Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Ev25

Jestem w kropcd

Polecane posty

Gość Ev25

Witam. Mam ogromny problem, dlatego piszę o tym na forum, gdyż może ktoś przechodził podobną sytuację (czego nikomu nie życzę). Wraz z mężem i dwójką dzieci zaczęliśmy wynajmować mieszkanie 4 dni przed Wigilią. Właściciel chciał 1000 zł kaucji, ale ugadsliśmy się na raty. Daliśmy mu 500 zł i drugą połowę mieliśmy dać w późniejszym terminie. Opłaty za czynsz mieliśmy robić do 20-go dnia każdego miesiąca. Mąż ma dobrą pracę za granicą, ja nie pracuję, ale zawsze dawaliśmy sobie radę. Niestety od kilku dni mąż ma tak zwany przestój w pracy. Musi poczekać na zlecenie do dwóch tygodni. Co łączy się z tym, że nie zarabia. Nie mogliśmy zapłacić właścicielowi teraz 20-go, tylko później, bo mamy taką a nie inną sytuację. Dzisiaj właściciel puka nam do drzwi i mówi, że do pondziałku mamy się wyprowadzić. Dodam, że nie mieliśmy z nim spisanej umowy, bo mieszka w tym samym domu pod nami, więc umowa była tylko słowna. Co my teraz mamy zrobić? Ja nie mam rodziny, przyjaxiele mają swoje życie, więc możliwości zamieszkania u nich nie wchodzi w grę, rodzice męża sami mają swoje problemy, teść schorowany. Gdzie mamy się udać po pomoc? Mamy mało czasu, jak narazie jesteśmy bez pieniędzy. Proszę o poważne odpowiedzi.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować