Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość papaya800

Kosmetyki z BIEDRONKI

Polecane posty

Gość Miodunka1
Żeby porównać kosmetyki trzeba czytać składy, nie ma żadnego znaczenia czy są z biedronki czy rossmana. Ale i jedne i drugie to niestety tania chemia, która prędzej czy później wyjdzie nam bokiem, więc ja wybieram naturalne. Pomyślcie tylko co może być np. w kremie do rąk , który kosztuje 3,50 zł ? Cudów nie ma, za tę cenę będzie parafina ( produkt przerobu ropy naftowej) i inne tanie wypychacze. Teraz porównajcie to z kremem o naturalnym składzie np z Natura Siberica- a tu olej z rokitnika, mleczko cedrowe, ekstrakty ziołowe, żadnej szkodliwej chemii, krem ma certyfikat ICEA, a że kosztuje więcej, zgoda, ale jak mówiłam cudów nie ma :D http://kosmetykirosyjskie.pl/Krem-do-rak-Ochrona-i-Pielegnacja-Natura-Siberica-rozeniec-kladonia,p,98

Gość gość
Miodunka1- mysle, ze kazda kobieta wolałaby uzywac dobrych naturalnych kosmetyków, ale też trzeba wziac pod uwage, ze to duzy wydatek i nie każdego na to stac:)

Gość chcę zwiedzić kioto
Gościu wcale nie są drogie :) Napisz czego szukasz i postaram się polecić jakieś dobre a tanie :) np.krem z Lavery czy Sylveco jest za 25 zł, lakier Benecos 17 zł, tusz, eyeliner, balsam, micel można zrobić samemu za niewysoką cenę :)

Gość Miodunka1
"chcę do Kioto" ma rację, można znaleźć bezpieczne kosmetyki za niewygórowaną cenę. Mój przykład kremu do rąk rzeczywiście pokazywał dużą różnicę w cenie. Ale mogę znaleźć zupełnie inny. Chodziło mi raczej o taki brak świadomości. Można kupić krem w granicach 20 zł i ten drogeryjny ma w składzie parafinę i inne "byleco", a inny w tej samej cenie ekstrakty ziołowe, masła i olejki. Problem polega na tym, że trudno znać się na wszystkim i większość z nas nie ma pojęcia o składach kosmetyków, więc sugeruje się reklamami czy po prostu opisem na pudełku, że krem działa tak czy siak - a nie ma prawa tak działać mając w składzie to co ma. a tu przykład niedrogiego naturalnego kremu: http://kosmetykirosyjskie.pl/Krem-Lifting-do-Twarzy-na-dzien-Baikal-Herbals,p,54

Gość chcę zwiedzić kioto
a nie myślałyście o robieniu kosmetyków samemu? Bo np.peeling można zrobić samemu. Te naturalne to dokładnie to samo co "domowe" tylko wzbogacone o parę ekstraktów żeby było egzotycznie :) Ja sama robię też eyeliner (wystarczy wymieszać 2 składniki), tusz (banał nawet dla mnie, zrobiłam go po tym jak zepsułam gotowy zestaw do robienia tuszu...), tonik (ja czytam receptury tych naturalnych i "odtwarzam"). Przyznaję, z podkładami, różami, cieniami jest gorzej... Make up naturalny jest drogi ale to nie są astronomiczne sumy. Tym bardziej że w makijażu należy zachować umiar i nie potrzeba całego pudła kosmetyków ;). Odżywki do włosów, żele pod prysznic są dobre z Alterry w rossmanie (ale to jedna z tych firm która miewa perełki ale trzeba im patrzeć na ręce). Rynek kosmetyków bardzo szybko się rozwija ale powinnyśmy pamiętać że nie wszystkie mazidła są nam potrzebne a część z nich można zrobić samemu - to nam oszczędzi cerę i pieniądze ;)

Gość graciass7
sama robię peelingi- uważam, że to głupota wydawać kasę na gotowe peelingi skoro śmiesznie łatwo to samemu zrobić. Toniki również robię sama, mam zamiar też zrobić wkrótce swój własny krem, z czasem jakieś balsamy do ciała, mgiełki do włosów. Lubię też domowe maski na twarz, te sklepowe zawsze robią jakieś szkody, a to podrażniają a to zapychają. Jak się robi ten eyeliner?

Gość chcę zwiedzić kioto
wystarczy żel aloesowy ja mam z firmy Zuccari (jakoś tak, są na allegro) akurat ten żel to 100% aloes bez szkodliwych dodatków (a to ważne, oczy są bardzo delikatne ;) ). Odrobinkę tego żelu musisz wymieszać z czernym pigmentem i gotowe. Pigmenty są na kolorówka.pl do tego zamawiając możesz połączyć zamówienie z sklepem zrób sobie krem (coś w ten deseń nie pamiętam już) i tam kupić np. p-4c do płynu micelarnego, oleje, masła i emulgatory właśnie do robienia kremów ;) Po sieci krąży też wersja tego eyelinera z odrobiną oleju kokosowego i przyznam że też fajnie wychodzi.

Gość gość
To czy któraś z Was powie jak zrobić taki domowy peeling? :)

Gość chcę zwiedzić kioto
Musisz mieć bazę i ścierak. Ścierak to cukier, sól, mak, płatki owsiane, lub peeling z nasion bzu, malin (można kupić w sklepach z półproduktami za śmiesznie małe pieniądze), kawa mielona itp. A baza to oleje (nawet oliwa z oliwek), olej kokosowy, różne masła (np. shea, mango), miód, mleko, śmietana 30% itp. Te rzeczy łączysz dowolnie, właściwie wystarczą 2 składniki ;)

Gość gość
dzieki, czyli wystarczy np. olej+ cukier? cukru mam nadmiar, nikt u mnie nie słodzi, to moge wykorzystać, a jakie proporcje ? :D

Gość gość
tak, wystarczy olej i cukier. Ja często łączę cukier np z balsamem, olejem właśnie, oliwką itp. Skóra po takim peelingu miodzio. Zgadzam się, głupotą jest kupowanie peelingów, nigdy nie miałam kupnego peelingu.

Gość chcę zwiedzić kioto
Proporcje "na oko" zawsze można dosypać więcej cukru albo dolać oliwy ;)

Gość gość
Właśnie mi się kończy peeling, zuzyje go i będę używać domowych, dzięki! :)

Gość chcę zwiedzić kioto
Nie ma za co ;) Jest sporo fajnych przepisów ja ostatnio zrobiłam tonik "japoński" i już widać małe efekty (zdziwiłam się bo jestem zdania że tonik to takie placebo co nic nie daje...)

Gość gość
To że skład tych kosmetyków jest gorszy od naturalnych to raczej oczywiste, ale płyn micelarny z biedronki to jest po prostu coś idealnego, zawsze miałam problem z demakijażem, piekła mnie twarz, albo oczy, ten płyn jest najlepszy, a swoje lata mam i wypróbowałam dość dużo kosmetyków, także naprawdę ten płyn Wam polecam

Gość gość
To niech polskie sklepy trochę zmienią ceny na dzisiejsze zarobki, dziś byłam w osiedlowym i za mleko, bułki i dużą wodę zapłaciłam 10 zł, paranoja :] W dyskontach nie zapłaciłabym za to więcej jak 5 zł.

Gość gość
w biedro kupuję mydło, papier toaletowy, szampon do włosów, itp. a kosmetyki to raczej firmowe jak są tanie. niektóre rzeczy biedronkowe są nawet ok ale lepiej patrzeć na skład. http://zmarszczki.suplementynka.pl

Gość gość
Słyszałam same pozytywne opinie o żelach do twarzy z Biedronki, ale osobiście nie próbowałam, więc nic więcej nie mogę powiedzieć.

Gość gość
Kosmetyki z biedronki (płyn micelarny, żele do twarzy/ faktycznie produkowane są przez tołpe, więc to jest po prostu ich tańsza wersja :) kosmetyki do makijażu są produkowane przez bell :) możecie to wyczytać wszystko na etykietach, skład nie różni się też niczym (sprawdzałam porównanie płynu micelarnego beBeauty i tołpy, która też już dostępna w biedronce. skład jest identyczny, miejsce produkcji również) :) polecam!

Gość gość
A czy teraz jest coś ciekawego?

Gość malina39
Wczoraj byłam. Zawsze zdarza mi się zaglądać do koszyków w poszukiwaniu okresowych promocji z kosmetykami bo można tam znaleźć kosmetyki bardzo dobrych marek w niższych cenach i widziałam,ze są szampony oraz odżywki Argan Professional z olejkiem arganowym. Kiedyś już była ta promocja, wtedy kupiłam sobie tylko po jednej butelce i żałowałam bo kosmetyki bardzo fajne oraz wydajne.Teraz zaopatrzyłam się w większe ilości.Cena śmieszna bo jakieś 9 zł za butelkę czyli w cenie szamponu pokrzywowego a jakość bardzo wysoka. Za podobne zapłacisz w popularnej drogerii o wiele więcej.

Gość newerena3
Teraz dziewczyny jes mega promocja na kosmetyki do włosów ! Nie wiem czy widziałyście ale można tam kupić sobie maski oraz szampony do włosów z serii Total Keratin Complex. W normalnych sklepach z kosmetykami praktycznie się ich nie znajdzie ( kiedyś poleciła mi je moja fryzjerka oraz kupowałam u niej w salonie...). Działanie super. Włosy są odżywione. Szczegolnie lubię ich maskę. Opakowanie jest duże bo litr tak więc starcza na pół roku. Maska nie obciąża włosów, odżywia oraz zostawia ładny zapach ( trochę podobny do maski mleczne , które kupuje się na allegro ale moim zdaniem fajniejszy...). Dzisiaj je widzialam na koszach.

Gość hoptel
Nie jest to górna półka jakościowa, ale chyba w tym nie ma niczego zaskakującego co nie? Z dobrych kosmetyków to na pewno Hildegard Braukmann - możecie kojarzyć. Ich płyn do kąpieli jest genialny, fajnie odmienia cerę i działa na plus. A wcale nie z każdym kosmetykiem tak jest.