Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alkoholiczka 1982

Alkohol zrujnowal mi zycie Nie wiem juz kim jestem Trzezwieje Alkoholiczka

Polecane posty

Gość mintan
Juz pisalam chodzilam na DDA indywidualna klubie AA masakra mialam wrazenie,ze pani odwala 40min albo i 30 pozniej chodzilam prywatnie do psychologa bylo lepiej postawilam sie matce ale po 2 latach i tak musialam wyciagnac reke pierwsza,przeprosic

Gość mintan
juz nie probowalam ona mi sugerowala terapie grupowa ale musiaiabym jezdzic 60km a na to sobie nie moge pozwolic,ze wzgledu na prace chodzilam do terapeuty prywatnie do konca tamtego roku

Gość mintan
Poloze sie juz:) dziekuje nadziejo za rozmowe rum buraku tobie tez dziekuje i przepraszam:0zapomnijmy o tych poczatach bo teraz to mi w glowie siedzi dobranoc zajrze jutro

Gość mintan
A ta terapeutke sie wybiera samemu? Kurcze nie wiem u mnie jest tylko jedno stowarzyszenie(czy jak to sie nazywa)rozumiecie jeden punkt AA

Gość mintan
Piszac o tym AA mialam na mysli wlasnie taka Poradnie Uzaleznien

Gość mintan
Mam problem z mowieniem stop,z pokazaniem granicy,z odmawianiem.Zgadzam sie a w srodku wszystko mi sie az gotuje,buzuje i w koncu nadchodzi moment,ze wykipi ale wtedy juz wszystko Wtedy nie patrze kto jest kim,wale prosto z mostu czesto chamsko,po calosci Wlanie mialam taka sytuacje niedawno gdy komus,z kim wspolpracuje wyslalam smsa(przez pomylke)w ktorym brzydko go nazwalam(uparte zwierze) tzn tak sie czesto mowi o kims nie bluznilam ale i tak zapadne sie chyba teraz pod ziemie

Gość mintan
dziekuje wiaro:)

Nie ma za co.:)Kiedys podeslal mi te audycje Mutantex i podaje dalej.:) Jak chcesz to zajrzyj na nasz topik-Mąż-ALKOHOLIK!-piszemy tam z Nadzieja od paru juz dobrych lat.:)

Gość mintan
dziekuje jeszcze raz:) slucham tez jestem w srodku dzieckiem jakie to trudne wszystko zapytalam psychologa czy cos jeszcze ze mnie bedzie w ogole

mintan ty przepraszasz i ci w głowie siedzi to niech przestanie ja napisałem tak " początek to przeszłośc wspomniałem bo teraz rozumiem dlaczego i co ciekawe zupełnie inaczej się postrzega Ciebie teraz to tylko pokazuje że forum myli często co do ludzi" więc napisałem tylko ogólnie i po raz ostatni :-) są ważniejsze tematy a ja czytając Ciebie jestem z Tobą i to wszystko narazie co mogę zrobic bo nie znam się na takich tematach a i Twoja matka jest dośc "zacięta" w tym postanowieniu czy też w tej postawie .

Gość mintan
dzieki rum buraku obiad zrobiony,trzeba sie wyprowadzic Milego popoludnia:)

" Piszac o tym AA mialam na mysli wlasnie taka Poradnie Uzaleznien" AA to anonimow********lkoholików nie będący terapią sensu medycznego tylko drogą duchowej przemiany poprzez 12 kroków. Nie ma tu składek tylko wrzutka do czapki co łaska, grupa AA jest niezależna . Natomiast terapia w poradni to leczenie poprzez psychologów uzależnien, terapeutów uzależnien, nie stosując programu AA ale go zalecając. Tutaj skupiona praca jest na psychopatologii alkoholika a więc na chorobliwych procesach w jego psychice, myśleniu i odczuwaniu. Takie bardziej naukowe podejście a nie samopomocowe wsparcie AA.

"Mam problem z mowieniem stop,z pokazaniem granicy,z odmawianiem.Zgadzam sie a w srodku wszystko mi sie az gotuje,buzuje i w koncu nadchodzi moment,ze wykipi ale wtedy juz wszystko Wtedy nie patrze kto jest kim,wale prosto z mostu czesto chamsko,po calosci" Czyli brak asertywności i duszenie w sobie emocji . Musi wykipiec w końcu i to ze zdwojoną siłą. Warsztaty asertywności by ci się przydały. Bo owszem nie wszystko wypada mówic ale też patologią jest całkowity brak umiejętności np odmawiania.

🖐️ witam i skoro dyskusja zdechła i autorki wciąż nie ma co robi się coraz bardziej "dramatyczno tajemnicze" to żegnam 🖐️

Gość mintan
Ze jak dramatycznie? autorki nie ma ale my jestesmy:) Nie lubie pozegnan:(

dramatyczne bo nie wiadomo co z nią a wiadomo co może byc teoretycznie zaś tejemnicze bo w sumie nic nie wiadomo :classic_cool: troszkę pokretne ale tak to wygląda

Gość mintan
A to autorka jest niezbedna? opuscila nasz lokal :D

Wg mnie autorka jest ważna bo jest autorką no ale topki już były co się rozwijały bez autorów, chodzi raczej o to że nic nie wiemy a mogłaby napisac: już mi się nie chce z wami gadac piszta se sami. W sumie to jakiekolwiek spekulacje lepiej zostawic, Różnie może byc. A tak poza tym niedługo inwazja Rosji na Polskę więc będzie się działo .

Ja na to patrzę o tyle inaczej że co nieco nakładłem jej do głowy i poświęciłem ciut czasu więc jakiś niedosyt mam. 🖐️ dobranoc jutro wyjazd na Krym, muszę wcześniej wstac

Gość mintan
jest i wiara i nadzieja-czesc:) ksiazka sie zainteresuje:)na tamtym temacie czytalam ,ze wstrzasajaca? rum burak Ty tak serio?