pomyśleć i nie napisać totalnej głupoty. Wasze życie to sielanka. Niestety, to niedobrze dla was bo nic was nie kształtuje i nie uodparnia. Będziecie cierpieć w przyszłości. Spotkacie się z ogromną niesprawiedliwością kiedy wasza praca będzie niedoceniana – bo tak w życiu po prostu jest. Kiedy pójdziecie na studia i nie zdacie na kolejny rok bo jakiemuś profesorowi nie będzie chciało się sprawdzać waszych prac i wam nie wstawi dobrej oceny bo egzamin będzie napisany brzydkim charakterem pisma albo kartka będzie mało zapisana – bo tak też bywa . Kiedy będziecie starać się o przyjęcie do pracy i będziecie jednym z najlepszych kandydatów ale przyjmą czyjąś siostrzenicę- tylko dlatego że ma plecy. Gdy was zwolnią bez powodu a trzeba będzie opłacić rachunki. Gdy zdradzi was mąż. Gdy nie będziecie miały pieniędzy a głodne dzieci będą czekać w domu na obiad. Gdy nie będziecie mogły zajść w ciążę. Gdy wasi rodzice wylądują w szpitalu i będziecie mogły tylko czekać. Gdzie się wtedy poskarżycie? Życie jest ciężkie i nie trwa od imprezy do imprezy. Musicie to zrozumieć. Autorko, postaw się na miejscu tych swoich biednych rodziców którzy czytają w gazetach i oglądają w tv reportaże o różnych słoneczkach, o pedofilach którzy odsiedzieli 25 lat za zgwałcenie lub poćwiartowanie dzieci a teraz wychodzą na wolność, o nastolatkach w ciąży, o g***tach, narkotykach… Oni ci ufają najbardziej na świecie ale nie ufają reszcie świata. W każdej chwili ktoś może ci coś dosypać, ktoś może udawać twojego przyjaciela i zrobić ci krzywdę, nawet nie będziesz wiedziała kiedy. Dziecko, dla swojego dobra wracaj o tej 23.

Gość gość
Autorko ja w twoim wieku mogłem sobie pomarzyć o imprezach. Doceń to a byłem w podobnej sytuacji co ty. Doceń też rodziców , jeszcze za to im podziękujesz..

Gość kiedyś nastolatka
Gościu z 9:41 Ja nie chodziłam do gimnazjum - szłam starym systemem. Wybacz ale jakie Ty miałaś obowiązki w wieku 16 lat? Pole musiałaś obrabiać czy rodzeństwa pilnować? Bo jak tak to wiedz, że to nie jest normalne. Ogólnie ludzie w tym wieku mają się uczyć a nie pracować na 3 etaty - to taka norma. 15 lat temu na maturze z matematyki też nie trzeba bylo wszystkiego umieć na pamięć, wystarczyło pomyśleć a reszta to tablice matematyczne. I teraz coś od serca, Mając 16 lat rodzice pozwalali mi chodzić na imprezy-miałam obowiązek wrócić na noc. Moja mama powiedziała raz, dziecko to twoje życie i jeżeli sobie je spaprasz to sama poniesiesz konsekwencje. I to mi wystarczyło. Chodziłam na imprezy, nie upijałam się, nic nie brałam, nie uprawiałam sexu i uwaga świadectwo maturalne miałam z czerwonym paskiem, skończyłam państwową uczelnię techniczną, pierwszy raz uprawiałam sex w wieku21 lat, wyszłam za mąż mają 27, a dziecko urodziłam dokładnie w dniu 30 urodzin. Na przek****iększości napisze, ze właśnie te dziewczyny które w LO siedziały w domach na studiach powpadały i szybciutko za mąż powychodziły.