Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE OPLACA MI SIE PRACOWAC ZA 1500ZŁ

Polecane posty

Gość gość
bo nie wiem co to mialo wniesc do tematu,ze placisz 1400zł niani:D znajoma placi 2tys i co z tego, ale to grosze przy jej dochodach a tu chyba sie rozchodzi o marne 1500zł wiec pomysl czasem zanim sie pochwalisz, chociaz jak dla mnie nie ma czym hehe

Gość gość
ja bym wzięła tą robotę z uśmiechem na twarzy, ale ty rób co chcesz.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Nie opłaca ci się pracować za 1500 zł = nie dostaniesz pracy i za 2500, bo takich wybrednych nikt nie zatrudni. Skoro łapiesz się za oferty z UP (najgorszy sort, gdzie tylko desperaci na coś liczą) to znaczy, że nic lepszego ci się nie trafiało dość długo. Chyba jakiś powód tego jest? nawiasem mówiąc - wszyscy jęczą, że taka bida w Polsce, a tu proszę - "nie opłaca się"... x x x ale ja nie szukam pracy!!! bylam podpisac liste i babka mi zaproponowala i tyle, nie trafia mi sie bo nie szukam a biedy u mnie na pewno nie ma

Gość gość
700 zł na własne wydatki, super! ja bym poszła.

Gość gość
to po co w ogóle jesteś tam zarejestrowana? nie ma sprawiedliwości, ja szukam roboty i nic mi nie proponuja.

Gość gość
ja mam pieniadze na wlasne wydatki, wynajmuje swoje (za czasow panienskich mieszkanie) i mam wieksze pieniadze niz te 1500zł tylko,ze sie nudze w domu, zwlaszcza do 15.00, bo potem mam juz swoje zajecia pozadomowe

Gość gość
wlasnie sie wyrejstruje, bo mi tylko doope beda zawracać jakimiś lipnymi ofertami pracy, kotre i tak mnie nie interesują

Gość gosccccc
w zyciu bym nie poszla do pracy za 1500zł, to jaja są czy co? ale bieda za pare groszy bedzie sie ponizac:D

Gość gość
ja pracuje w biurze za 1300 na reke :(

Gość gosccccc
jak musisz to pracuj

Gość gość
to ze dostałaś taką propozycje z PUP to nie znaczy ze by cie tam przyjęli, pewnie sporo osób na to stanowisko a w urzedzie pracy proponują wszytskim co akurat mają i potem sie jedzie na rozmowe jako jeden z wielu

Gość gość
pogardziła praca której nawet nie dostała hahaha

Gość gość
ja bylam w tej firmie na rozmowie i sama zrezygnowalam jak sie dowiedzialam za ile, ale wy wiecie lepiej:D, chyna nikt z UP nie poda mi kwoty wyplaty:D:D nikt mnie nie przyjął, bo odrazu odmowilam,ze mnie nie interesuje za takie pieniadze

Gość izkaaaaaaaaaa
i bardzo dobrze, bo trzeba miec swoj honor, jak nie potrzebujesz pilnie pracy to nie ma co sie laszczyc na takie psie pieniadze, ale ta bieda z kafe i za 1000zł by z**********a:D po 10h

Gość gość
za 1000 zł? przeciez tu siedza takie co zarabiają po 10 tys minimum

Gość izkaaaaaaaaaa
no nie wiem, na tym temacie na pewno takich nie ma , skoro sie rzucaja na prace za 1500:D

Gość gość
mysle ze ta niania to by cie wiecej wyniosla niz te 600zł, chociaz moze by sie jaka emerytka znalazla, sasiadka placi 700zł babce ale to najnizsza stawka o jakiej słyszalam w moim małym miescie

Gość gość
Wy jakieś niedowartościowane jesteście, że wyśmiewacie się z biednych ludzi. Ja zarabiam więcej i to sporo, ale nie wyśmiewam kogoś kto zarabia mniej. To chore, żeby ludzie tak mało zarabiali, ale jeszcze bardziej chore są idiotki, które się z nich wyśmiewają.

Gość gość
E tam:p urzad dal ta propozycje pewnie i 20 innym... to napewno nie bylo tak, ze idziesz i masz prace... jeszcze rekrutacja

Gość gość
też bym się zastanowiła, szczególnie mając małe dziecko. W Up się nie rejestrowałam, nigdy, bo mi sie nie chciało listy podbijać, ubezpiecza mnie mąż. W pewnym momencie chcialam już pójść do pracy, ustaliliśmy, że jak ma mi zostać <1000 zł na rękę to olewam sprawę, bo licząc 8 godzin w pracy plus dojazd zmarnuję praktycznie cały dzień. Nie chciałam dziecka zostawiać pod opieką niani, żłobek skreśliłam od razu. I tak przesiedziałam w domu rok i 7 mies. aż dostałam pracę, za godziwą pensję, miałam 3600 na rękę ale na działalności gospodarczej. Pracowałam dwa lata na preferencyjnym zusie, pensja ciągle spadała i tak w ostatnich miesiącach zus podskoczył, opłat przybyło, zostawało mi mniej niż 1000zł na rękę. Postanowiłam zrezygnować bo w pracy byłam 10h, szklenia w stolicy 3-4dniowe min raz w miesiącu, praca po nocach - zbyt duże straty a za mały zysk. Znów jestem z synkiem w domu, nadrabiamy stracony czas, do przedszkola chodzi ale na 3h dziennie a ja mam czas na zakupy/ gotowanie i spokojnie mam nadzieję dotrwać do końca drugiej ciąży. Wrzuciłam na luz :) Czasem warto się zastanowić czy warto iść do pracy. Oczywiście gdyby mąż zarabiał tyle, że ledwo by starczało do pierwszego to bym nie rezygnowała ale każdy ma indywidualną sytuację i tak też powinno się podejmować decyzje.

Gość gość
Ja zaczynając pierwszą pracę 10 lat temu miałam 998 zł brutto i wzięłam ja z pocałowaniem ręki, po to żeby w ogóle wejść na rynek pracy, nabyć doświadczenia zawodowego, być z ludżmi.Miałam wtedy roczne dziecko, opiekunkę, a czasem musiałam iść do mamy pożyczyć kasę na bilet , by do pracy dojechać . A dodam, że mam wyższe wykształcenie i pracuję od 10 lat w wyuczonym zawodzie. Obecnie mam 7500 brutto , doświadczenie, 10 lat mniej do emerytury, satysfakcję, własne pieniądze ( a nie wyproszone u męża ), własny samochód. Myślę , że jak ktoś chce pracować to przyjmie pracę za 1500 zł. A jak któraś nie ma ambicji pracować ,to i 10000 będzie jej mało.

Gość pracuje za niewiele wiecej
ja mam 1800 zł netto, za przedszkole placę jakieś 400zł za miesiąc, dojazdy 150zł. i jakoś mi się opłaca pracować. jak komuś się nie chce robić to i za 4 tysiące nie pójdzie, bo lenistwo ma w genach. a ja zaczynałam pracę 6 lat temu od umowy zlecenia i 1000zł brutto. I wiem że w tym roku od czerwca dostanę 500 zł netto podwyżki - podwyżka jest już zatwierdzona od stycznia, ale wypłacona będzie dopiero od czerwca, ale z wyrównaniem, więc w czerwcu dostanę dodatkowo 3000 zł wyrównania :) Pracować teoretycznie nie muszę, bo byłam na wychowawczym i na nic nam nie brakowało, ale chcę pracować, dla samej siebie, dla własnego rozwoju. po co mi studia i doświadczenie zawodowe jakie do tej pory zdobyłam? po to, żeby teraz zdobywać nowe a nie siedzieć w domu.

Gość TEMAT TO PROWOKACJA
W urzędzie pracy przy każdej ofercie jest stawka! Godzinowa lub miesięczna. Autorka ściemnia!!!!!

Gość tralalalaltralaa
[zgłoś do usunięcia] TEMAT TO PROWOKACJA W urzędzie pracy przy każdej ofercie jest stawka! Godzinowa lub miesięczna. Autorka ściemnia!!!!! x xx gowno prawda:D tyle razy bylam , podawali mi propozycje i nie ma zadnych stawek:D a ze znajoma tam siedzi to mnie nie wywalili a tyle razy juz odmawialam:D mi chodzi tylko o ubezpieczenie a nie o pracę:D

Gość gość
jasne:D i za 600zł pracujesz tepa niedoooooj***** szmato???

Gość gość
bylam na 2 romowach o prace, na jedenej mi proponoiowali 1500zł na rekę, w drugie 1600zł brutto, wiec odmowilam, praca nie jest mi potrzebna wiec nie szukam na siłę, jak trafi mi sie cos ciekawego i za dobre pieniadze to pojde wiec nie dziwie sie autorce,ze odmowila

Gość gość
ja w ciąggu pół roku zaliczyłam 3 prace, w żadnej nie byłąm do przodu wiecej niż100 zł miesiecznie, a w jednej wręcz dołożyłam do pracy.zarobiłąm 1200 zł-przedszkole 2 dzieci 500 zł, opiekunka 2 godz dziennie tylko do domu z przedszkola odprowadzenie i poczekanie aż mąz wróci 20zł dziennie czyli jakieś420zł, paliwo bo nie było dojazdu ode mnie busami około25 zł dziennie czyli525 zł w -sumie koszty pracy mojej to było 1445 i2 miesiace nie widywania dzieci bo wracałam na 19 do domu a one chodza spać o 18.30)

Gość gość
zawsze mnie zastanawia jak słyszę ile co poniektóre zarabiaja z kąd wy takie prace bierzecie? ja w szędzie wokół widze ludzi tzn kobiety które zarabiaja maks 1700 zł na rękę i to z różnym wykształceniem, najwiecej koleżanka po uj-cie , farmaceutka 2300 na ręke ale to wyjatek. ochrona środowiska-1200 pielęgniarstwo-1700 fizjoterapia 4 os-1000 i umowa zlecenie-1400 biologia 1600 biologia bez pedagogiki- 3 lata na bezrobociu pare osób po administracji- od bezrobocia po całe 1500 zł co trzeba u nas w polsce robić żeby cokolwiek zarobić?????

Gość gość
ja bym tez na babe nie dymala o nie taka robotez zawsze z najdzie za ochlapy

Gość gość
no nie dziwne,ze ci sie nie oplaca, w zyciu bym za tyle nie pracowala, tyle to ja mam za dobrabianie sobie a nie praca na etacie nim 8h, robie kilka dni w m-cu po kilka godzin i mam 1500zł wiec w zyciu na etat za tyle bym nie poszla