Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NIE OPLACA MI SIE PRACOWAC ZA 1500ZŁ

Polecane posty

Gość gość
pewnie lepiej żerować na facecie a później dziwota że faceci mają takie złe zdanie o kobietach, jak lepiej leżeć na dupsku w domu i narzekać zamiast iść do uczciwej i przyszłościowej pracy

Gość gość
Mezczyzni maja zle zdanie o kobietach?to prosze sie rozwiesc, zwiazac z mezczyzna, albo samemu rodzic I wychowywac.

Gość gość
o czym wy w ogóle mówicie. dopiero jak jesteś za granicą widać co się dzieje w polsce. ma racje, że nie przyjęła. co to za płaca. to jest uwłaczające. zmuszają nas byśmy myśleli że jak zbieramy doświadczenie to musimy dostać mniej pieniędzy i że normą jest życie z mamusią do 40 - gó..o prawda!!! - na przyuczeniu pot spływa po tyłku. chory świat. człowiek nie ma prawa żyć jak chce tylko musi żyć jak mu karzą, a śmieciarze w rządzie potrafią 50 i 100 tyś zarobić, złodzieje. a zaczyna się to wszystko od samego dołu. do policji cię nie przyjmą jak jesteś za uczciwy, bo może ich wydasz. do tego pomysł na telefony bezimienne. ja się pytam gdzie tak jest? u nas otwiera się drogę do przestępstwa. zadzwonić, załatwić i wyrzucić kartę. zamiast demokracji - anarchia!!!

Gość gość
Podaj namiary zapłacę Ci więcej...

Gość Madrala4564
no i dobrze myslisz. Polska to kolonia - kraj bialych murzynow i wyrobnikow. wymyslili sobie sposob "na doswiadczenie" zeby szukac frajerow do roboty za pol darmo. 1500zl to jest 350 euro. za tyle TYGODNIOWKI niemiec by tylka z domu nie ruszyl wiec nie gadajcie bzdur ze kobieta ma wymagania. Kobieta sie szanuje!

Gość gość
to się połóż i leż.Za darmo

Gość K12345
do Madrali - głupiś jak trep, Niemcy mają ceny wyższe to jest porównywalne. Najłatwiej tak tłumaczyć bandę nierobów, tylko niech się potem matki polki nie tłumaczą, że nie mają za co dzieci karmić, bo są lenie!!!!

Gość gość
Smutne to jest że w tym kraju nie da się za minimalną pensję żyć...Za granicą nieważne jaką masz pracę, czy na stacji, czy w magazynie, jako kucharz czy sprzątaczka, możesz godnie żyć za swoją pensję. Utrzymać rodzinę, opłacić rachunki, wyjechać na egzotyczne wakacje. Nie trzeba od razu kształcić się na doktora żeby móc godnie żyć. U nas niestety nieliczni mogą sobie pozwolić na te "luksusy", które gdzie indziej są standardem...

Gość gość
co ty chłopie gadasz o cenach w niemczech. u nas jest coraz drożej. to niemcom opłaca się handel u nas w lidlu. w niemczech dani czy w norwegii wszytstkie produkty można znaleźć w takich cenach jak w polsce. tyle że oni zarabiają od 10 do 20 tyś a ty 1,5 tys .ocknij się!!!

Gość gość
poza tym dla mnie jest to proste, chcesz mało zarabiać i leżeć -pracuj 4 godz, chcesz więcej zarabiać - pracuj 6 godz., chcesz dużo zarabiać -pracuj 8 godz., TO JEST WOLNY WYBÓR, a co jest u nas - całe życie po 8-10-12 godz. i gów... z tego masz, biali niewolnicy. Sami doprowadzą do tego że ludzie będą kradli. Z resztą dla tego tak nas pilnują urzędasy. Kto wie w czym oszukać - musiał to kiedyś robić. Nic się nie bierze znikąd. Pozdrawiam i współczuje naszemu społeczeństwu.

Gość Annabella nocna
Jakie to wszystko smutne, te pensje, ta bieda, ten wyzysk... Ale i ta pani, której się nie opłaca, jest żałosna. Co zrobi, gdy znudzi się mężowi?

Gość gość
znajdzie sobie następnego!

Gość gość
losie z takim mysleniem niewolnika za miske ryzu, to wy cale zycie bedziecie biedakami... Zgadzajcie sie pracowac za ochlapy, to cale zycie bedziecie pracowac za tyle... murzyny Europy...

Gość braq
w d**ę niech sobie pracodawcy wsadzą pracę za 1500 zł ! popieram autorkę , ja zarabiam dobrze , ale stara już jestem , jednak moje dzieci chodzą do roboty za jeszcze mniej i przykro mi strasznie , że muszę je jeszcze utrzymywać bo jedynie na czynsz i opłaty im starcza !!! co to za państwo , które określa płacę minimalną i się tego nie trzyma ?? Baby ! Bierzcie sobie zaradnych chłopów po prostu , bo dzieci i matka w domu to szczęście krótkotrwałe ! Na pracę będzie zawsze czas , a małe , wdzięczne i kochane dzieciaczki szybko dorastają ! I potem żal że się w korporacji całe ich dzieciństwo siedziało dla kasy ... Duze dzieci już nas nie potrzebują !

Gość gość
Ja ostatnio z UP dostałam ofertę 6 zł brutto i umowa o dzieło, oczywiście odmówiłam i powiedziałam co o tym myślę. W nagrodę wyrzucili mnie z UP hehehe. Ludzie sami sobie krzywdę robią zgadzając się na pracę za tyle . Dla porównania w Chinach zarabiają min 2500 jenów czyli ok 1250 zł, a do tego co roku państwo im podwyższa pensje o ok 20-30 %.

Gość gość
Smutne to jest że w tym kraju nie da się za minimalną pensję żyć...Za granicą nieważne jaką masz pracę, czy na stacji, czy w magazynie, jako kucharz czy sprzątaczka, możesz godnie żyć za swoją pensję. Utrzymać rodzinę, opłacić rachunki, wyjechać na egzotyczne wakacje. Nie trzeba od razu kształcić się na doktora żeby móc godnie żyć. U nas niestety nieliczni mogą sobie pozwolić na te "luksusy", które gdzie indziej są standardem... Tak i z polski żarcie wozić .

Gość gość
czyżby pracodawcy badali rynek?

Gość gość
A ja pracuję przez 6 dni w tygodniu na 1/2 etatu ale 41godzin tygodniowo za 1000 zł i cieszę się,że mam pracę.

Gość gość
Smutne to jest że w tym kraju nie da się za minimalną pensję żyć...Za granicą nieważne jaką masz pracę, czy na stacji, czy w magazynie, jako kucharz czy sprzątaczka, możesz godnie żyć za swoją pensję. Utrzymać rodzinę, opłacić rachunki, wyjechać na egzotyczne wakacje. Nie trzeba od razu kształcić się na doktora żeby móc godnie żyć. U nas niestety nieliczni mogą sobie pozwolić na te "luksusy", które gdzie indziej są standardem... "Tak i z polski żarcie wozić ." Mowie o ludziach tam zyjacych i urodzonych, nigdy nie slyszalam zeby Szwed czy Norweg wozili jedzenie z Polski?! jezdza tam czasem na wakacje i tyle. Wszystko kupuja na miejscu, a pracuja w roznych miejscah i ich na to stac

Gość model look
Boze.. Ja pracuje za 1200 zl.. I to na umowe zlecenie..

Gość model look
Zapomnialam dodac ze po 170-190 godzin..

Gość gość
a ja pracowałam za 800 po 10H dziennie plus soboty. To dopiero byla sieczka:o

Gość model look
Ja tez robie 2 soboty i 2 niedziele w miesiacu zawsze do tego takie swieta jak 26 grudnia, 3 maja, boze cialo i inne tez musze byc w robocie i nie mam za nie zadnych dodatkow ani premii..

Gość gość
no I tak bedziecie robic do konca zycia, a na starosc bedziecie grzebac w smietniku, bo albo nie bedzie emerytury, czy renty (ci co pracuja na umowy zlecenia I na czarno) albo beda to jeszcze mniejsze grosze niz teraz zarabiacie.... Zebrak wiecej zarobi na miesiac niz wy z pracy... naiwniaki...

Gość gość
Niech barany zrozumią że 2.500 ma być .Dobrze zrobiła wyjedzie na miecha do angli i zarobi tyle co poloczek przez 6 miesięcy a jesli ma znajomych w norwegi lub szwecji to jest w raju

Gość Marek z Głogowa
gość moje dojazdy 200zł opiekunka 600zł wiec tylko za 700zł, nie ma mowy a dostałam taka propozycje z Up, odmowilam, jako pomoc ksiegowej nie kumam bez tej pracy nie będziesz mieć nawet tych 700zł! a myślisz że dadzą tobie robotę za 15000zł bo tak chcesz? albo że przyjdzie prezes firmy i zapyta ile pani chce? nie!!! ja robiłem kiedyś za 890zł i za 1100zł miesięcznie bo tak płacili ale od czegoś trzeba zacząć ! dziś mam prace w kozackiej firmie za naprawdę godziwe wynagrodzenie ale początki wszędzie są trudne przełam dumę i weź się do roboty :)

Gość gość
No najlepiej za darmo pracować, bo niby od czegoś trzeba zacząć. Jak ktoś ma wykształcenie i ileś lat doświadczenia to chyba normalne że chce godnie zarobić. Ba nawet osoba po szkole powinna godnie zarobić, bo jak mają się młodzi ludzie usamodzielnić, założyć rodzinę jak zrobią opłaty i muszą na łasce rodziców żyć, bo na chleb nie starcza ?

Gość gość
A znajdziesz opiekunkę za 600 zł?

Gość gość
i tak trzymaj! jeśli tylko możesz im więcej ludzi tak zrobi to może w kocu będą musieli zaplacic wiecej

Gość gość
Skoro ewentualne 700zł na plusie Ciebie nie urządza to znaczy, że masz jeszcze z czego żyć :) Nie wiem z jakiego regionu kraju piszesz, jeśli z takiego gdzie jest praca to na pewno znajdziesz lepszą ofertę. Jeśli jednak jest to region gdzie bezrobocie sięga 30-40% to nawet się nie łudź, że trafisz dużo lepiej. Pracodawcy znają sytuację na rynku pracy. Ja też sobie nie wyobrażam pracy za 1500 netto, przywykłem do zarobków trzykrotnie wyższych.