Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papaya800

Kosmetyki z BIEDRONKI

Polecane posty

Gość dunka na dwa sercaa
LUDZIE WY CHYBA GUSTU NIE MACIE ALBO KRYZYS DOTKNĄŁ WASZYCH KUBKÓW SMAKOWYCH ... Prawda jest taka że WSZYSTKIE PRODUKTY ZE ZNACZKIEM "WYPRODUKOWANO DLA BIEDRONKA " TO BARDZO NISKA JAKOŚĆ. Niestety cena już nie najniższa jak kiedyś Mogę kupowac produkt niższej jakości - okey - ale cena powinna tez być zaniżona jak jakość. Niestety Biedronka nie jest juz tanim sklepem :( a szkoda :(

Gość Alicja wrrr
W Biedronie tanio i dobej jakości można kupić wyłącznie wina :)

Gość gość
Na słodyczach się nie znam bo ich nie kupuję wcale. Mi chodziło o chleb pakowany słonecznik+siemię lniane, z piekarni lokalnej ''Oskrobia'', nie wypiekany na miejscu. Jeżeli chodzi o Nivea, chodziło mi o inne rzeczy niż 'soft', tak samo z innymi rzeczami. Często wrzucają takie same jak w drogeriach, ale po niższych cenach. Włoszczyzna - chodziło mi o mrożonki, warto mieć czasem na wszelki wypadek Tak przy okazji, to bardzo mnie boli, że nie ma polskich marketów/dyskontów, ale wyboru nie ma praktycznie żadnego, bo w osiedlówkach ciężko czasem wiele rzeczy dostać.

Gość gość
O tak, zapomniałam, wina i wódeczki dają radę.

Gość Pani N
żałosne jest to, że ludzie myślą, iż droższe=lepsze, a tanie to beznadziejne. Żałosne jest również to, jak piszecie, że ten kto chwali sobie kosmetyki z biedronki, to jest z pewnością pracownikiem (śmiech na sali)

Gość Pani N
Albo ten kto chwali produkty z biedronki, ten pewnie nie używał innych kosmetyków, no żenada, kto to pisze 12letnia dziewczynka???

Gość lukiereczka
Weszłam tu przypadkiem i ... ludzie którzy tak jadą na Biedrę, bez obrazy, ale mam wrażenie, że chyba nienawidzicie tego sklepu i wymyślacie głupoty. Ciągle ktoś mówi, że nivea soft jest tanszy w Rossmannie(pracownik Rossmanna?) Żenada. I co z tego? A jak ktoś nie ma Rossmanna w poblizu to ma naginać km, żeby zaoszczędzić na kremie? Haha. Kosmetyki ze słynnej Biedry są super, a plyn micelarny stał się wręcz hitem. Ludzie nie wszystko co tanie znaczy gorsze, sam dermatolog mi to powiedział, że kosmetyki drogie wcale nie są warte swych cen. Biedronka jak KAŻDY inny sklep zawiera badziew(niestety ale jesli chodzi o zywnosc to wszędzie ten sam syf, chcesz mieć super? sama hoduj!),ale co jak co kosmetyki będę tam kupować! I w Rossmannie też! Kosmetyk to kosmetyk, myjcie się tylko szarym mydłem skoro dla Was wszystko takie be :)

Gość gość
Mam info ze sprawdzonego źródła, że kremy Nivea w biedrze mają identyczny skład jak kremy Nivea w innych sklepach. Różnią się tylko kartonikiem, dla biedry opakowania są bez połysku :)

Gość gość
żałosne.. ale wasza sprawa kupujcie ten badziew. żałosna patologia.. i biedota..

Gość gość
biedota? Głupia jesteś :o Poczytajcie sobie na blogach o kosmetykach z biedronki, poczytajcie opinie i składy. To nie jest żaden syf, nie wiem czemu piszecie o tym, ze są kiepskiej jakości i mają złe składy skoro tak nie jest. Są tanie, owszem ale nie znaczy, że złe. Podobnie jest np z kosmetykami rossmanna, są tanie a naprawdę bardzo dobre.

Gość gość
Do komentarza: " żałosne.. ale wasza sprawa kupujcie ten badziew. żałosna patologia.. i biedota.." skoro dla Ciebie to biedota itp itd, to życzę Ci tego, żeby zawsze było Cie stać na kosmetyki najdroższych firm :) ja w biedronce kupuje swoj najukochańszy balsam do ciała z Garniera z syropem klonowym, który kosztuje tam niecale 10 zl, a w drogeriach taka sama pojemność kilkanaście. Jeśli dla ludzi krytykujacych biedronkę dziwne jest kupowanie kosmetyków tam,to Wam szczerze wspolczuje glupoty, bo tam wiele identycznych kosmetyków znajdziecie na drogeryjnych polkach za wyższa cenę, pozdrawiam:)))

Gość usiasiusia9090
no tak kosmetyki z graniera jaknajbardziej ale to badziewie biedronkowe nigdy w zyciu

Gość gość
To badziewie z biedronki ma taki sam skład jak te inne pseudo firmowe kosmetyki, same silikony itp. Jak chcecie naprawdę mieć porzadny kosmetyk to kupcie ekologiczne. Czy z biedronki, czy z garniera czy z nivea czy z gliss kura czy dove, wszystko to jeden wielki silikon i parabeny!! Czy naprawde wierzycie, ze jak kupucie "markowy"kosmetyk to lepszy niż ten produkcji biedrony, rossmanna itd? To wszystko bull s**t. Niewiele produktów na polskim rynku oferuje prawdziwy kosmetyk, ktory pomaga skórze. Prawdziwy kosmetyk można kupić w prawdziwym kosmetycznym sklepie albo w aptece, każdy kosmetolog Wam to powie.

ja zawsze porownuje sklad kosmetykow i te z biedry maja taki sam jak inne 'markowe' kosmetyki :) lubie tam kupowac mleczko de demakijazu do cery wrazliwej i zele pod prysznic bebeauty :) - ten pomaranczowy a'la nivea jest fajny :) poza tym platki kosmetyczne i wkladki higieniczne tez polecam (ale nie te cieniutkie, tylko te troszke grubsze, chyba w zielono-rozowym opakowaniu) pozdrawiam!

aha, w Rossmanie znalazlam balsam do ciala i zel pod prysznic z serii urea bez silikonow, parabenow i innych takich :) polecam, do tego ma duzo mocznika - 10%

Gość gość
bardzo lubię niebieski płyn do płukania buzi Smile - jest świetny

Gość gość
Wolę kupować kosmetyki u mojej kosmetolog. Nie dość że mają bogatsze składy, to jeszcze są dopasowane do moich potrzeb. Kiedyś kupowałam kosmetyki w sephorach i douglasach za pare set zlotych i zawsze się okazywało, ze jest cos nie tak, albo ze uczulają, płaviłam kase za reklamy o drogie opakowania. Kosmetyki, które teraz kupuję nie są reklamowane w TV więc mało kto o nich i wie i nie można ich kupić w zwykłej drogerii.

Gość ppd
Dziś kupiłąm szynkę konserwową z promocji. Ma 90 % mięsa z szynki. Czy to badziew? Kupiłam innej firmy w sklepie osiedlowym za drugie tyle a mięsa tam 60%. Ja to wytłumaczyć?

Gość aliennaa
w biedronce kupuję płyn micelarny, nic mnie nie uczula ani nie podrażnia, a mam do tego skłonność. i bardzo go lubię :) lubię też plyn do hig. intymnej, platki kosmetyczne, chusteczki hig., mydło. lakierów, balsamów, żeli nie używam, więc nie mam zdania. szamponu do włosów nie kupowałam do tej pory. wiadomo,że nie każdemu wszystko będzie pasować, ale po co od razu atakować biedronkę?

Gość gość
te, które krytykują, że biedronkowe kosmetyki mają beznadziejne składy niech się nauczą te składy analizować. Przeżyjecie szok, bo składy tych kosmetyków są bardzo podobne do składów kosmetyków z innych firm, nawet tych drogich (niektóre są nawet prawie identyczne). Do wymądrzania się jesteście pierwsze ale do sprawdzenia to już nie bardzo.

Gość gość
kupuje w biedrze tylko oryginalne produkty... KNOR, WINIARY, GARNIER, COLGATE, NESCAFE...itd.. Poza tym : płatki, pałeczki kosm, krakersy solone, paluszki i popkorn. Wisky, wódka, wino....

Gość huniak
w biedronce kupujcie tylko firmowe produkty - wiem cos na ten temat- to moje ostrzezenie

Gość Duet
Akurat! Za grosze sprzedają Wam ekstra kosmetyki! W prezencie bo Was kochają?. Sami tracą, żeby tylko dogodzić dla klienta. Fundacja kurcze blade. Widzę, że naiwnych nie sieją , sami rosną. Zatruwacie organizm , a i pryszcze lub jakaś egzema wylezie. Tanie+byle jakie!!

Gość gość
Duet- podaj argumenty, które świadczą o tym, że kosmetyki z biedronki są takie złe. Bo to, że są tanie to żaden argument.

Gość gość
Tanie=byle jakie- nie zgodze się z tym, dużo drogich kosmetyków to zwyczajne buble! Moja przyjaciolka jest kosmetologiem i poleca mi tanie kosmetyki, które np maja identyczne sklady jak te drogie, ludzie nie opakowanie, firma i cena świadczą o kosmetyku - tylko SKŁAD! Nie wierzę, że są jeszcze ludzie którzy myśla, ze to co drogie jest najlepsze !

Gość gość
jak widać tacy idioci jeszcze istnieją. Niektórzy nie mają co z pieniędzmi robić i lubią płacić za markę a nie za jakość ;)

Gość gość
peeling do twarzy jest spoko

Gość kulka_28
Moim zdaniem z biedronkowych rzeczy warto kupić: 1) tampony, 2) płatki kosmetyczne, 3) kremowe żele pod prysznic BeBeauty, 4) mleczko do demakijażu. Do tego czasami są zwykłe kosmetyki (niebiedronkowe), ale uważam, że w Rossmannie można je kupić w lepszych cenach. Ogólnie wolę kosmetyki z Rossmanna niż z Biedronki. Jedynym, co raczej zawsze będę w Biedronce kupować, jest mleczko do demakijażu (zmywam nim zazwyczaj tylko oczy). Kiedyś zdarzyło mi się dwa razy kupić płyn do higieny intymnej - raz taki przezroczysty zielony, a raz mleczny biały. Z żadnego nie byłam zadowolona - wprawdzie myły, nie podrażniały, ale nie zapewniały mi uczucia świeżości. Może to przez dziwny zapach? Nie wiem - być może już te płyny zmienili ale ja na pewno już nigdy płynu do higieny intymnej w Biedronce nie kupię.

Gość chcę zwiedzić kioto
kochane nie odbierajcie tego jako atak ale kosmetyki z biedry naprawdę są niskie jakościowo :( weźmy ten płyn micelarny: Aqua, Poloxamer 184, Polysorbate 20, Disodium Cocoamphodiacetate, Propylene Glycol, Peat Extract, Sodium Hyaluronate, Sodium Chloride, Disodium EDTA, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Methylisothiazolinone Jak widać już na drugim miejscu szkodliwy Poloxamer 184 a potem Methylparaben, Propylparaben i Methylisothiazolinone. Skład krótki a tyle szkodliwych składników :( Ja robię micel w domu, koszt składników to woda destylowana i p-4c 30 ml za 7 zł. A p-4c w płynie ma być 5%, jak widać koszty małe :) Do tego można dodać mocznik, mleczan sodu, kwas hialuronowy, ekstrakty i wieeele innych :) Szampony to już inna bajka bo szampon z dobrym składem i bez sls, sles, scs itp. to ok 30 zł :( (dodam że nawet niektóre eko szampony mają mocne detergenty w składzie). Ale już rossmanowskie odżywki i maski do włosów Alterry to cudo! Składy boskie PEŁNE składników dobrze działających na włosy, do tego bardzo chwalone :) Co do makijażu, niestety tutaj jest drogo i od tego ciężko uciec :( Tak samo lakiery do paznokci (ja znam tylko jedną firmę z PRAWDZIWYMI eko lakierami nawet sante zawiodło! ) Także dziewczyny, czytajcie składy ja przez wiarę w "markę" kupiłam kiedyś balsam Organique za 45 zł z koszmarnym składem :(