Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Apsika

Łóżko piętrowe czy wysuwane

Polecane posty

Gość Apsika

Mam dwójkę dzieci - różnica w wieku 3 latka. Będziemy organizować dla nich wspólny pokój. Jakie z doświadczenia polecacie łóżko? Starszy syn zafascynowany jest piętrowym ale decyduję ja :) i chcę przede wszystkim praktyczne i lepsze. Wysuwane nie jest taką wielką konstrukcją, jest zgrabniejsze, natomiast w piętrowym każde z dzieci ma wydzieloną swoją przestrzeń. Z drugiej jednak strony mam obawy żeby położyć dziecko na dole, gdy cała konstrukcja będzie mu jeszcze wisiała nad głową. Synowie w końcu będą rośli, stawali się co raz ciężsi. Mamy, co polecacie?

Gość gość
Ja mam piętrowe i dzieciaki sa zadowolone.

Gość gość
Co do obaw- łóżko jest solidnie wykonane. Od lat ludzie używają takich mebli i nie słyszałam, zeby konstrukcja się zawaliła. Ja miałam bardziej obawy czy starsze dziecko nie spadnie- ale łóżko ma naprawdę wysokie drabinki, jest mocno zabudowane więc już się nie boję. Wysuwanego nie chciałam, bo dzieciaki mają mały pokój i po wysunięciu miejsca byłoby naprawdę niewiele. Dodam jeszcze, ze łóżko świetnie sprawdza się zimą zamiast placu zabaw ;)

Gość gość
Ja bym się obawiała wypadniecia z góry, zawsze miałam takie obawy

Gość gość
Miałam na myśli, ze ma wysokie barierki - nie drabinki :) Mój syn naprawdę mocno rzuca się w nocy ale nie obawiam się, że spadnie

Gość gość
a czy ktoś ma wysuwane łóżko zamiast pietrowego?

Gość gość
wysuwane zajmuje duzo miejsca po wysunieciu ,ia z kad wiesz ze dzieci beda chcialy wysuwane, ja mam pietrowe i ja i dzieci jestesmy zadowoleni

Gość gość
Ja mam łóżko wysuwane chociaż co prawda dla 1 dziecka. Wysuwane jest po prostu "zapasowe" dla gości lub kolegów. Myślę, że dla 2 dzieci nie jest to zbyt dobry pomysł. Co w sytuacji kiedy dzieci będą np chore lub będą po prostu chciały się zdrzemnąć w dzień? Łóżko rozsunięte na 2 miejsca zajmuje sporo miejsca i nie ma żadnego oddzielenia. Według mnie dziecko potrzebować będzie jakiejś choćby minimalnej prywatności a takie łóżko kompletnie tego nie zapewnia. Zwłaszcza kiedy dzieci będa już starsze. To raczej lepsze rozwiązanie na takie zapasowe łóżko a nie do codziennego użytku dla dwójki dzieci.

Gość riki32
Ja bym była za łóżkiem piętrowym. Takie jak tutaj http://martimeble.pl/24-lozka-pietrowe-drewniane drewniane modele bardzo ładnie się prezentują. Można je zawsze dodatkowo ozdobić np. poduchami, kolorową pościelą, lampkami. Piętrówki są coraz popularniejsze i wiem, że podobają się dzieciom.

Gość gość
A ja z kolei się boję nawet nie tego że dziecko spadnie spiac, bo skoro sa barierki to chyba niemożliwe, bardziej boję się tego wchodzenia i schodzenia po drabince zaspanego dziecka, gdy budzi się w nocy np na siku czy żeby iść do kuchni się napić.

Gość gość
Trzeba przemyslec wszystkie "za" i "przeciw".... dla kazdego inne rozwiazanie bedzie dobre. Wg mnie lozko wysuwane na codzien na duzsza mete sie nie sprawdza... dobrze ktos napisal ze kazde dziecko potrzebuje troche "wlasnej przestrzeni" gdzie moze ewentualnie odpoczac podczas dnia. No i wysuwanie lozka oznacza ze codziennie wieczorem podloga jest posprzatana... corka miala przez jakis czas maly pokoik i lozko z szuflada gdzie chowalismy posciel.... samo wyciaganie poscieli wiazalo sie z odsunieciem wszystkiego co znajdowalo sie na podlodze... u nas aktualnie nieosiagalne, zawsze z dnia na dzien zostaje niedokonczone lego, kolejka albo ulozone "miasto" petchopow :D ... Pozniej kupilismy corce lozko na antresoli (wysokiej, takie 1,6 m nad podloga). Nadaje sie tylko w sytuacji kiedy nie ma innego wyjscia, codzienne scielenie lozka to akrobacje stajac na drabince, niemowiac juz o zmienie poscieli.... czytanie ksiazki i wieczorne przytulasy to juz koniecznosc wlazenia na gore (ja tam gruba nie jestem i sobie radzilam ale i tak mialam obawy o solidnosc lozka ;) ) Teraz, odkad corka ma wiekszy pokoj i normane lozko, odetchnelam z ulga :)

Gość yarunka1
A ja swojemu maluchowi kupiłam łóżko piętrowe ze sklepu Makrodom od razu z materacem i zarówno ja jak i synek jesteśmy zadowoleni z radoscia na nie wchodzi i idzie spac, a nawet robi sobie popoludniowe drzemki jak my wszyscy :D

Gość Gradzia88
Raczej wysuwane, jeżeli jest miejsce aby wysunąć dolny materac, zawsze to bezpieczniej. Fajne modele jednych i drugich znajdziesz na Artbo łóżka dla dzieci i materace mają

na allegro sa łózka pietrowe z trzecim wysuwanym lozkiem. dobre rozwiazanie na czas wahania. przez jakis czas moga spac na wysuwanym a pozniej niech starszy powedruje na gore.