Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna taka dociekliwa

Mieszkanie OWSIAKA opisane i warto o tym poczytać bo mimo że mieszka w bloku to

Polecane posty

Gość Poirytowana92
To nawet niemożliwe żeby organizacja kosztowała kilkanaście milionów więc po co siejesz ferment.

Gość gość
maciek jest zly, bo owsiak nie wchodzi na jego bloga, a pieniadze ze zbiorki nie ida na jego kasztany i zarcie dla niego w sloikach sam pisales, ze nie chodzi ci o prawde, a osobisty uraz do owsiaka chocbys nie wiem jak mial czarno na bialym podane niepodwazalne fakty ty i tak bedziesz mowil, ze owsiak to zlodziej i oszust

Gość Poirytowana92
Mów co chcesz ale nie uwierze że koszty są wyższe niż końcowy wynik zbiórki bo tak jak stwierdziłam nie miało by to sensu :P

Gość pare osob tutaj
Skąd wielas 600 mln, skoro nawet Twoi pobratymcy ze strony http://zuberegg.salon24.pl/149229,porownajmy-caritas-i-wosp twierdzą, ze Caritas zarobil 120 mln? ...w co akurat i tak nie wierzę

Gość gość
Maciek B ty jesteś, jakby to powiedzieć, mądry inaczej :) więc po kolei dzieci biorą puszki idą na ulicę i zbierają datki zanoszą pieniądze do sztabów to czy na mieście gra orkiestra czy nie, czy ktoś puści sztuczne ognie czy nie, czy przyjedzie straż czy nie, nie ma wpływu na to ile ludzie dadzą kasy , panimajet ? :)

Gość pare osob tutaj
Ciekawe, ze Owsiak musial wziąć kredyt z banku zamiast "kupić" wille z paroma tysiącami ogrodu z ...10 tysięcy złotych :P jak szefowa Caritasu :P

Gość gość
Dla porównania : Caritas Polska zebrała w 2008 roku 452 miliony złotych (!) . W 2010 Caritas przekazała na samych powodzian 46 mln ( czyli więcej niż brutto zebrał WOŚP ) . Krótko mówiąc : Caritas zbiera rocznie ponad 10 razy więcej niż Jerzy Owsiak i to bez odrzutowców , milionów wydanych na organizację i wielomiesięcznej promocji

Gość Ona92
Chyba nie zrozumiałeś. Chodzi o to że itak zbiórka sie odbywa chociaż nie ma policji,straży itp.tak jest w mniejszych miastach jakbyś nie wiedział :P

Gość pare osob tutaj
Dziecko...dane statystyczne pokaz, nie czyjeś pobożne zyczenia. udokumentowane dane...

Gość gość
Krótko mówiąc : Caritas zbiera rocznie ponad 10 razy więcej niż Jerzy Owsiak i to bez odrzutowców , milionów wydanych na organizację i wielomiesięcznej promocji x no i nastepny inteligentny inaczej porownuje ROCZNA zbiorke caritasu do JEDNODNIOWEJ akcji wosp

Gość Poirytowana92
Dokładnie porównują roczne do jednodniowych mądrzy inaczej :P

Gość gość
hahaha uwazasz, ze gdyby nie policja czy wojsko to dzieciaki nie zbieralyby takiej kasy? :D

Gość pare osob tutaj
Ciekawe, ze o sprzecie kupionym dla szpitali przez Orkiestrę trąbią lekarze od lat, a o pracach Caritasu....cisza. Tu jadlodajnia, tam jadlodajnia, sprzedaż używanej odzieży (tez byla w zwiazku z tym afera) i...finito? Za te setki milionów parę zupek? :P

Gość Poirytowana92
Jakoś 22 lata temu tego wszystkiego w większości nie było i dzieci nie zebrały na same cukierki.

Gość Poirytowana92
A do tego są też sponsorzy i większość robiono charytatywnie by wspomóc WOŚP a policja i straż jest w pracy tak jak na codzień tylko trochę inaczej to się rozgrywa i płacą im jak na normalną służbe.

Gość gość
roczna zbiorka bez pomocji , fajerwerków , odrzutowców , kosztów zabezpieczenia imprez - oczywiście gdyby TV sponsorował Caritas przez ileś tam dni w roku poprzez choćby darmowa reklamę , to tej kasy byłoby jeszce z taz tyle , ale TV sponsoruje tylko Owsiaka , co powinno byz zasadzone przez inne organizacje charytatywne , że nie maja zadnego bezpłatnego czasu antenowego na swoja dzialalność , podczas , gdy 'robta co chceta ' ma praktycznie przez cały dzien kanal dla siebie

Gość pare osob tutaj
Ale wg Was Caritas ma i tak kilkakrotnie wiecej kasy, niż Orkiestra. A ja sie pytam - na co ja wydaje? Bo widzę tylko jadlodajnie. a na nie to chyba nie idzie kilkaset milionow?

Gość gość
az tak was boli, ze raz w roku jest impreza z fajerwerkami, by podziekowac tym, ktorzy zbierali kase i tym, ktorzy wplacaja kase na wosp?

Gość gość
sprawdż dokladnie na co idzie - jadlodalnie , przytułki , hospicja czyli instytucje , którymi powinno zajmowć się państwo , które to zupełnie olewa

Gość gość
a wosp daje sprzet, ktory powinno dawac panstwo, ale od 22 lat to olewa

Gość gość
Caritas największa kościelna organizacja charytatywna wydaje rocznie na rozmaite swoje projekty kwotę 525 mln zł. I co roku jej dyrektor składa publicznie dokładny raport finansowy, w którym ta ogromna kwota rozbita jest na detale, na konkretne akcje, programy i wieloletnie czasem projekty. Caritas nie ma bowiem jednego, stałego źródła utrzymania. Wszystkie przedsięwzięcia realizuje z dobrowolnych datków osób prywatnych, instytucji czy z kontraktów podpisywanych z samorządami na prowadzenie stałych placówek, najczęściej socjalnych. Istotny w budżecie Caritas jest Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, dzięki czemu możliwa jest realizacja projektów dotyczących niepełnosprawnych. Kolejne to słynny już 1 proc. czy najbardziej prestiżowe akcje znane z telewizji.

Gość pare osob tutaj
PFRON nie idzie z budżetu państwa?

Gość gość
myli wam się chyba chronologia najpierw był owsiak i zrobił publiczną zbiórkę media doszły do wniosku, że to jest nośny temat i zaczęły go nagłaśniać teraz jasne i jeszcze jedno jak na nowy rok puszczaja fajerwerki to maciek też piszesz listy , jaki to jesteś oburzony ? po co to wszystko po co ten cały cyrk? kto to widział, żeby o północy strzelać i zakłócać ciszę nocną ? i wogóle kto za to płąci ? oddawać pieniądze

Gość pinkgirl92
Gość 00.01 Dobre ha ha :D Macieju odpowiedź kto za to płaci bo jesteś wszechwiedzacy i na finansach znasz się jak nikt inny :P

Gość gość
WOSP nie daje sprzet szpitalom tylko im dzierżawi - ten sprzet jest WOSPu i w kazdej chwili moga go ze szpitala wycofać taka jest sytuacja prawna tego sprzetu . dlatego były akcje , gdy owsiak wkraczal do jakiegoś szpitala , gdy np. jakieś zkupione łóżka ( chyba w Pszczynie ) ordynator przekazal na oddział gdzie były naprawdę potrzebne , a nie tam gdzie miały być - łóżka w wyniku akcji wospu zabrano ze szpitala

Gość gość
pinkgirl92 92 to rocznik czy IQ? Bo z gadki to jak 2002 i IQ 52

Gość pinkgirl92
A czy to Twój interes co oznacza ta liczba? W Twoim przypadku termos przebija Cię w ilorazie inteligencji:P

Gość pare osob tutaj
Niemiec u zlotej rybki: "sąsiad kupil sobie mercedesa, najnowszy model, aż mnie skręca z zazdrości. zlota rybko, bardzo cię proszę, daj mi droższy model niż ma sąsiad " Francuz u zlotej rybki': "rybko kochana, pomóż...widzę z okna jak u sąsiada przechadza sie piekna, młoda dziewczyna...on ma nowa kochanke! Rybko, blagam, zalatw mi jeszcze mlodsza i jeszcze piekniejsza" Polak u zlotej rybki: "Ryba sluchaj! Sąsiad wybudowal nowa swiniarnie, na 200 świń. Ma na pensji weterynarza, ktory dba o zwierzaki 24 godz.na dobe, pasza dofinnsowana z Unii, a wszystko od razu zakontraktowane. Aż mnie zżera jak na to patrze!" Rybka na to: "Wiem wiem, chcesz jeszcze wieksza swiniarnie..?" "A skąd! Ja chcę żeby u sąsiada wszystkie swinie pozdychaly!!!!" :P ...i to samo kieruje przeciwnikami Owsiaka dobranoc