Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE OPLACA MI SIE PRACOWAC ZA 1500ZŁ

Polecane posty

Gość gość
Skończcie się wreszcie nabijać z ludzi, którzy pracują za te 1500 złotych. Nigdy nie wiadomo co was czeka. Poza tym, dziś taki wyśmiewany przez was "biedak" może zarabiać te marniutkie 1500, a za jakiś czas może zarabiać 7000. Wystraczy być cierpliwym, pracowitym i nie wymagać Bóg wie jakiej kasy na początek.

Gość gość
weź spierdaaalaaak mendo, na kazdym tego typu temacie te same wypociny weź sie za robotę szmato!!! w koncu

Gość gość
a ja zarabiam 1200 zł netto hmmm chyba najmniej na całej kafeterii heheh

Gość gość
to trzeba było sie uczyc to bys wiecej zarabiala ja majac nasie lat myslalam juz o przyszlosci i dzis zarabiam niecałe 5 tys a z premia i ponad 5 kola, wiek 33 lata

Gość gość
jasnesmiech.gif i za 600zł pracujesz tepa niedoooooj***** szmato??? Nie wiem czy zdajesz sobie z tego sprawę prostaczko ,że nie wszyscy pracują dla kasy ,ja akurat nie i pracować nie muszę lubię moją prace i nie o kasę mi chodzi a mam kontakt z tym w czym się szkoliłam przez lata i o to mi chodzi .Mogą sobie pozwolić na taki zarobek i pracę która daje mi przyjemność . Za to osoba taka wulgarna jak ty ,na pewno nie wie co to znaczy bo jesteś prostaczką bez szkoły i to niestety widać w pisowni .

Tłumaczyć ci się nie będę , ale każdy idiota chyba skuma skoro zarabiam 2000tyś a 1400 daje opiekunce to chyba nie pracuje z ubóstwa nie ciemnoto , co tutaj robisz w ogóle d**ę rusz ,mężuś dzisiaj w domu a ty na kafe siedzisz . I uprzedzam pytanie mójego w domu nie mam

haha ja j***e ,taka co piszę takie pierdoły to musi mieć mega kompleksy ,jesteś ograniczona czy jak co mnie to obchodzi ile masz wzrostu i ile ważysz .Nie chce mi się z tobą tutaj pisać bo nie ma z kim . baj baj .

Gość gość
Led weź ty w*********j l*******gu *******,niech ciebie mężuś wyj***e porządnie bo jakaś nabuzowana jesteś ,a może lachę za mocno w ryj ci wsadził bo pisałaś coś o robieni laski wiec chyba jesteś w tym wprawiona .

Gość gość
nie mogę być niedoj******,bo to ja j***e ale laski a nie kwoki .

Gość Inzynier w UK
1500pln dziennie to niezla stawka ja mam ok 1300pln/dzien wiec trzeba miec szerokie horyzonty !!!

Gość gość
a gdzie znajdziesz desperatkę, która by ci się opiekowała dzieckiem za 600 zł przez cały dzień?

Gość gość
""to trzeba było sie uczyc to bys wiecej zarabiala ja majac nasie lat myslalam juz o przyszlosci i dzis zarabiam niecałe 5 tys a z premia i ponad 5 kola, wiek 33 lata" No i ? to jakiś sukces?

Gość gość
Masz racje za takie pieniadze niech pracuje tusk ze swoja banda.

Gość jedna nutke poprosze
mnie tez nie opiekunki w moim miescie to koszt ca 1000 zl 🖐️

Gość gość
To zależy od sytuacji jeżeli sytuacja finansowa jest kiepska lub ledwie wystarczająca to oczywiście że warto. Z drugiej strony nie wierzę, że odpowiadający piszą "dostają te 5000".... i macie czas i w ogóle chęć zaglądać na takie żałosne portale?!

Gość Podróżnik
Myślę, że jak każdy z nas będzie się zgadzał na pracę za najniższe wynagrodzenie, to nigdy nie będzie dobrze w tej Polsce. Zdaję sobie sprawę, że jeśli Pan/i "A" nie przyjmie pracy, to na jej miejsce przyjdzie 10-ciu innych. Tylko gdyby tych 10-ciu kolejnych też powiedziało "NIE", to może ten szef zastanowiłby się, nad tym co oferuje. Za granicą fortuny rodzą się latami, a w Polsce każdy szef chce w pół roku zostać milionerem, kosztem pracowników. Popieram Ciebie, za to, że odważyłaś się powiedzieć "NIE". Masz wykształcenie, doświadczenie - szanuj siebie i to co w siebie zainwestwoałaś!!!!!

Gość gość
Mam 24 lata, kręce szaszłyki we Wladysławowie a po sezonie maluje pokoje w pensjonatach. Zarabiam +- 70 000zł netto rocznie i jestem sam sobie szefem. Wstaje kiedy chce pracuje kiedy chce i biore wolne kiedy chce... Wczasy spędzam w Tumezji i jeżdżę 6 letnim BMW 3. A wy dziady? 5 lat studiów, 15lat doświadczenia i co? Śmiech na sali....

Gość gość
Zgadzam się, że jeżeli koleżanka ma dobrą sytuację finansową, to nie musi przyjmować tej propozycji, lepiej niech zajmie się wychowaniem dziecka, to tez jest bardzo ważny aspekt życia. A swojej wymarzonej pracy niech powoli szuka. Jednak nie zapominajmy, że w Polsce jest duże bezrobocie i masa ludzi nie może dostać pracy, a Ci co pracują zarabiają niejednokrotnie mniej niż te 1500 i cieszą się z tego co mają, bo nie każdy może sobie pozwolić na szukanie idealnej pracy, bo musi pracować już w tej chwili, żeby utrzymać rodzinę, spłacać kredyt 30-letni itp.

Gość K12345
Głupota do n potęgi, uczyć się nie chciało, pracować za 1500 też nie chce, nie zatrudni się nikogo od razu za lepsze pieniądze... masakra, że tyle osób się leni i nie poszłoby do pracy... nie chcę, żeby z mojego szło na takich nierobów!!! A państwo płaci i ZUS itd. ja pracowałam od 1 roku studiów i mam teraz dobrze powyżej krajowej na rękę. Ale to na ziemi nie leży! Trzeba zapracować.

Gość gość
no pewnie może odrazu ze 4000pn na reke? kazdy kiedys zaczynał...

Gość gość
Ja mam wynagrodzenie po 30 latach pracy w wysokości 1800.- zł. Jestem pracownikiem samorządowym zatrudnionym w oświacie w dużym mieście. Ostatnią podwyżkę jaką dostałam, to była kwota 40,- zł brutto, a było to 5 lat temu. Super...a jednak pracuję i nie oszukujmy się, jak ktoś musi sam opłacić swoje rachunki, bo nie chce stracić mieszkania i nie chce być podopiecznym Opieki Społecznej, to pracuje nawet za niewielkie pieniądze.

Gość gość
jeśli Ci się nie opłaca to nie pracuj - proste i logiczne. Innym się opłaca i pracują bo wolą to niż nic, a teraz pracując w urzędzie skarbowym i mając magistra można wielkie g zarobić. Jakbyś nie miała za co żyć to i 1500 by się opłacało. Ale skoro jest Ci to zbędne to siedź w domu :)

Gość Cricto
I bardzo mądrze. Jesteś matką. Teraz jesteś potrzebna swemu dziecku. To wariactwo, aby matki zlecały wychowanie swoich dzieci obcym osobom, płacąc tamtym sporą część swojego wynagrodzenia. Idealny układ to ciężko pracujący mąż (ale za uczciwe pieniądze) oraz żona jako Pani domu.

Gość gość
I masz rację. Ktoś wcześniej napisał że zostało by ci 700 zł i doświadczenie, ale te 700 zł to nędzny grosz za który trzeba cały miesiąc przepracować, a doświadczenie-często bywa " bolesne" w takiej pracy.

Gość gość
Jakiś matoł napisał - " pewnie tyle na początek, zostałoby ci doswiadczenie zawodowe i 700zł w kieszeni, wiec nie wiem czemu sie nie oplacalo " . Sam sobie pracuj za takie grosze . Tyle to się za czynsz płaci .

Gość gość
a ja biorę 1500 za numerek i nie narzekam

Gość Zdziwiony pracownik
Co nadzwyczajengo potrafisz, że jako pomoc księgowej, chciałabyś zarabiać dużo? "Należy się bo chcę?"

Gość gość
należy sie bo pensja 1500 zł to nie pensja! przy tych cenach to żadne pieniądze. spróbuj sie utrzymać za takie pieniądze. zapłacić mieszkanie, opłaty zrobić , ubrać sie,paliwo, i jeszcze jedzenie. i weź za to utrzymaj dziecko jeszcze i zapłąć niani.

Gość gość
a poza tym wypłata powinna być na tyle wysoka żeby dało za to sie utrzymac na choćby skromnym poziomie